Wat ontbijt de redactie?

 

Ook de redactie van Proud2Bme geniet iedere ochtend van een ontbijtje. Voor het schrijven van blogs en artikelen hebben we voldoende energie en concentratie nodig en daar kan een gezond en lekker ontbijtje ons zeker bij helpen! Maar wat eten wij nou als ontbijt? Onderling waren we ook wel benieuwd naar onze ontbijtgewoonten, dus besloten Nouska & ik om een week lang ons ontbijt te fotograferen en met elkaar en jullie te delen.

Nouska haar ontbijtjes

Maandag
Vandaag nam ik me voor mijn ontbijtjes wat gezelliger te maken. Even een paar minuten rustiger aan doen of eerder uit bed en het is veel lekkerder en ziet er nog leuk uit ook! Vaak sta ik er weinig bij stil en heb ik haast in de ochtend om te gaan werken. Vandaag at ik dus vanille yoghurt met All Bran Crunch en wat verse frambozen. Ik dronk er een glas Drink Ontbijt Extra van Hero bij. 

fambozen 

Dinsdag
Dinsdag ging ik naar beneden met het idee dat er brood was, maar dat was op. Gelukkig was er genoeg variatie en smeerde ik twee crackers met kaas en een eierkoek met jam. Ik dronk er melk bij en at nog wat fruit. Een lekker energiek ontbijtje!

eierkoek met jam

Woensdag
Woensdag was ik net op tijd wakker en moest ik naar kantoor. Ik smeerde snel wat boterhammen en at een bakje All Bran Crunch met vanille yoghurt. Ik heb nogal lastige darmen, vandaar dat ik soms All Bran eet, maar soms ook juist even wat minder vezels. Ik moet het dus niet te vaak eten, want dan krijg ik kramp. Onderweg naar werk dronk ik een grote mok warme kruidenthee in mijn Keepcup

all bran crunch 

Donderdag
Deze dag begon ik met twee crackers met kaas en komkommer. Ook had ik aarbeien in huis, dus at ik een witte boterham met aarbeien en wat suiker. Ik eet wel vaker wit brood, omdat mijn darmen dus best gevoelig zijn voor te veel vezels. En een witte boterham met aarbeien is ook gewoon heel erg lekker! Ik dronk er weer een lekker glas Drink Ontbijt Extra van Hero bij. 

boerenbont

Vrijdag
Eens in de maand heb je gewoon een beetje extra trek in chocola. Gelukkig hadden we Nutella en hagelslag. Ik vind dat altijd erg lekker met pindakaas. Ik dronk er ook een glas vruchtensap bij. 

pindapoep

Zaterdag
Zaterdag moest ik de hele dag klussen in mijn nieuwe huis, dus besteedde ik even wat extra aandacht aan mijn ontbijt. Ik at een cracker met jam, lekker veel aarbeien en een schaaltje Honey Loops met melk! Ik dronk er een glas vers vruchtensap bij.

aarbeien

Zondag
Zondag at ik lekker in de tuin. Het was wel een beetje fris, maar met een badjas aan ging het prima. Ik at twee boterhammen waarvan een bruine met kaas en een witte met hagelslag. Ik dronk er een glas lekkere koude melk bij. Een lekker simpel ontbijtje in vergelijking met een aantal andere dagen deze week. 

bruin brood

 

Scarlet haar ontbijtjes

Maandag
Vandaag at ik weinig origineels als ontbijt. Ik at twee bammetjes waarvan 1 met vlokken puur en vlokfeest en 1 met jam. Ik at er een plakje ontbijtkoek bij en een glas verse vruchtensap van de Appie: meloen & mango & ananas (het sap viel een beetje tegen, hij was niet zo lekker).

ontbijtje proud2Bme

Dinsdag
Vanmorgen koos ik voor een knapperig bakje Cruesli studentenhaver met melk en erbij (niet op de foto) een flinke kop thee uit mijn Blond mok. De Cruesli is wel een beetje machtig, maar geeft ook lekker veel energie! Ik had dus voldoende energie om mijn dag te starten toen ik mijn ontbijtje op had.

