Rijst twist

 

Heb je ook altijd te veel rijst gekookt en houd je altijd wel wat over? Zonde om weg te gooien natuurlijk! Of heb je na het eten altijd wel wat trek in wat zoetigs, maar is de vla op? Of hou je gewoon van zoet en is zoet altijd goed! Genoeg redenen voor mij om deze blog te maken, genoeg redenen voor jou om dit recept uit te proberen! Dus, vandaar deze blog: heerlijk! En zo simpel!

Wat heb je nodig:

  • witte rijst
  • kaneel
  • suiker
  • eventueel boter

Stap 1:
Schep een beetje witte rijst in een bakje


Stap 2:
Gooi er wat kaneel en suiker overheen

Stap 3:
Roer het geheel door elkaar, eventueel met een beetje boter voor het smeuïge

Zo hoef je geen rijst meer weg te gooien of te bedenken wat je daar nou eens mee moet doen. Nee! Zo maak je van een deel van je hoofdgerecht een heerlijk nagerecht! Nog een beetje nagenieten na het eten. Schep niet teveel rijst in je kommetje, want het vult nogal!

Ga jij het proberen?

Foto rijst lippen

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

MIO - Zaterdag 1 juni 2013 17:03
Dat is heel lekker. Deed ik vroeger altijd met een vriendin! (:
Doritos - Zaterdag 1 juni 2013 17:14
* je kunt dit ook doen met wat melk, rozijntjes en de gekookte rijst.
laat de rijst eerst 'drogen' dus onafgedekt bewaren, een uurtje of 3 tot 4.
dan doe je er rozijntjes en melk bij.
dek dit af en zet het een nachtje in de koelkast.

de rijst dikt namelijk nog in tijdens de nacht doordat je deze eerst wat hebt laten 'drogen'!
opwarmen in de magnetron, boter, suiker en kaneel dr op en smullen maar!!
Lot1995 - Zaterdag 1 juni 2013 17:15
er moet nog een bekertje geklopte slagroom doorheen,
smullen maar!
Maaike! - Zaterdag 1 juni 2013 17:18
Jeeeh Doritos bedankt voor de extra aanvulling, klinkt heerlijk! Ben benieuwd :)
N - Zaterdag 1 juni 2013 17:28
Mijn vader eet dit altijd, ik vind het stinken!
MChantalle - Zaterdag 1 juni 2013 17:44
Dit recept was vroeger vaak mijn hoofdgerecht als ik de saus bij de rijst niet lustte en ik toch iets moest eten. :P
Freek - Zaterdag 1 juni 2013 17:44
Haha, mijn ouders eten vaak bruine suiker met plakjes boeren-met-worst? en roomboter als hoofdgerecht!
Joyce - Zaterdag 1 juni 2013 17:46
Haha dit aten wij altijd als avondeten als we geen zin hadden om te koken.
We kookten de rijst dan wel met melk, dat maakt het nog wat lekkerder :)
Tyrande Whisperwind - Zaterdag 1 juni 2013 17:55
En dan in de magnetron!!! Dat maakt het nog zooooooo veel lekkerder
Monkey - Zaterdag 1 juni 2013 18:01
Jaaaa dat is zooooo lekker!! :D

Je kunt het ook door een salade van doperwtjes, maïs en wat verse kruiden met gerookte kip/ham/tonijn erdoor doen :) Beetje olijfolie eroverheen, zout, peper en klaar!
xEmily - Zaterdag 1 juni 2013 18:38
Haha, dat kreeg ik altijd als klein meisje als ik mijn bord met rijst met een groentesausje op had. Is inderdaad lekker (:
Fem - Zaterdag 1 juni 2013 18:57
Eumm nee toch maar niet ;-) ik vries mn rijst wel in voor bij een ander kliekje!
Rosa_Hope - Zaterdag 1 juni 2013 19:10
Ik doe dit al wel eens. Zo lekker.
M - Zaterdag 1 juni 2013 21:00
Ooh ja goed idee!
cherryberry - Zaterdag 1 juni 2013 21:23
Dit deed ik vroeger heel vaak hhaha.
Tudududu - Zaterdag 1 juni 2013 21:53
Ik houd het lekker op dessertrijst/pap rijst van lassie :) veel lekkerder!
Maar idd wel een handige oplossing voor rijstrestje, haha nu geef ik het aan mijn hond :p
lot - Zaterdag 1 juni 2013 21:55
koud of warm??
Wil--97 - Zaterdag 1 juni 2013 22:40
wel lekker, maar niet mijn favoriet ..
l - Zaterdag 1 juni 2013 23:34
Is dit niet bijna hetzelfde als rijstepap? Wel erg lekker hoor!
glynis - Zaterdag 1 juni 2013 23:38
mss een hele droge opmerking maar honden eten ook rijst :p
glynis - Zaterdag 1 juni 2013 23:38
kan je er geen rijstaart mee maken?
ppp - Zondag 2 juni 2013 08:55
dat aten wij hier thuis altijd als we ziek waren
Elina94 - Zondag 2 juni 2013 11:45
Oh jaaaaa dat eet ik altijd, alleen dan gewoon rijst met basterdsuiker :)
angstig meisje. - Zondag 2 juni 2013 21:30
Glynis
Als je het op een taartbodem doet (en eventueel eerste op de taart bodem nog custard/banketbakkersroom/zwitserse room/slagroom) dan zeker wel!
angstig meisje. - Zondag 2 juni 2013 21:32
je kan eigenlijk die rijst op allerlei manieren tot een lekker dessert maken, met snoepjes, chocolade, (zoete) kruiden, (zoete)belegjes, suiker, (zoete) sauzen etc.
Somebody19 - Maandag 3 juni 2013 14:43
Ik wil het best proberen. Klinkt wel lekker.
Kay - Maandag 3 juni 2013 17:12
Jaaaa dit is zó lekker! :D
Laura - Woensdag 10 februari 2016 20:31
We hebben toevallig nog wat rijst in de koelkast staan :D
Komt dat nu even goed van pas haha