Onze snacks voor onderweg

 

Onderweg eten is iets wat ik eigenlijk al heel lang doe en waar ik ook rekening mee houd. Meestal gaat het hierbij niet om de grote maaltijden als het ontbijt, de lunch of avond eten, maar gaat het meer om tussendoortjes. Ik neem dan vaak wat mee vanuit huis of ik koop, als ik met de trein reis, iets op het station. Wanneer je een eetstoornis hebt, probeer je dit soort momenten misschien te vermijden. Eten is al een hele opgave en met eten in het openbaar heb je misschien nog meer moeite.

Soms kun je dit ook zo plannen dat het voor jou het fijnste is, maar het zal ook weleens voorkomen dat je wel buiten de deur eet. In deze blog delen wij met jullie een aantal van onze snacks voor onderweg.

snacks voor onderweg

♥ Laura's snacks voor onderweg
Eigenlijk neem ik altijd weer andere tussendoortjes en snacks mee voor onderweg omdat het afhankelijk is van wat ik op dat moment in huis heb. Er zijn wel een aantal dingen die ik heel lekker vind en die ik zeker mee neem als ik de mogelijkheid heb. Soms heb ik ook niet zoveel in huis en koop ik onderweg wat. Ik probeer niet alleen in mijn hoofdmaaltijden te variëren maar ook in mijn tussendoortjes. Ik vind lekker eten heel belangrijk en ik kan daar erg van genieten en door variatie raak ik er minder snel op uitgekeken.

- Vers fruit of smoothie to go
Ik vind het belangrijk om genoeg groente en fruit te eten en meestal neem ik ook wel fruit mee als tussendoortje. Meestal is dat een banaan of aardbeien of druiven in een bakje, en soms in de vorm van een smoothie. Ik hou 's morgens het meeste van zoet eten en dat betekent dit vaak al in de trein op is. Ik neem minder vaak een smoothie mee omdat ik daar 's morgens meestal geen tijd voor heb, maar ik wil dat wel wat vaker gaan doen omdat ik daar erg van kan genieten. Het hoeft overigens helemaal niet zoveel tijd te kosten, maar mijn ochtenden zijn echt heilig en ik slaap het liefste zo lang mogelijk.

smoothie

- Koekjes of Eat Natural
Ik heb naast fruit eigenlijk ook altijd iets van koek mee. Wat het precies is, is echt afhankelijk van wat ik in huis heb. De ene keer zijn dat Bastogne koeken en de andere keer zijn het biscuitjes. In deze tijd van het jaar soms ook kruidnootjes en als ik muffins of bananenbrood heb gebakken gaat dat bijvoorbeeld ook mee naar werk.

koekjes

- Rijstwafels of nootjes
Als ik nu zo hier over nadenk, pas ik mijn tussendoortjes die ik meeneem ook onbewust aan op waar ik op bepaalde momenten van de dag behoefte aan heb. Later op de dag heb ik meer behoefte aan hartige tussendoortjes en dan neem ik bijvoorbeeld soms nootjes mee of rijstwafels met zeezout. Eigenlijk neem ik niet zo vaak iets mee als een zakje chips, maar ik koop weleens een loempia onderweg.

nootjes
Bron

♥ Scarlet's snacks voor onderweg
Ik vind het altijd erg gezellig om onderweg iets te eten. Lekker naar buiten kijken, niks moeten en iets lekkers eten. In mijn tas zit sowieso altijd wel een flesje water als ik met de trein reis of met de auto een flink stuk moet rijden. Soms presteer ik het om een beker koffie van huis mee te nemen in de auto, maar dat wordt bijna altijd een kliederboel. Wat betreft eten neem ik meestal het volgende mee of koop ik op het station of in de benzinepomp.

goed bezig

♥ Koeken
Regelmatig neem ik thuis een paar koekjes uit de koektrommel mee. Het zijn dan een aantal speculaasjes of wat haverkoeken met rozijnen van de appie. Verder vind ik de "Goed Bezig" koeken wel lekker en handig voor onderweg. Ze zijn bovendien regelmatig overal en nergens in de aanbieding voor 0,99 euro voor een doosje, wat ik goed te doen vindt, beter dan al die hippe repen. 

haver koekjes kinder maxi

♥ Fruit
Ik doe mijn best om voldoende fruit te eten, maar dat mislukt nogal eens. Ik vind dan na een week een geplette, bruine banaan onderin mijn tas. Een banaan en op moment mandarijnen neem ik regelmatig mee voor onderweg. Soms neem ik ook een hele doos druiven mee, dat eet zo gezellig in de trein. 

cornetto

♥ Chocola en ijs
In de trein en in de auto eet ik ook graag een milka oreo reep, een kinder maxi of een ijsje. Ijsjes koop ik dan bij de benzinepomp. Ik kies dan meestal voor een Bounty icecream, een twister of een solero. 

