Pastasalade met basilicum en tonijn

 

ingredientenOp warme dagen houd ik van lekkere pastasalades. Meestal haal ik deze kant-en-klaar bij de Appie. Een weekje of twee geleden wilde ik er een keer zelf eentje maken. Ik zocht een recept op waarvan de ingrediënten me wel bevielen en ging inkopen doen bij de supermarkt. Het volgende had ik nodig:

  • Een zakje pasta
  • Olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje tonijn
  • 1 citroen
  • 15 gram basicilum
  • 2 paprika's
  • 1 uitje

En toen moest ik het volgende doen:

  • Snij 1 teentje knof in dunne plakjes en fruit dit samen met het uitje in 2 eetlepels olijfolie ongeveer een minuutje in de pan
  • Voeg dan de in kleine stukjes gesneden paprika toe en bak nog 2 minuten
  • Voeg 100 ml water toe en laag het geheel met deksel op de pan zo'n 15 minuutjes stomen zodat de parika zacht wordt.
  • Kook ondertussen de pasta

knoflook ui en knoflook paprika

  • Rasp max een halve citroen (dat gele van de schil) en doe dit samen met het andere uitgeperste knoflookteentje en 3 eetlepels olijfolie in een kom. Voeg wat druppeltjes citroen toe.
  • Voeg de tonijn toe
  • Snijdt de basilicum in kleine reepjes en voeg ook toe.

paprika basilicum en tonijn

  • Voeg dan alles samen: mengsel uit de pan, mengsel met tonijn en de pasta, roer.. en verdeel op twee bordjes.

pastasalade met tonijn en basilicum

Genieten maar!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Paulien - Vrijdag 21 september 2012 16:44
Helaas is het een beetje over met het warme weer! Vandaag is de herfst begonnen... Maar ach, opzich kan een pastasalade altijd wel!
Al zag ik vandaag weer de boerenkool met worst in de schappen liggen. :-) Heb ik ook wel weer trek in.... Haha!

Xxx Paulien
JustMeXx - Vrijdag 21 september 2012 18:02
Tonijn is bijna uitgestorven dus ik eet hem niet.
Yvonne - Vrijdag 21 september 2012 19:34
Ik zou graag plantaardige recepten zien ^^ dus vegan food
R. - Vrijdag 21 september 2012 23:12
Hmmm, deze ga ik zeker volgende week klaarmaken!
Celae - Zondag 29 september 2013 11:36
Ik ben niet van de koude pasta's en al helemaal niet van de salades. Maar dit lijkt me echt heerlijk! Als ik de kans krijg ga ik dit zeker een keer maken. Wat croutons er door is denk ik ook wel lekker. :)