Philadelphia Milka

 

Ik moest echt even drie keer kijken toen ik een doosje Philadelphia Milka in het koelschap van de Albert Heijn zag staan. Roomkaas en chocolade, gaat dat goed samen? Het leek me om eerlijk te zijn niet erg lekker, maar omdat ik zo nieuwsgierig was heb ik toch maar een doosje gekocht. Op de verpakking lees ik dat het gaat om de Milka variant met hazelnootsmaak. Ik houd wel van Nutella, maar zou dit erop lijken?

philadelphia milka

Philadelphia heeft trouwens allerlei bijzondere roomkaas varianten. Er zijn nu twee 'sweet varianten': Philadelphia Milka hazelnoot en Philadelphia Honing. Daarnaast zijn er meerdere hartige varianten: Sweet Chilli (limited edition), Feta & Komkommer, Bieslook, Kruiden, Gegrilde Paprika, Basilicum, Uitjes & Zwarte Peper, Zalm en Dille.

Genoeg geschreven, tijd om de Milka hazelnoot te testen!

philadelphia milka

Even een boterhammetje met boter besmeren en dan kan ik eindelijk dit spannende doosje openmaken.

philadelphia milka

Toen ik het doosje openmaakte rook de philadelphia wel direct een beetje zoals Nutella. Zou het dan toch een beetje hetzelfde zijn? Het leek wel iets stugger op mijn boterham te smeren, maar misschien komt dit omdat het uit de koelkast kwam.

philadelphia milka

philadelphia milka

Hoe smaakt de Milka variant? Lekker! Ik moest wel even wennen, want je hebt toch het idee dat je in een boterham met gewone pasta hapt... en dan ineens proef je dat het niet 100% gewone pasta is. Er zit een frisse smaak doorheen en de structuur van de philadelphia is wat anders dan die van gewone hazelnootpasta. Dit is wat romiger. Het lijkt vreemd genoeg een beetje op chocolademelk, maar dan in vastere vorm op mijn brood. De Philadelphia Milka doet wat mij betreft zeker niet onder voor gewone chocopasta's. Of ik deze variant af en toe zal kopen in plaats van Nutella, daar ga ik nog even over nadenken want er is een flink prijsverschil.

philadelphia milka

De prijs van de philadelphia is voor een doosje van 150 gram 2,29 euro. Een pot nutella kost daarentegen 2,43 euro voor maar liefst 400 gram.

Heb jij Philadelphia Milka al geprobeerd?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Black Rose - Woensdag 23 oktober 2013 13:11
Ziet er echt lekker uit!
xxx - Woensdag 23 oktober 2013 13:11
ik vind nutella toch iets beter dan philadelphia milka hazelnoot. Vroeger was er ook een gewone (dus geen hazelnoot) en die vond ik super. Jammer dat deze er niet meer is. En de andere philadelphia's zoals die met honing zijn ook verrassend en fris vind ik.
Simba - Woensdag 23 oktober 2013 13:33
Een paar jaar geleden in Oostenrijk al eens geprobeerd. Het is wel echt aan te raden om t in de koelkast te bewaren, ik was aan het backpacken en had die gelegenheid niet, wat leidde tot een soort ingedikte chocolademelk.
Maar overigens wel erg lekker!
Maaike - Woensdag 23 oktober 2013 13:35
awesome, ga ik zeker proberen want ben gek op alles wat met chocolade te maken heeft en vooral chocolade pasta op brood hea-ven
Evy - Woensdag 23 oktober 2013 13:43
Ik vind Milka Philadelphia echt heel lekker! In Duitsland en Oostenrijk wat het product al eerder op de markt, maar sinds kort is het ook in Nederland verkrijgbaar.
tyrande whisperwind - Woensdag 23 oktober 2013 14:08
Ik at dat altijd in duitsland. Is daar al jaren verkrijgbaar. Heerlijk!
Vlinder... - Woensdag 23 oktober 2013 14:24
zal deze morgen ook eens gaan halen in de supermarkt... ik had deze wel al zien liggen maar ik dacht echt dat het niet zou smaken...
Danielle - Woensdag 23 oktober 2013 14:30
Deze is zo lekker. Ik at hem voor het eerst in Slovenië dus toen ik hem hier zag was ik helemaal happy :) Maar of ik hem vaker ga halen weet ik ook niet. Hij gaat heel snel op namelijk.
Iris - The Beauty Magazine - Woensdag 23 oktober 2013 14:56
Het lijkt mij wel erg lekker! Ik ga hem binnenkort ook halen!
giraf - Woensdag 23 oktober 2013 16:58
Oh deze bestaat in België al een eeuwigheid en bovendien is hij echt niet te vreten!!!!!!!
xMaureen - Woensdag 23 oktober 2013 17:17
Ik vind hem lekker, maar niks kan op tegen nutella/duo penotti, maar ik denk dat het daar ook niet echt mee te vergelijken is.
*Tara* - Woensdag 23 oktober 2013 17:32
@giraf: "bovendien is hij echt niet te vreten....." nee: Jij vindt hem niet te eten....Een ander kan hem wel lekker vinden. Je reactie lijkt bijna wel bozig..
Sheila - Woensdag 23 oktober 2013 17:59
Zijn de kcal's expres weggekrast ofzo? ;p
Lijkt me wel lekker, maar weet nog niet of ik het durf te eten. Maar ik ga het zeker ooit proberen!

