Wat ik eet op vakantie

 

De zomervakantie is begonnen en veel van jullie zullen wellicht op vakantie gaan. Op vakantie gaan met een eetstoornis kan voor veel onzekerheid zorgen. Het eten kan anders zijn, maar de veilige structuur van thuis kan ook wegvallen. Wat is dan verstandig als je op vakantie gaat? Hoe zorg je ervoor dat je alsnog genoeg eet zonder te veel met het eten bezig te hoeven zijn?

collage

Een tijdje terug was ik een midweekje op Texel. Ik was weg uit mijn dagelijkse ritme en doordat we ook met mijn schoonouders waren, moesten we toch enigszins rekening houden met een elkaar. Om een beeld te geven van hoe het eten er dan uit kan zien, heb ik twee dagen het eten voor jullie bijgehouden. De ene dag was wat drukker dan de ander, maar hopelijk geeft het een beeld van hoe het eten er tijdens een korte vakantie uit kan zien!

♥ Eten op vakantie - Dag 1

We hebben op Texel een huisje gehuurd zodat we een soort thuisbasis hadden. Dit vonden we ook wel fijn met Romy erbij. We ontbeten elke ochtend in het huisje. We hadden brood en krentenbollen gehaald met divers beleg. Ik blijf toch een grote zoetekauw en kies vaak voor zoet beleg, maar een plakje kaas op een krentenbol mag niet ontbreken. Na het ontbijten bleven we vandaag in en rondom het huisje. Romy kon daardoor rustig wennen aan de omgeving en daarna deed ze haar middagdutje. Terwijl ze sliep hadden we deze koeken bij de thee.

ontbijt

Nadat Romy wakker werd hebben we nog snel een boterham gegeten. We wilden namelijk richting het strand! Het zonnetje brak door en ik was erg benieuwd naar hoe Romy zou reageren op het strand. Dit was haar eerste keer!

 lunch

Op het strand heeft zij heerlijk gespeeld met zand en water. Ik genoot van haar geklieder en kon ook even relaxen. Doordat het wel erg warm werd, kochten we een waterijsje voor wat afkoeling. Een heerlijke Calippo cola doet dan wonderen.

lunch

In de avond gingen we in het huisje barbecuen. We hadden onder andere hamburgers en spiesjes gehaald. Daarnaast hadden we stokbrood en diverse salades. Ik heb twee foto’s gemaakt van het eten, maar tussendoor snoepte ik ook nog van stukjes stokbrood met kruidenboter, terwijl we wachtten op het vlees. Nadat Romy op bed lag, sloten we de dag af met een kopje koffie en Texelse boterkoek.

♥ Eten op vakantie - Dag 2

Vandaag staat een druk dagje op de planning. We gaan vandaag naar een lammetjesboerderij en naar Ecomare. In de ochtend hadden we een snel ontbijtje gepakt voordat we vertrokken. We gingen eerst naar de boerderij en daar was niet echt een eetgelegenheid. We hebben hier vooral rondgelopen, lammetjes geaaid en in de speeltuin gespeeld.

ontbijt

Hierna zouden we naar Ecomare gaan, maar we besloten eerst te lunchen aan het strand. Wat boften we weer met het weer! Doordat het zo warm was had ik enorme zin in een salade. Ik koos een salade met geitenkaas, meloen en frambozendressing. Dit was erg lekker! Het frisse van de dressing en het fruit waren echt een topcombinatie. Daarna gingen we door naar Ecomare. Na een flink rondje lopen en spelen ging Romy even dutten. Mijn man en ik genoten van een drankje en een gebakje. Wat een dag!

lunch

In de avond gingen we uit eten en kozen we voor een soort steakhouse. Ik had heerlijke spareribs. Dat ging er wel in na zo’n actieve dag! Het was wel een flink bord eten, maar het was allemaal erg lekker. Eenmaal thuis hadden we nog een kopje thee en koek toe.

avondeten

Op andere dagen ging het eigenlijk ook zo afwisselend. De ene dag aten we thuis en de andere gingen we onderweg een hapje eten. Soms namen we een koekje mee als tussendoor en soms genoten we van een ijsje of een gebakje. Het is vooral belangrijk om te bedenken dat een vakantie eenmaal anders is. Het is niet hetzelfde als thuis. Het eten is anders, maar je doet soms ook juist meer of soms even minder dan een gemiddelde dag thuis.

