Review: Cottage Cheese

 

Sinds kort kun je in het kaasschap van Albert Heijn drie nieuwe producten vinden. Er zijn drie nieuwe smaken Cottage Cheese verschenen en aan mij de fijne taak om deze uit te testen. Het gaat om de nieuwe variaties Hummus, Appel-Peer-Vanille en Ontbijt Crunch. Ontzettend benieuwd ben ik naar deze smaken die mij eigenlijk alledrie aanspreken. Zelf eet ik niet zo vaak Cottage Cheese, maar als het buiten de deur bij een gerecht zit vind ik het meestal wel heel lekker. Wie weet brengen deze smaken daar verandering in en komt het voortaan vaker in mijn boodschappenmandje. 

Cottage Cheese Hummus
Ik ben gek op hummus en op kaas, dus dit leek mij een gouden combi om mee te beginnen. Als ik hem open maak komt de geur van hummus al meteen sterk naar voren. Ik moet in het begin wel een beetje wennen aan de structuur. De kaas bestaat uit hardere stukjes en daartussen is de substantie wat meer vloeibaar. Als ik een hap neem proef ik eigenlijk vooral een hele zachte kaas-smaak. Heel lekker en fris. Hoewel het dus wel sterk naar hummus ruikt, komt deze smaak subtieler naar voren dan ik had verwacht.

Cottage Cheese Appel/Peer/Vanille
Wat meteen opvalt is dat de structuur een stuk vaster is en dat het heel fruitig ruikt. Bij de combinatie kon ik mij eerst niet zo veel voorstellen. Kaas in combinatie met fruit en vanille? Maar als ik het in mijn mond stop vind ik het eigenlijk wel geslaagd. Het is helemaal niet te zoet of te fruitig, precies goed eigenlijk. Ook hier ruikt het in eerste instantie sterker naar appel en peer, maar proef je in de smaak toch meer de vanille. Ik begin stiekem wel fan te worden en lik mijn mes nog even af.

Cottage Cheese Ontbijt Crunch
Dit vind ik nu al de meest bijzondere. Het doet mij denken aan de toetjes die ik vroeger wel eens kreeg, waar in de deksel de sprinkler of chocoladebolletjes zaten die je er zelf los doorheen moest doen. De crunch bestaat in dit geval uit cashewnoten, ananas en papaja. Niet de ingrediënten die mij doen denken aan ontbijt, maar de geur van noten in combinatie met fruit doet me dan wel weer denken aan cruesli. 

De cottage cheese zelf ruikt hier iets zuurder, omdat het puur kaas is en het smaakje er nu dus los bij zit. Om het goed te kunnen proeven heb ik de ‘crunch’ er eerst los als een soort decoratie overheen gegooid. De stukjes zijn zacht en zoet en smaken heel lekker in combinatie met de kaas. Deze variatie is vooral echt wat anders en een leuke afwisseling als je eens wat spannender beleg wilt.

Mijn persoonlijke favoriet heb ik eigenlijk al een beetje verklapt. De appel-peer-vanille ga ik morgen zeker weer eten tijdens de lunch! Ook de ontbijt-crunch smaak vond ik lekker en vooral omdat ie zo bijzonder is, is het zeker leuk om deze eens te proberen. De hummus variant is zeker niet verkeerd, maar ik geloof dat ik dan toch voor kaas en hummus apart zou kiezen. Gewoon omdat dat eigenlijk al heel lekker is. 

 

Welke smaak lijkt jou het lekkerst? 

 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

E - Zondag 4 maart 2018 18:49
Ik ben gek op hummus en op cottage cheese, maar ik vond deze cottage cheese hummus helemaal niks... de anderen nog niet geprobeerd!
Anoniem - Zondag 4 maart 2018 20:19
Ik heb ze alledrie geprobeerd en vond het alledrie niks, haha. Veel te 'flauw'. Vind het veel lekkerder om zelf op smaak te maken, maar ik ga dan ook wel los met veel meer hummus/kruiden etc.
mirte - Zondag 4 maart 2018 21:48
Ik ben sinds kort dol op cottage cheese! Ik vind het lekker, gezond én de naturel is ook nog eens goedkoop en makkelijk te variëren. Hoeveel kosten deze varianten?
Añne - Maandag 5 maart 2018 04:04
Ik eet al jaar in en jaar uit cottage cheese. Op vakantie zag ik ook andere smaken,maar hier nooit.Toch denk ik dat ik liever de naturel heb ,dan kan ik elke keer zelf een nieuw smaakje erop of erdoor doen.Het is ook veel goedkoper waarschijnlijk.
Bovendien ben ik van geen enkele van de drie nieuwe smaken zon fan ,dus aan mij niet besteed.