Chips aardappels met zeezout

 

Het volgende aardappel gerecht is geïnspireerd op het gerecht van Nigel Slater. Het maakt de aardappel niet alleen extra lekker, het ziet er ook nog eens geweldig leuk uit! Voor onderstaand recept maak je genoeg aardappels voor twee personen. Het is eenvoudig te maken, je moet er enkel een beetje geduldig en netjes voor zijn. Absoluut een aanrader om eens te maken, zeker als je voor iemand kunt koken. Je verrast iemand absoluut met het opdienen van deze chips juweeltjes.

Om deze aardappel chips te maken heb je het volgende nodig: 4 grote aardappels, een beetje olijfolie, takjes rozemarijn & tijm en een beetje zeezout.

aardappels chips

Hoe maak je de chips aardappels? Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de aardappelen schoon. Snijd de aardappel hierna in hele smalle schijfjes, maar net niet zover dat de aardappel doormidden gaat. Leg de aardappelen in een ingevette ovenschaal en giet er nog wat olie overheen. Maak het geheel af met wat zeezout. Bak de aardappels in 45 minuten gaar. Voeg hierna de takjes tijm en rozemarijn toe en laat het nog 15 minuten in de oven door garen. De aardappelen zijn gaar als ze een beetje knapperig aan de buitenkant staan.

aardappels chips

aardappels chips

Fotografie: Jules

Enjoy! ♥

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Sabine - Zondag 22 november 2015 19:16
Haast te mooi om op te eten ;)
miri - Zondag 22 november 2015 19:17
kunst!
x-kaatje-x - Zondag 22 november 2015 20:28
Wat een leuk idee! Dit wil ik eens proeven. Ben benieuwd hoe het smaakt.
roderoos - Zondag 22 november 2015 22:38
Jumm! Wat voor aardappelen gebruik je hiervoor?
Yesterday - Zondag 22 november 2015 23:55
Dit is heel lekker met zoete aardappels! Beetje paprikapoeder erbij :)
vanAnaarB - Maandag 23 november 2015 07:44
Ziet er leuk en lekker uit!
ano - Maandag 23 november 2015 08:06
heel lekker dit!!! heb het al meerdere keren gemaakt en om op de vraag van @roderoos te antwoorden, je kan dit met alle aardappelen doen en ook met pastinaak, wortel, bieten, ...

en olijfolie is eigenlijk ech niet nodig hierbij, de aardappelen worden ook knapperig zonder!
wendy1066 - Maandag 23 november 2015 09:35
ziet er goed uit
Anne - Maandag 23 november 2015 10:05
Misschien een hele domme vraag: je als je de aardappelen laat doorgaren moet je dan de oven aan laten staan of uit zetten en in de warme oven laten staan? X
ano - Maandag 23 november 2015 11:08
@anne: de oven aan laten staan.
Curtis - Maandag 23 november 2015 12:58
@ ano, je voegt de olie lijkt me ook toe voor de smaak
Teun - Maandag 23 november 2015 13:07
Welke soort aardappels heb je hiervoor nodig?
Anniek - Maandag 23 november 2015 13:16
Tip... om ervoor te zorgen dat je de aardappel niet helemaal doorsnijd, moet je de aardappel in een grote lepel leggen. De lepel houdt het mes dan tegen, zodat het net voor het einde stopt!
ano - Maandag 23 november 2015 14:20
@curtis: zelf vind ik het lekkerder zonder, maar als je met lekkerder zeker doen. maar als je het enkel doet omdat je denkt dat het anders zal mislukken, het is niet nodig.

@anniek: wat een geweldige tip!!! ik heb al meerdere keren mijn aardappel gehalveerd, zal deze tip zeker gebruiken!
XxJara97 - Maandag 23 november 2015 22:45