Tussendoortjes van Irene 2

 

In deze blog laat ik zien wat ik in een week allemaal tussen de drie hoofdmaaltijden in eet. Ik eet niet meer volgens de basis eetlijst, dus zie je niet de tussendoortjes zoals jij ze misschien gewend bent. Soms eet ik wat vaker een tussendoortje en soms wat minder vaak. Ook eet ik soms wat meer en soms wat minder. Zo is het ook met mijn hoofdmaaltijden. Het gaat veel meer op gevoel, waar ik trek in heb en in wat voor situatie ik mij bevind! Dit is mijn leven zonder eetstoornis. Ik hoop dat deze blog je een beetje kan motiveren en inspireren. En als je vragen hebt, mag je die altijd stellen!

♥ Maandag
Vandaag kies ik als tussendoortje voor met rijst gevulde aubergine uit blik. Hmmm, zo lekker vind ik dit. En ken je deze kauwgomballen nog? Eigenlijk zijn ze ook wel een beetje vies, maar als m'n vriend ze zo op tafel laat liggen kan ik ze niet weerstaan. Het is toch ook wel nostalgie, haha! 

Later neem ik nog een waterijsje en in de avond ga ik voor wat kaas en aardbeien. Een tijdje terug werd ik op de Instagrampagina van Proud2Bme gewezen op een veganistische camembert. Ik heb wel vaker veganistische kazen geproefd, maar dit is de eerste dat hij echt aan mijn kaascravings voldoet! Hij is wel duur, maar voor zo af en toe mag dat best een keertje. 

♥ Dinsdag
Tussen ontbijt en lunch in neem ik een kop koffie en een gemberkoek met stroopwafel-vulling. Die heb ik laatst ontdekt en vind ik heel lekker! In de middag neem ik een zakje chips. Deze bijzondere smaak vond ik laatst bij de Hoogvliet. 

Na het eten neem ik nog een stukje chocolade en de volgende dag kan ik een foto maken van een lege zak chips. Mijn vriend en ik keken deze avond een film en dan gaat er wel eens een zak chips doorheen. Van deze 'Corners' kunnen we echt niet afblijven als er een zak open is!

♥ Woensdag
De vegan eiwitrepen van de Body & Fit shop vind ik heel lekker. Ik weet niet of dat een populaire mening is, want ze zijn echt heel erg chewy (misschien een beetje te) maar ik vind dat dus heel lekker. Ook vullen ze altijd goed! Deze eet ik in de ochtend. In de middag eet ik een stukje pure chocolade met peer en anijs. 

♥ Donderdag
Wanneer ik rond elf uur trek krijg, neem ik weer een vegan eiwitreep. Misschien is het een beetje gek, omdat ik niet echt hard of veel sport, maar ik eet ze puur omdat ik het lekker vind en ze naar mijn idee ook voedzaam zijn. In de middag neem ik een banaan en wat kersen. Ik was deze week wat weinig fruit aan het eten en daar wil ik wel een beetje op letten.

We eten vandaag wat later ons avondeten, dus tussendoor eet ik nog een pakje Sultana. In de loop van de avond vis ik nog 3 rozijnen uit een notenmix en eet ik 5 chipjes. Niet echt een tussendoortje natuurlijk, maar wel iets dat ik vroeger nooit zo ontspannen zou doen.

♥ Vrijdag
Vandaag neem ik een banaan, een pakje Sultana en een blikje Kombucha mee naar werk. Ook hebben we nog steeds een zakje paaseitjes liggen op kantoor, waar ik er vaak een paar van neem! 

In de avond ga ik met Daphne een hapje eten en naar de bioscoop. Ik besluit dat het tweede glas wijn op de avond misschien ook wel een soort tussendoortje is en ik haal een bakje zoute popcorn voor bij de film.

♥ Zaterdag
Na de popcorn van gisteren (of door de enge film) was ik al een beetje misselijk. Dat was wel over, maar ik had niet echt trek. Tussen m'n ontbijt en de lunch eet ik het restje kersen dat ik nog heb.

In de avond ben ik op een feestje waar ik een paar biertjes drink en wat aardbeien eet. Wanneer ik in de avond thuiskom, heb ik super veel zin in een plakje kaas. Dus dat neem ik gewoon zo uit het pakje.