Des de belangrijker het is om te kunnen luisteren naar jouw eigen lichaam en je verstand. Als dat nog even lastig is, hoop ik vooral dat je mee kan eten met de mensen om je heen. Het is niet gek om eens wat meer of minder te nemen. Doe vooral wat voor jou goed voelt en waar jouw lichaam behoefte aan heeft. Nog belangrijker, probeer van jouw vakantie te genieten!

Hoe pak jij het eten aan tijdens een vakantie?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

juud - Vrijdag 13 juli 2018 14:27
Het valt me op dat Romy de hoofdterm is van je blogs....
En dat is bij elke blog van jou.

Een keertje over Romy hebben is prima, leuk zelfs,
maar niet alles moet over Romy gaan, daar gaat deze site ook niet over.....
Vrij irritant.
Jansje - Vrijdag 13 juli 2018 14:59
Het gaat inderdaad veel over Romy, daar heb je gelijk in. Beetje logisch wel, want als je op vakantie gaat met zo'n klein kindje, moet je toch bij alles een beetje rekening houden met zo'n kindje. En dan ben je meer bezig met je kindje, en minder bezig met het eten an sich.
Ik vind het ook wel gezond ergens, omdat het in real life niet alleen om eten gaat, maar het eigenlijk maar een onderdeel van is.
Kimberly - Vrijdag 13 juli 2018 15:03
Het is normaal dat het vaak over Romy gaat, aangezien je met een kind veel rekening moet houden ivm de dagplanning en eten. Je gaat en staat niet meer waar je wilt. Voor een moeder zijn haar kinderen het belangrijkste wat er bestaat, dus daar praten ze dan ook het meest over.

L - Vrijdag 13 juli 2018 16:52
Ik snap wat je bedoelt; ik vind het zelf soms ook een beetje frustrerend om de een of andere reden dat het eigenlijk vooral om Romy draait. Anderzijds weet ik dat het normaal is voor "nieuwe moeders" dat hun leven even volledig draait om de baby. Ik probeer me daar in te verplaatsen maar vind dat lastig als begin twintiger die in een totaal andere levensfase zit. Mijn leven is nu een en al hectiek; net afgestudeerd, nieuwe baan, veel reizen voor werk, proberen ook nog je sociale leven te behouden als je veel vliegt, etc. Ik heb dus bijv. meer behoefte aan een blog van "wat ik eet als ik reis voor werk" (of iets dergelijks) en vind daarom blogs of eten als je voor het eerst met je baby op vakantie gaat moeilijk om me in te verplaatsen. Echter zullen er legio proud gebruikers zijn die wél wat uit deze blog halen! Daarom is het juist mooi dat de verschillende proud medewerkers variëren qua levensfase/leeftijsld e.d.
Dragonfly - Zondag 15 juli 2018 08:41
Niet alleen bij nieuwe moeders hoor..

