Tussendoortjes van Scarlet II

 

Hi! Leuk dat je weer een kijkje komt nemen bij deze blog met mijn tussendoortjes. Vandaag laat ik je een aantal van mijn tussendoortjes zien van de afgelopen weken. Het is niet van één aansluitende week, maar van twee weken tezamen. Ik heb de afgelopen weken lekker veel noten gegeten en hummus. Daarnaast at ik graag de nodige muesli -en andere repen.  

Ik hoop dat mijn tussendoortjes je misschien een beetje kunnen inspireren om ook voor jezelf iets lekkers te maken en met regelmaat iets tussendoor te eten, weer eens een nieuwe uitdaging aan te gaan of het een keer nét even anders te doen. Mijn favoriete tussendoortje van de afgelopen weken is trouwens de pompoenhummus met tomaatjes en olijven. Dat smaakt niet alleen geweldig, het ziet er ook zo vrolijk uit dat ik er een beetje extra blij van wordt. 

Tussendoortjes gezond eat natural vegetarisch proud2Bme lekker tony chocolonely

♥ Maandag: Goed bezig hoor!
Vandaag neem ik lekker simpel een Goed Bezig reep bij een kop cappuccino. Ik neem deze meestal mee naar mijn werk, maar wil ze thuis ook graag eten. Ze zijn knapperig en stevig, gewoon lekker en niet te duur.  

goed bezig bolletje

♥ Dinsdag: Walnoten
Een tijdje geleden heb ik een shit load aan walnoten gekraakt. Dit leverde een volle bak noten op, superlekker! Ik eet dit dan ook graag als tussendoortje. Lekker en nog gezond ook, altijd fijn. Ik heb deze noten de afgelopen tijd ook regelmatig in combinatie met hummus en salade op brood gegeten. Ook zeker een aanrader om eens te doen.

walnoten lavendel

♥ Woensdag: Perfect eitje + banaan
Vandaag nam ik als tussendoortje één van deze perfecte eitjes. Ze zijn zo lekker dat ik laatst direct een paar doosjes heb gekocht toen ik ze in de aanbieding zag liggen bij het Kruidvat. In het chocolade ei zit namelijk van dat witte spul wat ook in Kinderchocolade zit. Nou daar word je blij van, haha. Ik at er een banaan bij en een kop sterremunt thee.

tussendoor ei milka

♥ Donderdag: Pompoenhummus en olijven
Toen ik dit maakte werd ik daar wel een beetje blij van. Gewoon omdat het er zo vrolijk en lekker uitzag. Ik kocht de pompoen hummus bij Jumbo. Een lekkere variatie op gewone hummus. Dit in combi met de olijven is erg lekker! 

tussendoortje

♥ Vrijdag: Gewoon genieten
Vandaag kon ik niet kiezen en dus nam ik vanalles wat. Ik at een stukje chocolade van Tony die ik had gekregen van een hele lieve vrijwilliger van Proud. Daarbij nam ik een mini Eat Natural, deze waren in de aanbieding bij het Kruidvat. Altijd handig, want gewoon vind ik de repen zo duur. Daarbij at ik nog een handje nootjes én uiteraard een zelfgemaakt cappuccino met wat kaneel erbovenop.

koffie rumag

♥ Zaterdag: Een gemixt bakje
Vandaag gaan we een dagje weg en dus nemen we voor onderweg een bakje met allerlei lekkers mee. Ik vond het er zo gezellig uitzien dat ik sowieso even een foto moest maken. Het bakje bevat chocolade, mueslireep, marshmallow, walnoten en Japanse mix. Die Japanse mix werd wel een beetje taai. 

tussendoortje

♥ Zondag: Kleurrijke wafels + Noten
Vandaag maak ik twee kleurrijke wafels voor mijzelf klaar: pompoenhummus met olijfjes, komkommer en tomaatjes. Daarbij eet ik nog een eat natural reepje en wat groentes. Die wafels zijn echt een aanrader. 

tussendoortje

Ik hoop dat je het leuk vond om weer eens mee te kijken naar mijn tussendoortjes. Ik deel deze ook regelmatig op de Instagram pagina van Proud2Bme.

