Review: Boon Bapao

 

Een tijdje terug tipten jullie ons op het forum bij de nieuwe producten over deze nieuwe broodjes Bapao van Boon. De Bapao broodjes zijn geheel vegan en het deeg is gemaakt op basis van groente. Die trend zie je de laatste tijd vaker terugkomen! Natuurlijk waren wij hier ook ontzettend benieuwd naar, dus het leek me leuk om deze broodjes eens voor jullie te proeven en er een blog over te schrijven. 

Ik kocht de broodjes bij de Jumbo voor €1,09. Ze zijn ook te koop bij de Plus. 

♥ Groen: Ketjap
Het broodje gemaakt met spinazie, vandaar de groene kleur. Als je een los stukje van het brood eet proef je dat wel, maar het is niet een heel sterke smaak. De binnenkant van het broodje zit vol met groenten in een sausje met ketjap smaak. Fijn dat het niet helemaal puree is, maar juist een beetje structuur heeft. Het is een lekker broodje, maar niet mega bijzonder.

♥ Geel: Saté
Dit broodje is gemaakt met pompoen. Ik begin het gevoel te krijgen dat het meer om het idee gaat dan om de daadwerkelijke smaak. De inhoud broodje is wederom wel lekker. Zeker de zwarte bonen en kikkererwten geven een lekkere smaak en structuur, maar de saté smaak vind ik een beetje tegenvallen. Ik ben gek op saté en je proeft het ook wel, maar de smaken hadden naar mijn mening wel iets meer uitgesproken kunnen zijn, want behalve dat het vegan is is het gewoon hetzelfde als elk ander broodje bapao. (Tenminste, zo ver ik dat weet van andere vegetarische varianten)

♥ Rood: Chili
Dit broodje vind ik als enige echt anders dan de rest. Die chili smaak in een broodje bapao is wel iets nieuws voor me en ik vind het best wel lekker! Als je één van deze broodjes wilt proberen zou ik deze aanraden, omdat die toch het meest bijzonder is. De rode kleur van het broodje komt doordat er bieten in verwerkt zijn en de binnenkant heeft wederom een lekkere structuur door de bonen. Hij is ook een beetje pittig!

Ik wist dat er al vegetarische broodjes bapao op de markt waren, maar deze zijn echt vegan. Ik weet niet zo goed of die er ook al waren, maar het is wel fijn voor mensen die trek hebben in een broodje bapao maar veganistisch eten of wat vaker een plantaardige keuze willen maken. Ze zien er in ieder geval bijzonder uit met dat gekleurde deeg.

Lijkt jou dit lekker?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Deardaphne - Maandag 23 juli 2018 10:01
Leuke blog. Ik ben nieuwsgierig geworden naar de broodjes!
Maaike - Maandag 23 juli 2018 13:14
Wat grappig, deze blog herinnert mij aan de broodjes bapao falafel die ik altijd at toen ik nog bij de Appie werkte! Was die helemaal vergeten. Misschien ga ik een van deze wel eens proberen als ik ze tegenkom :)
luuk - Maandag 23 juli 2018 15:12
laatst de rode geproeft, die is iniedergeval wel heel lekker!
vanAnaarB - Maandag 23 juli 2018 16:27
Bedankt voor de review!
Ik had de tip geplaatst, maar omdat ik absoluut niet tegen gluten kan, kan ik ze zelf helaas niet proeven. Maar ik was wel erg benieuwd naar hoe ze zouden zijn. Nu weet ik dat toch een beetje!
Prue - Maandag 23 juli 2018 16:28
Nee, het lijkt me niet bijzonder lekker en ik vind het zonde van al het plastic dat ervoor gebruikt wordt...
Jules - Maandag 23 juli 2018 17:52
De rode heb ik al gehad, was wel lekker. Ik koop zelf altijd vegetarische bapao's van de hoogvliet. (Volgens mij zijn die niet vegan, maar dat weet ik niet zeker).
broodje - Maandag 23 juli 2018 20:35
Bij de jumbo heb je ook een gewone vegan bapoa broodje en van de vegatarische slager heb je er ook een
Maria - Dinsdag 24 juli 2018 14:55
Ben niet van de chili, saté en ik kan niet tegen spinazie. Nu wel het aramerolletje van de natuurvoedingswinkel ontdekt. Ziet er een beetje vreemd uit met die slierten zeewier maar wel lekker.
Sanne - Dinsdag 29 januari 2019 11:52
Ik vond de vulling van het groene broodje echt niet te eten! Heb het broodje maar zonder inhoud opgegeten. Eens maar nooit weer voor mij deze broodjes van Boon. Die van de vegetarische slager vond ik trouwens een stuk lekkerder!