♥ Sandra's snacks voor onderweg
Als ik ergens heen ga, dan bedenk ik me van tevoren meestal wel of ik iets mee moet nemen qua eten en drinken. Als ik onderweg ben, dan neem ik bijvoorbeeld geregeld een appel mee die ik tussendoor even op kan eten en ik zorg dat ik een flesje drinken bij me heb. Ik eet ook vaak zat anderen dingen die ik ergens onderweg koop, of ook al van huis mee neem. Wat dat betreft heb ik ook zeker een aantal favorieten, met name van de AH To Go.

♦ Vers fruit
Hoewel ik het eigenlijk veel te duur vind, doe ik het iedere keer weer: vers en voorgesneden fruit kopen, het liefst ook nog met zo'n klein vorkje erbij. Ik weet dat ik ook prima iets van thuis mee had kunnen nemen en/of dat het veel goedkoper is om op de markt fruit te kopen en dit thuis klaar te maken, maar ik ben veel te lui en makkelijk wat dat betreft. Zeker in de zomer koop ik geregeld bakjes met zomerfruit, daar kan ik echt van genieten.

♦ Twister noot/rozijn
Hier ben ik sinds kort echt helemaal gek op. Deze Twisters kun je kopen bij de Albert Heijn. Ik eet ze soms als onderdeel van mijn lunch of als ik lang onderweg ben en niet zo snel ergens kan eten. Het vult goed en je kunt er echt weer even mee door. Het is eigenlijk gewoon een soort brood gevuld met noten en rozijnen, heel erg lekker.  

♦ Balisto
Een andere lekkere snack voor tussendoor vind ik een Balisto en dan het liefst de groene variant. Ik vind het lekker dat dit iets is met chocolade, waar ik heel erg van houd, maar dat het niet te zwaar op de maag valt. Ook is het natuurlijk heel makkelijk mee te nemen en vrijwel overal te koop.

♥ Nouska's snacks voor onderweg
Als ik heel eerlijk ben, vergeet ik regelmatig een tussendoorje in mijn tas te gooien. Dan komt het er op neer dat ik onderweg iets moet kopen of iets uit de kast pak op kantoor. Maar meestal heb ik wel iets bij me. Ik heb allerlei kleine bakjes thuis waar ik bijvoorbeeld nootjes in doe of gooit voor ik de deur uit ga nog even snel een appel en banaan in mijn tas.

noten

♦ Nootjes
Ik eet graag nootjes als tussendoortje, ook onderweg. Ik vind dit makkelijk mee te nemen in een klein bakje. Het bederft niet, gaat niet kapot en blijft lang goed. Als ik iets anders heb gegeten onderweg en het nog over heb, kan ik het alsnog thuis opeten of leg ik het doosje in de kast voor een andere keer. Ik houd vooral van gezouten noten, amandelen en cashewnoten.

maiswafel

♦ Rijstwafels
Ik denk dat het komt omdat ik dit als kind al vaak van mijn moeder kreeg, maar ik eet ze dus nog steeds heel graag. Rijstwafels vind ik lekker met of zonder beleg. Soms koop ik die met witte en pure chocolade of neem ik pakje mee naar mijn werk en smeer ik er houmous op die ik op het station koop. Ik koop ook wel eens de maiswafels van Albert Heijn, die zijn ook heel lekker.

milka

♦ Chocolade
Ik heb meestal wel iets van chocolade in huis, dus neem dat ook geregeld mee in mijn tas. Soms is het een aangebroken reep, waarvan nog een stukje over was. Ik koop ook wel eens chocolade onderweg, bijvoorbeeld op het station. Dat is dan vaak Tony's, Milka of Dove chocolade.

hmm

♦ Flapjack 
Deze kocht ik laatst een aantal keer tijdens het winkelen of wandelen. Je kunt deze Flapjack kopen bij Holland&Barrett (voorheen De Tuinen). Het is een soort havermoutreep met witte chocolade. Heel lekker! 

Wat voor tussendoortjes eet jij onderweg?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

NeverlandNatascha - Zondag 4 december 2016 19:52
Ik neem volgende snacks vaak mee op de trein/bus...:
- Bakje letterkoekjes
- Pepernootjes
- Granenreep
- Fruit: appel, druifjes, mandarijnen, aardbeien...
- Koekjes: Princekoeken, dinokoeken, Lotuskoeken...
- Speculaas

Ik vind het wel erg moeilijk om te eten op de trein. Zeker als ik mijn avondeten moet nemen op de trein... Een koekje of iets wat makkelijk te openen is vind ik dan weer minder vervelend.

