Onze vreemde eetgewoontes

 

Weer normaal met eten omgaan, dat is een wens van veel mensen die deze website bezoeken. Logisch, een eetstoornis zorgt ervoor dat je jezelf niet meer bent. Dat je niet meer dagelijkse dingen kan doen en nooit een ontspannen dag hebt. Het verziekt je leven, maar wat is normaal eten eigenlijk en hebben we niet allemaal een paar vreemde eetgewoontes? In hoeverre zijn die eetgewoontes dan eetgestoord? Het kan best zo zijn dat je een aantal vreemde eetgewoontes hebt zonder dat dat direct met je eetstoornis temaken hebben. De redactie heeft er ook wel een paar en delen deze eetgewoontes met je in deze blog. 

Vreemde eetgewoontes van Lotte...

Tanden poetsen voor het eten
De meeste mensen poetsen hun tanden liever na dan voor het eten. Ik ben daarin de uitzondering denk ik. Op de een of andere manier vind ik het fijn om aan een maaltijd te beginnen als ik net mijn tanden heb gepoetst. Ik heb het idee dat ik dan beter kan proeven wat ik eet. Mijn vriend kijkt me altijd raar aan als ik dit doe, want volgens hem zorgt de smaak van tandpasta er juist voor dat je helemaal niks meer proeft, maar daar ben ik het niet mee eens. Nu is het ook niet zo dat ik altijd en voor elke maaltijd mijn tanden poets, maar ik doe het wel af en toe als ik thuis ben, gewoon omdat het fijn voelt.

Koffie onder de douche
Een aantal jaren geleden heb ik voor het eerst koffie onder de douche gedronken... en nu ben ik om. Bijna dagelijks drink ik wel koffie 's ochtends onder de douche. Het is ultiem multitasken en de smaak van koffie past in mijn hoofd inmiddels heel goed bij het gevoel van douchen en de geur van shampoo. Had ik al verteld dat ik ook elke ochtend mijn tanden poets onder de douche...?


bron foto

Geen kaas of mandarijn
Twee dingen waar maar weinig mensen zich in kunnen verplaatsen. Ik. lust. geen. kaas. Echt niet. Nou ja, alleen gesmolten kaas kan ermee door. Een pizza of tosti af en toe kan ik nog wel waarderen, maar zodra de kaas sterk van smaak is ben ik nergens meer te bekennen.

Hiernaast zal het raar moeten lopen wil ik een mandarijn eten. Waarom? Geen idee. Ik heb niks tegen citrusvruchten en ik lust bijvoorbeeld wel gewoon sinaasappels, maar op de een of andere manier vind ik de smaak of geur van een mandarijn echt vreselijk. Rond Sinterklaas gaat iedereen altijd ineens mandarijnen eten en ik ben wel eens in de trein van coupee gewisseld omdat iemand in mijn buurt een mandarijn begon te pellen. Raar maar waar.

Vreemde eetgewoontes van Scarlet... 

Muntdrop
Ik start maar direct even met mijn muntdrop gewoonte. Als ik dit eet wil ik er per se altijd twee tegelijk eten. Ik eet ze dan op elkaar met de bedrukte kant van de munt naar binnen. Ja, dan zijn ze gewoon het lekkerst.

Kikkererwten verslaving
Ik heb vaak van die tijdelijk eetgewoontes. Producten waar ik dan een tijd helemaal dol op ben en dan ineens niet meer. De afgelopen tijd is dit de kikkererwt. Het maakt echt niet uit hoe en waar, ik heb er altijd trek in. Ik eet ze kaal uit het potje, doe ze bovenop beleg op brood, mik ze door de salade of door de couscous.


bron foto

Borrelen
Vanaf het moment dat het na mijn terugval wat beter ging en ik weer in staat was om voor het avondeten te borrelen, is dit een soort vast prik van me geworden. Ik vind dat zo'n belangrijk geniet moment dat ik bijna iedere avond voor het avondeten gezellig wat nootjes, meestal Japanse mix, eet. Ik eet dan altijd eerst de 'ballen' uit de Japanse mix en daarna pas de andere mix. Even geen tv aan, geen telefoon erbij... gewoon gezellig tijd voor elkaar en genieten van het moment.

