10 snelle en makkelijke ontbijtjes

 

Na een lange werkdag heb je soms niet zoveel zin meer om boodschappen te doen. Het gevolg kan dan zijn dat je de volgende ochtend bijna niets meer in huis hebt om lekker en snel te kunnen ontbijten. Toch hoeft dit geen reden te zijn om het ontbijt dan maar over te slaan. Vaak kun je met restjes of met dingen die je standaard wel in huis hebt, toch nog iets maken dat lekker én voedzaam is. In deze blog deel ik tien receptjes voor snelle en lekkere ontbijtjes waarvoor je maar heel weinig nodig hebt.

Voor sommige ontbijtjes heb je bijna niets nodig maar ben je iets langer bezig en voor de andere ontbijtjes heb je weer iets meer nodig maar ben je in een handomdraai klaar. Bij veel ontbijtjes heb ik bovendien gekozen voor producten die de meeste mensen wel standaard in huis hebben. Hopelijk kun je er wat inspiratie uithalen of vind je het gewoon leuk om te lezen. 

1. Omelet
Dit heb je nodig:

- 2 eieren
- Wat je nog wél hebt

Zo maak je het:
Een omelet kun je eigenlijk met alles maken wat je nog in je koelkast en/of voorraadkast hebt. Je kunt bijvoorbeeld overgebleven groenten in de pan gooien, maar ook appel, kaas en wat extra melk erbij is ontzettend lekker. Je moet alleen een beetje bij jezelf nagaan of bepaalde combinaties bij elkaar lekker zijn en verder kan er weinig misgaan.


Bron

2. Restjes-broodje
Dit heb je nodig:

- Een broodje
- Restjes avondeten

Zo maak je het:
Je bakt een broodje af of roostert een boterham. Vervolgens warm je een restje avondeten van de vorige dag op. Hier vul je je broodje mee en vervolgens heb je een heel lekker ontbijtje. Vaak is eten van de vorige dag nog lekker dan op de dag zelf.


Bron

3. Cinnamontoast / wentelteefjes 
Dit heb je nodig:

- brood
- suiker
- kaneel
- boter
- melk 
- ei 

Zo maak je het:
Doe twee eieren en wat melk in een bord en mix dit door elkaar. Doop vervolgens een boterham erin en bak deze boterham in een pan die je van tevoren ingevet hebt met boter. Bestrooi de boterham vervolgens mij suiker en kaneel. Als je nog makkelijker wil doen of geen melk en ei in huis hebt, dan kun je ook de zogenaamde ''cinnamontoast'' maken. Besmeer hiervoor je boterham aan één kant met boter, bestrooi dit met suiker en kaneel en leg deze kant in een pan. Besmeer vervolgens de andere kant en bak de boterham goudbruin.


Bron

4. Gebakken appel
Dit heb je nodig:

- Appel
- Rozijnen / krenten
- Kaneel
- Suiker

Zo maak je het:
Snijd de appel in stukjes en bak deze in een pan. Doe hierbij ook wat rozijnen, suiker en kaneel. Dit mengsel is vervolgens eigenlijk een vulling voor een appeltaart en dus ontzettend lekker. Je kunt dit eten met wat yoghurt of kwark of je kunt het zelfs op een cracker of rijstwafel doen. 


Bron

5. Diversimuesli
Dit heb je nodig:

- Melk of yoghurt
- Restjes muesli, cruesli of cornflakes
- fruit (optioneel)

Zo maak je het:
Als je iets van ontbijtgranen wil eten, maar er vervolgens achterkomt dat je nog maar een heel klein beetje hebt, dan kun je kjiken of je van een aantal dingen nog maar een klein beetje hebt. Vaak kun je die restjes muesli, cruesli en cornflakes prima met elkaar combineren zodat je toch een gevulde kom met ontbijtgranen hebt. Als je nog fruit in huis hebt, dan kun je dit er ook nog bij doen.