Bedankt voor de leuke blog! Heb leuke ideetjes opgedaan :D Soms zie ik mensen met zo een potje yoghurt met vers fruit rondlopen aan het station. Lijkt me ook lekker!
Black Tiger - Zondag 4 december 2016 20:29
wat ik wel eens meeneem, waar veel mensen om moeten lachen, zijn bakjes appelmoes en een lepeltje haha
Het is lekker, gezond en beugelproef :P
x
Anoniemer - Zondag 4 december 2016 21:21
Hoeveel tussendoortjes nemen jullie en wat is normaal per dag?
Jansje - Zondag 4 december 2016 21:26
Ik vind het altijd lastig, het wordt dus meestal een pakje evergreen of sultana.
Als ik een grotere verpakking meeneem eet ik alles op. En onderweg iets kopen vind ik erg moeilijk. Ik blijf dan enorm twijfelen tussen wat ik lekker vind en wat ik mag van de stemmetjes in mijn hoofd. Dus heb ik maar standaard een pakje evergreen of sultana. Dat geeft de meeste rust in mijn hoofd....
Wat ik onderweg wél mag en durf te kopen is een softijsje. Maar daar kan ik soms ook in doorslaan en koop ik er wel 4 of 5 achter elkaar, het liefst bij verschillende verkooppunten om niet op te vallen...
Kortom, het is en blijft iets moeilijks voor me.
Robin - Zondag 4 december 2016 22:00
Boterhammen, banaan, Snelle Jelle, pakjes drinken (sinaasappelsap of chocomel)
Ander fruit dan banaan vind ik teveel gedoe en al helemaal voor in de trein.

Ik koop ook wel graag zo'n grote zoute krakeling bij de AH to go.

Sultana pakjes en dat soort dingen ben ik een beetje klaar mee. Ik hen toch het idee dat je aan een boterham mee hebt. Snelle Jelle is misschien ook niet supergezond maar het vult wel goed en dat heb ik bij zo'n pakje koekjes of een mueslireep niet.

Ik eet niet graag als er iemand tegenover me zit, dat vind ik echt vervelend. Ik hou er ook rekening mee met hoe ik ga zitten en anders eet ik niet.

In de bus mag je hier niet eten, echt superirritant en klantonvriendelijk vind ik dat. Gelukkig ga ik niet vaak met de bus,
Lost girl - Zondag 4 december 2016 22:46
@robin, ik doe precies hetzelfde. Ik bekijk af ik ergens alleen kan zitten als ik van plan ben om te eten en anders niet.
Ik voel me heel opgelaten als andere mensen me kunnen horen kauwen en ben altijd bang voor wat ze denken als zo'n dik iemand zien eten.
Ik eet vrijwel altijd fruit of een cracker met appelstroop.
S. - Maandag 5 december 2016 10:28
Nootjes vind ik het handigst om mee te nemen. Of soms zo'n Nakd-reep.
Miku - Maandag 5 december 2016 14:13
Omg! Flapjacks! Die at ik jaren geleden een keer in Engeland op werkweek. Zo lekker! Ga ik hier ook eens naar zoeken.
Maria - Maandag 5 december 2016 15:00
Heb soms (spelt-) wafels met zaden, voor de nodige eiwitten. Vind het op zich wel moeilijk om eten bij me te hebben, de restanten van m'n boulimia. Alles moet op of ik moet het weggooien. Plus dat ik het moeilijker vind omdat ik de laatste jaren veel gezeur over het eten heb gehad vanwege mijn eetproblemen, waardoor ik weer in de angst schiet. Laatst nog zo'n k*topmerking van iemand die zelf boulimia heeft gehad. Koop daardoor te vaak dingen onderweg, wat best geld kost. Voor het moment moet het maar even zo en dat nieuwe dekbed moet nog maar even wachten.
*** - Maandag 5 december 2016 19:33
Vaak iets wat praktisch transporteerbaar/eetbaar is: een appel, potje yoghurt (lepel zit standaard in mijn tas. Altijd handig.), chocoladereep of Nakd repen vind ik ook lekker.
Als ik deze blog zo lees, dan denk ik 'hm nootjes of gedroogd fruit zou ik ook wel vaker mee willen nemen'. Maar dat in een potje steken kost me precies al teveel moeite 's ochtends :p
Katsa - Dinsdag 6 december 2016 00:35
@ ***

Doe het de avond ervoor. Dat is wat ik doe ;)