10 Simpele en Lekkere Pastasausjes

 

Zelf ben ik een ontzettende pasta liefhebber. Ik vind het bijna altijd heerlijk om pasta te eten en maak het dan ook regelmatig klaar. Als je niet zo goed weet hoe je zelf pastasaus kunt maken, is dat best wel lastig. Want altijd uit pakjes en zakjes koken kan soms redelijk saai of eentonig worden. Ik deel daarom 10 super gemakkelijk te maken pasta's. Als je deze pasta's maakt, leer je vanzelf varieren en je eigen sausjes bedenken. 

pasta

♦ Rode pastasaus met groenten en verse kruiden
Deze maakte ik kort geleden en is een van mijn basic sausjes, maar o zo lekker. Je gebruikt hiervoor tomatenblokjes uit blik, maar je kunt ook tomaten koken, ontvellen en dan pureren voor de saus. Dat doe ik ook wel eens en geeft het een heerlijke smaak. Verder zit in deze pasta erwtjes uit de diepvries. Ongeveer een handje per persoon, een halve courgette per persoon en een rode ui. Ik heb er knoflook, peper, zout en wat paprikapoeder aan toegevoegd om het op smaak te brengen. De verste kruiden uit mijn moestuin, zoals basilicum en bieslook maken het helemaal af.  

pasta

♦ Spaghettisaus met gehakt en wortel
Voor deze pasta kunt je (vega)gehakt gebruiken. Die van de Vegetarische Slager heeft mijn voorkeur. Deze bak je met een uitje, knoflook en peper en zout en daarna doe je de rest van de ingrediënten voor de saus erbij. Ik deed er geraspte wortelen, een blik tomatenblokjes, een gele paprika en oregano en basilicum doorheen. Breng het nog even goed op smaak en voeg als garnering en voor de smaak nog wat groene olijven en geraspte parmezaanse kaas toe. 

pasta

♦ Pasta met zalm, groenten en geitenkaas
Deze pasta is bereid met gerookte salm. De saus is gemaakt van geitenkaas en wat roomkaas, knoflook, peper, zout, versnipperde basilicum, gedroogde oregano en er zit mais, courgette en een rood uitje in. Om het lekker fris te maken heb ik er nog wat koude tomaatjes op gelegd.

pasta

♦ Pasta met champignongs en groene asperges
Deze pasta is ook heel simpel, maar o zo lekker! Je gebruik hiervoor een mis van paddenstoelen, crème fraîche, kruiden zoals peper, zout, oregano, en knoflook. De asperges gril je even in een pan met olijfolie, peper en zout. Als laatst voeg je nog wat vers geraspte parmezaanse kaas toe. Bijvoorkeur een iets oudere. 

pasta

♦ Super snelle pesto pasta 
Deze variant pasta is de simpele versie van de pasta hieronder. Hij ziet er ook iets minder speciaal uit, maar is alsnog erg lekker. Je vindt hier een heerlijk recept van pesto pasta, of je kunt gewoon zelf een sausje maken met pesto uit een potje, ui, knofloof en kruiden. Dit is een handige pasta voor als je nog wat groenten in de koelkast hebt liggen die op moeten. Pasta heb je waarschijnlijk ook altijd nog wel in huis.  

pesto

♦ Verse pesto pasta met olijven
Dit is een verse, heerlijke variant van pesto pasta. De pesto heb ik zelf gemaakt. Pesto maak je met bijvoorbeeld 2 tenen knoflook, 50 gr. pijnboompitjes of cashewnoten, 65 gr. basilicum, 45 gr. geraspte parmezaanse kaas, 10 gr. peterselie en 100 ml olijfolie. Dit doe je in de blender en dan heb je pesto. Verder zit in de pasta lekker wat knoflook, een gefruit uitje, olijven, tomaat, courgette en geroosterde pijnboompitjes. Het ziet er vrolijk uit, door het contrast in kleur. Deze pasta is ook heerlijk als lunch.  

pesto

♦ Pasta met roomsaus en groene olijven
Dit is ook een vrij simpele pasta die je snel kunt maken met de dingen die je nog hebt liggen. De saus is gemaakt, zoals je hier kunt lezen.