De kapjesdief
Ik ben de kapjesdief. Ik eet altijd de kapjes van het brood op. Als het brood in de diepvries zit en er zit zo'n klein, flinterdun kapje los, dan eet ik dat liefst bevroren op, voordat ik echt gaan lunchen. Geloof me, dat is écht lekker.

Vreemde gewoontes van Phoi Cai...

Mond leeg in de badkamer of op het toilet
Als ik naar de badkamer of het toilet gaat, moet mijn mond leeg zijn. Soms moet ik ontzettend nodig plassen, maar dan moet ik eerst mijn mond leeg eten voordat ik kan gaan. Ik vind het namelijk een raar idee om iets in de badkamer of op het toilet door te moeten slikken. Ik heb geen idee waar dit vandaan komt, maar zo lang ik het me herinner vind ik het echt een dingetje.

Bananen
Ik lust bananen alleen in enkele 'vormen', namelijk vers als handfruit, de bananensnoepjes van Haribo, bananenmilkshake of de gebakken bananen van mijn paps. Voor de rest vind ik het echt heel vies. Het heeft een bijsmaakje waar ik ontzettend misselijk van word. Het vieste vind ik de gedroogde bananenchips. Als ik het ruik word ik al misselijk! 


bron foto

Zaadjes/pitjes van het bord eten
Ik ben dol op brood met zaadjes en pitjes, maar ze laten zo makkelijk los. Ik vind het ontzettend zonde omdat ik dat juist het lekkerst vind. Als ik klaar ben met het smeren van mijn brood leg ik alle zaadjes en pitjes op het beleg. Als er door eten van mijn broodje zaadjes en pitjes op het bord vallen, snoep ik ze daarna nog op. Mijn bord ziet er altijd brandschoon uit na het eten van brood...

Het lekkerste bewaren voor de laatste hap
Eigenlijk is het niet zo gek dat je hetgeen wat je lekkerst vindt gaat bewaren voor de laatste hap, toch? Alleen ben ik daar vaak al vrij snel mee bezig. Als ik een wokschotel of een ovenschotel eet, leg ik mijn perfecte laatste hap alvast apart zodat ik niet per ongeluk al het lekkers al heb opgegeten. Op deze manier weet ik zeker dat ik een lekkere afsluiter heb.

Vreemde eetgewoontes van Daphne...

Brood rondom eten
Ik weet nog heel goed dat wanneer ik vroeger boterhammetjes kreeg, ik het middenstuk altijd het lekkerste vond. Ik kon het echt zonde vinden als mijn laatste hap alleen korstjes waren. Om dit probleem de wereld uit te helpen had ik bedacht om eerst de korsten eraf te knabbelen, zodat ik daarna alleen maar een lekker middenstuk over had. Op zich super logisch.

Op een gegeven moment merkte ik dat ik deze techniek ook ging toepassen op gewoon zachte bolletjes en croissantjes. Ik wilde gewoon niet dat mijn laatste hap een randje was dus ook bij deze producten at ik eerst de uiteindes. Nu betrap ik mijzelf er soms nog steeds op dat ik heel onhandig eerst de voor-en achter kant van het croissantje opeet, zodat ik alleen nog maar een lekker middenstuk heb. 


bron foto

Alle hagelslagjes van het bord eten
Je hebt misschien al vaker gelezen dat ik gek ben op chocola. Al zolang als ik hagelslag eet vind ik het zonde dat er ook altijd een groot deel op het bord valt. Ik ben alleen niet iemand die z'n bord aflikt. Ik heb het wel een geprobeerd omdat het mij het meest effectief leek, maar ik vind het nog steeds niks. Om toch alle hagelslagjes te pakken te krijgen plak ik ze één voor één aan mijn vinger. Het duurt altijd langer dan ik wil, maar ik vind het gewoon te lekker. Ik zal nooit een bord in de keuken zetten met nog overgebleven hagelslag-vlokjes. 