Als een kindje hebt, in mijn geval 2, draait je leven gewoonweg niet meer alleen om jezelf. Natuurlijk ben jij belangrijk, maar het ritme van je kindje ook. Dat vind ik zelfs belangrijker dan perse ergens moeten eten, want de kans is groot dat het dan niet gezellig wordt na een dag vol prikkels.
C - Vrijdag 13 juli 2018 15:14
Bedenk ook dat er ook Proud bezoekers zijn die ook kindjes hebben en dat het dan misschien ook leuk is om te lezen hoe andere moeders hun vakantie oid inrichten. Als je geen kinderen hebt kan je het je misschien niet voorstellen maar als je een klein kindje hebt moet beïnvloedt dat je hele leven en zal je daar rekening mee moeten houden met alles wat je doet.
Laura V - Vrijdag 13 juli 2018 15:36
Het is juist leuk dat deze blog zich richt naar jonge moeders van wiens leven ook afhankelijk is van hun kind. Het is mooi om te zien dat ondanks dat het kind veel ruimte inneemt je toch ruimte maakt om voor jezelf te zorgen en te eten. Ik zou de neiging hebben om alles op te offerenen me helemaal te laten gaan
Saarki - Vrijdag 13 juli 2018 15:55
Amai, in deze blog komt (voor mij toch) zo duidelijk de boodschap naar voren dat lekker eten bij het leven hoort en iets kan zijn om echt van te genieten, niet je te kwellen!
Heel fijn!
Pippa - Vrijdag 13 juli 2018 16:51
Wat ik me afvraag; hoe kijk je aan tegen dierenleed? Of doet dat je niet zoveel? Zo ontzettend veel dierlijk voedsel. Ik word daar altijd verdrietig van. Ik snap het ook niet zo goed, zeker niet wanneer je zelf een kind hebt. Je wilt toch dat zij opgroeit in een mooie wereld en kleurrijke aarde? De veeteelt (ja ook voor zuivel en eieren) maakt zoveel kapot.
P - Vrijdag 13 juli 2018 17:11
Is en blijft haar eigen keuze, je kan niet iedereen voor elk ding dat ze volgens jou 'fout' doen erop aanspreken
Amy - Vrijdag 13 juli 2018 17:18
Jup, ik sluit me hierbij aan. Bovendien vind ik een bord met dood dier erop ook best wel onsmakelijk eruit zien en kan er niet zo goed tegen dat mensen dat dan 'heerlijk' noemen. maar goed, misschien ligt dat aan mij
LeRose - Vrijdag 13 juli 2018 18:39
Zucht altijd als iemand wel vlees eet op proud zulke reacties.
Niet iedereen is vegan.
Pippa - Vrijdag 13 juli 2018 18:51
Nee was dat maar waar. Dat zou een hoop dierenleed besparen.... Maar nee het is 'eigen keuze' hé. Behalve voor de dieren...die hebben geen keus.
Sandra - Woensdag 18 juli 2018 13:49
Wat een overdreven gezeur. Beetje denigrerend naar anderen.
Ieleen - Zondag 15 juli 2018 23:24
Ieder zijn eigen keuze, dat is niet aan jou. Genoeg mensen op deze site die ook vlees eten. Wil jij het niet zien of lezen, dan volg je de andere proudmedewerkers die geen vlees eten. Van haar weet je dat ze het wel doet (en dat mag ze ook ook), of jij het aanklikt en gaat lezen/kijken is je eigen verantwoording. Lekker bij jezelf houden. Ow en niet iedereen denkt zo zwart-wit over dit onderwerp als jij.
Anellin - Vrijdag 13 juli 2018 18:06
Fijn om je blogs te lezen. Goed om te lezen hoe een 'gewone' jonge vrouw zo met het leven omgaat. Fijn
I. - Vrijdag 13 juli 2018 18:27
Leuk en lekker!
Nikki98x - Vrijdag 13 juli 2018 18:54
Fijne, leuke blog! Fijn om zo'm voorbeeld te zien! Dankjewel xx
Miss Minority - Vrijdag 13 juli 2018 19:39
Sjongejonge wat een nare reacties zeg! Laat iedereen in zijn/haar waarde. Voor mij is dit een fijne blog, want ik heb ook jonge kindjes. Als jij het niets vind, dan lees je het toch niet? Daarnaast is niet iedereen vegan of vegetarisch en dat mag. Laten we elkaar vooral niet veroordelen zeg, zeker niet op een site als deze! Denk even na voorsat je iets post..
Pippa - Vrijdag 13 juli 2018 20:12
'Daarnaast is niet iedereen vegetarisch of veganistisch en dat mag..' Oké, dus onderdrukking, mishandeling en misbruik van dieren, dat MAG? Ik zal hier nooit over zwijgen. Want 'elkaar in de waarde laten' geldt blijkbaar alleen voor mensen? En niet voor dieren? Zij zijn geen levende, voelende wezens? Zwijgen = toestemmen. Never nooit. Als je foto's van dierenleed plaatst (een bord vol ook) kan je reacties verwachten.
Laura V - Vrijdag 13 juli 2018 20:57
Slow down girl.. ik denk niet dat deze blog hierom draait. Misschien best je protest op een ander platform voeren. Het debat hier voeren wekt enkel narigheid op.
Pippa - Vrijdag 13 juli 2018 21:00
Waarom? Omdat je het niet wil horen?
Ziva - Vrijdag 13 juli 2018 21:28
Pippa: als mens, als vegetariër en half vegan wil ik je graag dit zeggen: Als je graag wilt dat mensen mee helpen om dierenleed tegen te gaan, om aan het milieu te denken, dan zo praten tegen de mensen die zelf kiezen om vlees te eten, niet de manier. Enkel hen laten leren kennen met die wereld, gerechten die lekker zijn etc. en respectvol in gesprek gaan, helpt.
Ik denk dat je inderdaad wel je boodschap meer dan duidelijk gemaakt hebt.
Aniek - Zaterdag 14 juli 2018 17:20
Als bijna Vegan denk ik dat Ziva gelijk heeft. Pippa het is goed dat je niet zwijgt, maar je komt wel wat aanvallend over, ook al is dat begrijpelijk vanuit het perspectief van de dieren, de vraag is of je hiermee wat bereikt. Meestal creëer je met aanvallen alleen maar weerstand. Je kunt ook vragen of iemand weet wat de achtergrond is van het stuk vlees bijvoorbeeld, zonder hierbij die persoon aan te vallen. Bewustwording creëren zonder iemand te veroordelen. Veel mensen zijn zo gewend bepaalde dingen te eten en staan niet stil bij de werkwijze van de veehouderij.
herfstwind - Vrijdag 13 juli 2018 20:09
bij zwangerschap hoort een meer uitgebalanceerd voedingspatroon...
Corinne - Zaterdag 14 juli 2018 00:21
Maar ook hierbij geldt dat vakantiedagen er nu eenmaal anders uitzien, of je nu zwanger bent of niet. En dat is dan ook de boodschap van deze blog: dagen die anders zijn, kunnen prima en fijn zijn (ook als je zwanger bent dus).
Anoniem - Zaterdag 14 juli 2018 09:31
Pffff......overdrijven is ook een vak hoor. En ja, 4x zwanger geweest dus weet waar ik het over heb. Door de misselijkheid ben je de eerste maanden uberhaupt blij als er wat in gaat. En ook de maanden daarna zul je merken dat je smaak verandert en ik kon bijvoorbeeld walgen van groente (lang leve de hormonen). En bovendien is dit een vakantieweek, dus wij hebben geen weet van haar verdere eetpatroon. En dan nog......met jouw opmerking kan ze niet zo veel toch?
Miss Minority - Vrijdag 13 juli 2018 20:18
Beste Pippa, staat er in deze blog dat het vlees uit een slachterij komt waar men de dieren onvriendelijk heeft behandeld? Volgens mij niet. Er bestaan ook boeren en slachterijen die goed zorgen voor de beesten en dit verkopen in de supermarkt. En ja, als iemand ervoor kiest om wel vlees te eten dan vind ik dat ik daar niks over te zeggen heb. Net als ik niks te zeggen heb over iemand die dit niet wilt eten. Dat bedoel ik met elkaar in de waarde laten.
Pippa - Vrijdag 13 juli 2018 20:59
Uit je reactie blijkt al dat je echt geen idee hebt waar je over praat. Ik hoop dat je de afgelopen tijd het nieuws hebt gevolgd... Maar blijkbaar vind jij het belangrijk 'iedereen in z'n waarde' te laten, met uitzondering van de dieren dan in dit verhaal. Er is niks diervriendelijks aan dieren doden om hun vlees, melk, ei of vacht. Doden is namelijk nooit vriendelijk. 'In de waarde laten' is voor mij prima wanneer je daar geen anderen mee beschadigd. In dit geval is dat wel zo. En zolang er mensen zullen zijn die oogkleppen ophouden omdat dierlijke producten 'zo lekker' zijn zal ik opkomen voor dat onrecht.
Elise - Vrijdag 13 juli 2018 22:33
Hee Pippa,

