5 recepten met avocado

 

Het moge duidelijk zijn: Ik ben dol op avocado. Vroeger maakte mijn moeder regelmatig avocado op brood klaar en vandaag de dag doe ik dat nog steeds. Ik moest het een paar jaar geleden even herontdekken, maar nu kan ik niet meer zonder. De avocado heeft de afgelopen jaren ook flink in populariteit gewonnen, want je ziet hem overal in recepten en restaurants. Heel fijn, want op die manier kan ik er nog vaker op verschillende manieren van genieten. In deze blog deel ik graag vijf lekkere én eenvoudige recepten met avocado.

Je kunt avocado aan de meest uiteenlopende gerechten toevoegen. De enige plek waar ik de avocado nog vind ontbreken is op een pizza, maar misschien heb ik die gewoon nog niet gezien en bestaat hij wel. Sommige mensen moeten trouwens weinig hebben van een avocado. Ze vinden het maar raar en de structuur vreemd. Ik raad je toch aan om hem gewoon eens te nemen, lekker op brood met wat zout en peper. Zorg dat hij goed rijp is, dat kan je o.a. zien aan de kleur onder het stengeltje. Is deze bruin dan is hij rijp genoeg om te eten.

avocado

♥ Avocado Quinoa
Je hebt hiervoor de volgende producten nodig: Quinoa ongeveer 75g pp, 1 of 2 avocado's, Pistachenoten, Paprika, Cherry tomaatjes, komkommer, rode uit en eventueel voor ernaast sla.

Kook de quinoa zoals op de verpakking staat. Dit duurt ongeveer 8 minuten en daarna moet het nog eventjes blijven staan. Snijd ondertussen de groentes in stukjes. Voeg als de quinoa klaar is alles bij elkaar. Hierna kan je het geheel nog een beetje kruiden om het op smaak te maken.

quinoa salade avocado
bron foto

♥ Toast met avocado
Waar ikzelf vooral fan van ben is avocado op brood. Je kunt deze eenvoudig op brood in plakjes snijden en wat peper en zout toevoegen, maar je kunt het ook nog nét wat lekkerder maken. Dit doet je door naast peper en zout plakjes komkommer en tomaat toe te voegen. Je kunt, als je van vis houdt, om het geheel nog lekkerder te maken ook zalm toevoegen. De perfecte lunch ♥

toast
bron foto

♥ Avocado wasabi salade
Je hebt het volgende nodig: rucola, kikkererwten, wortel geraspt, olijfolie, mango, geroosterde amandelen, wasabi poeder, witte wij azijn, hummus, mosterd, suiker, peper en zout. Je kunt de kikkererwten het best marineren door een beetje olie toe te voegen, wasabi poeder, suiker en soya saus. De dressing voor de salade maak je door de avocado in stukjes te snijden, witte wijn azijn, hummus, mosterd, zout, wasabi poeder en wat olie toe te voegen.

Je kunt nu de resterende avocado vermengen met de rucola en in stukjes gesneden mango en de kikkererwten en amandelen. Hierna kan je de dressing toevoegen en gaan genieten.

avocado kikkererwten
bron foto

♥ Avocado Smoothie
Ik ben zelf niet zo van de groene smoothies, maar heel veel andere mensen kan je er blij mee maken. Bovendien is het natuurlijk een gezonde aanvulling op je dagelijkse voeding, want er zitten lekker veel groentes en fruit in. Een smoothie met avocado ben ik wel benieuwd naar. Deze ga ik binnenkort dus ook zeker een keertje proberen.

Voor een avocado smoothie heb je het volgende nodig: een appel, 2 sinaasappels, een halve citroen, spinazie, andijvie en natuurlijk een avocado. Blenderen maar en.... drink up!

avocado smoothie
bron foto

♥ Avocado Taco
Je hebt het volgende nodig: gesneden boerenkool, een handje gesneden champignons, baby spinazie, gesneden tomaten, een halve zoete ui in stukjes gesneden, avocado, chili poeder, cayenne peper, zout en een blikje zwarte bonen. En tot slot natuurlijk de taco's.

