Smoothies met groenten en fruit

 

De laatste tijd maak ik een paar keer per week een lekkere smoothie voor mezelf. Soms drink ik hem bij het ontbijt of de lunch en een andere keer gewoon tussendoor. In het begin mixte ik vooral aardbeien en frambozen, maar intussen probeer in steeds meer leuke combinaties uit en probeer ik ook groente te gebruiken. Je kunt namelijk zoveel gezonde en lekkere sapjes maken en het is ook super snel klaar!

Fruit en peentjes

smoothie

Ingredienten: 
Verse jus d'orange
Blauwe bessen die niet te zuur zijn
Een paar worteltjes (bijv. euroshopper) 

mix

Je kunt het beste eerst de worteltjes en blauwe bessen mixen, zodat deze in kleine stukjes worden gehakt. Breek de peentjes in stukjes als je ze er in gooit. Ik gebruik zelf een staafmixer waar een hakmolentje bij zit. Je kunt natuurlijk ook een blender gebruiken, zeker wanneer je meer wilt maken. 

sap

Als de blauwe bessen en wortel klein zijn gehakt, gooi je het sap erbij. Nu is het goed om nog een minuut te mixen, zodat alle kleine stukjes wortel echt heel klein worden en alles lekker mixt. 

sap

En daar is hij dan! Je eigen gemaakte groente-fruit sapje. Ik zelf vind blauwe bessen niet zo heel erg lekker en ook eet ik niet met een grote glimlach worteltjes. Door deze combinatie te maken in een smoothie, eet ik deze groente en fruit toch weer een keertje en dat is natuurlijk hartstikke gezond. Ik vind dit sapje namelijk echt heel erg lekker en het is ook erg leuk om te maken. 

Spinazie en fruit

sap

Ingredienten:
Aarbeien
Spinazie (twee handjes)
Jus d'orange (vers) 

shake

Je kunt bij deze shake wel alles tegelijk mixen, omdat het allemaal zacht is. Je hebt wel een grotere bak nodig of een blender, omdat de spinazie vrij veel ruimte inneemt. Mix het lekker lang, zodat de blaadjes goed klein worden. 

sap

Deze ziet er iets minder lekker uit, maar is ook toch heel erg lekker en fris! Door genoeg zoetigheid bij de groenten te stoppen, proef je deze wel, maar minder sterk. 

Watvoor smoothie vind jij lekker?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

M. - Woensdag 1 januari 2014 19:16
Ben altijd bang dat de blender stuk gaat van wortel, maar dat valt dus (meestal) wel mee?
Enomis - Woensdag 1 januari 2014 19:28
@M.: Ik doe soms zelfs gevroren fruit in de blender, en dat gaat ook goed, dus ik denk wortel ook wel.
Lusi - Woensdag 1 januari 2014 20:00
In de zomer drink ik vrij veel smoothies en eet ik ook veel meer fruit: vooral vlak voor ik weg ga, zodat mijn fruit niet weg gegooid hoeft te worden. Nu het winter is.... eet ik vooral veel soep :p.

Mijn smoothies bestaan dus eigenlijk altijd uit al het fruit wat ik maar in huis heb. Ik mix echt alles door elkaar: fruit met fruit combineert sowieso eigenlijk wel. (alleen cranberries niet, maar die vind ik gewoon vies!)

Bananen met melk blenderen (nieuw werkwoord ^^) is ook super lekker! (en als je er vanille-ijs bij doet heb je een échte milkshake! :D)
Florie - Woensdag 1 januari 2014 20:31
Smoothie met appel wortel en komkommer is mn favoriet of een smoothie met spinazie, ijsbergsla,komkommer, appel en 2 mandarijnen ook heel lekker !

X
Pauliene - Woensdag 1 januari 2014 22:35
Ik doe altijd een eetlepel muslie wat magere yogert een halve appel een mandarijntje en een halve eetlepel suiker en dan in de blender echt een lekker ontbijt als je moeite hebd met ontbijten
Michelle - Donderdag 2 januari 2014 03:15
Ik ben wel benieuwd. Vind het eng om nieuwe dingen te proberen, maar wil het toch proberen. Xx
R. - Donderdag 2 januari 2014 11:38
Mmm.. Deze smaken ga ik echt eens proberen! Ik eet zelf vaak smoothies met appel, banaan, sinaasappelsap en kiwi, ook heel lekker! :)
Liadan - Donderdag 2 januari 2014 11:50
banaan met amandelmelk, spinazie en bessen

peer met avocado, bleekselderij en peterselie
F.z. - Vrijdag 3 januari 2014 16:27
Smoothie met kokosmelk en ananas is ook heel lekker