Wat doe jij in de yoghurt?

 

Iedere ochtend ontbijt ik met kwark én yoghurt of met enkel yoghurt. Nee, ik eet die yoghurt niet zonder iets erin. Dat vind ik saai en dan heb ik binnen een half uur alweer trek. Ik voeg allerlei dingen toe aan mijn yoghurt. Wat je er allemaal in kan doen is echt enorm divers. Het ontbijtgranen schap van de supermarkt wordt met de dag uitgebreider. Cornflakes, krokante muesli, granola, gepofte rijst, vezelcrackers, brinta, havermout... je kunt het zo gek niet noemen of je kan het door de yoghurt mengen. In deze blog delen wij als redactie wat wij op dit moment graag door onze yoghurt mikken.

Is dat wat wij door de yoghurt doen de beste keuze? Nee hoor, het is gewoon een keuze. Er is geen beste keuze. Lekker variëren is waarschijnlijk het beste....

Wat doe jij in de yoghurt?

Luisteren naar je lijf, jezelf zo nu en dan verwennen en goed voor jezelf zorgen. We zijn benieuwd wat jullie graag door de yoghurt doen én wat voor jou en je eetstoornis een uitdaging zou zijn om binnenkort ook eens te proberen.

...wat Scarlet erdoorheen mikt
Ik start mijn kom altijd met een in stukken gesneden kiwi. Waarom? ...omdat fruit gezond is én omdat het lekker veel vezels bevat en ik eerder nogal eens last had van mijn darmen. Hierna giet ik de yoghurt en kwark eroverheen. Dan kies ik op moment uit drie verschillende ontbijtgranen

ontbijtgranen

♥ Gewone muesli
Op dit moment doe ik er regelmatig gewone muesli in. Soms doe ik hier wat extra rozijnen bij, omdat ik dit erg lekker vind. Een paar maandjes geleden voegde ik veel kaneel toe. Dat was even zo'n periode. Nu eet ik het zonder kaneel. Deze muesli is van Euroshopper en je betaalt er net een euro voor. Lekker goedkoop, zeker als je het afzet tegen alle luxere ontbijtgranen. Ik vind dit altijd erg lekker.

♥ Granola speculaas
Deze variant zag ik kort geleden voorbij komen op Facebook. Woahhhh! Die moest ik proeven. Die smaken leken me zo lekker! Dat klopte. Hij is wel pittig aan de prijs, maar dat mag best om jezelf af en toe mee te verwennen. Ik eet dit soms alleen door de yoghurt of mix het met de gewone muesli. Zeker een aanrader!

♥ Granola MyMuesli & Cruesli van Jordans
Als derde optie heb ik een pot met granola van MyMuesli vermengd met nog wat Cruesli van Jordans. Vooral die Cruesli vind ik echt zo lekker! Die kan ik ook iedereen aanraden. Ik eet die Cruesli alleen wel het liefst met melk in plaats van yoghurt.

...wat Daphne erdoorheen mikt
Eigenlijk hou ik van alle soorten yoghurt, maar de laatste tijd ben ik erg fan van alle Alpro Soya producten. De verschillende smaakjes vind ik ook vaak lekker, maar omdat ik er zelf graag veel ingredienten in gooi kies ik meestal voor de naturel. Een appel, banaan of bosbessen zijn bij mij eigenlijk altijd de basis. Ik vind het lekker, ik heb er niet zo veel werk aan en het is eindeloos te combineren. Daarna kies ik meestal één van de volgende producten om erdoorheen te gooien. Of ik kies helemaal niet en ik neem ze lekker allemaal.

Walnoten
Vaak heb ik wel een zakje walnoten in de kast liggen, of in een potje als in een leuke-interieur-bui ben. Bovenop mijn yoghurt gooi ik graag een handje hele of gehakte walnoten. Daarnaast zijn noten ook mijn favoriete tussendoortje gedurende de dag.