Voeg alle ingrdiënten bij elkaar (behalve de avocado en taco's) en bak dit gaar in de pan. Verwarm de taco's (of wraps) en verspreid het mengel in de taco's. Hierna voeg je de avocado toe.

avocado
bron foto

Hoe eet jij graag avocado?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Sara - Vrijdag 18 september 2015 19:06
Als ik avocado zo zie, ziet het er mega lekker uit. Helaas weet ik hoe het smaakt en ik vind het Ć©cht heel vies. Heb het meerdere keren geprobeerd hoor, maar de structuur en smaak. Blerghhh
cynthia - Vrijdag 18 september 2015 19:07
Als zelfgemaakte quaqamole
Naduah - Vrijdag 18 september 2015 20:14
Jamie! Ziet er allemaal hemels uit! Ik maakte onlangs avocadosoep! Verassend lekker! šŸ˜€ dankje voor de fijne blog!
Sanne - Vrijdag 18 september 2015 20:25
Ik eet echt alles met avocado, zo enorm lekker! Op de markt zijn ze ook heel goedkoop, 3 voor 1 euro!
Neeltje - Vrijdag 18 september 2015 21:45
Net wat ik nodig had! Ik dacht aan een avocado tosti met beenham :D
Manon - Vrijdag 18 september 2015 21:51
Hmmm! I love avocado, ik eet vaak rijstwafels met een klein beetje roomkaas en plakjes avocado, jum!
Lovecado - Zaterdag 19 september 2015 05:38
Als een wrap! Gewoon een wrap, kruidenkaas op smeren, en daarop doe ik altijd: rucola sla, zalm in stukjes gesneden, veeeeel avocado, misschien wat mosterd-dille saus en dichtvouwen die handel. Ze zijn dan het lekkerst na 1 dag in de koelkast te hebben gelegen, zodat de smaak in de wrap trekt.
Maar ik eet avocado ook graag uitgesmeerd op brood of een cracker. Met wat aromat of zout&peper smaakt het heerlijk.
Fran - Zaterdag 19 september 2015 08:33
Ik vind avocado in mijn smoothie lekker of in een salade.
En op brood en crackers enz.
Ik vind ze een beetje duur ,toch, maar ik ga nu ook op de markt kijken.
arwen - Zaterdag 19 september 2015 09:55
avocadotoetje:
avocado pureren met yoghurt, ongeveer 50 gr. met 100 ml yoghurt, dan wat citroensap en suiker of honing erdoor. Lekker met wat havermout erin!
mootje!! - Zaterdag 19 september 2015 15:27
Ooh super leuk en lekker al die recepten met avocado. Ik ben sinds kort ook fan..maar heb het wel moeten leren eten...de eerste keer vond ik het niks. Ik eet het nu vaak op brood met kruidenzout erdoor! En ook met gerookte zalm is erg lekker.

yoyootje - Zaterdag 19 september 2015 17:22
Ik heb het vorig jaar pas voor het eerst gegeten, maar vind het erg lekker op brood, door de salade, of gewoon los, zo uit de schil eten met een beetje peper en zout!
Verder inderdaad bij wraps, of als guacamole.
miri - Zaterdag 19 september 2015 17:55
advocado met zalm, wrap sla en pijnboompitten en yoghurtsausje met knoflook en munt. mmmmmmmmmmm
anti - Zaterdag 19 september 2015 18:33
Als chocolademousse! een halve avocado pureren met 1 banaan en twee of drie eetlepels cacao (afhankelijk van hoe puur je het wilt hebben) en pureren tot er geen stukjes meer in zitten, wordt echt hele lekkere romige chocolademousse!
Sabine - Zaterdag 19 september 2015 19:42
Ik noem avocado liever.. avocabae :') LOVE IT
Maanmeisje - Zondag 20 september 2015 00:05
Ik vind avocado best lekker en een bijzondere vrucht, maar ik heb het nog niet vaak gegeten. Dat wil ik wel vaker doen. Ik heb het in pasta gedaan, en dat vond ik wel lekker. Ik ben ook benieuwd hoe het op brood smaakt in combinatie met kaas en/of ander beleg. Dat ga ik eens proberen!
Esrarengiz - Zondag 20 september 2015 18:44
Ik zie inderdaad dat jij vaak avocado eet en dat is juist goed aangezien het heel gezond en voedzaam is. Helaas ben ik er niet zo fan van. Ik vind het wel weer lekker in flinterdunneplakjes met hummus op brood. Ook maakt mijn zus fudge en brownies van avocado dan vind ik het ooklekker (omdat ik het dan niet zo goed kan proeven :P)