Vegetarisch saucijzenbroodje van Valess review

 

Toen ik afgelopen weekend boodschappen deed bij Albert Heijn zag ik in het schap met vegetarische producten ineens een pakje met twee vegetarische saucijzenbroodjes. De verpakking was van het merk Valess. Ik had dit nog nooit eerder gezien! Op de Facebookpagina van Valess zie ik nu ook staan dat de broodjes er liggen sinds afgelopen weekend! Ik heb dus echt de primeur. Zonder enige twijfel heb ik de broodjes gekocht. Ik was vroeger dol op saucijzenbroodjes.

Als ik vroeger bij de bakker of een lunchroom iets mocht uitkiezen, nam ik bijna altijd een saucijzenbroodje. Toen ik eenmaal vegetarisch ging eten, was dit feest voorbij. Ik was dus razend benieuwd of deze vegetarische variant het zou halen bij de echte vleesvariant.

vegetarische saucijzenbroodjes valess campina

Twee broodjes kosten 1,99 euro. Dat vind ik helemaal niet duur. Ik kan me herinneren dat een saucijzenbroodje bij de Hema rond de 1,50 euro kost. De verpakking ziet er vrolijk en wat nostalgisch uit met dat paarse ruitje.

vegetarische saucijzenbroodjes valess campina

Op de voorkant van de verpakking staat vermeld dat ik de broodjes 6 tot 8 minuten in de oven moet doen op 180 graden.

vegetarische saucijzenbroodjes valess campina

Eenmaal een paar minuutjes in de oven, beginnen de saucijzenbroodjes heerlijk te geuren, precies zoals ik dat ken van de echte broodjes. Ze worden nog iets goudbruiner in de oven dan ze al waren. Na 8 minuutjes haal ik ze uit de oven en leg ik ze op een bordje.

vegetarische saucijzenbroodjes valess campina

De vulling van het vegetarische saucijzenbroodje is in tegenstelling tot de vleesvariant niet bruin maar wit met wat wit gemeleerde saus.

vegetarische saucijzenbroodjes valess campina

Ik ben direct verkocht als ik een eerste hap neem. Dit smaakt exact zoals ik me een saucijzenbroodje kan herinneren van vroeger! Wat ontzettend lekker! De binnenkant is smeuig en kruidig en smaakt perfect.

vegetarische saucijzenbroodjes valess campina

Ja, ik ben super enthousiast over dit vegetarische saucijzenbroodje, maar dat mag inmiddels wel duidelijk zijn! Het is ook prima geschikt voor mensen die wel vlees eten, maar af en toe willen kiezen voor een vleesvervanger.