♥ Eat Natural Super Granola Breakfast - gluten free
Ik ben echt gek op granola en toen ik hoorde dat ik beter glutenvrije producten kon eten moest ik wel even zoeken naar een fijne vervanging. Tot ik deze granola van Eat Natural vond, echt fantastisch! Hij is heerlijk zoet en lekker in zowel yoghurt als melk.

♥ Pure chocolade
Chocola kan altijd! Om er een extra verwenontbijtje van te maken voeg ik soms wat brokken pure chocolade toe. Van de smaak van pure chocolade kan ik mij echt heel gelukkig worden en daar begin ik graag al 's ochtends vroeg mee.

...wat Lotte erdoorheen mikt
De laatste tijd ben ik helemaal fan van yoghurt met een smaakje en eet ik niet meer zo 'kale' yoghurt, maar als ik het eet, dan gaat er wel vanalles in om het lekker te maken. Ik vind yoghurt vrij zuur, dus het liefst eet ik er iets zoets in. Meestal eet ik yoghurt 's ochtends, maar soms ook als tussendoortje of toetje.

♥ Krokante muesli met appel
De krokante muesli van Albert Heijn is een favoriet van me. Eigenlijk vind ik het meer cruesli in plaats van muesli, maar om de een of andere reden mag het vast niet zo heten. Deze cruesli blijft super krokant in de yoghurt en dat vind ik erg lekker. Volgens mij is deze cruesli ook te koop met chocolade of rozijnen, maar de noten variant is naar mijn mening toch wel de lekkerste. Als ik een appel in huis heb vind ik het lekker om die er voor de smaak ook doorheen te doen in kleine stukjes.

♥ Havermout met honing en appel
Havermout door de yoghurt is volgens mij niet heel gebruikelijk, maar wel super lekker! Probeer het eens zou ik zeggen. Om het zoet te maken doe ik er honing doorheen en vaak wel iets van fruit zoals een appel of een peer. Soms combineer ik ook cruesli en havermout, dat gaat ook best goed samen.

 

...wat Phoi Cai erdoorheen mikt
Yoghurt is voor mij wel een dingetje. Een kommetje naturel yoghurt vind ik eigenlijk niet zo lekker en zal ik nooit uit mezelf pakken, maar als ik er iets aan toevoeg vind ik het wel erg lekker. Ik eet het graag in de ochtend of als toetje na mijn avondeten. Mijn variaties zijn niet erg uitgebreid, maar ik vind het wel lekker! 

muesli

♥ Fruit
Yoghurt met fruit is mijn favoriete combinatie. Ik eet dit voornamelijk in de zomer omdat ik dol ben op zomerfruit. Mijn favoriet is aardbeien! Doordat ik dit zo lekker vind, kan ik deze combinatie eigenlijk de hele dag door eten. Met andere soorten fruit ben ik minder fanatiek en eet ik het graag als toetje. 

♥ Hagelslag of jam
Dit is een combinatie die ik heb geleerd van mijn partner. Doordat ik naturel yoghurt niet zo lekker vind, kreeg ik als tip om er hagelslag of een lepel jam doorheen te mengen. Hierdoor is het minder saai en best lekker als een toetje na het avondeten. 

♥ Cruesli/Granola
Vroeger at ik Cruesli altijd met melk. Sinds een paar jaartjes ben ik erachter gekomen dat het ook erg lekker is met yoghurt. Cruesli met appel en rozijntjes is mijn favoriet. Soms doe ik er nog stukjes verse appel bij zodat het frisser is. Daarnaast heb ik sindskort deze granola van de Jumbo ontdekt en ik vind het erg lekker! Netals bij de Cruesli zit er appel in, maar het bevat ook cranberry's en pitjes. Dat maakt het net wat lekkerder en minder saai. 