Wat goed van je dat je zo bewust met dieren omgaat. Mooi dat hier je prioriteit ligt.
Je draagt echt zichtbaar je steentje bij aan de wereld en het is fijn dat jij daar jouw ‘vakgebied’ in gevonden hebt.
Ik moet je, in alle eerlijkheid en kwetsbaarheid, bekennen dat ik niet zoveel met dieren heb, dat is niet goed dat weet ik. Ik koop daarom ook wel biologisch vlees, maar je hebt gelijk: er gaan nog steeds dieren voor dood. Mijn vakgebied voor een betere wereld ligt op andere plekken denk ik, ik zorg voor de natuur door niet te vliegen en veel te fietsen in plaats van auto rijden en ik zorg voor mijn omgeving door vrijwilligerswerk, dat betekent niet dat dat betekent dat er minder dieren sterven, maar ik denk dat dit een manier is die beter bij mij past.

Wat ik lastig vind aan jou reacties is dat het lijkt alsof je je niet beseft (terwijl je dit waarschijnlijk wel weet!) dat je te maken hebt met een wat betreft eten kwetsbare doelgroep, waarvan een deel zich moet houden en regels en eetplannen, en een groep die kwetsbaar is voor tekorten zoals ijzer en b12. Hierbij zeg ik niet: blijf vlees eten, maar het is lastig voor mensen die wel de wens hebben om vegetarisch te eten maar dat op dit moment niet mogen, om zo’n ‘ongenuanceerde’ opmerking in perspectief te plaatsen. Misschien dat we hier samen aan kunnen bijdragen? Dat we ons allemaal gehoord voelen op Proud? Echt in elkaar inleven kan zoveel moois opleveren!

