Lekker eenvoudig: Gevulde aubergine

 

Toen ik net op mezelf ging wonen, at ik weleens bij de vrouw waar ik mijn huisje van huurde. Ze maakte dan soms gevulde aubergine. De eerste keer dat ik hoorde dat we dat aten, schrok ik een beetje, want ik vond aubergine maar een rare en vieze groente. Eenmaal op tafel bleek haar recept voor gevulde aubergine superlekker. Ik heb het hierna nog regelmatig met haar gemaakt en het bleek toen ook nog eens heel eenvoudig te maken. Het leek me daarom leuk, voor de kookdummy's like me, dit recept te delen op Proud2Bme. Misschien ken je het wel of denk je nu net als ik ooit dacht 'Iewlll aubergine is vies!'. Bekijk dan toch even dit recept, want misschien weet ik je wel te overtuigen om het toch eens te proberen.

gevulde aubergine recept

Wat je voor twee personen nodig hebt is het volgende:

  • 2 aubergines
  • gehakt
  • uitje
  • cheddar kaas
  • geraspte kaas
  • rijst
  • rode paprika

Wat je dan moet doen is het volgende:

Snijd het uitje in kleine stukjes en bak dat samen met het (vegetarische) gehakt in een pan. Snijd nu de aubergines in de lengte doormidden en probeer de aubergine zoveel mogelijk (voorzichtig!) uit te hollen. Bak de inhoud van de aubergines nu mee met het gehakt. Voeg tenslotte ook stukjes paprika toe aan het mengsel in de pan.

gevulde aubergine recept

Kook de de rijst in een andere pan en verwarm de oven voor op ongeveer 185 graden. Je kunt de uitgeholde aubergines een paar minuutjes bovenin de pan rijst doen, zodat ze al wat zachter worden.

Vul nu de aubergines met het gehaktmengsel, maar bestrooi de binnenkant eerst met een klein beetje geraspte kaas. Bovenop het mengels leg je vervolgens een plakje cheddar kaas. Nu kunnen ze in de oven.

gevulde aubergine recept

Laat het geheel zo'n 15 minuutjes in de oven staan en houd de rijst ondertussen warm. Klaar? Dan kan je het geheel opdienen. Ik heb de rijst eerst in bakjes gedrukt zodat het er wat leuker uitzag

gevulde aubergine recept

Geloof me, dit recept is heel erg lekker! ♥

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Uhhh - Zaterdag 2 augustus 2014 19:56
?
Marjolein_ - Zaterdag 2 augustus 2014 20:00
Toen ik in Abu Dhabi zat voor een half jaar, was er daar een hoop Aziatisch eten. En dan ook veel vd Filippijnen. Dus een hoop "egg plant"! :) Ik vond dat echt súper lekker en ik mis t nu al, haha!
Sharon - Zaterdag 2 augustus 2014 20:08
Klinkt lekker scarlet.
Ik ga het zeker een keer proberen.
Silent-Tears - Zaterdag 2 augustus 2014 20:49
Lekker, wij eten het wel vaak! Met een mengsel van vega gehakt, paprika, pesto, mozarella en soms ook pijnboompitjes. Kan dit recept ook wel eens gaan proberen, bedankt :)
Vlinder2 - Zaterdag 2 augustus 2014 21:39
Klinkt eigenlijk heel lekker!
Misschien wil ik het volgende week wel maken, maar kan iemand een beetje (proberen) uit te leggen hoe aubergine smaakt? Hihi, heb namelijk géén idee..
Mar - Zaterdag 2 augustus 2014 21:46
Lijkt me lekker! Kan ook met courgette denk ik. Ik ga zeker eens zoiets proberen. Weet iemand ook of je de courgette dan ook op deze wijze kunt bereiden?
Cristina6 - Zaterdag 2 augustus 2014 22:17
mmmmmmmm ziet er heerlijk uit!!! :-) Bedankt voor dit recept, zal een favo worden, 'k voel 't! :-)
Nicole - Zaterdag 2 augustus 2014 23:19
@mar: Ik maak vaak gevulde courgette in de oven of op de bbq (met ovenfunctie). Erg lekker en je kunt heel veel variaties maken met de vulling. Je moet wat met een moestuin waarbij je tien courgettes per dag van het land af kunt halen ;)
Rebeccaa - Zaterdag 2 augustus 2014 23:29
Jaaaaaaa zo lekker, ik vind gevulde courgette ook heel lekker, of gevulde paprika, ik zou dat echt wel elke dag kunnen eten haha.
aubergine is ook super lekker om gewoon te grillen met wat kaas (/mozzarella).
miri - Maandag 4 augustus 2014 13:11
mm heerlijk lijkt me dat!
Star* - Dinsdag 5 augustus 2014 17:51
Ziet er lekker uit!