X
TheQueenBee - Woensdag 23 oktober 2013 18:16
Haha, ik heb hem al een tijdje, en vindt 'm echt heel lekker!
Ook superlekker als tosti, trouwens, samen met banaan :p
Ik vond 'm een beetje als nutella gemixed met roomkaas smaken, best goede combinatie, blijkbaar (:
koala - Woensdag 23 oktober 2013 20:25
Dit is denk ik wel iets voor mensen die nog geen gewone nutella durven eten
LittleJ - Woensdag 23 oktober 2013 21:49
Ik heb hem al een jaar of twee geleden in Duitsland gekocht waar ze de Milka én de honing variant al jaren verkopen. De Milka variant vond ik in één woord: smerig. Smaakte naar mijn mening heel nep en totaal niet chocolade-achtig. Al helemaal niet als je nutella of echte choco-pasta gewend bent.
De Honing variant daarentegen is heerlijk. Echt een lekker zoet kaasje dat niet zo kunstmatig smaakt als de Milka Philadelphia. Hierin ben ik het inderdaad met Koala eens: het is misschien wel een goede eerste stap voor mensen die nog geen echte nutella durven te eten, maar voor mij is het absoluut geen waardige vervanger.

Maar goed, meningen verschillen en smaken ook ;)
linkinparkgirl - Woensdag 23 oktober 2013 22:09
die variant is ook al lange tijd beschikbaar in België. Wel lekker!
Luna - Woensdag 23 oktober 2013 22:31
in Duitsland ook te koop maar dan zonder de hazelnoot smaak. De Sweet Chilli (limited edition), heb je daar in het vaste assortiment.
Saya - Woensdag 23 oktober 2013 22:31
Ik vond hem echt niet lekker! Komt misschien omdat ik toch wel een beetje normale chocopasta verwachtte. Ach smaken verschillen! Ik heb trouwens ook philedephia met honing gezien!
AnaMan - Woensdag 23 oktober 2013 22:33
Tja, jammer van die prijs, zeg!
katsa - Woensdag 23 oktober 2013 23:08
Deze hebben ze in België inderdaad al langer. Dat is ook de eerste keer. Telkens als ik hier een blog lees en denk goh dat wil ik ooit eens proberen, kom ik telkens tot de conclusie dat ik mijn mama eens naar Nederland moet sturen om boodschappen.
Glynis - Vrijdag 25 oktober 2013 12:05
Dit Belgje vind hem wel lekker :p
xxbetul - Maandag 28 oktober 2013 10:14
Ik vond hem héél lekker en ga hem ook zeker vaker kopen!
Anne-Maria - Maandag 28 oktober 2013 14:19
Vanmorgen geshopt bij de Albert Heijn. Ik las deze blog en werd nieuwsgierig. En toen ik zag dat hij in de aanbieding is, kon ik niet meer wachten. Gelijk getest: een lekkere pasta met frisse smaak. Lekkerrr!
Yvonne - Dinsdag 19 november 2013 21:28
Zaterdag ben ik in Duitsland wezen shoppen en heb Philidelphia Milka 175 gram voor 1,39 meegenomen. Wat een verschil met hier!
Ik vind het superlekker, maar of ik het voor dat geld hier ook zou kopen? Denk het niet. Gewoon weer wachten tot de volgende shopronde naar Duitsland!