Quinoa salade met kip en granaatappel

 

Er is de afgelopen tijd een enorme hype geweest rondom Quinoa en andere zogenaamde Superfoods. Ik kende het eigenlijk niet terwijl enorm veel mensen het regelmatig eten als vervanging van rijst of andere graansoorten. Inmiddels heb ik het ook een aantal keer gegeten en heb ik een enorm lekker recept uitgevonden. Het is niet helemaal mijn eigen recept hoor, ik heb mijn inspiratie gehaald uit verschillende recepten van internet en dingen die ik eerder heb gekookt. Verder heb ik wat geexperimenteerd en het is gelukt! Ik zal op verzoek van sommige van jullie in deze blog mijn recept delen. ♥

Quinoa salade

Het is een gezond recept met Quinoa als basis. Het kan dienen als een vervanger van bijvoorbeeld rijst of couscous. Het is rijk aan eiwitten, mineralen als koper, ijzer en magnesium en vitamine B2 en E. Daarnaast bevat dit gerecht verschillende groente en fruitsoorten. Je kunt makkelijk variëren met dit recept. Voeg wat dingen toe die je zelf lekker vindt zoals stukjes appel, gewone aardappel, pompoen, etc. Ook kun je er een vegetarisch gerecht van maken.

Wat heb je nodig?
Voor ongeveer 4 personen

♥ 250 gram Quinoa
♥ 3 zoete aardappels
♥ 1 kipfilet
♥ 75 gram rozijnen
♥ 150 gram granaatappelpitjes
♥ 2 eetlepels fijngesneden peterselie
♥ 2 bosuitjes fijngesneden
♥ 75 ml olijfolie
♥ 2 a 3 eetlepels citroensap
♥ Zout en peper 

Tip: Ik maak voor twee personen ook gewoon dezelfde hoeveelheid. Dan kan ik de dag erna nog wat als lunch eten.  

Ingredienten

Bereiding
Dit gerecht kan zowel warm als koud gegeten worden. Ik heb hier eigenlijk niet echt over nagedacht toen ik het ging maken en het was dus nog een beetje warm. Dat is goed maar je kunt het ook makkelijk helemaal koud eten. Zorg ervoor dat je Quinoa klaar is om te eten. Hoe je dit moet doen, vindt je op de verpakking. Ik had voorgekookte Quinoa gekocht. Super makkelijk want hierdoor hoefde ik het alleen nog maar onder heet water te zetten en af te laten koelen. Easy en je hoeft het eigenlijk niet echt in de gaten te houden. Schil de zoete aardappels en snijd het in stukken. Kook het in ongeveer 10 - 15 minuten gaar. De kooktijd hangt af van hoe groot je de stukken snijd. Prik er af en toe met een vork in. Als je er makkelijk doorheen kunt prikken, is de aardappel gaar.  

 Quinoa

Kruid de kip met wat kipkruiden, knoflook, peper en zout naar smaak. Bak de kip vervolgens gaar en snijd het erna in kleine stukken. Je kunt de kip eventueel nog even met de gekookte zoete aardappel onder de grill in de oven doen. Maak een dressing met de citroensap, olijfolie, bosui en peterselie. Meng het goed door elkaar en voeg wat zout en peper toe. Meng de granaatappelpitjes met de rozijnen. Doe alles bij elkaar in een grote kom en voeg tot slot de dressing toe. Meng het goed en klaar! Eetsmakelijk ♥.

Hoe eet jij Quinoa het liefste? 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

rosalie - Zaterdag 30 augustus 2014 13:16
lijkt me lekker! wij aten dit vroeger ook al vaak en ik dacht altijd dat het visseneitjes waren haha.
pea - Zaterdag 30 augustus 2014 18:18
ik kook ze gewoon zo als het hoort en dan mijn groenten er bij de je hebt ze ook in het paars vind ik lekkerder vind het ook lekkerder dan de aardappel
G. - Zondag 31 augustus 2014 13:29
Hmmmm!! Receptje spreekt heel erg aan :) tnx - ga ik absoluut maken binnenkort!
loes - Woensdag 3 september 2014 19:30
dit ga ik ook eens een keer maken !