Wat Scarlet wel en niet lekker vindt

 

Vroeger waren er best een aantal dingen die ik niet lekker vond. In de meeste gevallen moest ik die toch eten van mijn ouders. Zolang het niet op was, hoefde ik niet van tafel te vertrekken. Ik bewaarde dan al hetgeen ik vies vond tot het laatst en at dit in één keer zo snel mogelijk op om het erna weg te spoelen met mijn drinken. Toen vond ik dat heel vervelend en ook erg stom, nu denk ik weleens dat ik daardoor inmiddels wel heel veel lust. Toch zijn er bepaalde producten die ik nooit lekker ben gaan vinden, of ik ze vroeger nou moest opeten of niet.

Gelukkig waren er ook een heleboel dingen die ik enorm lekker vond en nog steeds lekker vind. In deze blog deel ik 5 dingen die ik lekker vind en 5 dingen die ik niet lekker vind. 

wel en niet lekker vindt

♥ Wat ik wel lekker vind
Eigenlijk zijn er superveel dingen die ik lekker vind. Een lijst met 5 punten is daarvoor veel te kort. Ik zal daarom even starten met wat producten en gerechten waar ik echt van kan geniet: Pizza, pannenkoeken, friet, gebakken aardappels, chips, nootjes, chocolade, drop, boterkoek, cake, stroopwafels en. ga. zo. maar. door. Ik vind zoooooveeel lekker! Ook zijn er bepaalde producten die ik vroeger echt vies vond, maar nu juist erg lekker. Zo kan ik nu echt genieten van olijven. Ik koop graag een bakje voor mezelf en eet deze tijdens een avondje met een goed glas wijn op. Vroeger vond ik koffie trouwens ook vies, nu kan ik niet meer zonder. 

♥ Wraps met avocado en nepkip
Eén van mijn favoriete recepten om te eten 's avonds is wraps met nepkip en avocado. Ik besmeer dan de opgewarmde wraps met humus en pesto, doe er wat rucola op, komkommer en tomaat. Dan voeg ik de gebakken nepkip toe en stukken avocado. Bovenop nog een beetje knoflooksaus en.... genieten maar. Dat is zoooooo lekker, dat raad ik echt iedereen aan om eens te maken. 

wel en niet lekker vindt

♥ Witte chocolade
Mijn favoriete chocolade is toch wel witte chocolade, naast dat ik de pure met kokos variant van Tony erg graag eet en de reepjes van Kinder én de repen van Milka Oreo. Witte chocolade is altijd lekker, zeker als er ook nog eens crisp in zit. Vroeger was dit ook al mijn favoriete chocolade. 

♥ IJs met caramel of kaneel
Nog iets waar je me voor wakker mag maken is ijs. Ik ben dol op ijs en dan liefst vanille of vanille met iets erdoor. Zo vind ik de cinnamon buns variant van Ben & Jerry's echt het einde. Ook ben ik dol op vanille ijs met macademia nootjes en caramel. Vroeger maakte ik regelmatig een glas ijs voor voor mezelf klaar met een flinke scheut pannenkoekenstroop, ook ge-wel-dig.

wel en niet lekker vindt

♥ Pasta met pesto
Wat ik verder heel graag eet 's avonds is pasta met groene pesto, nepkip, courgette, tomaat en rucola. Heel eenvoudig en snel te maken, maar ik zou het prima meerdere keren per week kunnen eten. Ik houd daar echt van. 

wel en niet lekker vindt

♥ Beschuit met kaas
Geen gerecht of product, maar gewoon iets wat ik heel lekker vind bij de lunch: beschuiten met kaas. Daar kan ik echt enorm van genieten. Ik heb sinds een aantal maanden ook de luxere beschuiten ontdekt met allerlei zaden en pitten. Die maken het nóg lekkerder. Een beschuit met kaas is altijd goed. 

• Wat ik niet lekker vind

• Zuurkool
Zuurkool heb ik nooit lekker gevonden. Nee, ook niet als je het goed en lekker klaarmaakt. Ja oké, de pijn wordt wat verzacht door een shitload aan puree en kaas, maar alsnog vind ik het niet echt lekker. Ik vind die zure smaak zo vervelend dat ik er vroeger automatisch zowat van ging kokhalzen. Mijn vriendin vindt zuurkool erg lekker, dus die heeft pech, want we eten het nagenoeg nooit. 

wel en niet lekker vindt

• Rode kool
Nog zoiets wat me te zuur is, is rode kool. Koud uit een potje vind ik het nog net te doen, maar warm uit de pan, no thanx. Heel soms eten we het weleens met stukjes appel erdoor, maar ik ben altijd blij als ik het op heb. Ik eet dan liever rode bietjes.  

wel en niet lekker vindt

• Geitenkaas
Dit vind ik zo niet lekker! Vroeger moest ik dit altijd opeten en dan verzamelde ik een hele hoop stukken op mijn lepel en slikte het helemaal op het laatst in één keer door, liefst nauwelijks zonder te kauwen. Geitenkaas smaakt zoals een geit ruikt, althans dat vind ik. Nee, je doet me geen plezier hiermee. Wel onhandig trouwens, want veel restaurants voegen geitenkaas in vegetarische recepten in plaats van vlees.  