Eten tijdens het koken
Vrijwel altijd eet ik tijdens het koken alvast wat van de ingrediënten van het gerecht op. Als ik de courgette moet snijden voor in de pastasaus, stop ik tussendoor altijd een paar plakken courgette in mijn mond. Ik vind rauwe groenten soms gewoon heel lekker. Net als champignons, paprika en wortel. Soms moet ik een beetje uitkijken dat de saus niet te karig wordt omdat ik de helft van de ingrediënten al op heb gegeten. 

Vreemde eetgewoontes van Irene... 

Altijd plassen voor het eten
Ik kan me niet voorstellen dat dit altijd al is geweest, maar op gegeven moment begon het me op te vallen. Bijna altijd als ik ga eten besef ik me ineens dat ik moet plassen. Ik kan dan ook niet rustig eten als ik niet eerst naar de wc ben geweest, dus ga ik altijd eerst plassen voordat ik ga eten. Nu is het ook wel zo dat ik ook niet kan slapen voordat ik naar de wc ben gegaan en ik ook altijd moet plassen voordat ik de deur uit ga. Ik heb een gevoelige blaas, dus daar kan het best mee te maken hebben, maar het is zeker opvallend dat ik altijd het gevoel heb dat ik moet plassen als ik op het punt sta te gaan eten. Het lijkt een beetje op dat fenomeen dat je altijd ineens moet plassen als je net je nagels hebt gelakt. Lekker onhandig met die natte nagellak op je vingers. Best apart toch!? Gelukkig is het nu ook weer niet zo dat het een probleem is als er even geen wc in de buurt is, maar thuis vind ik het toch het prettigst. 

Ongekookte noodles
Wanneer ik een pakje instant noodles klaarmaak eet ik altijd de kruimels die in het pakje achterblijven op als een soort chips. Eigenlijk eet ik dan dus gewoon een onbereid product, maar ik vind het echt heel lekker. Soms breek ik m'n noodles nog even extra veel in het pakje zodat ik meer 'chips' heb en ik neem zelfs wel eens een klein hapje van het blokje noodles. Ik hoorde een tijdje terug van een vriendin dat zij ongekookte noodles ook heel lekker vind en in één van mijn plogs waren er ook meerdere mensen die zich hierin herkende. Ik ben dus niet de enige. 


bron foto

Binnenkant van sinaasappelschil
Ik ben gek op sinaasappels. Ze zijn erg lekker en zitten vol vitamines. Ik vind het pellen van een sinaasappel een heel prettige handeling. Dat draagt zeker bij aan de hele beleving van het eten van een sinaasappel, maar één ding aan het eten van een sinaasappel doe ik volgens mij toch net even anders dan anders. Ik vind het witte gedeelte aan de binnenkant van de schil namelijk heel lekker. Met mijn tanden schraap ik het eraf en dan eet ik het op. Het smaakt niet echt ergens naar, maar het is wel lekker zacht. Een beetje vreemd misschien, ik heb ook nog nooit dat iemand anders dit ook doet. Meestal geven mensen juist aan dat ze al die velletjes super vies vinden en het er met de grootst mogelijk moeite af proberen te peuteren.

Klokhuisjes eten 
Het schijnt niet zo goed voor je te zijn, maar wanneer ik een appel of een peer eet eet ik wel eens het hele klokhuis erbij op. Ik weet niet zo goed waarom ik begonnen met dat te doen. Ik ben dan gewoon lekker aan het eten en uiteindelijk houd ik alleen een steeltje over. Met peren doe ik het vaker dan met appels, omdat dat klokhuis ook wat zachter is. Soms zit ik ook nog een uur op dat steeltje te kauwen. 

Heb jij ook gekke eetgewoontes?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

X - Zaterdag 10 maart 2018 13:22
Leuke blog.

@Lotte: als je geen kaas lust, lust je waarschijnlijk ook geen koriander? Dan komt dat namelijk door een gen. Die zorgt ervoor dat kaas en koriander een 'vieze' smaak hebben.