Liefs, Scarlet ♥ 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Odette - Vrijdag 17 februari 2017 19:12
Jaa die houmous is lekker! Leuk om te zien weer!
Anoniemm - Vrijdag 17 februari 2017 19:20
ik vind het fijn te zien dat je de ene keer een vrij licht tussendoortje neem zoals rijstwafels en een andere keer juist wat meer :)
britneyangel - Vrijdag 17 februari 2017 19:25
ik heb thuis ook die goed bezigrepen met havermout die is wel lekker vind ik
Irene - Vrijdag 17 februari 2017 20:02
Op welke tijd eet je deze tussendoortjes?
F - Vrijdag 17 februari 2017 23:31
Ik ben fan van jullie site, maar toch merk ik dat jullie voor mijn gevoel écht wel gericht zijn/ bezig zijn met het gezonde eten.. niets mis mee natuurlijk, maar je kan ook een hele week tussendoortjes eten als een twix, chocola, ijs, chips en koekjes.. en dan niet 1 keer op een dag maar soms 2 of zelfs 3 keer.. ik eet sowieso elke dag drie tussendoortjes.. eerder in mijn eetstoornis was zo'n blog heel helpend, nu ik meer eet en ook zeker alles behalve 'eat natural' en 'goed bezig' koekjes, vind ik het soms daarom juist een beetje triggerend.. sorry, wilde ik al een hele tijd even kwijt!
Heidi - Zaterdag 18 februari 2017 09:22
Inspirerend blogje, leuk!
A. - Zaterdag 18 februari 2017 09:52
Ik ben het met F. eens.
Ik vind het leuk om te zien wat jullie als tussendoortjes nemen, maar het valt me op dat het bijna allemaal 'gezond' is. Bij mijn behandeling krijgen we vaak ontbijtkoek, Balisto of Liga milkbreak als tussendoortje. Het maakt me erg in de war. Al dat heel gezonde eten lijkt echt een nieuwe trend te zijn.
Amy - Zaterdag 18 februari 2017 10:06
De goed bezig koeken en eat naturals zijn hele normale tussendoortjes en niet perse super gezond hoor. Er zit ook gewoon suiker in en natuurlijk eten ze meer tussendoortjes op een dag maar ze posten er een per dag. Ik vind het heel inspirerend. Ik mag zelf wel wat meer varieren. Bedankt!
Anne - Zaterdag 18 februari 2017 10:49
Ik ben het ook met F. en A eens.
Ik vind dat jullie best trendgevoelig zijn.Wat op zich ook begrijpelijk is natuurlijk! maar al dat echt gezonde kan ook triggerend zijn.
Zelf heb eigenlijk helemaal geen tijd om uitgebreide tussendoortjes te nemen,ik pak gewoon gauw iets als ik er behoefte aan heb. Niet elke hap die je eet hoeft een feestje te zijn vind ik ! Het is en blijft toch gewoon stoffen die je lichaam nodig heeft ,hoe het er ook uitziet of hoe het ook smaakt

Daisy - Zaterdag 18 februari 2017 11:08
Ik snap het probleem niet zo goed Anne, F. en A.?
Volgens mij heeft Scarlet een mooie balans in de dingen die ze eet, net als de rest van de Proud2Bme-crew. Ik zie nootjes, hummus en groenten, maar ook chocola (3x), marshmellows en koekjes. Dat is toch prima?
Dat zij graag op deze manier eet, betekent niet dat jij dat ook moet doen. Deze blogs zijn bedoeld als inspiratie, en niet als legitimering voor de dingen die je eet of zou moeten eten. Ieder mens heeft andere behoeften. En Scarlet heeft geen eetstoornis meer, en eet dus op gevoel (soms gezond, soms ongezond). Het is belangrijk om dat in je achterhoofd te houden.
Aecantrix - Zaterdag 18 februari 2017 11:17
Hmm ziet er allemaal heerlijk uit!
m - Zaterdag 18 februari 2017 14:06
Opzich eens dat het best in balans is. maar dat trendgevoelige zie ik wel bj scarlet en nouska. Aan de andere kant, wat je in klinieken krijgt moet ook niet de maatstaf zijn. elke dag een twixachitg tussendoortje of zelfs meerdere keren per dag plus choco op brood is ook overdreven. Dat zijn van die typische kliniekdingen om je es te overwinnen en dat leer je na je opname ook weer af meestal.. daarna kun je prima weer wat gezonder gaan eten waarbij chocola en friet ook zeker gewoon normaal zijn. Wat scarlet doet (of laura) lijkt me prima.
Ingrid - Zaterdag 18 februari 2017 15:49
Wat kleurrijk allemaal, leuk en lekker. Ik hou van bananen en lekkere crackers met kaas en tomaat. Of gewoon een sultana, in ieder geval ben ik niet zo creatief als jij hihi Gisteren liep ik op de markt en zag ik de stroopwafel kraam staan, zo een verse warme en grote wafel heb ik genomen voor bij de thee tussendoor. Best fout, maar soms gewoon genieten ;)
xxx
J. - Zaterdag 18 februari 2017 22:12
Leuke tussendoortjes! Super lekker ook, tenminste de meeste ingrediënten vind ik lekker, dus zal het in combinatie ook wel lekker zijn ^^. Ik moet wel zeggen dat ik het niet echt representatief vind voor de gemiddelde "gezonde" Nederlander. Het is wel een beetje richting een... richting... Maar misschien zie je dat zelf ook als je het door leest. Verder vind ik je gewoon een top vrouw hoor, en ook dit is top, en je zal ook genoeg binnenkrijgen. I don't care, (welja, een beetje wellicht voor jou). Maar het gaat erom, dat ook normale tussendoortjes goed voor je zijn. Het enige wat ik wil meegeven. Liefs! X
Marije - Maandag 20 februari 2017 11:47
Wat me wel eens opvalt in de foto's van Scarlet en ook Nouska, zijn die onrijpe bananen! Bananen die nog gedeeltelijk groen zijn, dat vind ik dus zo vies. Ieder zo zijn eigen ding haha. Ik eet ze echt pas als de schil helemaal geen groen meer bevat en het liefst zelfs een beetje bruine spikkels, dan zijn ze lekker rijp! Die rijstwafels vind ik er wel erg leuk uitzien!
Aniek - Maandag 20 februari 2017 20:08
Hmm ziet er goed uit Scarlet! Ik vind het inspirerend om te zien dat je echt aandacht aan je eten besteedt en goed voor jezelf zorgt.
Margrietje - Dinsdag 21 februari 2017 14:09
Ik blijf het woord 'tussendoortje' iets raars vinden. Vriendinnen/familieleden hebben het nooooooit over tussendoortjes. Het hangt zo samen met een eetstoornis (iets waar we op deze site toch allemaal van af willen? ), dus waarom brengen jullie het óók niet iets anders. Als in: Lekkere snacks voor bij de thee of borrel? Klinkt veel gezelliger toch!
(Verder: lekkere en inspirerende 'snacks' ;))