Bron

6. Tosti
Dit heb je nodig:

- Oud brood
- Kaas
- Vleeswaren (optioneel)
- Kruiden

Zo maak je het:
Een tosti klinkt natuurlijk niet zo interessant, maar het is wel handig om te onthouden voor als je oud brood hebt en je niet meer weet wat je er mee moet doen. Je kunt dit brood nog makkelijk gebruiken voor een tosti. Om je tosti net even anders te maken dan een gewone tosti met kaas, kun je er verschillende kruiden aan toevoegen, bijvoorbeeld wat peper. Hierdoor wordt de tosti net even anders en smaakt het toch een stuk lekkerder.


Bron

7. Beleg-variatie
Dit heb je nodig:

- Brood
- Meerdere soorten beleg naar keuze

Zo maak je het:
Als je wel brood en wat beleg in huis hebt, maar geen zin hebt in je standaard boterhammen, dan kun je kijken naar variaties hierop. Verschillende soorten beleg kun je best lekker combineren en dit geeft net een wat andere twist aan je ontbijtje. Zo schijnt kaas lekker te zijn met jam of wat sambal en kunnen pindakaas en hagelslag ook erg lekker smaken, zeker als je de boterhammen eerst even roostert. Hier kun je meer lezen over verschillende soorten broodbeleg.


Bron

8. Banaan ei pannekoekjes
Dit heb je nodig:

- ei
- banaan 

Zo maak je het:
Prak de banaan en meng dit in een kommetje met de twee eieren. Verhit vervolgens wat olijfolie in een pan. Bak vervolgens de pannenkoekjes tot ze goudbruin zijn. Je kunt er eventueel wat kaneel of iets anders dat je lekker vindt op doen.


Bron

9. Smoothie
Dit heb je nodig:

- melk / yoghurt
- fruit dat je nog in huis hebt

Zo maak je het: 
Het is heel gemakkelijk en snel om een simpele smoothie te maken die goed vult. Je kunt hiervoor vrijwel al het fruit gebruiken dat je nog in huis heb in een blender doen en mixen met wat yoghurt of melk.


Bron

10. Yoghurtfondue
Dit heb je nodig:

- yoghurt
- appel
- muesli / cruesli
- fruit divers

Zo maak je het:
Dit ontbijtje kun je makkelijk meenemen voor onderweg. De appel schil je al in partjes en doe je samen met het andere fruit en de cruesli of muesli in een bakje. Ook de yoghurt doe je in een bakje en neem je mee. Je kunt dan het fruit in de yoghurt en vervolgens in de muesli of cruesli dippen. Op die manier heb je heel snel een lekker ontbijtje. Als je nog cocktailprikkers hebt, kun je die eventueel ook meenemen, maar dat is niet noodzakelijk. 


Bron

Wat maak jij graag als snel ontbijtje of als je weinig in huis hebt?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Merizz - Dinsdag 10 mei 2016 10:49
Wat een leuke en handige blog wanneer je maar weinig in huis hebt! Leuke receptjes en ideeën. Als ik weinig in huis heb, maak ik havermoutpap, toast of pak ik wat yogurt met muesli.
question - Dinsdag 10 mei 2016 11:32
super leuke blog, ga zeker wat uitproberen.
*** - Dinsdag 10 mei 2016 11:32
Als ik weinig tijd heb en niets meer in huis heb ga ik gewoon om koffiekoeken onderweg naar de les :p
noaatjexx - Dinsdag 10 mei 2016 15:45
Ik heb net een smootie gemaakt
Eva - Woensdag 11 mei 2016 01:35
Een smoothie want daar heb ik altijd wel wat voor in huis of anders gauw een stuk fruit on the go.
Thalya - Zaterdag 10 februari 2018 09:12
Heel goede blog super ik wil de wentelteefjes maken maar mijn mama maakt zo rijsttaat en alle twee bezig in de keuken is niet zo gemakkelijk maar ik maak toch de diversimusli
Madou - Zondag 20 januari 2019 09:14
leuk hoor
Fien Marie vredeveld - Maandag 14 september 2020 11:42
Je kan ook iets met Griekse Yochert en fruit maken