Kortom: ga het proberen & geniet ervan!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anne - Dinsdag 15 april 2014 10:56
Klinkt goed ^^. Die ga ik ook eens proberen.
Ik - Dinsdag 15 april 2014 10:59
Wij hebben ze ook al in de koelkast liggen :)
xchanel - Dinsdag 15 april 2014 11:07
Oehhhh im in love
Liadan - Dinsdag 15 april 2014 11:27
Ben benieuwd, ga ze deze week ook eens proberen!
Katja - Dinsdag 15 april 2014 11:35
Wow, lijkt me super lekker!
Lana - Dinsdag 15 april 2014 11:54
Ik zag ze ook liggen.. Heb wel getwijfeld omdat ik niet weet of ik het durf.. Maar, na jou blog, ga ik ze denk ik toch maar uitproberen.. :-) Ben nu nog nieuwschieriger geworden...
Astrid - Dinsdag 15 april 2014 12:18
hihi, morgen met boodschappen doen maar meteen kijken :)
Ben heel benieuwd
S. - Dinsdag 15 april 2014 12:19
Veel dingen van Valess vind ik niet zo lekker, maar dit wil ik wel een keer proberen.
Denisee.. - Dinsdag 15 april 2014 12:20
Dit ga ik echt een keer proberen,
klinkt echt goed!
xx - Dinsdag 15 april 2014 12:28
Waar worden deze verkocht?
Klein Veertje - Dinsdag 15 april 2014 12:34
Ik vroeg me toevallig laatst nog af of vegetarische saucijzenbroodjes bestaan. Haha, ja dus!
@xx - Dinsdag 15 april 2014 12:45
misschien ff de blog lezen ;)
Me - Dinsdag 15 april 2014 12:53
Ga ik ook eens proberen. Ik heb ze nog niet zien liggen, dus ik hoop dat ze hier wel te koop zijn. En wat is dat toch voor een leuk (thee)glas?? dat ik al eens eerder voorbij zag komen. Waar bennuhn die te koop? Alvast dank voor het doorgeven.
Anniek - Dinsdag 15 april 2014 14:44
Mmm, net direct gehaald en gegeten! Smaakt inderdaad heel erg hoe ik me een saucijzenbroodje herinner! Top:-)
HannaXx - Dinsdag 15 april 2014 14:48
Leuk! Ik heb al wel eens een variant van de vegetarische slager gegeten.
Hee Scarlet, ik zag gister in de AH soort flesjes 'melk' van Mars en nog een variant staan bij de soyamelk producten. Ik weet niet of het nieuw is, maar ik dacht 'ik vertel het even, voor het geval dat!' Had het nog nooit eerder gezien namelijk.
f - Dinsdag 15 april 2014 16:06
Je kan ze alleen bij de Albert Heijn halen! Dat is misschien wel goed om te weten. :) Ik wou ze ook halen, maar toen bleek dat de appie bij mij in het dorp ze niet binnen kregen, dus ze zin ook niet bij alle winkels verkrijgbaar. Dit weekend ga ik naar de AH XL en daar hebben ze ze zeker!
Siets - Dinsdag 15 april 2014 16:22
Ik heb ze vandaag gekocht! Het wordt een uitdaging om ze te gaan eten maar het ziet er lekker uit. Let's dot this!!
Silent-Tears - Dinsdag 15 april 2014 17:25
Ik heb ze ook gekocht, ga het vanavond als snack eten rond 21:00!
Lot1995 - Dinsdag 15 april 2014 18:04
Hha, zag het afgelopen weekend ook loggen, wilde al mailen of jullie een revieuw hierover wilde doen.
Gelukt dus bij deze.
Ik sluit me aan bij jullie mmening.....
Paula. - Dinsdag 15 april 2014 22:58
Hm, ik ga ze denk niet kopen. Ik wil zo min mogelijk vlees eten en dan ga ik mezelf toch iets geven wat (vrijwel) exact hetzelfde smaakt als vlees. Ik snap dat mensen dat doen, maar voor mezelf voelt het niet goed of zo.
M. - Woensdag 16 april 2014 08:27
Ik ben ook wel benieuwd waar de vulling van is gemaakt! Lijken ze op / zijn het seitanbroodjes? Of is het tofu?



Astrid - Donderdag 17 april 2014 17:08
Ben er ontzettend nieuwschierig naar!
Gevraagd bij de albert heyn hier.. maar daar werd ik uitgelachen om mijn vraag
of ze die ook verkochten! Verder zoeken dus
M - Zondag 20 april 2014 07:59
Ik heb ze ook al enkele keren geprobeerd, maar de vulling zou wat mij betreft steviger kunnen. Het neigt meer naar een saus of creme dan naar een gehaktvulling. Ik mis de bite. Ik eet al jaren geen vleesproducten meer, maar ik kan me nog goed herinneren dat het vlees van "normale" saucijzenbroodjes toch wel wat steviger is.

