Tony Chocolonely: Rabarber en Pecan Kokos

 

Tony Chocolonely staat bekend om de heerlijke Fairtrade-gecertificeerde chocolade die gemaakt is van de beste verse cacao. Ik ben gek op de melk chocolade en word altijd wel verward door de rode wikkel die nu staat voor melk chocolade maar bij veel andere merken staat rood voor pure chocolade. Elk half jaar komt er een andere smaak, dit zijn de estafetterepen. Eerder was dit met marshmellow en nu is er een reep met rabarbersmaak. We waren erg benieuwd naar deze reep en ook naar de nieuwe reep puur met pecannoten en kokos. In deze blog lezen jullie een review van ons over deze twee repen chocolade.

De cacao voor de Tony Chocolonely repen wordt rechtstreeks ingekocht bij de boeren in Ghana en Ivoorkust en ze zetten een belangrijke stap richting 100% slaafvrije chocolade. De chocolade wordt gemaakt met biologische melk van Nederlandse koeien.

tony chocolonely

♥ Rabarber Crumble melkchocolade
De nieuwe chocolade 'Rabarber Crumble' hebben we van een vrijwilliger van ons gekregen om uit te proberen. Erg leuk natuurlijk want wij zijn gek op chocolade en we vinden het leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Ik hou erg van rabarber en heb het laatst weer voor het eerst gegeten dit jaar. Het is een beetje zuur en zoet tegelijk en ik was heel benieuwd hoe dit zou proeven in combinatie met chocolade. Helaas vond ik de smaak van rabarber niet erg aanwezig. Scarlet proefde het ook niet echt. In de reep zie je wel kleine roze stukjes en stukjes crumble dit het is wel anders dan melkchocolade, maar qua smaak verschilt het niet zoveel. Als je heel goed proeft, proef je af en toe een zuur stukje. Verder had ik eigenlijk verwacht dat de stukjes rabarber zacht zouden zijn, maar dat was helaas niet zo. Ik vind hem nogsteeds erg lekker, maar ik proef de rabarber niet zo. 

tony chocolonely

♥ Pecan Kokos pure chocolade
De pure chocolade met pecannoten en kokos was voor ons ook nieuw en die hebben we ook geproefd. Ik ken veel mensen die gek zijn op pure chocolade maar ik begrijp dat niet zo. Ik vind het echt niet lekker. Ik heb het wel geproefd en geprobeerd door de pure smaak heen te kijken / proeven... en ik proefde dan wel de kokos en pecannoten smaak. De kokos is licht aanwezig, dat is denk ik wel fijn... maar ik proefde het zeker. Wel vond ik de pure chocoladesmaak erg overheersen. Ik hou daar niet van, maar je proeft wel echt dat het dat het goede chocolade is. Scarlet lust wel pure chocolade en die proefde de kokos niet zo goed, maar vond het wel een lekkere pure chocolade met een rijkere structuur.

Ken jij deze smaken al en welke vind jij het lekkerste?

 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

4 leaf clover - Dinsdag 30 juni 2015 10:04
Kokooooss!!! Ik heb een cadeau-bon van de Bijenkorf en ik ga die kokos-smaak daarvoor halen! mmmm!!
Die rabarber lijkt mij dan weer niks...
soolotte - Dinsdag 30 juni 2015 10:06
Lijkt me echt raar dat rabarber haha
Iris - Dinsdag 30 juni 2015 11:04
Die pecan/kokos vind ik echt heel lekker maar ik hou ook heel erg van pure chocolade!

Maar mijn favo is toch met banaan/walnoot :) jammie!
Emma - Dinsdag 30 juni 2015 11:30
Ik proefde de rabarber ook niet zo, die kokos pecan hebben we nog in de kast liggen!
anoniempje - Dinsdag 30 juni 2015 11:35
Omgg, ik zit nu de rabarber versie te eten :D
Roeline - Dinsdag 30 juni 2015 12:07
Pecan Kokos klinkt alsof ik die moet proeven, jammie!! Heeeeeeeel soms koop ik er een reep van en dan die met caramel en zeezout maar ik vind ze zo duur. Ze hebben ook niet alle varianten in de supermarkt, dan moet je naar de Wereld Winkel. Die hebben we hier wel. Wie weet :-)
Ber - Dinsdag 30 juni 2015 12:45
Rabarber wil ik ooit gaan proberen, ik kan echt onwijs genieten van rabarber
m - Dinsdag 30 juni 2015 13:04
Yaaaayyy! Bij onze supermarkt verkopen ze nu ook die pecan kokos! Ben normaal ook niet zo van de puur maar die vind ik echt geweldig! Heb net vanochtend met de boodschappen een reep meegenomen šŸ˜Š
Iris - Dinsdag 30 juni 2015 15:52
Ken ze helaas niet. Want ben nog geen supermarkt tegen gekomen hier in de buurt dit andere tony repen verkoopt dan de melkchoco versie.
Jane - Dinsdag 30 juni 2015 18:50
Ik ken deze smaken nog niet en ben geen fan van Tony Chocelonely, ik vind de smaken vreemd, geef mij maar gewone milka :)... tis tuurlijk wel goed dat het 'eerlijke' chocola is..
bellefleur - Woensdag 1 juli 2015 02:34
@iris de winkels van WAAR verkopen alle smaken die verkocht worden.

Heerlijk, het was even wennen maar alles smaakt zo puur en echt! Ik lust stiekem gedn andere chocolade meer, zo zoet en kunstmatig, zelfs luxe Belgische bonbons vind ik een soort cacaofantasie.. best verwend.. maar beter aan eerlijke chocolade dan aan de grote merken en luxe pralines die de waarden van chocolonely niet delen.