rorom pasta

♦ Pasta met kruidenroomkaas en broccolli
Deze pasta is gemaakt met chamignons en een paar eetlepels kruidenroomkaas/Philadefia van de supermarkt. Een beetje uit een pakje dus, maar een ideale, simpele pasta voor bijvoorbeeld studenten of als je niet zo goed kan koken. Wel is het lekker om er verse knoflook en andere kruiden aan toe te voegen. Ik heb er hier een uit, broccolli, champignons en tomaatjes aan toegevoegd. Simpel en snel klaar. 

pasta

♦ Eenvoudige pasta met tomatensaus, (vega)gehakt en mozzarella
In deze pasta zit (vega)gehakt, ui, tomatenblokjes uit blik, courgette en champignons. Op smaak gebracht met knoflook, cayennepeper, zeezout, basilicum, oregano en wat paprikapoeder. Een lekkere variatie op andere pasta's en afgemaakt met wat mozzarella.  

pasta

♦ Pasta met groene asperges, pompoenpitjes en tomaat
De witte saus is gemaakt met kookroom en geitenkaas. Je kunt ook geitenroom gebruiken. Verder zitten er verschillende kruiden doorheen, waaronder een klein beetje kodiander. De pasta bevat groentn zoals groene asperges en tomaat en de pompoenpitjes zijn even geroosterd.  

pasta

Dit waren tien voorbeelden van simpele pasta's. Als je nog niet zo goed kan koken, kun je hiermee beginnen en steeds wat ingewikkelder gaan koken als je dat leuk vindt. Maar het is natuurlijk ook prima als je gewoon regelmatig lekker zo'n pasta op tafel kunt zetten. Varieer, probeer en eet smakelijk!

liefs

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Curtis - Dinsdag 1 september 2015 19:03
Lekker! Ik ga er zeker een paar maken.
Lisa - Dinsdag 1 september 2015 19:22
Wauw dankjewel Nouska!
Naar je recept met groene asperges was ik erg nieuwsgierig omdat die ook al in je avondeten plog stond :)
Ik ga er zeker een paar proberen :)
Liefs!
Maanmeisje - Dinsdag 1 september 2015 19:30
Handig om te onthouden! Ik houd wel van pasta, maar ben niet zo creatief met saus.
alina - Dinsdag 1 september 2015 20:07
Superbedankt hiervoor! Ik wilde net als 'uitdaging' meer gaan variëren met pasta's!
simoon - Dinsdag 1 september 2015 20:18
een variant van pasta pesto: met spinazie door de pesto! superlekker!
G. - Dinsdag 1 september 2015 23:47
Heerlijkheid! Dankjewel :) gaan we opslaan & uitproberen!
Jansje - Woensdag 2 september 2015 08:48
Dank je wel!
Leuk, die variaties. Ik hoop het straks zeker te gebruiken als ik weer thuis ben.
Want stiekum vind ik pasta heel lekker!
vanAnaarB - Woensdag 2 september 2015 13:16
Leuk!
Nog een lekkere: spinazie, geitenkaas en kookroom. Doener zelf ook altijd nog een ui doorheen en soms nog wat zonnebloempitten of zo.
Yud - Woensdag 2 september 2015 20:52
Haha moeite met het woord champignons Nouska? ;)

Super leuke en handige en lekkere tips! Dankjewel
Vlinder2 - Vrijdag 4 september 2015 20:14
Superhandig zo, alles op een rijtje! Bedankt :)
dancer! - Zaterdag 12 september 2015 11:21
Hoe maak je het precies met de créme fraiche? Ik wil deze vanavond gaan maken :). Voeg je het koud toe of bak je het mee met de champignons?
fatgirlinaskinnybody - Dinsdag 1 december 2015 14:52
Jummie!! Wil ik snel maken! Alleen volg ik nu een eetlijst van de dietiste en vind het moeilijk om dit erin te passen... hoeveel opscheplepels staat voor een 'normale' avondmaaltijd?

Groetjes!