Review: Minor figures coffee

 

Er is weer een nieuw product op de markt. Namelijk 3 verschillende soorten ijskoffie van Minor Figures. De blikjes vielen me direct op door de mooie kleuren en coole illustraties van Andrew Rae. Een echte eye-catcher en daar was ik wel benieuwd naar. Zeker omdat ik de stijl van de tekeningen heel tof vind. Tijd om te testen! Ben je benieuwd of de inhoud van de blikjes net zo bijzonder is als de buitenkant? Lees dan snel verder... 

Ik kocht de blikjes bij de Albert Heijn voor 1.89 euro per stuk.

♥ Nitro Cold Brew - Latte

Wanneer ik een slok neem van het gele blikje ben ik eigenlijk oprecht verrast. Wat een lekkere, zachte smaak. Ik kan m'n vinger niet zo goed op leggen, maar ik vind het toch anders dan de ijskoffie die ik van bijvoorbeeld Douwe Egberts ken. Wanneer ik de achterkant van het blikje nog eens bekijk valt het me op dat er geen gewone melk, maar havermelk is gebruikt. Alle ijskoffies zijn dus helemaal vegan. Dat verklaart denk ik ook wel de romige, zachte smaak. Erg lekker. 

♥ Nitro Cold Brew - Mocha

Ook bij dit roze blikje is de smaak net even anders dan gewend en verwacht. In plaats van mocha proef ik heel duidelijk dat er cacao inzit. Ik ken mocha alleen van de het een ander soort koffieboon is, dus cacao had ik op de één of andere manier niet helemaal verwacht, maar jeetje, wat is deze smaak ontzettend vol. Ik had oprecht verwacht dat deze blikjes weer één in een dozijn zouden zijn en vooral op zouden vallen door hun mooie uiterlijk, maar het smaakt gewoon echt heel lekker.

♥ Nitro Cold Brew - Black

Het Paarse blikje is gewoon zwarte koffie zonder havermelk, suiker of extra smaakje. Zwarte ijskoffie is niet iets dat je vaak ergens op de kaart ziet staan, omdat de meeste mensen het met melk en suiker toch lekkerder vinden. Snap ik wel, maar ik vind dit ook heel erg lekker. Ik hou juist wel van die bittere smaak van koffie. Toen ik twee jaar terug op Kreta was had ik voor het eerst ijskoffie gedronken zonder melk en suiker. Echt lekker. Dan komt de smaak van de koffie pas goed tot z'n recht, maar het moet dan wel echt goed koud zijn anders is het gewoon alsof je je koffie te lang hebt laten staan. Ik denk dat ik dit blikje thuis leeg had gegoten in een glas met ijsklontjes voor op een warme zomerdag. Jummie. Als ik Daphne mag geloven hebben ze beste goede koffiebonen gebruikt. Ik heb daar niet zo veel verstand van en vind het gewoon lekker. Je moet wel echt van zwarte koffie houden. 

De blikjes zijn dus niet heel goedkoop, maar zeker lekker en bijzonder om een keertje te kopen. Af en toe mag je jezelf best wel even verwennen met iets lekkers, vind ik. Ik denk wel dat ik ze nog een keer zou kopen en dat heb ik eerlijk gezegd niet zo heel erg vaak met de dingen die ik hier voor Proud proef. Ik ben natuurlijk ook benieuwd naar jouw mening.

 Heb jij ze al geprobeerd of lijkt het je wat?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anne - Woensdag 18 juli 2018 10:49
Ik zag ze ook de afgelopen week,maar bekeek ze niet verder omsat ik het te duur vond om te kopen.
Wel fijn dat er ook zoiets met havermelk bestaat ,ik kan niet tegen melk.
Misschien dat ik ze een keertje probeer : )
Lijkt mij echt lekker.
ZIva - Woensdag 18 juli 2018 11:51
Oe, ik wil ze wel eens proberen als ze hier ook ooit eens in België staan.
E. - Vrijdag 20 juli 2018 07:43
Ze zijn in België al verkrijgbaar Heb ze gisteren zien staan bij AH.
MW - Woensdag 18 juli 2018 13:22
Waar zijn ze te koop?
MW - Woensdag 18 juli 2018 13:23
Ohhh sorry ah 😃😃
Monique - Woensdag 18 juli 2018 14:31
Ook al heeft dit niks met koffie te maken, heb je de nieuwe Hummes van AH al een keer geprobeerd? Zouden jullie ze anders willen testten in een video? Het zijn de Hummus Choco, Hummes Doperwten, Hummes Mango.
muus83 - Woensdag 18 juli 2018 14:59
Thnx! Ik ben dól op “gewone” coldbrew, dus zwarte ijskoffie!!
Prue - Woensdag 18 juli 2018 15:56
Mijn mening:

- veel te duur
- zonde voor milieu, overbodige verpakking, want: gemakkelijk zelf te maken

Maar goed, wel mooi om te zien die tekeningen....
Stephanie - Donderdag 19 juli 2018 05:47
Smerig ! Heb ze geprobeerd , en vond er een hele vreemde smaak aan zitten bij allemaal. Totdat ik op de verpakking keek.. bleek er zonnebloemolie in te zitren dus dat was de vreemde smaak! Voor die prijs geef mij maar een eigengemaakte soja latte! Veel goedkoper dan die vieze troep! BAH!