...wat Irene erdoorheen mikt
Ik lust verschillende soorten yoghurt. Dik, dun, Grieks, Hollands, soja, kokos noem maar op. Ik eet meestal geen yoghurt met een smaakje, omdat ik niet zo'n zoetekauw ben, maar juist die zure frisheid van yoghurt zo kan waarderen. Hoewel ik vanilleyoghurt af en toewel erg lekker vind. Ik eet het graag als ontbijt, maar ook als toetje of tussendoortje.

♥ Granola met vijg en chocolade
Dit is op het moment echt favoriete yoghurtontbijt. De combinatie van zuivel en vezels vult altijd goed en deze granola van de Albert Heijn vind ik heel erg lekker. Soms doe ik er ook een banaantje doorheen zodat ik meteen wat fruit eet, maar ander fruit eet ik er liever los bij.

♥ Stroop en vruchtenhagel
Toen ik klein was maakte mijn vader na het eten altijd 'slurpyoghurt' voor mij en m'n broertje. Met schenkstroop schreef hij onze naam of maakte hij een tekeningetje in de yoghurt. Hij maakte het bakje af door de yoghurt te versieren met vruchtenhagel. We noemden het 'slurpyoghurt', omdat wij nooit een lepel kregen bij dit toetje. We mochten het gewoon uit het bakje drinken. Super leuk en nog altijd heel lekker! Het lekkerste vond ik dan om de stroop van de onderkant te likken als het naar de bodem was gezakt.

♥ Honing en muntblaadjes 
Deze combinatie eet ik wel eens als tussendoortje. De honing geeft een lekkere, subtiele, zoete smaak aan de zure yoghurt en de muntblaadjes zorgen dan weer voor wat extra frisheid. Deze combinatie mik ik ook graag in de kwark! Als ontbijt vind ik dit minder geschikt, omdat ik dan echt iets met vezels mis, maar je zou het prima naast een boterham kunnen eten.

Wat eet JIJ graag door de yoghurt?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

LW6maart@ - Donderdag 15 februari 2018 10:26
Leuke blog! Ik eet graag naturel magere kwark met zelfgemaakte cruesli/granola gemengd met noten en pitten. Daarnaast eet ik druiven.
Lara - Donderdag 15 februari 2018 10:42
Lekkere variaties!!!! Ik eet graag magere yoghurt met cruslie rode vruchten of cookie and Cream en daarbij doe ik erin zelfgemaakte pruimenmoes. Ik eet dit eigenlijk zowel als ontbijt en avond tussendoortje
Cianna - Donderdag 15 februari 2018 10:44
Schuddebuikjes! (Bij gebrek aan kruidnootjes om deze tijd...)
Sabrina - Donderdag 15 februari 2018 11:10
Die Eat Natural speculaas spices half/half met Jordans, all time favorite! ♥️
its-like-an-avalanche - Donderdag 15 februari 2018 11:36
Jordans, de paarse. Altijd. Daar kan niks aan toppen! Noten cruesli's vind ik ook heel erg lekker, maar ook nog wel een beetje lastig.. dus.. dat komt vast nog in de toekomst
Miku - Donderdag 15 februari 2018 11:38
Oeh! Die met speculaas lijkt me lekker😍. Nu maak ik meestal een crumble van havermout of boekweitvlokken met dadels en een beetje zeezout in de keukenmachine. Dat top ik af met rood fruit en wat cacao nibs of salted caramel sprinkles (wat je ook voor cakejes enzo kan gebruiken) en cacao nibs. Deze toppings werken ook super op (bananen)ijs.
L - Donderdag 15 februari 2018 11:49
ik eet altijd een halve bak (250 gram) volle Griekse yoghurt (meestal met de Granola van Jordans die Scarlet noemt, honing en fruit). Ik vind dit echt het lekkerst en weet ergens ook wel dat er niks mis is met die yoghurt variant, maar als ik om mij heen hoor dat iedereen maar aan de magere yoghurt of Alpro zit voel ik me toch slecht...
LeRose - Donderdag 15 februari 2018 11:51
Ik eet graag een bepaalde yoghurt in mager of vol ligt eraan wat mijn smaak op dat moment aangeeft dus ik haal er altijd 2. Ik vind de biologische van de lidl heel lekker en een yoghurt van een merk ook zonder toevoegingen waardoor ze naar mijn idee rijker van smaak zijn. En die is net zo goedkoop het kan zijn omdat het uit mijn regio is.
Ik neem het liefst met cruesli/granola of eat natural reep of een barebell eiwitreep en dan banaan of mango of druiven. Maar ik vind yoghurt met pindakaas van de ah en die extra stukjes ook lekker. Die hele 100% lijn en ook niet super duur dat is al helemaal fijn.
Dees - Donderdag 15 februari 2018 11:59
Met een flinke scheut limonade siroop en een paar handen cruesli. Eh eigenlijk is de yoghurt meer een dun sausje over de cruesli Haha. Cruesli met yoghurt ipv yoghurt met cruesli 😂
LeRose - Donderdag 15 februari 2018 13:55
Vind ik ook lekker, meer cruesli dan yoghurt.
G. - Donderdag 15 februari 2018 12:02
Super leuk om verschillende producten en ook verschillende manieren van fotograferen te zien - fijnnn :D

