Proudproeft: Groentebroodjes

 

Steeds vaker zijn er nieuwe producten te koop die 'plant-based' zijn. Bloemkoolrijst en courgettespaghetti zijn al een tijdje in de schappen te vinden en nu zijn daar ook groentebroodjes bijgekomen. Broodjes waar 35% groente in verwerkt zit. Niet de volledige basis aan groente, maar toch een beetje. Brood met groenten erin verwerkt? Is dat echt lekker of is het gewoon hip? En als het lekker is, wat doe je er dan op? Wij proeven broodjes met biet, bloemkool, paprika en spinazie!

Met een eetstoornis kan het spannend zijn om nieuwe producten te proeven. Daarom proeven wij ze alvast, zodat de stap misschien iets minder groot is! Meer video's van Proud2Bme vind je op ons YouTube-Kanaal. Van dagjes mee tot proefvideo's en van ProudPraat tot kijkjes in de keuken. 

 

 

 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Pinklady - Dinsdag 26 februari 2019 19:55
Leuk dat jullie er suggesties bij geven! Vind het wel een informatieve review!
staystrong123 - Dinsdag 26 februari 2019 19:56
welke vonden jullie het lekkerste en raden jullie het meeste aan (L)
Co - Dinsdag 26 februari 2019 20:00
Ik zag ze van morgen liggen, vond het er niet uitzien, nu wel nieuwsgierig geworden. Trouwens, wie heeft de restjes opgemaakt ?
Li - Dinsdag 26 februari 2019 20:17
Ik vond ze echt heeeerlijk! Lekker met hummus enzo! Heb de biet en spinazie nu gehad en morgen de paprika. Die leek me het lekkerst, dus ben benieuwd! Leuke video :)
Booooo - Dinsdag 26 februari 2019 20:52
Ik had vandaag die spinazie , zoooo lekker ! Had ze met Vega kipstukjes en allerlei groente. Maar eerst even besmeerd met hummus. Heerlijk!
Booooo - Dinsdag 26 februari 2019 20:52
Ik had vandaag die spinazie , zoooo lekker ! Had ze met Vega kipstukjes en allerlei groente. Maar eerst even besmeerd met hummus. Heerlijk!
S. - Woensdag 27 februari 2019 06:42
Ik hoop dat er ook nog gewone producten,zonder groente blijven bestaan,want ik ben allergisch voor meerdere soorten groente en ik ben niet de enige !
Branca - Woensdag 27 februari 2019 08:13
Ik heb de paprikavariant laatst gebruikt ipv een pitabroodje met zelfgemaakte shoarma, en een andere x om lekker in te dippen in de soep. Erg lekker!
Fiona - Woensdag 27 februari 2019 09:11
Gewone rijst, broodjes, en pasta zijn doorgaans ook plant-based hoor ;) Ik heb enkel het spinaziebroodje nog maar geprobeerd en vond dit wat industrieel smaken. Die met wortel lijkt me wel lekkerder!
- - Woensdag 27 februari 2019 09:45
Ik vond ze eigenlijk gewoon naar pitabroodjes smaken. Misschien net een wat meer aardse smaak indd. Mar niet opvallend genoeg om echt bijv het bietenbroodje als biet te zien en te denken ja biet is lekker met geitenkaas en walnoten en dan kan ik de biet weglaten want die zit al in het broodje. Dat zegmaar. Oke dit is wss niet te begrijpen haha
Nina - Woensdag 27 februari 2019 10:38
Ben ik nou de enige die dit soort dingen eetgestoord vind?
LeRose - Woensdag 27 februari 2019 11:43
Die plantbased hype is flink eetgestoord ja, maar sommige producten zijn wel lekker zoals de bloemkoolpizza. Maar bij dit soort broodjes denk ik echt van nee. Zeker voor die dure prijs.
:) - Woensdag 27 februari 2019 15:52
Waarom?
Stel je kiest een bloemkoolbroodje ipv het standaardbroodje.

Wat zijn je gedachtes? Waarom kies je voor dat bloemkool broodje?