Wanneer je de specifieke kruiden van de nieuwe "Verse Worstjes" van Valess zou weglaten, dan zou dat worstje qua structuur en mondgevoel perfect in een saucijzenbroodje passen.
Richelle - Vrijdag 25 april 2014 14:06
Meteen dezelfde dag gekocht. smaakte echt goed! de vulling had idd iets steviger mogen zijn maar smaakt wel heel echt. En achteraf PROUD dat het gelukt was!
Eveline - Zondag 27 april 2014 19:18
Ik heb vandaag een broodje op en ik vind het echt heel lekker!! De structuur is wel iets anders dan een echt saucijzenbroodje, maar de smaak is prima. Super!
Anna - Zaterdag 3 mei 2014 21:11
Vegetarische saucijzenbroodjes zijn al heel lang te krijgen in de natuurvoedingswinkel, alleen hebben ze daar een andere naam: seitanbroodjes. Je kunt ze in mijn natuurwinkel vers kopen (ook in veel andere natuurwinkels waar ze vers brood & gebak verkopen), maar ook in de afbakvariant. Merk: Zonnemaire. Echt superlekker (vooral de verse) Ć©n dus biologisch. Ik hoop dat ik mensen kan overtuigen dit eens te proberen, ze zijn een stuk lekkerder dan die van Valess.
Marloes - Donderdag 15 mei 2014 13:10
Ik heb ze ook getest, maar ik moet zeggen, de 'saucijzenbroodjes' van de vegetarische slager zijn echt veel lekkerder. Die van valess blijven een beetje zacht, die van de vegetarische slager zijn knapperig en lekker gekruid.
Ron - Vrijdag 16 mei 2014 08:49
Hoi,

Ik zal ze vandaag gaan testen aan zo'n 200 proevers, we zullen zien of je gelijk hebt... Zelf ben ik ook erg benieuwd naar de smaak. Ohja, bij appie mag je vandaag en morgen proeven...
Ron - Zaterdag 17 mei 2014 19:04
van de 520 proevers..., waarvan 6x te zout, 2x te flauw, 1x 't mag pittiger...

Dus zeg maar, smaak is goed!
een niet vleeseter - Woensdag 21 mei 2014 01:25
Ze zijn echt superlekker
M - Woensdag 21 mei 2014 01:30
Ik vind t niet op seitanbroodjes lijken qua smaak. Vind t echt smaken naar afbak sauzijcenbroodjes. Voor mij echt een aanrader.
A - Vrijdag 4 juli 2014 23:24
Ze zijn echt heeeeerlijk !!!! Alleen jammer dat ze hier in de supermarkt al niet meer te krijgen zijn. Ze waren pas een paar weken in het assortiment.
d. - Woensdag 20 augustus 2014 19:43
Echt heel lekker!!!
Arie - Donderdag 28 augustus 2014 20:18
Jammer dat er margarine gebruikt is i.p.v. roomboter.. Dat doet afbreuk aan de kwaliteitsbeleving en de smaak.
jeroen - Woensdag 15 oktober 2014 12:16
Helemaal mee eens zijn heerlijk!
Bibi - Woensdag 19 november 2014 11:26
De saucijzenbroodjes zijn echt heerlijk. Hoef je geen "echte" meer voor te etenšŸ˜‹šŸ˜‹šŸ˜‹
bellefleur - Vrijdag 8 mei 2015 22:11
Ik was direct dolenthousiast, maar hoewel ik tien jaar vegetariƫr was (ik miste de textuur zo dat ik nu een jaar vlees eet, maar ik ga toch terug naar veggie. In het begin echt erg lekker maar nu ben ik het vlees wel weer zat; muf en ik heb er nog drie dagen last van) vond ik het niet op echt vlees lijken terwijl ik dat met veel andere dingen wel had. Helaas, erg massief, weinig structuur terwijl ik dat wel van valess gewend ben.
@Marloes: inderdaad, de broodjes van de vegetarische slager vind ik ook veel lekkerder. Wel jammer dat ze zo zout zijn. Dat vindt mij omgeving ook wel, maar wij eten zoutarm.. Ik laat ze nu ontdooien en gebruik half de vulling en half hun gehackt.
Het scheelt overigens wel om die van valess langer te bakken dan 8 minuten.

Het wordt vind ik tijd dat ze de kruiden voor saucijzenbroodjes los, dus ook zonder zout, gaan verkopen. Wie 'ze' zijn maakt mij niet uit voor de mieren-eh ...liefhebbers. (zoals ik)