Tony's Chocolonely meloen framboos review

 

Ik ben een groot fan van Tony's Chocolonely. De varianten met karamel-zeezout en met witte chocolade en knettersuiker vind ik tot nu toe het lekkerste. Maar Tony's Chocolonely heeft sinds kort een nieuwe, zomerse variant met melkchocolade, meloen en framboos. Als liefhebber moest ik deze natuurlijk ook geproefd hebben! In deze blog zal ik jullie vertellen hoe ik 'm vind smaken.

De Tony's Chocolonely melk meloen-framboos neemt het estafettestokje over van de reep melk met kaneelbiscuit. Dat betekent dat de oude smaak uit de winkel zal verdwijnen en dat deze smaak een half jaar in de schappen ligt. Daarna zal Tony's met een nieuwe reep komen met weer een andere smaak.

Tony's Chocolonely

Ik moet eerlijk zeggen dat het me een rare combinatie leek; chocolade met meloen. Framboos was ik al wel gewend, maar meloen nog niet. Ik was ook erg benieuwd of je beide fruitsoorten wel goed zou proeven. Je herkent deze variant aan de roze-groene verpakking.

De reep ziet er vanbinnen hetzelfde uit als alle andere Tony's repen. De stukken zijn dus ongelijk verdeeld. Wist je dat daar een verhaal achter zit? De ongelijke blokjes staan symbool voor de inkomsten in de chocolade-industrie. Deze zijn namelijk nog steeds net zo oneerlijk verdeeld als de blokjes van de reep. 

Dan nu de smaak... Ik vond het verrassend lekker! Het viel me wel gelijk op dat je vooral heel goed de meloen proeft en amper de framboos. De meloen overheerst enorm. Je ziet wel heel klein wat rode stukjes tussen de chocolade zitten (zie foto) en dat is dan de framboos dus het is er wel, maar ik vind dat je het niet heel erg proeft. De combinatie chocolade met meloen is ook super lekker. Chocolade is zoet, maar door de meloen wordt het toch wat frisser! 

Tony's chocolonely

Je vindt deze reep tussen de andere repen van Tony's Chocolonely bij de Albert Heijn. De prijzen van een Tony's Chocolonelyreep liggen natuurlijk over het algemeen hoger dan een simpele reep van de Albert Heijn zelf. Dat heeft te maken met het feit dat Tony's streeft naar 100% slaafvrije chocolade. De meeste repen van Tony's Chocolonely kosten ongeveer €2,75. Deze estafettevariant is iets duurder, namelijk €3,19.

Heb jij 'm al geproefd?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

LittleElf - Zaterdag 27 mei 2017 10:52
Nog niet geproefd, maar ben er wel heel benieuwd naar! :-)
Natasja - Zaterdag 27 mei 2017 11:05
Tony's is wel duurder, maar Milka is bijvoorbeeld ook maar 100g per reep terwijl tony's 200g heeft. Dat plaatst de prijs weer een beetje in perspectief ;)
Anoniem - Zondag 28 mei 2017 17:29
Milka heeft repen van 300 gram, en die zijn maar 2.79. Dus wat je zegt klopt niet helemaal ;)
Dora - Zaterdag 27 mei 2017 12:42
Oo die met kaneelbiscuit vond ik heerlijk, maar is dus nooit meer te verkrijgen?? :-(
Kent iemand een alternatieve reep die hier op lijkt van smaak?

Deze met fruit lijken me minder lekker maar heb ze wel nog niet geprobeerd.

Dankje danique voor je post. Wou ook nog zeggen: Ik hou veel van jouw blogs, zo herkenbaar altijd! En hoopgevend dat het beter kan. Xx
Anoniempje - Zaterdag 27 mei 2017 13:57
Ik ga het zeker proberen
- - Zaterdag 27 mei 2017 13:59
Gadver ik lust geen meloen. Echt niet dat ik m'n geld hieraan ga uitgeven :p
Anouska - Zaterdag 27 mei 2017 21:11
Ik vind het zo ongelofelijk jammer dat kaneel-biscuit uit de schrappen is. Het was mijn lievelingschocolade. Ik wist het gelukkig op tijd en heb de chocolade ingeslagen. Ik heb nu 4 repen in de kast liggen :)
B. - Zondag 28 mei 2017 07:44
Ik heb het nooit zo begrepen gehad op chocolade met fruitsmaken of andere speciale smaken. Het klinkt allemaal wel leuk maar ik vind het iets bizar.
Voor mij moet chocolade naar chocolade smaken, of het nu wit, bruin of zwarte is.
Gevulde paaseitjes zijn dan weer wel lekker, of een likeur praline. Maar de smaak zot daar niet In de chocolade zelf verwerkt.
Eef - Zondag 28 mei 2017 11:42
Ik vind het zo jammer dat ze weer een niet volledig slaavrije chocolade uitbrengen :(.