Ik gooi over de kwark: wat muesli of zaden of noten + kaneel + wat honing if in the mood

Ik gooi door de yoghurt: vers fruit (of diepvries blauwe bessen: liefde) + iets knapperigs + kaneel

Honing door yoghurt vind ik een minder lekkere combo. Met iets stevigers als kwark of Griekse yoghurt wel heerlijk.
S. - Donderdag 15 februari 2018 13:51
Ik ben nu yoghurt aan het eten. Nou ja, soja yoghurt met chiazaadjes, bran flakes en blauwe bessen. Lekker en voedzaam.

Anne - Donderdag 15 februari 2018 15:05
Weet je wat ook echt heeerlijk is? Kwark met appel opgewarmd in de magnetron, kaneel, rozijntjes en dan nog muesli/granole in appel/kaneel smaak. Nét appeltaart!
Stellar - Donderdag 15 februari 2018 15:28
lekker, net als phoi cai, jam is zo lekker, ook met fruit erbij
PM - Donderdag 15 februari 2018 15:39
Magere kwark met oploskoffie, vloeibare stevia en proteïne :) En daarbovenop een beetje extra pure hagelslag met slagroom..
Maria - Donderdag 15 februari 2018 16:02
Onder andere appelvezels. Geeft lekkere bite en goed voor je darmen. Doe er (soms) ook suikervrije jam in. Ook wel chia en haverflakes (suikervrij).
Ik heb na mijn boulimiaverleden nog als probleem dat ik veel dingen niet in huis kan hebben. Niet alleen koekjes enzo maar ook dingen als abrikozen of granola; dingen die je zo achter elkaar op kan eten.
Buiten de deur neem ik weleens een thee met yoghurt met granola.
D - Donderdag 15 februari 2018 18:03
Ik eet bijna nooit yoghurt of melk ed. vind het zielig voor de koeien ed. en heb je niet nodig. Soms heb ik ineens toch heel erg veel zin in yoghurt, een paar keer per jaar oid. Ik had shake gemaakt met biologische yoghurt en banaan en kaneel, dusdanig dat het zure van de yoghurt overheerste. Wauw dat was lekker, later nog een keer gedaan maar toen met teveel bananen, toen overheersten de bananen te veel, maar ik dacht, wauw dat is toch wel lekker.
R. - Donderdag 15 februari 2018 18:09
Soja yoghurt met muesli of havermout, lijnzaad, pompoen pitten, walnoten, amandelen, moerbeien, gedroogde vijgen, banaan, frambozen, bosbessen, noem maar op!
Ik vind het vooral ook lekker als het iets knapperigs heeft zoals gepofte granen, corn flakes of boekweit. De duurdere producten koop ik wanneer ze in de aanbieding zijn of bij de Aldi of Lidl. De frambozen en (bos)bessen koop ik in grote zakken bij de Lidl, ingevroren dus.
Kimberley Janssen - Donderdag 15 februari 2018 18:24
Leuke, inspirerende blog.
Mar - Donderdag 15 februari 2018 18:25
stomme vraag misschien maar wat is het verschil tussen
musli en granola ?

