Sterrengerechten met junkfood

 

Een 5 gangen diner in een chic restaurant eet je niet elke dag. Naast dat het er naar mijn idee altijd erg lekker uit ziet en ook echt kwaliteitseten is, ziet het er ook nog eens heel mooi uit. Borden worden altijd met zorg opgemaakt waardoor het bijna zonde is om het op te eten. Helaas betaal je daar ook wel naar. Chefkok Jacques Lamerde heeft met allerlei goedkopere etenswaren en soms zelfs junkfood of snoep prachtige kunstwerken op een bord gemaakt die zo terecht kunnen in een sterrenrestaurant. Op zijn instagram account kun je hier uitgebreid naar kijken en in deze blog vinden jullie vast een voorproefje.

instagram food

Ik vind het echt tof gedaan en hierdoor word ik wel geinspireerd om zelf, bijvoorbeeld wanneer er iemand komt eten, de borden mooier op te maken. Het is dan toch ook een feestje om naar te kijken en dan zal het vast nog lekkerder smaken. Op de foto's zie je natuurlijk wel wat extremere combinaties die je misschien niet zo snel zal uitproberen.

ei, tartaar, doritos
Eidooier, tartaar en doritos

cheetos
Cheetos met worteltjes en broccoli

snoep
Winegums met yoghurt

babyvoeding
Jalapeño’s met babyvoeding en pepperoni

hotdog
Hotdog met Spongebob pasta, ham en mosterd tranen

ijs
Snickers, ijs en verjaardagstaart

vlees en sla
Vlees, salade, wortels en champignons.
Zoals we het kennen maar dan op een andere manier opgemaakt op het bord.

Bron: Chef Jacques Lamerde 

Wat vind jij van dit idee en de foto's?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Maanmeisje - Woensdag 15 april 2015 18:23
Ik vind het echt heel leuk, mooi en origineel.
RosieV - Woensdag 15 april 2015 19:04
Grappig lijkt me opzich wel lekker.
Miekio - Woensdag 15 april 2015 22:11
Heb niets met eten dat overdreven wordt opgediend. Geef mij maar gewoon lekker een groot bord vol, ipv zo'n miezerig beetje en dan elke gang een nieuw bord met een eetlepel eten.
S. - Donderdag 16 april 2015 11:30
Ach, als het er in een restaurant leuk uitziet vind ik dat prima, maar ik hecht er geen waarde aan of zo. Thuis vind ik het onzin, want ik eet het meestal meteen op: onnodig gedoe.
floor* - Donderdag 16 april 2015 13:26
Ohhh dit vind ik echt zo leuk. Sowieso hou ik er van als borden met eten zo mooi opgemaakt zijn, maakt me altijd blij om te zien :D
floor* - Donderdag 16 april 2015 13:26
Ohhh dit vind ik echt zo leuk. Sowieso hou ik er van als borden met eten zo mooi opgemaakt zijn, maakt me altijd blij om te zien :D
miri - Donderdag 16 april 2015 19:32
little piece of art!!
levensgenieter - Vrijdag 17 april 2015 08:17
Leuk idee, maar ik sluit me bij Miekio en S aan.