Tussendoortjes van Daphne 3

 

Vandaag kunnen jullie weer een glimp opvangen van mijn tussendoortjes van de afgelopen tijd. Wat snack, snaai en snoep ik zoal tegen het einde van de middag als ik behoorlijke trek begin te krijgen? Of je nu inspiratie op komt doen of liever meekijkt om te kunnen relativeren, ik hoop dat dit blogje een steuntje in de rug kan zijn. 

Bij het maken van deze blog merk ik dat mijn tussendoortjes eigenlijk best zijn veranderd. Ze zijn een beetje mee-veranderd met deze tijd, de tijd waarin thuiswerken de norm is geworden en ik niet meer veel 'onderweg' ben. Behalve onderweg naar mijn eigen keuken dus. Dat maakt de eetmomenten tussendoor wat uitgebreider voor mij, want nu kan eigenlijk alles en overal is de tijd voor. Hoe is dat voor jou? Zijn tussendoortjes thuis juist een voordeel of meer een uitdaging voor je? 

 

♥ Maandag
Afgelopen weekend waren we op verjaardagsvisite. Maar omdat de taarten even groot zijn gebleven en het aantal feestgangers in deze tijd noodgedwongen is afgenomen, kregen wij nog wat mee naar huis. Heerlijk om daar tijdens de werkdagen nog van te genieten. Er is altijd wel wat te vieren! 

♥ Dinsdag
De macadamianoten heb ik herontdekt. Dus gedurende de dagen graai ik tussendoor graag even in dit zakje. 

♥ Woensdag
Vandaag zaten er bij onze TooGoodToGo-bestelling een paar vrolijke taartjes. "Meteen opeten!?" "Tuurlijk!" Zo blij als ze eruit zagen, zo blij werden wij er zelf helaas niet van. We vonden ze niet zo lekker. Tja, dat kan natuurlijk ook gebeuren...

♥ Donderdag
Het is natuurlijk geen verrassing dat in mijn week ook een aantal Humble&Crumble koeken doorheen gaan. Het zijn heerlijke koeken die je kunt bestellen en die mijn thuiswerkdagen op z'n tijd heel wat meer smaak en genot geven. 

♥ Vrijdag
Tussen het werken door liep ik even een rondje buiten en tijdens die wandeling kom ik ook altijd langs drie verschillende bakkers. Bakker nummer drie had de eierkoeken zo verleidelijk uitgestald, dat ik er wel eentje mee moest nemen voor thuis! 

♥ Zaterdag
Vanmiddag liep ik over de markt en het liefst vertrek ik dan niet zonder een zakje gedroogd fruit. "Vijgen! Dadels! Oh, en doe eigenlijk ook maar een beetje die gemengde!" 

♥ Zondag
Ik geloof dat dit het tussendoortje van de dag was, als ik het in een eetmoment zou moeten plaatsen. Maar als ik eerlijk ben, weet ik niet eens meer hoe laat het precies was. Het was een lange, luie, pyjamadag waarbij we het grootste deel van de dag in bed lagen en series keken. Daar hoorde ineens een lekkere koek bij, vond ik. De combinatie van smeuïge chocolade en de frisse witte dekens was eigenlijk het enige dat die keuze wat minder ontspannen maakte. 

 Wat is jouw favoriete tussendoortje deze periode? 


 Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Floor - Vrijdag 23 oktober 2020 20:21
Leuk!
Ehmm: chocoladekoekjes van prince mini stars, american chip cookie van AH en pindakaas mueslirepen van between.
: )
G. - Vrijdag 23 oktober 2020 20:43
Mijn god. Die 'Humble&Crumble' koeken.. die zien er echt heel verleidelijk uit ;) ook verse eierkoek van de bakker: hmm!