(Overgebleven) zaadjes en pitjes opeten van het brood doe ik ook en altijd plassen voor het eten doe ik ook. En eten tijdens het koken doe ik ook. Ik vind vooral rauwe paprika's heel erg lekker en mandarijnen vind ik ook niet lekker.

Koffie onder de douche vind ik wel echt apart!

Grappig..
vanAnaarB - Zaterdag 10 maart 2018 14:44
Wat leuk van dat gen, dat wist ik niet!
Lotte V - Zaterdag 10 maart 2018 16:02
Ik lust inderdaad ook geen koriander :O
Nooit geweten dat daar een link tussen zou zijn, wat grappig!
ano - Zaterdag 10 maart 2018 13:48
nog een kapjes dief hier en ook het liefst bevroren hahaha

maaarrreeee hoe drink je koffie onder de douche?
Nienke - Zaterdag 10 maart 2018 14:05
Oh dat van die bevroren kapjes brood! Echt goddelijk. Sowieso is half bevroren brood eten echt mijn dingen ;).
Rebecca - Zaterdag 10 maart 2018 14:17
Haha, dat brood rondom eten doe ik ook.. Super handig, not, want uiteindelijk valt altijd m'n beleg van m'n broodjes af.
Hilde - Zaterdag 10 maart 2018 17:09
Hahaha precies dit!
Meisje89 - Zaterdag 10 maart 2018 14:18
Als ik een twix eet eet ik eerst de chocolade aan de buiten kant op en als laatste het koekje met Carmel

Ik vind kaas alleen lekker met stroop en pindakaas

Servelaat eet ik met appelstroop

Josam - Zaterdag 10 maart 2018 14:26
Ik eet dropjes ook altijd per 2 en dan op elkaar.
vanAnaarB - Zaterdag 10 maart 2018 14:45
Tanden poetsen vlak voor en vlak na het eten is wel erg slecht voor je gebit, hoe fijn het ook voelen kan..

Leuke blog!
Lusi - Zaterdag 10 maart 2018 14:56
Die laatste hap dingen en hagelslagjes en pitjes (liefst gooi ik stiekem nog alle losse pitjes bij het broodjes scheppen los in het zakje erbij), eten tijdens het koken, tandenpoetsen onder de douche etc zijn toch niet zo vreemd? Al ben ik misschien niet het meest normale voorbeeld. Leuk overigens wel om te lezen wat jullie zoal doen!

Sowieso die noedels: yumyum vind ik het meest geschikt om droog te eten :+) (en goedkoop).
Kapjes :ja vooral die dunne en dan bevroren, anders vind ik het weer niet zo. Bevroren brood ook echt lekker: vooral dan met pindakaas/chocopasta/o.i.d.
Altijd plassen: check.
Tandenpoetsen voor het eten: ook best vaak.
Etcetera ? ;).

Ps: bier onder de douche is ook lekker.

