Honing-walnoten en kersen cupcakes

 

Ik heb altijd een basisrecept van cupcakes en vervolgens bedenk ik wat ik allemaal lekker vind om erin te doen. Ik trek al de kasten open en kijk wat we in huis hebben. Deze keer zag ik dat we nog heel veel walnoten hadden uit onze notenboom en besloot daar iets mee te maken. Walnoten vind ik altijd onwijs lekker met honing dus leek het me lekker om dit samen in de cupcakes te doen. Het eindresultaat ziet er heel gezellig uit en is erg lekker. Vooral door de stukjes noot door de cupcakes is het heel erg lekker, en door het nootje aan de bovenkant ziet het er heel gezellig uit. Mocht je niet van walnoten houden kan je het natuurlijk ook maken met andere noten zoals, hazelnoten of pecannoten!

honing walnoot cupcake

Ingrediënten voor 12 cupcakes:
- 
125 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 
125 gram kristalsuiker
- 
125 gram zelfrijzend bakmeel
- 
2 eetlepels melk, op kamertemperatuur

- 2 ( grote) eieren, op kamertemperatuur

- 1 eetl. honing + extra voor op de cupcakes
- 100 g walnoten, grof gehakt + 12 halve walnoten

De cupcakes:
1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
2. Doe de boter in een kom en mix beetje bij beetje de suiker erbij, totdat er een lichte en luchtige massa ontstaat.
3. Voeg nu één voor één de eieren toe. Mix het beslag goed door met de mixer op middelhoge snelheid als je een ei hebt toegevoegd.
4. Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Mix telkens de massa met de mixer op middelhoge snelheid als je een hoeveelheid meel hebt toegevoegd.
5. Voeg vervolgens de melk toe en mix 1 minuut alles goed door elkaar met de mixer op middelhoge snelheid, tot een luchtig en glad beslag.
6. Voeg tenslotte de honing toe, en spatel de walnoten door het beslag.
7. Verdeel het beslag over 12 cupcakebakjes en strijk ze glad met de onderkant van een lepel.
8. Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven.

Topping:
1.Doe wat honing in een bakje en wentel de overgebleven walnoten er doorheen totdat ze goed bedekt zijn met honing.
2.Leg op elke cupcake een walnoot, en druk ze even aan zodat ze blijven zitten

cupcakes

♥ Kersen cupcakes
Als er bezoek langs komt bij ons thuis, is het een beetje de gewoonte dat ik iets lekkers maak voor bij de koffie. Meestal maak ik iets nieuws, omdat ik het nooit zo leuk vind om hetzelfde te maken (behalve als het natuurlijk onwijs lekker is). Deze zomer hadden we regelmatig bezoek dus sloot ik me regelmatig op in de keuken. Omdat ik in de zomer altijd heel veel kersen eet, leek het me lekker om daar iets mee te maken. Ik besloot cupcakes te bakken, omdat je daar atlijd van alles in kunt doen. Van fruit tot aan tomaten, je kunt het zo gek niet verzinnen! Ik heb voor jullie het recept van de kersencupcakes uitgewerkt. Het is ook heel lekker met frambozen, waar ik helemaal weg van ben! (vervang dan de kersen voor frambozen) De cupcakes zijn lekker luchtig en super lekker met de stukjes fruit er doorheen. De topping is ook super lekker en door de kers/framboos op de cupcakes zien ze er heel vrolijk en zomers uit.

Ingrediënten voor 12 cupcakes:
- 
125 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 
125 gram kristalsuiker
- 
125 gram zelfrijzend bakmeel
- 
2 eetlepels melk, op kamertemperatuur

- 2 ( grote) eieren, op kamertemperatuur

- 300 gram kersen (ontpit, in stukjes) + 12 hele kersen*
- 1 theelepel vanille extract
- 200 gram monchou 

- 200 gram poedersuiker
- 
100 gram boter

- 125 ml geklopte slagroom

- 2 theelepels vanille extract

De cupcakes:
1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
2. Doe de boter in een kom en mix beetje bij beetje de suiker erbij, totdat er een lichte en luchtige massa ontstaat.
3. Voeg nu één voor één de eieren toe. Mix het beslag goed door met de mixer op middelhoge snelheid als je een ei hebt toegevoegd.
4. Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Mix telkens de massa met de mixer op middelhoge snelheid als je een hoeveelheid meel hebt toegevoegd.
5. Voeg vervolgens de melk toe en mix 1 minuut alles goed door elkaar met de mixer op middelhoge snelheid, tot een luchtig en glad beslag.
6. Voeg tenslotte de vanille toe, en spatel de kersen door het beslag.
7. Verdeel het beslag over 12 cupcakebakjes en strijk ze glad met de onderkant van een lepel.
8. Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven.

De topping
:
1. Doe de zachte boter, monchou en vanille in een kom.
2. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe. Mix alles steeds goed door tot een luchtig beslag.
3. Voeg dan de geklopte stijve slagroom toe. Met een spatel vouw je alles door elkaar.
4. Laat het geheel opstijven in de koelkast.
5. Breng de topping op de cupcakes aan met een spuitzak of met een spatel. Decoreer de cupcakes met een kers.

TIP!: Laat de cupcakes goed afkoelen voordat je ze decoreert, anders blijft de topping niet goed zitten op de cupcakes.

Geniet ervan ♥

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Safia - Vrijdag 16 mei 2014 16:30
Die kersencupcakes zien er superchic uit! Die ga ik zeker proberen
Me - Vrijdag 16 mei 2014 16:49
Bedankt Eva. Wat lekker. Ga ik zeker ook eens maken. Bak regelmatig en ik vind het erg leuk om te doen.
-Loved- - Vrijdag 16 mei 2014 17:35
hmmmmmmmmmmmmmmmm
Eva - Zaterdag 17 mei 2014 00:15
Graag gedaan :)! Hopelijk vinden jullie ze ook lekker!
Sterre. - Maandag 2 juni 2014 19:29
oeh. Deze ga ik zeker een keer proberen :O want die citroen cake dingen waren ook al goddelijk ;o