Lekkere kipkersen taart

 

Deze hartige taart wordt zowel warm als koud gegeten, maar ik vind hem het lekkerst wanneer ik het warm eet. De kipkersen taart is naar mijn mening echt de moeite waard om te proberen. Het is misschien wat vreemd om stukjes kers tussen de kip te ontdekken. Geen alledaagse combinatie maar wel erg lekker! Ik zou zeggen probeer het zelf.

KipBenodigdheden voor vier personen:

♥ Een grote pot pitloze kersen.
♥ Peper
♥ Zout
♥ 1 eetlepel sambal
♥ 1 rode ui
♥ Gember
♥ Een pak bladerdeeg
♥ Kerrie saus
♥ Geraspte kaas
♥ 500 gram kipfilet
♥ Twee paprika's 
♥ Een zak groentemix
♥ Champignons
♥ Crème fraîche

Kip

Stap 1. Snijd de kip, ui, paprika en champignons in stukjes.

Kip

Stap 2. Laat de kersen goed uitlekken in een zeef.

Kip

Stap 3. Pak twee pannen. De een gebruik je voor de kip, de ander voor de groenten. Tijdens het bakken van de kip voeg je wat zout en peper toe.

Kip

Stap 4. Wanneer de paprika, ui en champignons goed zijn gebakken leg je ze in een schaal en bak je de groentemix.

Kip

Stap 5. Wanneer zowel de groentemix als kip goed is gebakken pak je een grote wokpan zodat je alles nog een keer goed bij elkaar kunt bakken.

Kip

Stap 6. Voeg de crème fraîche als laatste toe en breng het op smaak met de sambal,gember en kerrie saus.

Kip

Stap 7. Verdeel de plakjes bladerdeeg goed over de schaal zodat alles bedekt is. Wanneer je dit hebt gedaan kun je het kipkersenmengsel verdelen, en het afsluiten met bladerdeeg.

Kip

Stap 8. Als laatste strooi ik er wat extra geraspte kaas overheen.

Kip

Stap 9. Bak de kip-kersen taart in de oven voor 20 tot 25 min op 225 C goudbruin en gaar.

Kip

Stap 10. Laat het gerecht nog even goed afkoelen....

Kip

Eet smakelijk!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

xRoos - Maandag 30 december 2013 19:47
Haha, eten wij ook wel eens thuis, maar dan noemen we het kip in de hoed.
xRoos - Maandag 30 december 2013 19:47
Haha, eten wij ook wel eens thuis, maar dan noemen we het kip in de hoed.
Haremaje - Maandag 30 december 2013 21:23
Ik vind het niet echt taart.
- - Dinsdag 31 december 2013 14:09
Mijn moeder maakt die ook wel eens, maar dan gebruikt ze een echte taartvorm! Is wel echt heel lekker!
amanda - Woensdag 1 januari 2014 19:57
ziet er wel lekker uit, ben dol op kip ook omdat het bijna het enigste is wat veilig is.

ga het zeker een keer proberen

liefs