Joliee - Zaterdag 10 maart 2018 15:10
In de pit van appel zit gif
Girlll - Zaterdag 10 maart 2018 15:50
HAHAHAHA ik ga ook altijd plassen voor het eten, heb het idee dat ik niet kan genieten van het eten als ik niet eerst naar de wc ben geweest.
EE. - Zaterdag 17 maart 2018 09:49
Ja ik ook! Ik dacht altijd dat ik de enige was. Grappig dat er dus meer mensen zijn!
Het is bij mij zo erg dat ik soms écht geen hap door mijn keel kan krijgen als ik niet eerst heb geplast.
Day - Zaterdag 10 maart 2018 16:24
Dat plassen heb ik bij de afwas haha. Altijd als ik de afwas wil den of net mijn handen nat heb moet ik plassen
Anne - Zaterdag 10 maart 2018 16:46
Grappige blog!
Ik eet ook altijd het klokhuis op van mn appel, haha. En de kapjes vind ik ook het lekkerst, een beetje knapperig! Ook dat moeten plassen voor het eten is herkenbaar
LeRose - Zaterdag 10 maart 2018 17:53
Kapjesdief en ook bevroren
Groenten snoepen tijdens het koken
Plassen voor het eten
Pindakaas eten bij gekookte aardappelen in plaats van jus
Te royaal zijn met kruiden
Klein Veertje - Zaterdag 10 maart 2018 18:16
Als ik pasta ga koken eet ik altijd een paar rauwe pasta's. Net zoiets als die rauwe noedels (wat ik ook heel lekker vind)
M - Zaterdag 10 maart 2018 18:37
Als ik thuis eet, dan snijd ik mijn brood nog steeds in hele kleine stukjes zoals je dat bij kinderen ook doet. En ik eet die stukjes ook altijd in precies dezelfde volgorde op. Elke dag.
Laast deed ik dat ook per ongeluk bij mijn vriend thuis, maar dat had ik niet eens door. Achteraf bedacht ik me pas dat dat niet helemaal de bedoeling moet zijn.
Lyan - Zaterdag 10 maart 2018 18:46
Ik eet m'n kiwi's met schil.. Haha
joya - Zaterdag 10 maart 2018 19:39
Kapsjesdief (sowieso ook meest fan van de korsten van brood)
Vanillevla op brood (soort puddingbroodje)
Plassen voor ik eten ga
Yoghurt/kwark/ijs met kleine lepel
Wraps/ pannenkoeken/ tortillas etcetera 'open' eten, dus beleg erop en open laten als soort pizza en niet oprollen, brood eet ik ook t liefst open en niet dubbel
Anoniem - Zaterdag 10 maart 2018 19:57
Veel te veel kruiden nemen, kiwi’s met schil eten en klokhuis van appel enzo eet ik ook (kost anders zo veel geld haha, over de maand gezien gooi je dan best veel appel weg). Wortelen opwarmen in de magnetron en altijd mijn boterham in minimaal 34 stukjes snijden :’) En van koffie gemaakt door koffiepads aaaaltijd eerst het schuimlaagje er af eten :)
marleen - Donderdag 15 maart 2018 11:19
brood in 34 stukjes? Dat deed je toch niet echt al van voor je eetstoornis?
anoniem - Zaterdag 10 maart 2018 20:39
rondom mijn eidooier eten en deze dan als laatste in een hap opeten!
Floor - Zaterdag 10 maart 2018 21:05
Altijd groenten en gekookte aardappels door elkaar prakken en er dan met je vork van die streepjes in maken. :)
Mona - Zaterdag 10 maart 2018 22:45
Kwark met geraspte kaas liefde
Broodjes extra krokant afbakken en dan eerst de binnenkant eruit plukken en dan lekker de harde (en daardoor lekkerste) stukjes afbreken. Met maar ook vaak zonder beleg of dip.
Chips met ketchup
Potjes babyfruit
Groente uit pot koud opeten
C - Zaterdag 10 maart 2018 22:48
Leuke blog!

Vroeger at ik altijd plakjes kaas gedipt in mijn tomatensoep.
Wat ik ik ook heel lekker vindt en iedereen maar raar vindt is dat ik gek ben op rauwe groente op brood: broccoli/bloemkool/sperzibonen/spitskool/tauge/paprika etc bij elkaar op brood en dan met een beetje tuinkruiden en zout erop heerlijk haha!
Of tomatenketchup met tuinkruiden op brood
Ik eet inderdaad ook altijd mijn korstjes rondom eerst op (omdat ik juist wel de korstjes zo lekker vindt) en dan valt ook de helft van mijn beleg er altijd af.
Ik eet ook altijd de korstjes/randen van mijn vegatarische vleesvervanging er eerst af en dan de rest.
En dat heb ik ook met bepaalde tussendoortjes omdat ik dat lekker vindt

En ik vindt kaal brood gewoon zo eten ook heel lekker haha!
En van dat plassen is ook zeer herkenbaar!