cruesli studentenhaver

Woensdag
Vanmorgen had ik trek in iets hartigs en in fruit. Ik had nog een kiwi en een rare perzik om in stukjes te snijden. Ik at hierbij een bammetje met kaas en een bammetje met hagelmix. Daarbij had ik een grote kop peer caramel thee.

ontbijt proud2Bme

Donderdag
Vanmorgen was ik vrij en ben ik eerst lekker in bad gegaan. Hierna heb ik een eitje voor mezelf gekookt. Ik ben dol op zacht gekookte eitjes. Vroeger at ik dit thuis iedere zondagochtend. Hierna is er een tijd geweest dat ik geen eitjes meer 'durfde' te eten. Nu kan ik er gelukkig weer van genieten. Ik at een boterham met een eitje samen met een boterham met frisse kersenjam. Daarbij dronk ik multivitamine sap.

ontbijtje proud2Bme

Vrijdag
Op vrijdag heb ik meestal flink veel haast omdat ik dan om 9:00 uur in Leidschendam of Leiden moet zijn. Ik eet dan meestal even mijn boterhammetjes in de auto. Dat vind ik stiekem eigenlijk ook wel erg gezellig, omdat een uur in de auto zitten soms best saai wordt en even lekker ontbijten met een flinke meeneembeker thee dan voor fijne afleiding zorgt.

ontbijtje proud2Bme

Zaterdag
Vanmorgen deed ik lekker rustig aan en nam een stokbroodje met ei en pure vlokken. Ik dronk er verse sap bij van de Appie: banaan & sinaasappel.

ontbijtje proud2Bme

Zondag
Vandaag geen tijd voor een eitje, want ik ga een dagje naar Epe. Gewoon een eenvoudige boterham dus met pure vlokken en jam. Ook eet ik er een plakje ontbijtkoek bij.

ontbijtje proud2Bme

Dat waren onze ontbijtjes van een week lang. Ik hoop dat je het leuk vond om mee te kijken naar een weekje ontbijtjes van Nouska en mij!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Charlotte - Vrijdag 24 mei 2013 10:42
Aah, dat ziet er allemaal leuk en lekker uit! :)
Motiverend ook, zulke gevarieerde ontbijtjes waar tijd in is gestoken. Leuk!
Anne - Vrijdag 24 mei 2013 10:43
Jammie! Lekker hoor!

Wou dat ik wat meer tijd had s'ochtends!
lil - Vrijdag 24 mei 2013 10:43
me likes!! xD moeten jullie vaker doen :')
sneeuwwitje1 - Vrijdag 24 mei 2013 10:50
Heel leuk om te zien, zeker ook leuk om te zien dat een normaal persoon gewoon elke dag neemt waar die zin in hebt en lekker varieert! Mogen jullie vaker doen, zulke artikelen!
Rose3 - Vrijdag 24 mei 2013 10:52
Hmm die All bran crunch ga ik snel eens proberen, looks good!
xchanel - Vrijdag 24 mei 2013 10:58
Haha echt leuk!
Melanie.H - Vrijdag 24 mei 2013 11:10
Zo leuk! Lekker variëren :D Dat ga ik ook echt vaker doen, ik word een beetje moe van mijn eeuwige sojayoghurt met cruesli ontbijtje :P.
MischiefManaged - Vrijdag 24 mei 2013 11:11
Hahaha, ''een rare perzik'' :')
Echt leuk om te zien en ook fijn om te zien dat het gewoon normaal is om zo te variëren en te nemen waar je trek in hebt!
Elisabeth - Vrijdag 24 mei 2013 11:41
Wat heerlijk! Het is echt een motivatie én inspiratie om deze blogs te mogen lezen. De variatie, ingrediënten, oogstrelende foto's... Dank jullie wel!
cin - Vrijdag 24 mei 2013 11:50
leuk om eens te zien hoe een ander ontbijt. En ook de variatie. En die all bran crunch ziet er goed uit!
En juist de sap van appie meloen,mango,ananas vind ik wel lekker :)
(: - Vrijdag 24 mei 2013 12:44
Dit vind ik nou echt zo leuk om te zien (:

Zelf heb ik nogal moeite met ontbijt, omdat ik het snel als "teveel" zie, of omdat ik geen honger heb, en het maar saai en stom vind om zo vroeg te moeten eten. Meestal eet ik dan maar gewoon een kommetje havermout. Maar wat ik hier op de foto's zie, dat wil ik ook eens allemaal proberen.
Haha, ik at vroeger altijd crackers of boterhammen met kaas en komkommer. Ik was dat helemaal vergeten, dus ik denk dat ik binnenkort dat maar weer eens ga doen.
Inger - Vrijdag 24 mei 2013 13:06
O o ik moet echt meer tijd steken in mijn ontbijt!
Heb er gewoon geen zin in, maar als ik dan al die lekkere dingen van jullie zie, word er gelijk vrolijk van ;)

Misschien als ik samen woon mijn vriend vragen om 'om en om' de tafel gezellig te dekken of voor een lekker gezond ontbijtje te zorgen :)
kim- - Vrijdag 24 mei 2013 13:22
yummm! lekker en gezond
mierrr - Vrijdag 24 mei 2013 13:36
Hmmm dankzij deze foto's heb ik net bedacht dat ik een lekker eitje voor mezelf kon maken! Bedankt!
meisje14 - Vrijdag 24 mei 2013 15:08
Ziet er allemaal heel lekker uit en het motiveert echt! Idd dit blog mag er vaker zijn! :D
meisje - Vrijdag 24 mei 2013 15:31
Superleuk om mee te kijken.
Lekker kleurrijk ook :)
Peanutbutter - Vrijdag 24 mei 2013 16:10
Lekker gevarieerd. Alleen veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel te weinig boter.
xx - Vrijdag 24 mei 2013 16:12
Echt super fijn, inspirerend en motiverend deze blog!!!
Goed om te zien wat normale en gevarieerde ontbijtjes zijn.
Krijg hier echt ideeën door.
Het lijkt mij een goed idee om dit wekelijks te plaats op Proud, wat vinden jullie daar van?? (Zowel voor ontbijt/lunch/diner als tussendoortjes)

