Tony's Chocolonely: Limited Editions Karamel

 

Daar gaat ons chocoladehart sneller van kloppen. Vorige week maakte Tony's Chocolonely namelijk drie nieuwe smaken bekend. Deze limited edtion's zijn weer tijdelijk verkrijgbaar en wij zijn meteen naar de winkel gerend om ze voor jullie te testen! Er zijn weer bijzondere smakencombinaties gemaakt, wat vooral goed nieuws is voor liefhebbers van karamel. Extra leuk: één van de repen is vegan, dus voor nog meer mensen mogelijk om van te genieten. 

In samenwerking met het Nederlandse modelabel Afriek hebben ze drie unieke verpakkingen ontworpen voor de nieuwe repen. De ontwerpen van de wikkels komen terug in een exclusieve tassenlijn, die vandaag gelanceerd wordt. De tassen hebben dezelfde kleurige prints, geinspireerd door Afrika. De drie tassen zijn fairtrade, net als de chocolade, en handgemaakt in Rwanda. 

De repen zijn nu verkrijgbaar bij Wereldwinkels, WAAR, De Bijenkorf, Marqt, Jamin en de online choco-shop van Tony's Chocolonely zelf. De repen kosten € 3,24 per stuk. Daarnaast zijn ze ook samen te koop in een leuke cadeauverpakking voor € 9,72. 

Om te beginnen word ik ontzettend blij van de vrolijke en exotische verpakkingen. Eten kan een feestje zijn en dat is ook precies het gevoel dat ik hierbij krijg. Een feestje in je mond en ook in de vormgeving. Het hoort bij het leven, dus waarom zouden we daar geen traktatie van maken!? 

Melk Shortbread Karamel

Voor de mensen die de term shortbread voor het eerst horen, het is eigenlijk gewoon een soort zandkoekje dat oorspronkelijk uit Engeland komt. Samen met sticky karamel stukjes en romige melkchocolade hebben ze dit tot de eerste nieuwe reep geperst. Het romige van de melkchocolade zit bij het breken van reep meteen aan mijn handen, dat belooft veel goeds! Als ik goed kijk zie ik ook al wat stukjes koek zitten.

Wow wat een lekkere smeuige bedoeling! De karamel is voor mij duidelijk het meest aanwezig. Heftig, maar lekker! Na een paar happen komt ook de shortbread tevoorschijn en dat is echt een welkome toevoeging. Niets mis met smeuigheid natuurlijk, maar dat krokante maakt het wel af en maakt het iets minder massief. Naar mijn smaak had er zelfs nog wel meer shortbread in gemogen, gewoon omdat ik de combi koekjes en chocola heel lekker vind. De melkchocolade-karamel combinatie is eigenlijk precies zoals je hem verwacht van Tony, altijd goed! 

Blond Gekarameliseerde Pecan

Gekarameliseerde pecan klinkt als muziek in mijn oren. De combinatie chocola en noten is natuurlijk een klassieker, maar van deze variant verwacht ik toch echt iets nieuws. Bij blond dacht ik automatisch aan witte chocolade, maar als ik de wikkel openmaak zie ik toch echt dat het donkerder is. Blond betekent dan ook dat het witte chocolade is, met een vleugje puur. Dat verklaart de kleur en bij nader inzien vind ik blond inderdaad de beste benaming. Ik breek een stuk af en zie dat de binnenkant echt vol zit met stukjes noot. Fijn, dat ie zo goed gevuld is!

Deze blonde chocolade proeft in combinatie met de karamel echt heel anders dan de melk variant. Nog iets romiger voor mijn gevoel en het doet mij een beetje aan Baily's denken. Een drankje dat ik heel lekker vind, dus voor mij zeker een positieve ontdekking. De chocolade zelf smaakt dus wat zachter en smelt wat sneller in mijn mond. Ondanks de smeuiigheid komen de noten wel ontzettend goed naar voren. De knapperige pecan gecombineerd met de zachte chocolade zijn naar mijn idee perfect in balans. Om mijn conclusie nog eens extra te checken breek ik nog een stukje af..

Puur Cacaokoekje Karamel: Vegan

De veganistische reep uit deze limited edition collectie! Nu is bijna elke pure chocoladereep vegan, maar door de karamel heeft deze reep net iets extra's te bieden. Pure chocolade en karamel, een combi die ik nog niet vaak heb gezien maar waar ik volgens mij wel op zat te wachten. Het is een donkere, massieve reep en als ik een stukje afbreek zie ik de cacaostukjes zitten. Zelf dacht ik bij het woord 'koekjes' meer aan de hoeveelheid koek zoals bij de shortbread variant. Hier lijken het meer koekkruimels van cacao te zijn. 

Zodra ik een hap neem proef ik inderdaad dat de cacaostukjes meer structuur geeft aan de chocola. Het geheel wordt daarom iets meer crunchy en dat smaakt erg lekker. Het lijkt ook wel alsof ik de karamel daardoor beter proef, omdat het wat minder zwaar is allemaal. De samenstelling van pure chocolade en karamel vind ik heerlijk. Als je van puur houdt is dit echt een hele leuke afwisseling. Deze smaak lijkt in eerste instantie het meest eenvoudig, maar eigenlijk vind ik de combinatie heel speels. Maar belangrijker nog; gewoon ontzettend lekker.

Welke smaak zou jij wel eens willen proberen?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Lola - Vrijdag 14 september 2018 10:14
Ze lijken me allemaal echt heel lekker! Zijn ze al ergens te koop!? Ik kan namelijk niet wachten om deze uit te proberen!
Jente - Vrijdag 14 september 2018 12:08
Ik ben echt heel benieuwd naar de blonde chocola haha
Loes - Vrijdag 14 september 2018 14:44
Ze zijn alle 3 zoooo lekker!!
MissPineapple - Vrijdag 14 september 2018 15:04
@Lola: Als het goed is liggen ze nu in alle winkels die in deze blog zijn genoemd :)
Fire - Vrijdag 14 september 2018 15:45
Ik heb ze meteen alledrie gehaald :D Ze klinken erg goed, straks even proberen!
Ingrid - Vrijdag 14 september 2018 16:17
Melk shortbread karamel lijkt me erg lekker!
Veer91 - Vrijdag 14 september 2018 16:24
Ze zijn alle drie suuuuuper lekker!! Heb ze meteen gehaald op de
eerste dag dat ze in de winkel lagen!
eenzaam-bloempje - Vrijdag 14 september 2018 21:16
Ik ga morgen meteen naar de WAAR om Melk Shortbread Karamel te halen hij lijkt me zo lekker. Kan niet wachten.
Miku - Maandag 17 september 2018 10:33
Yaaaayy!! Weer een pure! En love caramel, dus op deze zat ik ook te wachtenšŸ˜‚