F - Zondag 11 maart 2018 02:25
Ik eet het beleg op mijn brood altijd eerst op en dan de boterham ,apart.Maar uk beleg de boterham wel eerst.
Ik doe zout op zoete dingen zoals jam,chocola ,honing,koek etc.
Letten op kleuren en vormen .Als iets niet mooi harmonieert op mijn bord vind ik het naar om te eten.

Ook plassen voor het eten.maar dat vind ik eigenlijk niet zo vreemd.
F - Zondag 11 maart 2018 02:35
O.Ik vergat dat als de sfeer aan tafel naar is of er mist iemand of zoiets kan ik niet eten.En geen muziek of TV aan tijdens het eten !
Stellar - Zondag 11 maart 2018 14:43
herkenbaar! ik kan me dan niet concentreren op mijn eten, ik proef dan niks! ik kan het wel kauwen en slikken, dus qua dat wel eten, maar ik proef niks!
Stellar - Zondag 11 maart 2018 14:42
super leuk, heel herkenbaar
Liesle - Zondag 11 maart 2018 22:36
Hoe kan je koffie drinken onder douche? 😂 Dat gaat toch niet? Of je moet de hele tijd in & uit voor de koffie 😜
Denise - Maandag 12 maart 2018 10:53
Ik heb ook rare gewoontes:
Als ik een magnum.eet peuzel ik altijd eerst het chocolade op en daarna pas heet ijs.
En als wij aardappels groente en vlees eten eet ik altijd eerst de groente dan de aardappels en daarna pas het vlees.
En als we stamppot eten wil ik altijd perse een kuiltje met jus in het midden.
Ik eet mijn brood (bijna altijd) open en niet dubbelgeklapt)
En ik ben ik eet altijd alle hagelslagjes van mijn brood.
En ik eet altijd een schaaltje met komkommer en snoeptomaatjes bij mijn brood.
Liz27 - Maandag 12 maart 2018 13:56
Wat leuk om te lezen!
Ik herken wel een aantal dingen, vooral het lekkerste hapje uitzoeken bewaren voor het laatst (en dat het dan ook een 'perfect' hapje moet zijn haha). Dit doe ik al sinds kinds af aan, grappig eigenlijk.

Ook heeft mijn eten een vaste plaats op het bord (als ik aardappels en groente e.d. eet). Ook dit doe ik al zolang ik me kan herinneren. Verder komen er weleens wat nieuwe gekkigheden bij. Ik betrapte mezelf er laatst op dat ik per se een bepaalde lepel wil gebruiken voor in de mayonaisse pot.

Oh en ik kan het echt niet laten om te snoepen tijdens het koken. Vooral kidneybonen zijn niet veilig, daar eet ik zo een pot van leeg!
Anoniem - Maandag 12 maart 2018 17:57
Haha ik herken hier zoveel van!
Ik eet ook altijd eerst de korstjes van mijn brood en met croissantjes ook eerst de buitenkanten. Het lekkerste voor het laatst bewaren doe ik ook, mensen kijken me dan wel eens raar aan wanneer ik aan het eten ben en er ergens in mijn bord een restje ligt ;-). Zaadjes/pitjes van het bord eten is ook echt een gewoonte, soms eet ik ze van te voren al van mijn brood, omdat ik dat zo lekker vind. En ik heb ook regelmatig een verslaving aan een bepaald soort eten en een paar weken later heb ik er echt nul trek meer in.
Ik heb niet de gewoonte om te plassen voor het eten, maar altijd wanneer ik iets heb gedronken, moet ik naar de wc gaan. Beetje kromme gedachte dat mijn drinken binnen 2 sec. in mijn blaas zit ;-)
Met pepernoten heb ik altijd dat ik er twee op elkaar moet eten, is gewoon lekkerder.
Verder vind ik boterhammen met kaas in cup a soup dippen echt heerlijk en doe altijd een plakje kaas in mijn soep, zodat dat smelt.

Diantha - Woensdag 14 maart 2018 01:50
Ik kan niet tegen mijn eigen eetgeluiden, noch die van anderen, dus ik moet altijd muziek/tv op de achtergrond aan hebben
EE. - Zaterdag 17 maart 2018 10:17
- Ook eerst plassen voor het eten, altijd!
- Ik wil geen beeldschermen kunnen zien tijdens het eten. Als mijn man op zijn mobiel bezig is moet hij er iets voor zetten zodat ik dat scherm niet kan zien.
- Bij brood altijd eerst de onderste korst opeten, zonder beleg. Dat vind ik toch maar een stom stukje brood. En op het lekkerste stuk van het brood (het stukje korst waar boven- en onderkant samenkomen) smeer ik dan extra beleg.
- Bij eten waar vulling in zit (belegde broodjes, puddingbroodjes, etc.) veeg ik de vulling zoveel mogelijk naar het midden en eet eerst de zijkanten op.
- Bananen smaken lekkerder in plakjes dan gewoon af happen.
- Ik ben gek op couscous met zoveel water dat je er puree van kan prakken + zelfgemaakte pindasaus.
- Een broodje hagelslag moet ik eerst pletten voordat ik het eet. Of gewoon een paar uur in een tas stoppen. Dan smaakt de chocolade beter (maar ik lust weer geen chocopasta).
- Tijdens het ontbijt mag er niemand in mijn buurt zijn. Dat is MIJN rustmomentje van de dag. Als mijn man dan beneden is, ga ik boven ontbijten.
- Als ik kaas schaaf, gooi ik altijd de eerste schaafsel weg. Die smaakt niet.
Melle - Vrijdag 30 maart 2018 22:05
Ik poets ook altijd mijn tanden voor het eten :)
Berna - Maandag 28 mei 2018 05:27
Hoe moet het zijn om helemaal geen eten te kunnen krijgen. In landen waar hongersnood heerst en droogte. Kon me niet voorstellen hoe dat was om helemaal over geen eten beschikken. Toch is er een tijd gekomen in mijn leven waar dat wel het geval was en zoiets kon ik me vroeger moeilijk voorstellen van hoe dat was. Het lijkt wel alsof iedereen kan eten wat ie wil en wat diegene lekker vindt. Er is van alles te koop en er is veel keus. Ik kwam wel eens bij iemand te logeren en die had niets in huis.Helemaal niet gastvrij en je zat er gewoon met honger en een lege maag terwijl je bij anderen wel altijd iets kreeg als je daar kwam. Ook een keer is mijn huis gekaapt en had ik het gevoel te moeten overleven op straat als zwerver en niemand snapte er iets van. van iedereen heeft een huis en een thuis en jij staat daar alleen op straat en dan heb je niets. Mijn zus had de sleutel van mijn huis terwijl ik dit huis huurde en de gasrekening en andere rekeningen zoals elektrisch en gas en water betaalde en heeft hier misbruik van gemaakt. Had verder niets voor het zeggen en ben het huis uit gejaagd. het was een vervelende sfeer en dat in je eigen huis. Had het gevoel dat ik op de vlucht moest. Het was alsof niemand me begreep. Was van eten en drinken van mijn zus afhankelijk gemaakt want als de vaste lasten er van af gingen bleef er niet zo veel meer van over om van te eten en andere dingen van te doen. Je werd gedwongen afhankelijk gemaakt. verder probeerde ik te bemiddelen om daar van af te komen want het was zeer vervelend. je kon amper je zelf zijn. Helemaal alleen op straat en je voelt je verloren. Je ziet ieder naar huis toe gaan en dan blijkt dat het niet goed toeven is thuis omdat mijn zus altijd wel iets had aan te merken wat niet goed was terwijl ik altijd mijn best deed. Al die stress maakte dat je minder zin in eten had want dit sloeg op de maag. vrij ontspannen kon je je niet en het was alsof je niemand kon bereiken.
Vioow - Woensdag 19 september 2018 07:20
Dat plassen voor het eten, slapen en de deur uit gaan is zo herkenbaar. 😊
Johnny - Dinsdag 4 augustus 2020 22:13
Weet je wat echt verslavend is, en daar kick je nooit meer vanaf?......
Kontjes van de Twix af eten bij de kanten , koffie er door zuigen en je twix eten.......try iT