10 x hot chocolate variaties

 

Warme chocolademelk, een echt winterdrankje waar je mij, maar heel veel vrouwen, ontzettend blij mee kan maken. Ik vind het heerlijk om dit te drinken als het koud is buiten en ik lekker op de bank zit met een dekentje. Maar ook als ik gewoon aan het werk ben. Warme chocolademelk kun je heel simpel zelf maken met cacao poeder en melk.... en eventueel slagroom. Maar misschien wil je wel een keertje wat anders proberen. Ik doe regelmatig wat anders met mijn chocolademelk en sommige combinaties zijn echt het proberen waard. In deze blog deel ik een aantal lekkere variaties voor chocolademelk met jullie!

hot chocolate

1. Chocolademelk met marshmellows
Een variatie op de gewone warme chocolademelk met slagroom is natuurlijk de warme chocolademelk met marshmellows. Inmiddels kunnen we dat ook wel een classic noemen! Tip: doe ze er in als de chocolademelk nog erg heet is, dan smelten ze een beetje!

2. Chocolademelk met anijs
Melk met anijs doet mij echt heel erg aan vroeger denken. Kinderen krijgen vaak warme melk als ze niet kunnen slapen maar ik heb melk nooit lekker gevonden. Daarom kreeg ik wel eens warme melk met anijs. Dat vond ik wel lekker. Ik hou heel erg van de smaak, ook bijvoorbeeld in koekjes. Je kunt anijs bij de supermarkt kopen en door de chocolademelk roeren. Hoe meer je er bij doet, hoe heftiger de smaak wordt uiteraard. Ik vind het een heel lekkere toevoeging en het is super simpel!

3. Chocolademelk met pindakaas
Dat pindakaas en chocolade een heel goede combinatie is weten we inmiddels! Ik heb dat voor het eerst gegeten toen ze in de film 'The Parent Trap' chocolade toffee's in de pindakaas dipte. Inmiddels wordt pindakaas ook veel verwerkt in chocolade en waarom dan niet in chocolademelk? Omdat pindakaas nogal plakkerig is, is het handig om er een mengsel van te maken in de blender. Doe de cacao poeder, de pindakaas en melk bij elkaar en mix het tot een geheel. Jammie!

hot chocolate
Bron

4. Spicy hot chocolate
Dit is niet zo voor mij weggelegd, al vind ik thee met een beetje een pittige smaak wel lekker. Dit is een echte mannen hot chocolate en ook voor stoere vrouwen die wel van peper houden. Snijd een klein stukje van een rode peper en mix dit samen met de chocolademelk in de blender. Je kunt ook wat chilipeper uit een pepermolen gebruiken.

5. White chocolate cheesecake
Je kunt ook cheesecake chocolademelk maken met witte chocolade. Hiervoor heb je witte chocolade siroop nodig. Dit meng je met melk en verwarm je. In plaats van slagroom doe je er een klodder mascarpone op en hierover strooi je wat witte chocolade schaafsel.

6. Triple chocolate
Ik heb een keertje een 'triple chocolate milk' besteld bij de bibliotheek waar ik regelmatig kwam en helaas is hij nu van de kaart gehaald. Hij was echt heerlijk en ik maak hem nog weleens zelf thuis. Bij veel koffie speciaal zaken en misschien ook wel in de supermarkt kun je witte chocolade siroop kopen. Hiervan doe je een klein laagje in een glas. Vervolgens maak je gewone chocolademelk in een pannetje met cacao en melk en dit doe je daar overheen. Tot slot doe je er slagroom overheen en pure chocoladevlokken.

hot chocolate
Bron

7. Chocolademelk met rode wijn
Iets wat ik zelf toch niet zo snel zou maken, maar voor de rode wijn liefhebbers onder ons is het misschien het proberen waard. Mix de cacao met een beetje rode wijn en voeg de warme chocolademelk toe.

8. Nutella hot chocolate
Voor de echte nutella liefhebbers is er goed nieuws! Je kunt namelijk heel makkelijk lekkere nutella chocolademelk maken. Verwarm melk in een pannetje en doe hier 2 eetlepels nutella doorheen. Je kunt het drankje nog lekkerder maken met een beetje slagroom!

9. Pumpkin hot chocolate 
Om een echte herfst en wintervariant van de warme chocolademelk te maken, kun je chocolademelk met pompoen maken. Gooi wat stukjes pompoen in de blender, doe hier cacaopoeder bij en vervolgens de melk. Verwarm het uiteindelijk en doe er slagroom overheen. Strooi hier overheen ook wat kaneel.

pompoen

10. Chocolademelk met Oreo's
Oreo's zijn eigenlijk bedoeld om lekker in de melk mee te dippen, maar waarom niet in de chocolademelk? Maak de chocolademelk zoals je wilt, doe er een beetje slagroom op en verkruimel hierboven een oreo koekje. Jammie!

Hoe drink jij je chocolademelk het liefste?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

anoniempje - Zaterdag 5 december 2015 19:09
lekkkkkeerrr! misschien een keer eentje proberen!
voordeel van de winter is CHOCOLADEMELK :)
Petra - Zaterdag 5 december 2015 19:25
Met koffie en malibu
Glynis - Zaterdag 5 december 2015 19:53
Ik zoek voor mijn stage een goed recept voor suikervrije chocolademelk.
Als ik dit op internet zoek zijn het vaak vegan versies maar ik zoek echt gewoon een basic.
~ - Zaterdag 5 december 2015 21:19
Mijn uitvinding dit jaar was duidelijk:

Warme (hete) melk en er dan Milka caramel (min. 4 blokjes, ik had er 6) doorheen roeren en laten smelten.
OMNOMNOM.
Ryan - Zaterdag 5 december 2015 21:44
Ik mis nog de chai hot chocolate!! Dat is ook echt super lekker!
Veraxx - Zondag 6 december 2015 14:55
Het verbaasd veel mensen, maar ik lust echt totaal geen chocolade melk.. maar ik moet zeggen dat het super lekker klinkt!
sweet4star - Zondag 6 december 2015 16:25
die triple chocolate ga ik binnenkort eens proberen te maken. Het klinkt echt heerlijk :)
Anne-Maria - Zondag 6 december 2015 16:37
Ik drink het altijd gewoon met cacao en melk, soms slagroom. Die triple klinkt heerlijk, kun je dat ook maken met gesmolten witte chocolade?
lotte - Zondag 6 december 2015 17:44
baileys en chocolade
huppeldepup - Maandag 7 december 2015 09:13
Ik ben zeer nieuwsgierig naar de anijs-special :-)
Er ontbreken nog chocolademelk met honing en chocolademelk met vanille-essence/ vanillesuiker. Mmmmm!
DaySpring - Maandag 7 december 2015 12:13
Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!!!!

Helaas mag ik geen melk en smaakt het toch anders als 'vroeger.' (: