Sallos: keiharde drop van Katja

 

Toen ik vorige week in de supermarkt liep en op zoek was naar een lekkere zak drop, kwam ik twee bijzondere doosjes genaamd 'Sallos' van Katja tegen. Ik had deze doosjes nog nooit eerder gezien. Omdat ik graag nieuwe producten test voor Proud2Bme heb ik direct even op mijn telefoon op de website van Katja gekeken of deze dropjes daadwerkelijk nieuw waren: Ja, ook op de site stond dat ze Nieuw waren. Tjop, in mijn mandje en naar de kassa ermee. Eenmaal weer op de redactie van Proud2Bme heb ik ze samen met Nouska uitgeprobeerd.

sallos drop

De dropjes zitten in een leuk klein smal doosje wat eenvoudig in je tas past. De dropjes zijn per stuk verpakt, iets wat ons een beetje irriteert omdat we dat zonde vinden. Waarschijnlijk is dit gedaan omdat ze anders snel aan elkaar vast gaan plakken. We hebben twee soorten getest, maar er bestaan vier soorten van deze Sallos drop.

sallos drop katja

Naast Sallos Rfresh (fris en krachtig) en SalloS Xtreme (met extra salmiakvulling) zijn er nu 2 nieuwe, spannende smaken. SalloS Xpresso (met sterk espresso-extract vulling) en Sallos Bcool (met verkoelende mint vulling).

We hebben eerst de Sallos Rfresh geprobeerd. Ik denk dat je het beter snoep met dropsmaak of dropcandy kan noemen omdat het zo hard is. Het heeft niet meer de structuur van drop, althans de structuur die ik gewend ben. Sallos heeft meer de structuur van het oudewetse hopje. De Rfresh variant is lekker zout en toch een beetje fris tegelijk. De dropsmaak is heel sterk, maar wel erg lekker! Ikzelf vind het irritant dat de dropjes per stuk verpakt zijn omdat ik van drop altijd makkelijk meer wil pakken. Maar ik zou deze drop zeker nog een keer eten!

sallos drop

Hierna hebben we de Sallos Xtreme geprobeerd. Deze was inderdaad nog een stukje sterker van smaak. Lekker zout en met een lekkere salmiak vulling. Niet heel veel vulling, dat had nog wel iets meer gemogen. Als we moeten kiezen tussen deze twee varianten, kiezen we voor de Xtreme. Gelukkig hebben we van beiden nog een heel doosje, dus zat zit wel snor hier op de redactie!

Heb jij deze drop al geprobeerd?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Maanmeisje - Vrijdag 21 februari 2014 19:12
Ik houd best van drop, maar deze drop heb ik nog niet geprobeerd.
Isa1990 - Vrijdag 21 februari 2014 19:43
Zijn ze ook te koop bij de AH? Nog niet geprobeerd, maar ben echt gek op drop :)
k - Vrijdag 21 februari 2014 20:57
jaaaa, lekker!
Ann - Vrijdag 21 februari 2014 22:53
Ah, op drop wil ik kauwen! Dit zijn volgens mij meer zuigdropjes net zoals hopjes toch? Brrr geef mij maar die van venco, iets van hollands drop of hup holland? De is zó zacht en zoet!
Anne - Vrijdag 21 februari 2014 23:04
Ik vind het een beetje raar dat je als vega wel dropjes eet, bijna in elke soort zit gelatine gemaakt van dierenbotten.
Los daarvan, vind ik dropjes echt het lekkerst snoep wat er bestaat
Me. - Zaterdag 22 februari 2014 00:11
Ze hebben ook nog een variant met een bruine verpakking.
Die heet expresso en daar zit dus een expresso extract in, die zijn het allerlekkerst (vind ik)!

xx
Flower girl - Zaterdag 22 februari 2014 01:39
iel! drop van dierenbotten gemaakt? Is dat alleen bij drop of ook bij andere snoep soorten? Het enige wat ik nml echt lekker vind om te eten is snoep (al haal ik dat eigenlijk nooit zelf), nu ga ik wel anders tegen snoep aankijken, als dat zo is bij veel snoep soorten
? - Zaterdag 22 februari 2014 02:00
@flowergirl. In heel veel snoep zit gelatine maar je hebt ook wel snoep zonder. Staat bij de jamin altijd heel handig aangegeven.
meee - Zaterdag 22 februari 2014 10:08
ik ben het wel met je eens, anne! het lijkt vaak of sommige vega's zich niet van dit soort dingen bewust zijn (net als bij het eten van kaas met dierlijk stremsel of van schildluis (E120)).. maar misschien zit hier geen gelatine in, aangezien de drop zo hard is?!
gelukkig houd ik niet van drop, dus dat scheelt xD
(wel van spekkies helaas.. daar zit zowel gelatine als E120 in, dus al jaaaaaaaaaaaaaren niet meer op..)
X - Zaterdag 22 februari 2014 11:03
In wat voor snoep zit eigenlijk E120?
meee - Zaterdag 22 februari 2014 11:50
@x
alles wat rood is bijna! zorgt voor rode kleurstof.. dus rode smarties, spekkies met roze, roze koeken (behalve van sommige huismerken), t zit trouwens ook in sommige optimel enzo..
Tess - Zaterdag 22 februari 2014 12:51
@mee @anne
Misschien is niet iedereen 100% vegetariër. Ik denk dat je andere mensen gewoon voor zichzelf moet laten bepalen wat zij wel en niet eten. Eet jij wat jij wil, dan eten anderen wat zij willen.

En beginnen over dierenbotten en E nummers vind ik sowieso niet zo handig op een site waar al zoveel mensen moeite hebben met eten, daar maak je mensen alleen maar bang mee. Dat lijkt me op deze site niet nodig
Anne - Zaterdag 22 februari 2014 13:38
@ Tess,
Ik keur het ook echt niet af hoor. Je moet inderdaad gewoon eten wat je lekker vindt en waar je zin in hebt. Ik was er alleen een beetje verbaasd over.

Mijn punt was ook totaal niet bedoeld om mensen te ontmoedigen snoep te eten, want dat hoort inderdaad gewoon in een normaal eetpatroon. Mijn excuses als ik mensen bang heb gemaakt,
Lisa - Zaterdag 22 februari 2014 15:23
Weet iemand hoe duur ze zijn? Misschien heb ik dat over het hoofd gezien.
Liss - Zondag 23 februari 2014 12:47
Ik vind het zelf wel fijn dat ze per stuk zijn verpakt... Je ziet toch die verpaking als je ze eet .. Heb meteen met 1 of 2 geen zin om meer te nemen ofzo
Lexie - Maandag 24 februari 2014 15:01
Klopt, in veel snoep zit gelatine. Maar als je vegetarier bent om andere redenen dan dat je dieren zielig vindt (bijvoorbeeld uit milieubewuste redenen) kan het helemaal geen kwaad om zo af en toe wat gelatine te eten.

Sallos kosten maar 1 euro!

Ik vind ze heerlijk, omdat je erop zuigt doe je er veel langer mee en is het dus niet zo dat je in een keer de hele zak leeg eet (wat ik meestal doe met drop).
Alie Visser - Dinsdag 31 oktober 2017 13:38
Waar zijn ze te koop? Niet meer bij AH in Wageningen