Altijd goed bij mij als td: chocola, ongebrande nootjes, crackers met dip, worteltjes, pepernoten straks, appel, banaan.
Nina - Vrijdag 23 oktober 2020 20:44
Wat ziet dit er lekker uit! Mijn favoriete tussendoortjes zijn appel of banaan met pindakaas-yoghurt dip, hoemoes met wortel, waterijsjes (ja ook in het najaar) en warme peer met havervlokken en gepofte spelt uit de oven. Simpel allemaal maar wel lekker :)
Vlinder - Zaterdag 24 oktober 2020 07:02
Heel fijn om te zien en ziet er allemaal heerlijk uit. Vooral die laatste koek jammie.
Geeft ook moed dat je zonder schuldgevoel die lekkere dingen kan eten. Ik ben nog niet zover ik moet mezelf helaas nog echt dwingen en niet doorschieten in eetbuien. En een taart meenemen zou ik niet durven. Dus super fijn om te zien. Inspirerend en goed bezig.
Flo - Zaterdag 24 oktober 2020 07:29
Heey Daphne!
Lekker en leuk om te zien! Wel veel taart, daar moet je van houden!
Mijn favoriete tussendoortje nu is zo’n grote speculaaskoek. Of een klein zakje pepernoten. Mmmm! Ik vind dat trouwens ook heel fijn, om zo’n zakje te eten met een 1persoons portie erin. Dan hoef ik me iig niet met de hoeveelheid bezig te houden. Ook lekker vind ik gele m&m’s.
En in de namiddag vaak en graag iets hartigs. Van nootjes, tot een beetje kaas of een paar surimi Sticks!
Ben blij dat ik mezelf dit weer allemaal toesta!
Saskia - Zaterdag 24 oktober 2020 07:51
Krijg er trek van haha

Ik eet de laatste tijd weer heel graag appel met kaneel en pindakaas, cranberry notenmix, crackers en maiswafels met beleg en natuurlijk chocoladekoekjes!
Anoniemmm - Zaterdag 24 oktober 2020 08:42
Heel fijn en motiverend om te lezen Daphne! :)

Mijn favoriete tussendoortjes op dit moment zijn liga, sultana, stroopwafel, taart, gevuld speculaas, spijsbroodjes. En ik vind de mueslirepen van btween met hazelnoot ook erg lekker!

Fijne week weer!
E. - Zaterdag 24 oktober 2020 11:28
Ik heb altijd moeite met tussendoortjes. Ik wil liever honger voelen als het etenstijd is. Als ik de hele dag door eet weet ik niet meer wanneer ik echt honger heb, en is dat verkeerd dan, om gewoon trek te voelen, maar wachten tot het etenstijd is? Ik hoop niet dat dit triggerend is, maar ik vraag mij af of dit niet gewoon is wat je gewend bent
Of wat je persoonlijk fijner vindt?
Ik houd ook echt wel van iets lekkers, hoor!
Wat zie ik hierboven een heleboel soorten koek die ik niet eens ken :)


Flo - Zaterdag 24 oktober 2020 13:50
Dit is voor mij niet triggerend, maar klinkt wel een beetje ‘eetgestoord’. Gezien je je ook op een platform voor eetstoornissen begeeft, zal dat mogelijk ook zo zijn! Ik zou je gunnen dat je een andere ervaring opdoet. Namelijk dat je én een lekker tussendoortje kunt eten én een paar uur later gewoon weer trek hebt in lunch of avondeten. Zorg goed voor jezelf E❤️
E. - Zaterdag 24 oktober 2020 15:17
Dank je wel. Ik denk dat je gelijk hebt.
S - Zaterdag 24 oktober 2020 15:09
Wat mij heeft geholpen in deze is om je te realiseren wat honger betekent. Ik weet niet of jij er ook altijd zo op gehamerd bent om voldoende water te drinken, maar tegen mij werd in ieder geval altijd gezegd dat als ik dorst had, ik eigenlijk al 'te laat' was. Dat dorst hebben een signaal is van je lichaam dat je te weinig gedronken hebt en nu dus vocht tekort komt. Zo redeneer ik ook met honger: een duidelijk signaal van je lichaam dat het brandstof tekort komt en nu eten nodig heeft om goed te kunnen functioneren :). Ik ken de 'eetgestoorde' handeling van hongergevoel ontkennen of onderdrukken, maar zoals ik zeg, die is eetgestoord. Luister naar je lichaam, ze geeft je niet voor niets signalen af :)
E. - Zaterdag 24 oktober 2020 15:26
Ja dit is waar.
Ik ben zo gediciplineerd, met alles, het luisteren naar en toegeven aan wat ik voel/nodig heb is eigenlijk wat ik moet doen en zien wat er dan kan gebeuren. Dank je wel voor je antwoord. : )
Nostalg - Zaterdag 24 oktober 2020 12:47
Wauw, ziet er allemaal heerlijk uit!