• Dadels
Iets wat flink in populariteit heeft gewonnen zijn dadels. We aten ze vroeger bij de borrel met roomkaas erin. Nou ja, ik moest ze weleens proeven, maar ik vond ze enorm vies. Die hele structuur van die dadel, die harde korst. Nee, die hoef ik niet.  

dadels
bron foto

• Karnemelk en houdbare melk
Op vakantie in Frankrijk dronken we vaak houdbare melk. Mijn ouders dachten dat we het verschil niet merkten, maar na de eerste slok wist ik het al. De nasmaak van houdbare melk is zo vies! Ik vind het ook echt zonde als ze houdbare melk door de koffie doen. Karnemelk vind ik daarnaast ook echt niet lekker.

Wat vind jij wel/niet lekker van mijn lijstje? 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Odette - Woensdag 4 januari 2017 19:15
Leuk om te lezen dat je nu zo kunt genieten van eten! Komt best wel overeen met wat ik zelf wel en niet lekker vind haha :)
Irene - Woensdag 4 januari 2017 19:59
Hoeveelvan die wraps met nepkip en avocado eet je dan? WAT IS NORMAAL?
Marjo - Woensdag 4 januari 2017 20:05
Ik combineer dagelijks iets wat jij lekker vindt met iets wat je verafschuwt.
Ik eet namelijk 10-zadenbeschuiten met...... geitenkaas ;-)
Laura - Woensdag 4 januari 2017 20:40
Ik vind geitenkaas ook zoo vies omdat het smaakt naar hoe geit ruikt.. BRR. En mensen denken dat vegetariërs er echt verliefd op zijn of zo :') juk
Yla - Woensdag 4 januari 2017 20:56
Rodekool uit een pot is ook niet lekker (vind ik). Verse rodekool met appeltjes, wel wat werk maar de moeite waard.
Yla - Woensdag 4 januari 2017 20:56
Rodekool uit een pot is ook niet lekker (vind ik). Verse rodekool met appeltjes, wel wat werk maar de moeite waard.
Ronja - Woensdag 4 januari 2017 21:06
Ik lust alles van jouw lijstje.
en ja, wraps zijn ook een favoriet van mij. Alleen mijn vriend is er nu wel een beetje klaar mee ha ha. Dus variatie-ideetjes zijn welkom. Die nepkip heb ik nog niet geprobeerd dus dat ga ik een keer doen.
Bo - Woensdag 4 januari 2017 22:21
Leuke blog!!
Ik hou juist super erg van dadels, eet ze sowieso iedere dag! :)
Alja - Woensdag 4 januari 2017 23:30
Halloo,

Ik houd juiste niet van de witte chocolade ! Milka oreo is ook weleen favoriet, en je heb nu ook van tony melk met kaneel biscuit die is echt lekkerr. Die ben en jerry"s lijkt me ook heel lekker.
Ik hou juist wel ook van zuurkool. Maar jammegenoeg thuis ook niet zo fan van :(. En ik lust geen melk maar wel karnemelk
hannahxoxo - Donderdag 5 januari 2017 00:35
Echt bijna niemand lust karnemelk, maar ik vind het zooo lekker!
Moet je eens proberen met een scheutje ranja erdoorheen.
Dan is het net zo'n fruit yoghurtdrankje. Zonder dat vind ik het trouwens ook niet zo lekker hoor haha :)
kid - Donderdag 5 januari 2017 02:29
ik lust zo graag dadels en rode kool, mijn ogen gingen open van de shok haha ! maar gelukkig vind je wraps en pesto lekker :)
Erna - Donderdag 5 januari 2017 05:44
Ik vind alle soorten melk vies,ik kan er ook niet tegen.
Rode kool vind ik lekker ruiken, maar ik eet het ook niet graag. Dadels... ,vroeger vond ik ze heel vies, ik kan ze nu eten, maar echt lekker, nee dat kan ik ze niet vinden.
Wel lekker van jou lijstje :rucola, geitenkaas, witte chocolade ,zuurkool maar niet door aardappels!

Henna - Donderdag 5 januari 2017 17:04
Haha beschuit met kaaas! Dacht dat k de enige weirdo was! Maar de combi knapperig/zacht is zooo fiijn
hummingbirdie. - Vrijdag 6 januari 2017 07:57
woohoo die pasta pesto ziet er super goed uit!!!!
Irene - Zaterdag 7 januari 2017 12:15
Wat leuk om te lezen! Rode kool vers is ook niet mijn favoriet, ik maak het dan liever klaar met honing en kaneel om de smaak te maskeren. Uit de diepvries vind ik rode kool wel lekker.
Nikki - Zondag 8 januari 2017 17:20
Die geitenkaas struggle herken ik! Heb je eindelijk een goed vegetarisch gerecht gevonden op de menu-kaart, zit er geitenkaas in....