es - Vrijdag 24 mei 2013 16:14
aww, vooral die ontbijtjes van Nouska zien er super kleurrijk en lekker uit (misschien komt dit ook omdat ik niet van ei en stokbrood, en al helemaal niet van chocohagel en vlokken houdt :P)
Ik ben sochtends niet zo'n broodliefhebber. Zelf eet ik vaak crackers met kaas (zoals Nouska) en die eierkoek met jam soms als tussendoortje mmm net een gebakje. misschien ga ik ook wel eens die al bran met frambozen proberen :) helaas is het lekkerste fruit zo ontzettend duur!
Denisee.. - Vrijdag 24 mei 2013 16:15
Ziet er lekker uit!
ook motiverend,
dat variëren vooral,
moet ik zelf ook vaker doen ipv mijn eeuwige boterham met biologische appel/peerstroop ontbijtje :P
xoxo
Charise - Vrijdag 24 mei 2013 16:26
Hee,
Ten eerste wil ik zeggen dat jullie ontbijtjes er heerlijk uitzien!
*niet helpende en incorrecte info*
Liefs, x
PeanuttButterfly - Vrijdag 24 mei 2013 16:42
Ziet er heel lekker en mooi uit!
Ik moet eigenlijk ook wat meer aan de variatie, ik ontbijt elke ochtend hetzelfde, omdat ik geen zin heb of geen tijd om het anders te doen.
Maar als ik dit zie... :)
Heidi - Vrijdag 24 mei 2013 17:22
Bedankt voor de inspiratie :-)
Anoniem - Vrijdag 24 mei 2013 18:05
Ah super leuke blog vind ik dit! Ziet er ook lekker uit allemaal :)
lunetha - Vrijdag 24 mei 2013 18:19
hm ligt het aan mij of is het soms nogal weinig? ik eet veel meer als ontbijt..vaak 4 boterhammen..
Rachel - Vrijdag 24 mei 2013 18:46
Super gevarieerd! Goede inspiratie ook!
L - Vrijdag 24 mei 2013 19:36
@lunetha:
Wees gerust, je bent niet de enige die meer eet :)
Ik eet ook vaak 4 boterhammen, of soms zelfs meer.
Zolang je maar geniet en eet tot je genoeg hebt is het goed!
beauty_love - Vrijdag 24 mei 2013 19:48
Als dit normale ontbijtjes zijn, dan eet ik nog veel te weinig. Zelfs mijn lunch is minder dan deze ontbijtjes.
anoniemmm - Vrijdag 24 mei 2013 19:56
Ik herken wat je zegt beauty love, ik vind het ook echt veel! Misschien klopt mijn idee dan niet helemaal met wat normaal is ;). Maar lekker ziet het er wel uit.
P - Vrijdag 24 mei 2013 21:15
Dit is écht niet veel als ontbijt hoor! Ook ik eet meer dan bovenstaande ontbijtjes ;)
angstig meisje. - Vrijdag 24 mei 2013 21:17
likeee!
- - Vrijdag 24 mei 2013 21:27
Wow, dat is best wel weinig haha
s - Vrijdag 24 mei 2013 22:12
ik word hier best wel een beetje onzeker van. zelf eet ik veel minder, terwijl ik daarmee toch op goed gewicht blijf. (ja best raar dat ik daar onzeker van wordt mrja ik word eigenlijk minder onzeker van extreem kleine porties)
Haremaje - Vrijdag 24 mei 2013 23:05
Ziet er lekker uit! Ik ben dan best wel saai, want ik eet 's morgens altijd twee boterhammen met kaas en honing (soms hagelslag), een stuk fruit en een glas melk.
Dit is trouwens gewoon een normaal ontbijt.
EB91 - Zaterdag 25 mei 2013 10:09
Wat een leuk idee om dat een weekje bij te houden voor ons. Ziet er vrolijk uit.
s - Zaterdag 25 mei 2013 10:48
ik eet elke dag een krentenboterham met boter en een boterham met jam, een glas melk en een stuk fruit. is dat te weinig?
Elina94 - Zaterdag 25 mei 2013 10:52
Leuke ontbijtjes!
Theeleut - Zaterdag 25 mei 2013 11:11
Super leuk om eens wat lekker gevarieerde maar vooral ook gezonde ontbijtjes te zien!

Kunnen jullie dit misschien een keer doen met wat jullie op een hele dag eten?
rosalie - Zaterdag 25 mei 2013 12:40
Ik vind het een leuke blog maar ook lastig omdat ik me heel erg ga vergelijken
Op mijn voedingsadvies staat een stuk meer dan wat zij ontbijt.
Sorry voor mijn gezeur maar ik wou het toch even kwijt.
Mira - Zaterdag 25 mei 2013 13:12
@Theeleut - Leuk idee! Ben ik ook wel benieuwd naar :)
Ik had vanochtend Peijnenburg ontbijtkoek (die met noten - lekkeeeerrr), een fruitsalade met grapefruit, appel, druiven en kaneel. Als drinken een kop groene thee. Ohja, en een flinke kop koffie om goed wakker te worden ;) haha.
Mira - Zaterdag 25 mei 2013 13:14
Alleen had ik wel meer dan 5 druiven :P
Laura - Zaterdag 25 mei 2013 17:53
Leuk dit!
Ik houd van ontbijten, heb altijd enorm veel trek 's morgens!
framboosxx - Zaterdag 25 mei 2013 20:49
Hmmmm, binnenkort vakantie dus heeeeel veel proberen te variëren! Alle tijd ervoor! =)
Judithr1992 - Zaterdag 25 mei 2013 22:33
Haha,, jaa Scarlet,, je Vrijdag-ontbijt ziet er inderdaad wel lekker chaotisch uit :P
anoniem - Zondag 26 mei 2013 20:04
leuk om te zien! en helpend! :)
misschien een ideetje om dit soort dingen ook te posten met lunches en warme maaltijden??? ;-)
Charlotte - Maandag 27 mei 2013 20:18
Wow super lekkerrrrrr, wil ik ook!