Ik bedoel dit niet arrogant of betweterig, maar écht met de intentie om twee kanten te laten zien!😘

Pippa - Vrijdag 13 juli 2018 21:01
Overigens laat ik het voor nu hierbij. Boodschap is duidelijk denk ik.
S. - Vrijdag 13 juli 2018 21:12
Weet dat je erover wilt ophouden, maar ik wil even duidelijk maken dag er niet twee kampen hoeven te zijn. Ik ben zelf wel vegan, maar ik vind het echt geen probleem als mensen wel vlees en zuivel eten. Tuurlijk vind ik het fijn als ik hoor dat mensen er bewust mee bezig zijn, maar vijandigheid is absoluut niet nodig
L - Vrijdag 13 juli 2018 21:51
Wat een nare toon in sommige reacties... Dat lijkt me helemaal niet fijn om terug te lezen als je een blog schrijft.
Het is vrij logisch dat je kind de grootste prioriteit in je leven heeft en centraal staat. Zodra het over dagritme en eten gaat, komt dat dus terug. Verder vind ik juist dat je in de ondertoon van de blogs vaak ook onzekerheden en twijfels terugziet, waar vele bezoekers van deze site mee worstelen. Ik zou de kritiek dus niet te hard laten binnenkomen Phoicai. Fijn dat je zo van kleine Romy en het leven geniet juist!
Maya - Vrijdag 13 juli 2018 22:12
Jemig zeg.. Het gaat erom wat ze gegeten heeft in deze 2 dagen en dat ze daarbij vertelt wat ze gedaan heeft is bonusmateriaal.. Beetje respect en waardering!!
Top Phoicai!!!
Annoniem - Vrijdag 13 juli 2018 22:23
Ik vind het een hele leuke en fijne blog om te lezen en jammer dat er soms zo negatief en hard gereageerd wordt. Juist door mensen die zelf heel kwetsbaar zijn en zouden moeten weten wat zo´n reactie met je kan doen! Ik vind het leuk om te lezen hoe jij je vakantie doorbrengt en hoop er zelf ook weer zo mee om te kunnen gaan!
Anoniem - Vrijdag 13 juli 2018 22:28
Goede blog Phoicai! Trek je de negatieve reacties niet aan hoor. Wat een narigheid wordt er hier gespuwd. Als je je niet kunt verplaatsen in deze blog, dan prima toch? De volgende keer wordt er weer iets geplaatst wat je wel aanspreekt. Ik kan bijvoorbeeld niets met 'hoe te eten als je op school zit'. Dan ga ik hier toch ook niet over lopen afgeven? Met de blogs probeert Proud iedereen te bereiken. Van puber tot moeder/vader etc. En ik eet ook geen vlees, maar zoals Pippa het brengt vind ik ronduit onbeschoft. Iemand een beetje persoonlijk aanvallen om dit? Laat mensen lekker in hun waarde zeg. Of ga het op een ander forum even bespreken.
Eef D. - Vrijdag 13 juli 2018 23:10
Als "stille" volger van Proud moet ik nu toch wel even reageren, want dit is volgens mij niet helemaal oké en brengt iets dat een open, eerlijke en mooie boodschap compleet in de kreukel. De volgers van Proud zijn een diverse groep mensen, en zo vind ik het waardevol om mee te leven met hoe deze meiden stappen zetten in hun leven en ons een kijkje achter het gordijn geven. Ik ben nu al jaren eetstoornis vrij en daar natuurlijk harstikke gelukkig mee. Ik probeer nu moeder te worden en om te lezen hoe zo'n stoere vrouw als Phoicai dat allemaal doet en om dit allemaal met ons durft te delen is helemaal petje af! Hier heb ik persoonlijk ook veel aan en ik weet zeker dat ik niet de enige ben. Ook ben ik in mijn eetstoornis periode jaren vegetarisch geweest en eet ik nu (ja ik zeg het) "gewoon" weer vlees. En dat is goed. Daar hoef je het niet mee eens te zijn. Sterker nog: dat maakt me geen *piep* uit. Dat hoeft op dit forum niet uit te maken. Het gaat om zijn wie je bent en je eigen keuzes maken. Wil je dierenactivist zijn, anti vlees campagnes voeren en geen wc papier meer gebruiken? Asjeblieft: doe je ding!!! Maar daar kies je hier echt een compleet verkeerde omgeving voor uit. Ik ga hier onder ook niet raaskalken over hoe ik het niet eens ben met paspoortcontroles of het feit dat ik eigenlijk vind dat iedere man zijn balzak moet laten checken.
Eef D. - Vrijdag 13 juli 2018 23:10
Als "stille" volger van Proud moet ik nu toch wel even reageren, want dit is volgens mij niet helemaal oké en brengt iets dat een open, eerlijke en mooie boodschap compleet in de kreukel. De volgers van Proud zijn een diverse groep mensen, en zo vind ik het waardevol om mee te leven met hoe deze meiden stappen zetten in hun leven en ons een kijkje achter het gordijn geven. Ik ben nu al jaren eetstoornis vrij en daar natuurlijk harstikke gelukkig mee. Ik probeer nu moeder te worden en om te lezen hoe zo'n stoere vrouw als Phoicai dat allemaal doet en om dit allemaal met ons durft te delen is helemaal petje af! Hier heb ik persoonlijk ook veel aan en ik weet zeker dat ik niet de enige ben. Ook ben ik in mijn eetstoornis periode jaren vegetarisch geweest en eet ik nu (ja ik zeg het) "gewoon" weer vlees. En dat is goed. Daar hoef je het niet mee eens te zijn. Sterker nog: dat maakt me geen *piep* uit. Dat hoeft op dit forum niet uit te maken. Het gaat om zijn wie je bent en je eigen keuzes maken. Wil je dierenactivist zijn, anti vlees campagnes voeren en geen wc papier meer gebruiken? Asjeblieft: doe je ding!!! Maar daar kies je hier echt een compleet verkeerde omgeving voor uit. Ik ga hier onder ook niet raaskalken over hoe ik het niet eens ben met paspoortcontroles of het feit dat ik eigenlijk vind dat iedere man zijn balzak moet laten checken.
Laura V - Vrijdag 13 juli 2018 23:57
Helemaal eens ;-)
Anoniem - Zaterdag 14 juli 2018 07:23
Helemaal mee een! Goed verwoord...
Ann - Vrijdag 13 juli 2018 23:21
Ook een reactie omdat ik gewoonweg schrik van de hardheid en botheid van de reacties.

