Review: Spread the Peas

 

Op het forum werden we door jullie getipt over een spannend nieuw broodbeleg dat sinds kort bij Jumbo in de schappen ligt, namelijk: ‘Spread the Peas’, een spread van peulvruchten. Het broodbeleg is gemaakt van bonen en is gezoet met honing waardoor het 50% minder suiker bevat dan ander zoet broodbeleg, zoals chocoladepasta of hagelslag. De spread is verkrijgbaar in drie verschillende smaken: Chocolade, kaneel en kokosnoot. Het beleg wordt aangeprijsd als voedzaam, gezond en vezelrijk. Ik was super benieuwd en heb de spreads geproefd en gereviewd.

Ik kocht de spreads voor €2,49 per stuk bij Jumbo. Elke verpakking bevat 175 gram.

♥ Chocolade

De spread ziet eruit als een gewone chocoladepasta, maar is dus voor 47% van bruine bonen gemaakt. Het beleg ruikt naar chocolade en ziet er lekker uit. Je zou echt niet denken dat het voor de helft uit bonen bestaat. De spread is stevig, maar goed smeerbaar en wordt zelfs met de hoge temperaturen van de laatste tijd niet waterig.

De chocolade spread smaakt super goed. Het is wel echt anders dan chocoladepasta, maar doet er zeker niet voor onder. Ik vind de zoetheid van de honing echt een prettige toevoeging en de textuur van de bonen is heel natuurlijk. 

♥ Kaneel

Voor deze spread was ik wat huiverig. Ik vind kaneel snel te overheersend en gebruik het in de keuken eigenlijk alleen voor op een appeltje, zo nu en dan. Broodbeleg met kaneel leek me daarom een beetje heavy, maar dat bleek enorm mee te vallen. De kaneelsmaak is niet te dominant, maar gewoon best lekker. Deze spread is voor 63% van bruine bonen gemaakt, maar dat merk je echt niet. Bonen blijken dus best een goede, neutrale basis voor zoete spreads te zijn.

♥ Kokosnoot

Ik ben een groot fan van kokosnoot, dus ik had best zin om deze spread te proberen. Deze variant bestaat voor 58% uit witte bonen en ik heb het vermoeden dat hiervoor gekozen is omwille van de kleur. De kokos spread is namelijk licht van kleur en de twee andere varianten zijn beide wat donkerder, misschien dus vanwege de boon.

Bij het openen van de verpakking rook ik gelijk kokos. Ik moet zeggen dat ik dit best heftig vond, maar niet vervelend. De spread smaakt goed, niet te sterk. In deze variant proefde het beste de honing. Een lekkere combinatie.

Al met al vond ik de chocolade spread het lekkerst. Op twee komt bij mij de kokos spread en op drie de variant met kaneel, maar misschien komt dit doordat ik simpelweg niet zo’n enorme kaneel fan ben. Ik vond Spread the Peas in ieder geval het proberen waard en ik denk dat ik ze zeker ga blijven kopen. Het is namelijk net weer wat anders en ik vind het leuk dat ze ook gezond en vezelrijk zijn. Wel vind ik de spreads aan de prijzige kant omdat ik denk dat dit, net als hummus, best makkelijk zelf te maken valt. Dat zou ook nog eens een leuke middag op kunnen leveren!


♥ Ga jij Spread the Peas proberen?

 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Deardaphne - Woensdag 1 augustus 2018 10:05
Leuke blog. Ik ben heel benieuwd naar de spreads. Hoop dat mijn Jumbo ze verkoopt.
vanAnaarB - Woensdag 1 augustus 2018 11:01
Wat leuk, ik had de spreads getipt op het forum, maar ze nog steeds niet geproefd. De volgende keer als ik bij de Jumbo kom, wil ik ze zeker kopen!
Judi Dijksma van Spread the Peas - Woensdag 1 augustus 2018 14:44
Dank voor leuke blog en enthousiaste reacties!! Spread the Peas vind je in koelversschap bij vleeswaren (niet wandkoelschap). Spread the word!!
Maria - Woensdag 1 augustus 2018 20:52
Op zich zou het me wat lijken; de variant met kokos, ware het niet dat er conserveringsmiddel in zit.
Miss Minority - Donderdag 2 augustus 2018 07:51
Lijkt ne wel wat!
Wilma - Vrijdag 24 augustus 2018 13:16
Ik las er over in een tijdschrift en dacht meteen: een fijne variatie voor mijn kleinkinderen die "vegan" eten. Jammergenoeg niet geschikt voor veganisten. Alle drie de varianten bevatten dierlijke producten: honing en in de chocoladevariant:melk.