Eetgestoord zou zijn omdat je dit kiest omdat het minder calorien bevat (dat weet ik niet of dit zo is trouwens), omdat het minder van een door jou bestempeld “eng” of “verboden” product of nutrient bevat. Misschien wel minder vet dan de gewone. Misschien wordt je bang van de standaard en denk je dat de keuze van iets met groente altijd moet gekozen worden boven de ander.

Niet eetgestoord is als je dit doet omdat je de smaak lekker vindt, of benieuwd bent naar dit nieuwe product. Omdat je het wel leuk lijkt of een kortingsbon kreeg. Omdat je bewust met je gezondheid bezig bent en daarom eens de groente variant kiest. Omdat je allergisch bent voor iets wat in de standaard zit maar niet in deze. Of de kleur vond je wel gezellig. Of je hebt verkeerd gepakt en denkt bij thuiskomst, ach dan neem ik toch gewoon deze.

Eetgestoord zijn de gedachtes bij iets, een product kan niet eetgestoord zijn.
veganginger - Woensdag 27 februari 2019 16:11
Nou, om je gezondheid hoef je het niet te doen.
Groenten die dermate bewerkt zijn, hebben weinig toevoeging qua vitamines en mineralen. Verder bevat een normaal pitabroodje vrijwel dezelfde voedingswaarden. Sterker nog, meer eiwitten. Ook qua vezels zijn er weinig verschillen. Je kan beter meer groenten erop gooien, proef je ook meer van.
L:) - Woensdag 27 februari 2019 17:47
Gewoon zo’n broodje proberen en af en toe nemen omdat het je beviel, “hoef” je ook voor je gezondheid niet te doen maar ook niet te laten.

Al kies je de bietenvariant omdat het bij je borden matcht en je die avond vrienden te eten hebt en je ze wilt laten zien dat je oog hebt voor kleur. Wat boeit het.
Het gaat er om dat eetgestoorde producten niet bestaan... want een eetstoornis gaat niet om eten.
G. - Woensdag 27 februari 2019 18:20
Hele leuke video! Als in: nu ben ik weer nieuwsgierig geworden :D bij het zien van de broodjes.. dacht ik: nah, nee. Ziet er wel heel chemisch uit allemaal.

Waarschijnlijk is het ook wel chemisch maar toch: nu wil ik het oook proeven/proberen, just for fun. Vind het idee leuk: dat ik misschien ( ) ietsiepietsie groente binnenkrijg bij het eten van zo'n broodje.

Ik geloof niet dat dit broodje een gezondere of " meer verantwoorde keuze" is. I believe heilig in: lekker basic food. Gewoon gewoon. Beetje varieren als je daar blij van wordt. Je leeft maar 1x :)

Leuke vlog short story long!
Maan - Woensdag 27 februari 2019 20:47
Er zijn nu ook vegan (en sojavrije) vleesvervangers voor op brood bij de ah. Ziet eruit als kleine ronde kip plakjes en zitten ook in een vleeswarenverpakking. Je hebt ze iig in bieten, pompoen en erwten. Pompoen vond ik iig echt een aanrader!
Fleur - Donderdag 28 februari 2019 13:27
Hee,

Vandaag heb ik de paprika variant gekocht. Iemand nog suggesties voor beleg? Ik zou niet weten wat je op zo'n broodje kan doen? ;)

Liefs,
Fleur
L:) - Donderdag 28 februari 2019 17:48
Ik zou ze persoonlijk of kaas er op laten smelten, of iets fris zoals huttekase en dan sla of komkommer, hmmm.

Muizenmuisje16:) - Donderdag 7 maart 2019 13:41
Als ik proef filmpjes kijk, krijg ik altijd heel veel zin om ook te proeven! :) hihi
Maar het inspireer (mij) wel om van eten te genieten =) en nieuwe dingen uit te proberen :)
Leonie_06 - Maandag 25 maart 2019 20:53
Ik was vorige week bij de Albert Heijn om ze te zoeken. Maar ze verkochten alleen halve broden met zoveel procent wortel, rode biet en … ? Nog iets.
Over de wortel ben ik niet zo enthousiast. Vind hem niet echt naar wortel smaken.
Hopelijk vind ik deze broodjes ook nog eens!