Even een vraag voor de mensen die vol kritiek op deze blog reageren: Zou je het zelf fijn vinden als er op jou zo hard wordt gereageerd?
Nee waarschijnlijk.

Niet iedere blig is voor iedereen van toepassing... En dat jij misschien meer aan een blog hebt over reizen/eten op school ... niet iedere bezoeker is een tiener of een twintiger op school/ universiteit. Er werken ook meiden/ jongens full-time of zitten full-time thuis. Anderen zijn ouder of hebben de wens om een kind te krijgen.

Lees en reageer wat op jou van toepassing is en als je niets vriendelijks te zeggen hebt (geen opbouwende feedback) - schrijf dan niets.

En Phoicai: bedankt voor deze blog :-)!
Astrid - Zaterdag 14 juli 2018 00:05
Jeetje, sommige mensen hier... Dat gezeik om elk detail... Laat elkaar gewoon in zijn waarde. Ik kan hier zo pissig om worden.
starchild - Zaterdag 14 juli 2018 02:46
wat een reacties.. bij sommige mensen klinkt heel dat vegan gedoe als een excuus van de eetstoonis om in ieder geval de caloriën van vlees de kunnen skippen..
Ays - Zaterdag 14 juli 2018 09:20
Wat een gemene reactie.
Mensen pakken op hun zwakte.
Als je zulke reacties schrijft, ben je geen haar beter dan de mensen waar je kritiek op hebt.

