Ontbijtpannenkoeken met abrikozen en kiwi

 

De laatste jaren ben ik steeds beter geworden in het ‘bouwen' van heerlijke ontbijtjes. Ik verzin van alles bij elkaar en neem er echt even de tijd voor. Ik maak graag verse sapjes en smoothies bij mijn ontbijtje. Ook houd ik ervan om cruesli zelf te maken, eet ik graag fruit bij mijn ontbijt of ik bak pannenkoeken. Ik maak de laatste tijd geen gewone pannenkoeken als ontbijt, maar ontbijtpannenkoeken, geïnspireerd op allerlei soorten pannenkoeken die ik op foodblogs voorbij zie komen. In deze blog deel ik graag het recept van mijn eigen ontbijtpannenkoeken, die je natuurlijk ook gerust als lunch of avondeten kunt eten!

ontbijt

♥ Wat heb je nodig?
Ik gebruik voor deze pannenkoeken twee eieren, een rijpe banaan, boekweitmeel, twee eetlepels tarwezemelen (of havermout), een zakje vanillesuiker, pure chocolade en melk. Ik had toevallig sojamelk staan, dat vind ik lekker in de koffie, maar je kunt natuurlijk ook gewone melk, amandelmelk of rijstemelk gebruiken in dit recept. Als beleg heb je honing, gedroogde abrikozen en een kiwi of ander fruit nodig. Ik doe er wat tarwezemelen in, maar je kunt ook een paar eetlepels havermout toevoegen. Dit maakt het wat steviger, gezond voor je buik en echt een goed ontbijtje. Verder heb je een kom, garde, spatel, groot bord en zonnebloemolie, boter of kokosolie nodig om in te bakken. Ik gebruik boter, omdat ik vind dat dit wat meer smaak geeft aan mijn pannenkoeken. Je kunt ook een appeltje raspen door het beslag heen, als je dat lekker vindt.

♥ Wat moet je doen?
Eigenlijk is het heel simpel. Je gooit het meel, de eieren, een geprakte banaan, de vanillesuiker, tarwezemelen en wat geraspte chocolade in een kom. Daarna voeg je al roerende met de garde, wat melk toe. Ik meet dit soort dingen meestal niet af, maar gooi er gewoon een beetje in. Zo ook met het meel. Een kopje meel is vaak wel genoeg. Je hebt denk ik wel meerdere kopjes melk nodig om het beslag een beetje vloeibaar te maken. Is het te vloeibaar, dan doe je er nog wat meel en tarwezemelen/havermout bij. Is het te dik, dan giet je er nog wat melk bij. Begin niet meteen met grote hoeveelheden, dan kun je de balans makkelijker vinden. Je ontdekt vanzelf de juiste combinatie en je kunt gemakkelijk wat beslag bij maken op deze manier. Neem het niet te strak. Ook zonder weegschaaltje of maatbeker kun je pannenkoeken maken.

pannenkoeken

Vervolgens bak je de pannenkoeken aan beide kanten lekker bruin en bewaar je ze op een stapel op een groot bord. Dit bord kun je eventueel op een pan met heet water zetten, zodat de pannenkoeken warm blijven. Als ze klaar zijn leg je ze op een bord en garneer je ze met het (gedroogde) fruit en lekker wat honing. Maak ze zo lekker als je zelf wilt en geniet ervan! Alles wat overblijft kun je de volgende dag eten als ontbijt, of als avondeten opeten natuurlijk. 

liefs

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Somebody - Zondag 3 mei 2015 09:32
Klinkt wel heel lekker
QQQ - Zondag 3 mei 2015 09:39
Zal ongetwijfeld lekker zijn, maar het idee om pannenkoeken te combineren met fruit?! Dit is niet voor mij weg gelegd hihi..

Wel leuke blog!!
leuk - Zondag 3 mei 2015 09:50
pannekoeken met kaas
jelle - Zondag 3 mei 2015 10:01
ik eet dat ook regelmatig, maar dan mwet ik het wel af. 30 gram havermout, 50ml melk, 1 ei, 1 rijpe banaan. lekker met fruit, inderdaad. Ik blijf alleen pannenkoeken erg lastig vinden, voor mij is het eetbui eten. Zelfs gezonde pannenkoeken..
Lisa - Zondag 3 mei 2015 10:05
Ziet er tof uit hoor!
Anoniem - Zondag 3 mei 2015 10:12
lekkeerrrrrrr dit gaik maken
M - Zondag 3 mei 2015 10:51
Lekker en supergezond vanwege de boekweit. Je hebt dus geen tarwe nodig idd. Ik maak zelf vaak ook pannekoekjes van 1 ei, 1 banaan en 30gr havermout. Beetje water of melk erbij, Staafmixer erin en klaar. Ik maak het zonodig wat zoeter met stevia van de tuinen. Ik volg ook die foodblogs idd!
Lisa - Zondag 3 mei 2015 11:24
Oh mijn god Nouska, dit ziet er heeeeerlijk uit!
Misschien een vraagje : hoeveel eet je er zo als ontbijt?
black Tiger - Zondag 3 mei 2015 14:57
mmmmmmm...
AHelmers - Zondag 3 mei 2015 18:52
B-17 komt in een hoge concentratie voor in abrikozenpitten en zijn bitter van smaak
mollie - Maandag 4 mei 2015 08:00
jemig.... wat een hoop superfood gedoe....... :-(
Jansje - Woensdag 25 mei 2016 22:07
Zelf ben ik nu helemaal fan van pannekoekjes smorgens. Meestal wordt het dit: 1 ei, paar eetlepels kwark, 40 of 50 gr havermout wat zout en theelepel bakingsoda.
Even door elkaar husselen en bakken maar!
Naar smaak kun je er appel kaneel koekkruiden kokos rozijnen vanillesuiker of wát dan ook doorheen doen.