Past beide in gezond eetpatroon ?

#durftevragen
LeRose - Donderdag 15 februari 2018 18:50
Het is beiden even oke. Het heeft alleen een ietswat ander gevoel in je mond.
Mar - Donderdag 15 februari 2018 19:20
zoals? harder oid?
Ben wel benieuwd :)
LeRose - Vrijdag 16 februari 2018 06:24
Meusli is wat krokanter vind ik zelf.
roby - Donderdag 15 februari 2018 18:47
ik neem yoghurt met notenmuesli en extra noten en kaneel.
vanAnaarB - Donderdag 15 februari 2018 18:49
Blauwe bessen of ander fruit met havermout, gepofte rijst of geroosterde boekweit (laatst ontdekt). Of een lekkere muesli, in mijn geval moet dat helaas glutenvrij, namelijk de aardbei-amandel muesli van Peak’s.
Robin - Donderdag 15 februari 2018 21:10
Griekse yoghurt met de paarse Jordans granola en nog zelf toegevoegde noten. Ik eet het als ontbijt of als toetje. Veel soorten yoghurt vind ik veel te zuur en daardoor niet lekker. Ik hou ook helemaal niet van dunne yoghurt.
L - Donderdag 15 februari 2018 21:57
Ah, precies die combi met de paarse Jordans is mijn ontbijt ook vaak! Veel lekkerder hè, die Griekse yoghurt, dan dat zure? En meer ‘bite’ :)
MissPineapple - Donderdag 15 februari 2018 22:20
Leuke blog! Ik eet vaak yoghurt met bosvruchten (gewoon uit de diepvries) erdoorheen. En we maken thuis zelf cruesli van havervlokken, slaolie, water, honing en noten. Is erg lekker!
*** - Vrijdag 16 februari 2018 13:13
Niets. Yoghurt is voor mij een tussendoortje. Ik eet wel regelmatig cruesli erbij maar niet door de yoghurt of melk. Gewoon naast yoghurt zodat je die krokante brokken behoudt. :-)
britneyangel - Vrijdag 16 februari 2018 13:27
wat een leuke blog! jullie maken er wel een feestje van , chocola en hagelslag, wel grappig om te lezen want daar denk je niet aan bij yoghurt
Dn - Vrijdag 16 februari 2018 20:51
Vraagje: Waar kun je de Granola speculaas Spices van Eat Natural kopen? Ik ben deze nog in geen enkele supermarkt tegen gekomen. En wil deze graag een keer uitproberen.
E. - Zaterdag 17 februari 2018 05:55
Ik eet mijn yoghurt het liefste zonder wat erin ! Ook is youghurt voor mij een luxe omdat ik alleen die van kokos kan eten en die is ZO duur.
Ik wil altijd zuiver proeven wat ik eet en ik meng zelden dingen door elkaar.Dit is niet voor de controle of zo,maar ik vind het( meestal) het lekkerste.
renee - Zaterdag 17 februari 2018 16:24
Die Eat Natural glutenvrij is echt amazingggg
Vlien - Zondag 18 februari 2018 22:40
Jaa die vruchtenhagel deed ik vroeger ook, heerlijk!!
Ellie-x - Donderdag 29 maart 2018 15:03
ik eet het s ochtends altijd met cruesli rozijn van quaker! Maar ik lust ook choco-cruesli of cruesli met noten. s Avonds eet ik het soms met limonadesiroop.