Bovendien heeft Pippa volkomen gelijk in haar standpunten maar door haar bevlogenheid voor het redden van levens, ziet ze niet dat haar reacties mensen kan afschrikken.
In mijn eerste jaar als vegetariër reageerde ik ook op deze manier en kon maar niet geloven dat mensen het niet zagen hoeveel leed ze dieren aanbrachten.
Ik heb me leren beheersen en probeer te accepteren dat er mensen zijn die vlees eten.
Anoniem - Zaterdag 14 juli 2018 09:35
Ben het deels met je eens hoor dat bovenstaande reactie ook nergens op slaat. Maar jij zegt dat Pippa gelijk heeft. Daar denken een heleboel mensen hier dus anders over. En ik vind niet dat je vleeseters daar dan maar om moet 'afmaken'. Want echt netjes is Pippa niet in haar reacties hoor. En er is een verschil dus bevlogenheid en anderen veroordelen en afmaken om hun mening. Echt diep triest. En even voor de volledigheid: ik ben ook vegetariër en vegan en ik schaam me gewoon plaatsvervangend voor de reactie van Pippa.
Ays - Zaterdag 14 juli 2018 23:14
Tuurlijk moet je vleeseters niet ‘afmaken’ en ze laten zijn wie ze zijn maar er zijn bepaalde feiten die Pippa noemt. Het stukje vlees dat ze eten, komt ook echt voort uit dierenleed, de bio-industrie is ook waarheid, het milieu wordt ook echt kapotgemaakt doordat we dieren blijven fokken en ga zo maar door. En dit weet jij allemaal ook natuurlijk.
Dit zijn geen meningen maar feiten en of men het leuk vindt of niet om te horen, het is de waarheid die we onder ogen moeten zien.
Melissa - Zaterdag 14 juli 2018 11:33
Jemig wat kunnen sommige mensen zeiken zeg alsjeblieft zeg stel je aan.
Niet alles draait om jullie niet alles kan op jullie van toepassing zijn.
En als je zelf vegan eet prima , maar leg het de ander niet op!
Tsjonge jonge! Doe wat leuks doe eens gek en geniet van je leven.
Groetjes
Sam - Zaterdag 14 juli 2018 12:05
Ben het zeker mee eens dat je moet genieten en moet doen waar je zelf happy van wordt. Ik ben zelf vegan en en wat ik merk is dat juist de vleeseters opmerkingen maken en vragen stellen over wat ik eet/ waarom ik vegan ben en ook wel echt doorvragen. En dan zijn ze super offended als je vertelt wat er gebeurt in slachthuizen of wat het doet met je gezondheid, zo van 'yo dit hoef je me niet te vertellen, dit wil ik niet weten'. 9/10 keer krijg je de opmerkingen 'ja maar ik eet alleen biologisch vlees' of 'ik eet 1x per week vegetarisch hoor'. Dus mensen weten het wel en voelen zich stiekem ook wel slecht over vlees eten, ze weten wat er in de slachthuizen gebeurt, dat het mooi verpakte, schone stukje vlees in de winkel komt van een levend wezen die zijn hele leven heeft gegeven zodat jij 5 min van de smaak kunt genieten. Dus ja, geniet vooral van het leven, maar laat alle levende wezens genieten van hun leven. Je kunt prima genieten van jouw leven zonder die van een ander af te pakken...
Anoniem - Zaterdag 14 juli 2018 13:33
Amen!
Anoniem - Zaterdag 14 juli 2018 12:07
Ik werd helemaal vrolijk van deze blog totdat ik de reacties las...
Jeetje zeg, Phoicai, ik vind je een topper, een super lieve mama en ontzettend inspirerend en leuk om te zien hoe vrij, relaxt en normáál je eet. In mijn omgeving zie ik mensen 95% van de tijd op een gelijke manier eten, in tegenstelling tot alle hypes die op social media voorbij komen.
Ik hoop dat de nare reacties je niet raken Phoicai, mij heb je in ieder geval weer geholpen met je blog en naast mij vast nog velen.
Liefs
Anoniem - Zaterdag 14 juli 2018 12:08
PS, nu heb ik enorm veel zin in een krentenbol met een dikke laag boter en kaas. :-D
DD - Zaterdag 14 juli 2018 15:59
Mee eens!
kokosnootje - Zaterdag 14 juli 2018 14:17
Beste Phoicai,

De blog roept heel veel verschillende reacties op bij de lezers.
Ik ben heel erg benieuwd wat dit met jou doet en hoe jullie hier (intern) mee omgaan?
DD - Zaterdag 14 juli 2018 15:59
Wat een overdreven reacties zeg! Echt niet normaal. Gewoon een super leuke blog, klinkt als een fijne vakantie met je gezinnetje. Bedankt dat je ons mee neemt in wat je zo op een dag tijdens je vakantie eet!
Pippa - Zaterdag 14 juli 2018 23:42
Beste Phoicai, ik wil graag mijn excuses aanbieden voor de felheid van mijn reacties en hetgeen het heeft opgeroepen. Ik heb er onvoldoende bij stilgestaan wat dit voor jou betekent. Dierenleed zien (vlees op een bord) raakt mij intens maar zoals mensen hierboven al schreven is dit niet de juiste plek dat te uiten. Ik heb er een nachtje over geslapen en het zit me niet lekker. Vandaar toch nog dit berichtje. Ik respecteer jou als mens en heb ook bewondering voor alle inzet die je hebt voor Proud. Het spijt me oprecht en zal voortaan beter nadenken voor ik vanuit mijn hart hierop reageer.
Liefs Pippa
Elise - Zaterdag 14 juli 2018 23:43
❤️ een hartje voor jou Pippa!
Laura V - Zondag 15 juli 2018 00:08
Knap van je. Duim omhoog :-)
Dragonfly - Zondag 15 juli 2018 08:48
Lieve phoicai,