♥ Zondag
Vandaag heb ik de hele dag een zeefdrukcursus in Amsterdam. Als tussendoortjes neem ik een banaan, een pakje Sultana en een vegan proteïnereep mee. Als op de cursus gevraagd word wat ik wil drinken, kies ik voor een cappuccino. 

Als 's avonds ik bij m'n vriend in de studio aankom, heeft hij weer een zak Corners gehaald. Daar pak ik er nog een handje van! Dit keer gaat niet de hele zak op, hihi. 

Wat eet jij graag tussendoor?


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Floor - Woensdag 12 augustus 2020 19:27
Wat leuk om te zien Irene en heel inspirerend! Ik zou deze tussendoortjes blogs wel vaker willen zien, super inspirerend! :) Mooie inleiding ook.
Odette - Woensdag 12 augustus 2020 22:30
Leuk en inspirerend! Lijkt me zo fijn om dit zo ontspannen te kunnen doen.
Eef. - Donderdag 13 augustus 2020 05:59
Het lijkt mij zo heerlijk om te kunnen voelen wat je echt wilt hebben en het gewoon te doen. Het is een questie van oefenen, oefenen, oefenen .... 🙂
Toch houd ik ook wel gewoon van orde en regelmaat, ook in mijn eten en tijden van eten, en ik vind regels dan eigenlijk wel fijn, maar flexibele regels.


Laura - Donderdag 13 augustus 2020 12:19
Moet je ook tussendoortjes eten als je eigenlijk geen honger hebt? Bijvoorbeeld doordat je hoofdmaaltijden wat groter waren?
Jildou - Donderdag 13 augustus 2020 13:34
Fijn om te zien Irene, bedankt! Het lukt mij prima om tussendoortjes te eten, maar dat waar ik moeite mee heb is om iets extra’s te nemen. Als ik bijvoorbeeld ‘s middags iets van een koek ofzo eet en later nog een snoepje o.i.d. krijg aangeboden, dan trek ik dit echt niet. Dan gaat het ‘mis’ in mijn hoofd en voelt mijn lijf ook zo. Meer mensen die hier last van hebben?
Dianne - Donderdag 13 augustus 2020 15:27
Hier heb ik ook lang ' last ' van gehad, tot het moment dat ik het deed.. en stapje voor stapje hierin die stem uitdaagde. En ik voelde me daardoor steeds sterker worden en kreeg meer vertrouwen in mijn lichaam.
Ook met de gedachte dat ik zo niet wil blijven leven.. ik wil gewoon dat snoepje of chocolaatje kunnen eten, ook al heb ik al iets op.. dat gaf mij ook een realistische kijk. Strikt houden aan een eetschema zonder naar mijn lichaam te luisteren of mentale behoefte.. zo wil ik niet leven. Een eerlijk, passend en gezond gewicht.. :) Ik hoop dat je hierin stapjes kunt maken. Wees vooral lief voor jezelf en niet zo streng :D Je kan het! .. en je lichaam ook !
Jildou - Vrijdag 14 augustus 2020 06:48
Thanks Diana 😊 fijn om te horen dat het beter kan worden. Vooralsnog heb ik het gevoel dat als ik iets extra’s eet, het meteen zichtbaar is aan mijn lijf.. het vertrouwen dat dat niet zo is, zal inderdaad moeten groeien door te oefenen denk ik.
britneyangel - Vrijdag 14 augustus 2020 11:43
ik vind deze blog ook fijn! dit mag wel vaker komen van mij
Kimberley - Vrijdag 21 augustus 2020 23:30
Echt oprecht een heeeele fijne blog om te lezen!! Het ziet er zo normaal uit en zo vrij en dat vind ik heel fijn! Dankjewel Irene!

Heb ook nog een idee en vraag voor een blog! Kunnen jullie misschien een keer iets schrijven over hoe je tussendoortjes kiest. Ik sta altijd voor de schappen in de winkel en weet dat gewoon niet wat te kiezen. Met al die gedachtes en strijd in je hoofd maakt het het niet makkelijker. En weet ook totaal niet wat ik lekker vindt omdat ik al 9 jaar niet meer luister naar mezelf zegmaar.
Kunnen jullie hier iets mee? Ik hoop het! 😊

Liefs! ❤️