Power Fruit van CoolBest

 

Eigenlijk had ik de pakken Power Fruit van CoolBest nog nooit in het koelschap zien staan, maar afgelopen week vielen ze me ineens op. Nu blijkt dat dit komt doordat de pakken recent voorzien zijn van een nieuw jasje, waardoor ze er ineens opvallender uitzien. Omdat ik me voor een blog over superfood een aantal weken geleden al had verdiept in de momenteel hippe voeding, was ik wel benieuwd naar dit Power Fruit sapje. Ik kocht het dus om het voor Proud te testen.

coolbest power fruit

CoolBest Powerfruit is er in drie verschillende smaken: Açai, Pomegranate & Cranberry. Een pak van 0,75 liter (dat is niet veel!) kost 1,75 euro, best duur dus. Ikzelf was benieuwd naar de pomegranate. Op basis van de verpakking krijg ik het idee dat dit drankje supergezond is! Ik ben dus, eenmaal thuis aangekomen, benieuwd wat er exact in het sap zit.

coolbest power fruit

Nou, dat viel me dus een beetje tegen! In dit supergezonde power fruit sap dat zogenaamd per sé in de koelkast moet staan, zit geen druppel vers sap en zit voornamelijk appelsap (uit geconcentreerd sap)! Er is daarnaast vitamine C en E aan toegevoegd, omdat dit blijkbaar niet voldoende zat in het fruit dat in het pak is verwerkt. Ondanks dat het drankje Pomegranate heet zit er slechts 20% pomegranate in en dat ook nog een verkregen in geconcentreerd sap (= ingekookt sap, als in: niet vers, dag vitaminen!).

Ik voel me dus eigenlijk een beetje genept, want ik had voor een lagere prijs een 1,5 literpak multivitaminesap kunnen kopen met daarin meer fruit en meer vitaminen! Bovendien staat dat pak gewoon in de schappen omdat er geen enkele noodzaak is om het in de koelkast te zetten, wat ook geldt voor CoolBest. Die pakken hoeven helemaal niet in de koelkast, maar doordat ze in de koelkast staan, wordt de indruk gewekt dat het gaat om gezond, vers sap.

coolbest power fruit

Ondanks mijn teleurstelling heb ik het drankje natuurlijk wel even getest, in de hoop dat het wel goed zou smaken. Het drankje is lekker fris en smaakt wel oké. Ik proef de appelsap er wel doorheen, maar die wordt deels overheerst door een andere fruitsmaak, maak deze kan ik niet helemaal thuisbrengen. Ik proef wel een beetje de smaak van framboos en misschien wel die van pomegranate. Die laatste vrucht ken ik echter niet, dus ik weet ook niet hoe die smaakt. Het drankje is wel superzoet! Dat had wat mij betreft wel wat minder zoet gemogen. Ik vind het best oké, maar niet bijzonder. Het zou ook gewoon een goedkoop bosvruchtensapje kunnen zijn dat onderin een supermarktschap staat. De prijs is het dus zeker niet waard. Ik zou het drankje niet nog een keer kopen.

Het is trouwens niet zo dat ik CoolBest helemaal niet lekker vind, want ik ben dol op CoolBest Orange Mango.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Sanne - Dinsdag 21 mei 2013 20:22
Als er meer pomegranate en raspberry in zou zitten zou het nog zoeter zijn, dus ik denk dat de appelsap meer goed maakt dan je denk :)!
Sanne - Dinsdag 21 mei 2013 20:38
@sanne waarom is het dan nodig dat er ook nog suiker apart wordt toegevoegd het sap?
N - Dinsdag 21 mei 2013 20:39
Ik vind al die vruchtensappen altijd op elkaar lijken.. Deze kende ik ook, heb ze gister nog staan vullen in de Albert Heijn!
R. - Dinsdag 21 mei 2013 21:39
Dat er vitamine C aan wordt toegevoegd, dat is volgens mij altijd bij sap uit concentraat. Zelfs bij appelsientje, wat verder wel gewoon puur sap is. Bij het concentreren gaat de vitamine C namelijk verloren. Later wordt dat dan weer toegevoegd, dezelfde hoeveelheid als er normaal ingezeten zou hebben.
May2 - Dinsdag 21 mei 2013 22:14
Suiker en water worden bij heel heel veel vruchtensappen toegevoegd, want fruit is duur. Ik ben zelf fan van Innocent. Daarbij krijg je echt fruit uit een pak zonder toevoeging van water (daarom is het ook relatief dik). Ik heb het idee dat in de verse sappen van AH en andere winkels ook veel water is gedaan, aangezien ze altijd zo dun zijn. Daarnaast, als ik een glas sinaasappelsap maak heb ik altijd heel veel sinaasappels nodig (meer dan op een hele fles van de AH vermeldt staan).
Cath - Woensdag 22 mei 2013 11:30
Een tijdje geleden stond er een groot artikel in de Volkskrant over appelsap en hoe ze dat scheiden en die aroma's later weer toevoegen, zodat het altijd dezelfde evenwichtige smaak heeft. Van echt sap kun je inderdaad niet spreken, eerder van suikerwater omdat het zo geconcentreerd is vanwege alle gezonde vezels die er van nature inzitten.
Niet dat het erg is als je dat drinkt en je vindt het lekker, maar hoe producenten hun producten verkopen alsof het echt vers sap is vind ik misleidend. Door een mooie verpakking en het in de koeling te zetten. Goed sap, heeft al die 'buitenkant' niet nodig maar kan het voldoen aan de inhoud: de smaak van het sap.

May2: volgens mij heb jij gelijk. Ik vind zelf geperste jus de Orange ook veel lekkerder en dat zal vast iets met de verhouding water-sinasappelsap te maken hebben.
Wil - Woensdag 22 mei 2013 11:42
Als er aan sap water is toegevoegd moet dat uiteraard bij de ingredienten staan. Dit geldt natuurlijk niet als er bij indikking eerst 80% water uitgehaald is voor transport en er dan dezelfde hoeveelheid weer aan is toegevoegd. Aan 100% sinaasappelsap is dus geen extra water toegevoegd. Uiteraard is de persmethode in de fabriek heel anders dan bij jou thuis, waardoor het eindproduct anders is. Ook het soort sinaasappels (kwaliteit!) is anders, wij willen alleen mooie oranje sinaasappels zonder plekjes kopen in de winkel, wat ze in de fabriek gebruiken zijn hele andere sinaasappels....