Ik eet 's ochtends standaard muesli/cruesli/havermout met wat gedroogd fruit met yoghurt, kwark of melk.

Heb echt geen tijd voor meer 's ochtends :P
Maaaar ik besteed dan wel weer veel aandacht aan mijn lunch.

:)

Charlotte - Maandag 27 mei 2013 20:18
Wow super lekkerrrrrr, wil ik ook!

Ik eet 's ochtends standaard muesli/cruesli/havermout met wat gedroogd fruit met yoghurt, kwark of melk.

Heb echt geen tijd voor meer 's ochtends :P
Maaaar ik besteed dan wel weer veel aandacht aan mijn lunch.

:)

ter - Dinsdag 28 mei 2013 18:51
echt superleuk om te zien! motiveert mij om meer te eten in de ochtend aangezien ik dat soms nog wel wat moeilijk vind! misschien leuk om ook lunch, diner, toetje te doen? of tussendoortjes? ik denk dat iedereen dat wel leuk vind!! :) echt leuk artikel, ik zeg vaker :D

x
MelissaKimberley - Dinsdag 28 mei 2013 22:18
Dit motiveert mij echt zo erg. Bedankt!
Joyce - Vrijdag 31 mei 2013 18:19
Jeetje, jullie ontbijten best veel. Misschien moet ik ook eens wat meer eten als ontbijt en wat meer variëren..
Wel heel erg motiverend :)
glynis - Vrijdag 31 mei 2013 22:28
ik vind die ondbijtjes niet veel ( waarom zegt iedereen dat)
Maar ook niet te weinig
het is evenwicht
de ene keer gezellig en wat meer
de andere keer wat minder door haast

Das zo leuk aan vrij eten
want het kan gewoon
michelle - Maandag 15 juli 2013 11:04
Ik haal ook hier zoveel support uit. Dit bekijk ik iedere ochtend als ik mijn ontbijt eet wat ik van mijn eetlijst moet eten. Ook het stuk over wat jullie s avonds eten bekijk ik iedere avond. Daardoor durf ik nu ook de vegaburgers weer te eten! Vanavond heb ik er zelfs 1 die gevuld is met pesto en tomaat. En ik heb er kaassaus bij. Het lijken zulke kleine onzinnige zaken. Een vegaburger en kaassaus. Maar voor mij zijn het echt cruciale stappen. Mijn therapie voor an begint hopelijk over 2 weken en ik hoop dat ik dan vol trots kan vertellen dat ik zelf al stappen zet. Ook hoop ik dat de diëtist vanmiddag van de nutridrink af wil zien omdat ik zelf nu stappen zet. Samen met het absoluut niet aan de nutridrink willen, is dit een heel goede motivatie! Misschien dat jullie ook eens kunnen laten zien wat jullie smiddags eten? Niet zodat wij ons ku nen spiegelen maar meer als motivatie.
Olifantje - Dinsdag 30 juli 2013 23:27
Lekker mmmmmmm!
Samantha - Zondag 20 oktober 2013 19:08
Super leuk om te zien wat jullie eten ook al heb ik nog veel moeite met broodbeleg vind veel lekker maar kom altijd terug op kipfilet jam en pidakaas weet niet goed waarom denk toch nog dat dat voor mij veilig is maar dit geeft me wel een motivatie!!
Lieve - Woensdag 26 februari 2014 12:10
holy shit, mensen ik vind dit echt super veel!!!
ik eet 's ochtends 1 boterham met kaas én boter (ugh) en dat vind mijn diëtiste goed.
het lijkt me eigenlijk ook wel lekker om zo te ontbijten, maar weet niet echt hoe...
xx
Fem - Maandag 27 oktober 2014 23:24
wow.. ik ben echt stunned met al die ontbijtjes! het lijkt allemaal zo overdadig en veel... ik durf niet eens een dadel door mijn meusly te gooien, laat staan zoveel beleg op een boterham te doen.. en dan ook nog een tussendoortje voor de lunch?! wat een suiker! of ben ik raar en is dit normaal (hoop de laatste, dan durf ik misschien is wat meer te genieten..)? xx