Veggie Festival

 

Het beloofd het meest eigentijdse foodfestival van eigen bodem te worden. Op 15, 16 en 17 juni vindt het allereerste Veggie Festvival plaats op de NSDM-werf in Amsterdam. Een weekend lang genieten van vegetarisch voedsel, lekkere drankjes en live muziek. Ik zocht voor je uit wat er allemaal te doen is en waarom het een ticket waard is. 

Een plantaardige leefstijl op een luchtige manier onder de aandacht brengen, dat is de missie van de organisatoren. Het levert niet alleen een grote bijdrage aan de toekomst van de planeet, het is ook nog eens heel erg lekker. Met de gerechten tijdens dit Veggie Festival, met groenten in de hoofdrol, willen ze de harten van iedere vleeseter, flexitarier en vegetarier veroveren. "Genieten zónder concessies, mét smaak, sfeer en positieve impact op de wereld om ons heen." 

Wat staat er dan zoal op het programma? Het draait natuurlijk vooral om eten en drinken en ik heb het idee dat er best wat bijzondere dingen te proeven zijn daar. Het eten is ingedeeld in verschillende categorieen, waaronder verschillende gerechten en workshops vallen. Hieronder een kleine greep uit de mogelijkheden die je daar kunt vinden.

Guilty Pleasures: BBQ & Burgers
Bij de BBQ & Burgers heeft Vivera al eerder aangekondigd de eerste 100% plantaardige biefstuk te produceren en die zal tijdens dit festival daar voor het eerst te proeven zijn. Later in juni kun je deze biefstuk vinden in de supermarkten. Verder vind je hier veel verschillende soorten vegaburgers en kunnen natuurlijk die lekkere zoete aardappel frietjes niet ontbreken! 

Wereldkeuken: Midden-Oosten, Suriname, Italie
Bij de Wereldkeuken moet je zijn als je van een hele boel lekkere kleine gerechten houdt. Hier kun je Mezze bestellen, dat betekent: een tafel vol heerlijke hapjes. Heerlijk om te delen! Je ziet hier veel hapjes met gegrilde groenten en falafel. Als je gek bent op goed belegde flinterdunne pizza's, ben je hier ook aan het goede adres. 

A Healthy Touch: Salades & Juices
Bij A Healthy Touch vind je onder andere Esther's Cookery, een vegetarische kookstudio uit Amsterdam. Hier kun je een workshop volgen hoe je je eigen Baba Ghanoush maakt. Na de workshop kun je jezelf hier trakteren op heerlijke verse sapjes en smoothies bij de juice bar. 

Sweet + Addictions
Bij de Zoete verslavingen vind je onder andere veganistische en glutenvrije gebakjes en ijs, onder het genot van een kopje koffie of thee.

 

Voor ieder wat wils dus! Naast al dat lekkere eten zijn er ook kwalitatieve drankfaciliteiten en is er ook aan de kleinere bezoekers gedacht. Deze kunnen zich de hele dag vermaken in de kidscorner. Zelf ben ik gek op dit soort festivalletjes en ga ik graag meerdere foodfestivals per jaar af. Kun je hier zelf niet bij zijn, maar ben je wel heel benieuwd hoe het eraan toe gaat op zo'n veganistisch foodfeest? Ik neem de vlogcamera mee om jou toch een impressie te geven van hoe het daar was.

 

Is het Veggie Festival iets voor jou?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anne - Maandag 11 juni 2018 10:50
Nee,niet voor mij !
Ik vind al dat eten en drinken maar niets.Er zijn leukere dingen te bedenken.
En niet vanwege de eetstoornis ,maar ik heb nooit bijzonder veel belangstelling gehad voor eetfeesten en uit eten gaan enz.
PM - Maandag 11 juni 2018 11:17
Lijkt me leuk, maar kan helaas niet heen.. Blij dat he de camera meeneemt. Ben benieuwd!šŸ˜€
marleen - Maandag 11 juni 2018 11:18
ik eet uit principe nergens waar ze eten bestempelen als 'guilty' pleasures.
E. - Maandag 11 juni 2018 11:23
Juist ! ā˜ŗ
E. - Maandag 11 juni 2018 11:25
Juist !
Dat heb ik ook .
Maar - Maandag 11 juni 2018 11:27
Ik denk dat dat kopje eerder te maken heeft met het feit dat je als vega/vegan toch iets 'vlezigs' eet.
Karo - Maandag 11 juni 2018 16:34
akkoord met je Marleen!
Clara - Maandag 11 juni 2018 17:03
Ja dat lijkt me geweldig! Ik ben zelf ook veganist :)
S* - Maandag 11 juni 2018 19:31
Het beloofd?! Doe maar een t...
Al die foodtruckfestivals, Food/drink evenementen, ik vind het niet meer vernieuwend of verrijkend echt. Heb ook een ander festival staan, anders had ik het geld er ook niet voor over gehad.
D - Maandag 11 juni 2018 23:53
Als ik heel sceptisch ben: Ook om groenten te kweken gebruik je dieren, alleen al de mest voor betere groei of bloed- en beendermeel en als je producten kiest die met boot en vliegtuig uit verre landen hier zijn gekomen kun je ook niet echt genieten zonder consessies vind ik.
Het is niet erg om een dier te doden, als je het maar snel doet en het dier het dier heeft kunnen zijn wat het werkelijk is voor z'n dood en je het dier ECHT nodig hebt voor je/het levensonderhoud dus niet in stallen houden, zoals bij bio-industrie.

Een festival kan wel positief uitwerken natuurlijk, vanwege positieve vibe die het je kan geven.
Lola - Dinsdag 12 juni 2018 13:05
Je zegt dat het niet erg is om een dier te doden, maar dat is jouw mening. Ik vind het wel erg om een ander te doden uit eigen belang, terwijl ook gezond kan zijn zonder vlees te eten. Ook over transport van groenten: je kan ook kiezen om zo veel mogelijk lokale producten te eten. En om groenten te kweken heb je niet perse mest nodig van dieren. Uiteindelijk blijft het een feit dat je met een plantaardige levenstijl minder het milieu belast dan wanneer je dierlijke producten eet/gebruikt. Anders raad je ik je aan nog even research te doen, de NOS heeft onlangs ook verslag gedaan over de effecten van dierlijke producten consumeren op het milieu.
D - Woensdag 13 juni 2018 14:47
Jammer dat mijn reactie niet geplaatst mocht worden. Zo ontstaan wereldrampen en mensen zijn op dat moment dan heel verbaast of verdoezelen of verzwijgen het alsof ze nergens vanaf wisten of er niets aan konden doen, het is hen 'overkomen', onder het mom: 'Wir haben es nicht gewuƟt'.