Schuim dropduo en Zwart schoolkrijt

 

Toen ik afgelopen week door de supermarkt liep, keek ik even wat langer bij het snoepschap. Ik was benieuwd of er weer wat leuk nieuw snoep zou liggen. Ik kwam twee bijzondere nieuwe zakjes tegen waar ik wel benieuwd naar was, omdat ik het origineel erg lekker vind. Het eerste zijn de Schuim drop fruit duo's van Redband. Ik vind de gewone dropfruit duo's superlekker en vroeg me dus wel af hoe deze zouden smaken in de schuimvariant. Het tweede is Zwart schoolkrijt van Venco. Ik mag graag de bekende witte schoolkrijtjes met dropvulling eten, maar toen ik deze zwarte variant zag, keek ik wel even raar op. Zwart krijt? Een beetje vreemd is dat wel. Ik was ook benieuwd hoe dit zou smaken en besloot daarom beiden snoepzakjes te kopen.

nieuwe snoepjes

De Schuim drop fruit duo's kosten 1,69 euro en het zwarte schoolkrijt kost 1,59 euro. Beiden heb ik gekocht bij Albert Heijn (en nee dit is geen gesponsorde blog).

Redband Schuim drop fruit duo's

Eerst heb ik de schuim drop fruit duo's geprobeerd van Venco. Ik vind de gewone dropfruit duo's zo lekker omdat ik de combinatie gewoon top vind. Ik zou zelf niet zo snel enkel winegums kopen omdat ik dat niet lekker genoeg vind, maar de combi met echte drop vind ik wel heel lekker. Deze schuim variant was wel bijzonder. Ik moest even wennen omdat alles ook echt schuim was en niet enkel de fruitkant.

Redband Schuim drop fruit duo's

Op zich vind ik de snoepjes best lekker, maar ik vind ze niet lekkerder dan het origineel. Dit komt omdat je in deze schuim variant de dropsmaak minder proeft en die vind ik nou juist zo lekker. De snoepjes zijn lekker zacht en schuimig en de winegumsmaak overheerst. Als je meer liefhebber van echte drop bent, kan je beter gaan voor de nieuwe variant schoolkrijt.

Schoolkrijt Zwart

Ik ben echt gek op normaal schoolkrijt, dus ze moesten wel van hele goede huize komen, wilde deze nóg lekkerder zijn. Helaas, dat komen ze niet. Ik vind namelijk de knapperige mint die aan de buitenkant zit echt erg lekker en die ontbreekt bij deze. Hier is het een dropsmaak die de buitenkant vormt van het krijtje. Ook heel lekker hoor, maar niet zó lekker als de échte schoolkrijtjes. Maar voor degenen die de mintsmaak iets minder lekker vinden, wel ideaal.

Schoolkrijt Zwart

Twee lekkere nieuwe varianten snoep in ieder geval, maar wat mij betreft is in beide gevallen het origineel een stuk lekkerder. Ik ben benieuwd of jij van deze soorten snoep houdt en of je al een van beide nieuwe smaken hebt gegeten. Let me know

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

marleen - Zaterdag 15 november 2014 12:35
brr ik hou helemaal niet van drop... maar in NL is dat wel heel populair he?
Maanmeisje - Zaterdag 15 november 2014 17:14
Ik houd van drop, maar ik word er wel snel misselijk van en krijg snel buikpijn ervan.
M. - Zondag 16 november 2014 10:35
Die krijtjes vind ik heerlijk!
Henk - Dinsdag 14 maart 2017 19:15
Waar zijn die krijtjes te koop?