10 lekkere lunches met avocado

 

Avocado vind ik erg lekker op brood. Ik lunch er graag me én eet het graag in een wrap of door een salade. Helaas maak ik niet altijd voldoende tijd vrij om een lekkere lunch met avocado te maken, maar als ik dit zo nu en dan wel doe, kan ik er ook echt van genieten. Zo nam ik laatst een broodje avocado mee naar mijn werk. De lunch is dan zoveel fijner dan met die saaie boterham met kaas. Het leek me daarom ter inspiratie leuk om 10 lekkere lunches met avocado te delen.

avocado lunches

1. Zwarte bonen avocado wraps
Deze wraps met zwarte bonen en avocado zijn een erg lekkere variatie voor bij de lunch. Hiervoor heb je nodig twee handen spinazie, champignons, tomaat, ui, zwarte bonen, avocado en wraps. Bak de champignons en uien goudbruin en bak hierna de spinazie, tomaat en zwarte bonen kort mee. Vul de wraps hiermee en leg tenslotte een aantal stukken avocado bovenop. Oprollen, meenemen en genieten maar!

avocado
bron foto

2. Lekker extra belegd
Een heel simpel maar overheerlijk broodje met geprakte avocado, een beetje zout, peper en mayonaise. Besmeer één boterham met hummus en de andere boterham met groene pesto. Beleg nu een van de boterhammen met de geprakte avocado en plakjes tomaat en eventueel wat basilicum of rucola. Bammetjes op elkaar, meenemen en genieten maar!

avocado
bron foto

3. Sandwich avocado peer
Deze combinatie zou je wellicht niet zo snel zelf bedenken, maar is zeker het proberen waard! Het zoete van de peer combineert heel goed met de hartigere smaak van de avocado. Prak een avocado met wat zout, peper en mayonaise en besmeer hier de boterham mee. Snij nu plakjes peer en beleg de boterham hiermee. Enjoy!

avocado peer
bron foto

4. Witte bonen avocado sandwich
Het klinkt misschien een beetje vreemd om witte bonen op brood te doen, maar de combinatie met avocado is erg lekker!Wat je nodig hebt is het volgende: een blikje witte bonen, olijfolie, citroensap, peper, rode ui, komkommer en avocado.

Mix de witte bonen, olijolie, citroensap en peper in een kleine schaal tot een dikke massa ontstaat. Doe dit op je brood en snijd hierover de avocado in gelijke stukken.

avocado
bron foto

5. Gevulde avocado's
Simpel, origineel en lekker: een gedulde avocado! Neem een grote avocado, wat roomkaas, hummus, knoflooksaus, tomaat, eventueel aardbeien en wat geroosterde amandelen.

Mix de roomkaas, hummus en knoflooksaus samen en vermeng dit met kleine stukjes avocado. Vul de uitgeholde avocado's hier nu mee en bedek met waty amandelen en tomaat. Je kunt hierbij eventueel nog wat toast eten om er een volwaardige van te maken.

 

avocado

6. Kikkererwten salade met avocado
Wat ikzelf erg lekker vind om mee te nemen naar mijn werk is een salade. Voor deze kikkererwten salade heb je het volgende nodig: een blikje kikkererwten, feta, citroensap, olijfolie, oregano, zout en peper. Eng alles door elkaar en je hebt een heerlijke en eenvoudige salade!

kikkererwten
bron foto

9. Creatieve bammetjes
Deze creatieve bammetjes zien er niet alleen leuk uit, zijn nog lekker ook! Voor de linker helft van de boterham heb je gedroogde tomaten en pijnboompitten nodig. Voor de andere helft heb je avocado, rucola en blauwe bessen nodig. Leg de boterhammen op elkaar en een perfecte combinatie is ontstaan! Enjoy ♥

lunch
bron foto

10. Scrambled eggs met avocado
Tenslotte is een fijne andere combinatie met avocado die met Scrambled eggs. Bak en roer wat eieren in de pan, een beetje zout en peper erbij. Eenmaal op brood wat stukken avocado erop en genieten maar! Ook heerlijk om mee naar school te nemen en koud op te eten. Snijd de avocado dan ter plaatse over de scrambled eggs.

lunch
bron foto

Lunch jij weleens met avocado?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

anoniem - Zaterdag 6 februari 2016 13:32
ja maar niet nu met carnaval
lucas14 - Zaterdag 6 februari 2016 17:13
Waarom altijd alleen vegetarische recepten?
lucas14 - Zaterdag 6 februari 2016 17:13
Waarom altijd alleen vegetarische recepten?
S. - Zaterdag 6 februari 2016 17:20
Ja, maar dan alleen als ik een salade eet als lunch, want dan proef je het niet zo. :P
Liz - Zaterdag 6 februari 2016 17:28
Wat een heerlijke post is dit, echt alles ziet er zo lekker uit!
Anna - Zaterdag 6 februari 2016 18:27
Eens met Lucas. Ik vind zelf avocado met gerookte kip en saus op een vers bolletje ook heerlijk.
Annemoontje - Zaterdag 6 februari 2016 19:04
Poeh wat vind ik dit een goede blog ^^. Ik haal er o.a. veel inspiratie uit, want een aantal lunches staan me wel aan! Ik word er echt blij van haha, om dit te lezen en om te proberen.
Haremaje - Zaterdag 6 februari 2016 23:17
@Lucas14: als je zelf vegetariër bent dan weet je ook geen lekkere combinaties met vlees. Als Laura het bijvoorbeeld schrijft zijn er vaak juist weinig vegetarische recepten bij.
M - Zondag 7 februari 2016 15:25
Voor de niet-vegetariërs: wat echt ENORM lekker is, een tosti met gerookte zalm en avocado :P
Maan - Zondag 7 februari 2016 16:09
Ah heerlijke blog!
Prue - Dinsdag 29 augustus 2017 16:28
Jottem, gevuld met garnalen en spicy limoen dressing