Wat vond ik dit fijn om te lezen. Ik vond even herkenning en ik neem zeker wat dingetjes mee voor mijn vakantie, nu met 2 kindjes. En om je vraag te beantwoorden ' hoe pak jij eten aan tijdens de vakantie'?
We ontbijten meestal rustig waar we zijn ( huisje). Lunch zien we wel. Meestal kopen we broodjes bij de super en eten die dan tijdens een uitje. Vorig jaar waren we een weekend bij een bed and breakfast en aten dan buiten de deur. We gaan nu een week weg in een huisje en gaan vaker thuis koken, omdat ik weinig zin heb in gedoe met de kindjes. We gaan 1 keer uit eten :)
Anoniem - Zondag 15 juli 2018 11:12
Ik vind het een goede blog. Helemaal niks mis mee, ook niet met verhalen over het ritme van Romy e.d. dit hoort er inderdaad gewoon bij. Zelf ben ik 10 jaar vegetariër geweest maar ik kreeg een tekort aan ijzer en bloedarmoede. (Dit kwam niet door mijn eetproblemen).

Vandaar dat ik nu weer vlees eet.

Ik wil wel zeggen dat het niet of of is. Ik zou het persoonlijk leuk vinden en nuttig een blog over wat eet de redactie/ tips over wat je kunt eten op school/werk/onderweg. Dit lijkt me een goed idee voor begin september bijvoorbeeld. Echter dat hier ook behoefte aan is. Betekent niet dat een geen behoefte is aan de blog van Phoicai. Of dat deze blog minder goed is. Meerdere blogs/onderwerpen kunnen hier hun doorgang vinden.

Je kunt wel bij elke blog zeggen “waarom gaat t niet hierover?” Maar dan ga je eigenlijk niet in op de inhoud van de blog. Het is goed om aan te geven waar jij behoefte aan hebt misschien komt dat blog ook nog wel. Deze goede blog mag er echter ook gewoon zijn.

Aniek - Woensdag 18 juli 2018 19:17
Ik weet niet hoe je dieet precies was. Maar je kunt ook je vegetarische dieet aanpassen en op die manier je ijzer tekort aanvullen. Bijv. meer peulvruchten, volkoren granen, groene bladgroenten, andere groenten, en iedere maaltijd iets met vitamine C erbij (dat verbeterd de opname van plantaardig vitamine C tot wel 10x!). (Ter vergelijk: 75 gram rood vlees bevat 2,5 mg ijzer, 1 snee roggebrood bevat 1,5 mg ijzer).
X - Maandag 16 juli 2018 19:16
Jeetje wat een nare reactie.. niks mis met deze blog.. ik ben vegetarisch en ik ben nog geen moeder en toch ervaar ik hier totaal geen problemen met het lezen van deze blog. Ik zie gewoon een leuke korte vakantie met gevarieerd lekker eten. Prima
D - Maandag 16 juli 2018 21:01
Mensen met eetproblemen zijn vaak heel gevoelig en willen werkelijk het beste met moeder aarde en kunnen zich niet voorstellen dat het nog niet zover is, dat je daar steeds je mond voor open moet doen. In de beleving van die mensen had het allang zo moeten of kunnen zijn.. en vandaar vaak het onbegrip of het idee. Huh, beseffen of voelen die mensen dat dan niet?? Plus, je neemt vaak letterlijk de woorden van volwassenen voor waar aan als je nog kind of tiener bent, die je zeggen. Je moet je verantwoordelijkheid nemen.. Als je dan éénmaal (jong) volwassen bent zie je dat daarin van alles niet klopt.. verwarring en frustratie alom dus. Het kost zoveel energie om dan (ook) nog te letten op, breng ik het wel juist ed. op het moment dat je het aankaart zit je zolang eigenlijk tegen het plafond, maar moet je dan uiteindelijk toch constateren: Alleen mensen met het juiste charisma en een soort van macht die een hoop mensen om zich heen weten te verzamelen ook die ze dezelfde kant op krijgen, weten vaak, door de juiste toon of gevoelige snaar bij de massa te brengen om ze tot verandering te krijgen. Wat in jouw beleving gisteren al had kunnen zijn, moet je lijdzaam toezien, dat het je levenlang misschien wel kost, wil je ECHT veranderingen zien, die jij allang voor ogen had gezien.