Mijn tussendoortjes van het moment: chocolade pepernoten, stukjes chocolade (zeker Ruby!), notenmengelingen als studentenhaver, carrotcake, bananenbrood,... Vaak eet ik er ook nog wat fruit bij, omdat ik dat ook nog altijd lekker vind.

Heb vorige week voor het eerst ook Humble & Crumble koeken besteld, kijk echt uit naar de levering! :D
Laura - Zaterdag 24 oktober 2020 13:02
Waaaauw, wat is die laatste koek? 😍
Flower girl - Zaterdag 24 oktober 2020 13:09
Ja inderdaad! Die laatste koek, net als Laura zegt. Wat is dat en waar kan je dat kopen? Is dat gewoon een 'normaal' tissendoortje? Ziet er wat groter uit dan ik denk dat goed is maar mis moet ik mijzelf ook een keer iets meer toestaan. Dat 1 keer eten maakt niet dat ik ook maar 1 ons aankom.
Layla - Zaterdag 24 oktober 2020 21:14
Het is wel een "groter" tussendoortje, maar absoluut normaal! Ik zou zelf misschien wel minder trek hebben bij de volgende maaltijd maar het kan evengoed dat ik dan net zo veel eet als normaal. Als je eenmaal wat meer naar je lichaam durft te luisteren dan zal je merken dat je lichaam zelf aangeeft of het wat meer of minder nodig heeft na een bepaald tussendoortje. Als je eenmaal op een gezond gewicht zit dan schommelt rond een bepaald getal en als je dan eens meer of minder eet dan compenseert je lichaam dat dmv je hongergevoel vrij automatisch. Als je nog heel vast zit aan een calorieën schema dan snap ik dat zoiets nergens lijkt te 'passen' maar als je eenmaal vrij eet dan zie je dat alle dagen anders zijn en je lichaam daar prima mee omgaat.
Femke 🌈 - Dinsdag 27 oktober 2020 12:49
🙏🏻
Fran - Zondag 25 oktober 2020 05:09
En je komt er ook niet van aan.. Je lichaam weet HEEL goed wat het doet, je hoeft je lijf niet onder controle te houden!
Het zou je helemaal niets moeten schelen of je een ons aan zou komen, want je lichaam weet precies welk eten goed voor je is en wat je nodig hebt en welk gewicht het beste bij je past om je het allerbeste te voelen.
Als er EEN DiNG is waar je WEL dik van wordt, vroeger of later, is het wel : het je lichaam aan banden leggen en alles te willen regelen met je denken en je controleren!
Ik schrijf "je" maar het is niet persoonlijk bedoeld, het geldt voor ons allemaal.
Eet lekker de koek waar je zin in hebt, op een gegeven moment is een lekkere koek ook gewoon maar een lekkere koek en kan je zonder enige pijn in je hart of maag ook kiezen voor een mandarijn bijvoorbeeld ipv een koek omdat je daar ECHT meer zin in hebt. Alles is goed, maar wees heel eerlijk tegenover jezelf zodat je jezelf kunt vertrouwen, dan kan je lichaam ook op jou vertrouwen en komt het weer goed. 💞 Deze dingen moet je ervaren om te leren en het kan best eng zijn in het begin, maar je bevrijdt jezelf van een heleboel onnodige angst en je bevrijdt jezelf ook van alles wat mensen maar zeggen en schrijven en doen om hun eigen of andermans leven onder controle te houden door hun eetregels op te leggen en beperkingen waar niemand gezond en gelukkig door wordt.
Femke 🌈 - Dinsdag 27 oktober 2020 12:50
🙏🏻
Emily - Zaterdag 24 oktober 2020 13:29
Mijn favoriete tussendoortjes zijn op dit moment chocolade kruidnootjes, pakje liga evergreen, pindarotsjes of een stukje van een chocolade reep en natuurlijk ook fruit of een plak kandijkoek kan bij mij niet ontbreken 🙈😋
britneyangel - Zaterdag 24 oktober 2020 15:58
die koek van zondag ziet er lekker uit!
Laura - Zaterdag 7 november 2020 10:52
Volgens mij was de zondag koek een Humble&Crumble koek!