Rijst twist
Heb je ook altijd te veel rijst gekookt en houd je altijd wel wat over? Zonde om weg te gooien natuurlijk! Of heb je na het eten altijd wel wat trek in wat zoetigs, maar is de vla op? Of hou je gewoon van zoet en is zoet altijd goed! Genoeg redenen voor mij om deze blog te maken, genoeg redenen voor jou om dit recept uit te proberen! Dus, vandaar deze blog: heerlijk! En zo simpel!
Wat heb je nodig:
- witte rijst
- kaneel
- suiker
- eventueel boter
Stap 1:
Schep een beetje witte rijst in een bakje
Stap 2:
Gooi er wat kaneel en suiker overheen
Stap 3:
Roer het geheel door elkaar, eventueel met een beetje boter voor het smeuïge
Zo hoef je geen rijst meer weg te gooien of te bedenken wat je daar nou eens mee moet doen. Nee! Zo maak je van een deel van je hoofdgerecht een heerlijk nagerecht! Nog een beetje nagenieten na het eten. Schep niet teveel rijst in je kommetje, want het vult nogal!
Ga jij het proberen?
Gerelateerde blogposts
Reacties
laat de rijst eerst 'drogen' dus onafgedekt bewaren, een uurtje of 3 tot 4.
dan doe je er rozijntjes en melk bij.
dek dit af en zet het een nachtje in de koelkast.
de rijst dikt namelijk nog in tijdens de nacht doordat je deze eerst wat hebt laten 'drogen'!
opwarmen in de magnetron, boter, suiker en kaneel dr op en smullen maar!!
smullen maar!
We kookten de rijst dan wel met melk, dat maakt het nog wat lekkerder :)
Je kunt het ook door een salade van doperwtjes, maïs en wat verse kruiden met gerookte kip/ham/tonijn erdoor doen :) Beetje olijfolie eroverheen, zout, peper en klaar!
Maar idd wel een handige oplossing voor rijstrestje, haha nu geef ik het aan mijn hond :p
Als je het op een taartbodem doet (en eventueel eerste op de taart bodem nog custard/banketbakkersroom/zwitserse room/slagroom) dan zeker wel!
Komt dat nu even goed van pas haha