Onze snacks na een nachtje stappen

 

Na een goede avond stappen is er niets lekkerder dan het eten van een lekkere, vette hap. De ingrediënten die thuis in de koelkast liggen lijken opeens niet meer voldoende te zijn voor de lekkere trek die je na zo'n avond kan hebben.Veel mensen eindigen hun stapavond dan ook in een friettent of dönerzaak. In deze blog zullen wij twee van onze favoriete snacks na een nachtje stappen vertellen.

snack

Danique
Als ik op stap ga, dan heb ik eigenlijk vrijwel altijd zin in iets lekkers voordat ik naar huis ga. In de periode dat ik nog een eetstoornis had, was ik wel oud genoeg om te mogen stappen, maar deed ik dat eigenlijk niet zoveel. Ik voelde me daar toen niet goed bij. Toen het beter met me ging, ging ik wel vaker op stap en haalde ik daar veel plezier uit. In die tijd at ik regelmatig een broodje shoarma of iets anders met heel veel knoflook na afloop. Dit ben ik echter al gauw afgeleerd, omdat ik me in de ochtend vaak nog tien keer zo slecht voelde door die knoflookwalm. Ik ben toen overgestapt op andere lekkere dingen waar ik net iets minder van ging stinken.

Tegenwoordig ga ik dus het liefst na een avondje stappen naar de FEBO om een speciaaltje uit de muur te trekken. Een speciaaltje is een soort krokante staaf met rund- en varkensvlees, uitjes en pikante kruiden. Heerlijk!

FEBO na stappen

Verder blijft mijn favoriet een frietje met mayonaise. Het maakt dan eigenlijk niet uit waar ik dat frietje haal, want ik vind het toch wel lekker.

patatje na stappen

♥ Laura
Eigenlijk moet ik eerlijk bekennen dat ik tegenwoordig niet meer zo vaak echt uit ga en dat het alweer lang geleden is dat ik om 04:00 uur 's nachts een keer thuis kwam nadat ik iets te veel had gedronken. Na zo'n avond stappen had ik altijd enorm trek in allerlei snacks zoals patat, een kroket of een frikandel. Meestal eindigde zo'n avondje ook wel bij de snackbar met z'n allen. Tegenwoordig zit ik steeds vaker in een cafeetje, kroeg of kom ik weleens bij het casino. Hier bestellen we meestal wel een broodje met aioli of kruidenboter of nacho's met guacemole. Deze horen toch echt wel bij mijn favoriete snacks 's avonds laat.

nachos

Toch maak ik het liefste de nacho's met guacemole zelf, omdat dit laatste lang niet altijd vers bereid wordt en ik guacemole uit een potje juist helemaal niet lekker vind. Verder nam ik vroeger ook weleens een kapsalon of een broodje kip donner, heel lekker, maar tegenwoordig hou ik het meestal bij een broodje kroket of een patatje oorlog. Ik vind op de een of andere manier de mayonaise en de pindasaus van een snackbar net even wat lekkerder dan die van thuis. 

frietjes

♥ Sandra
Het is alweer heel wat jaren geleden dat ik echt uitging. Dat klinkt alsof ik heel oud ben, maar dat valt best mee. Toen ik studeerde en op kamers woonde ging ik regelmatig stappen met vriendinnen en dronken we flink wat alcohol. Naderhand kregen we vaak trek en zoals in de inleiding al beschreven is, eindigden we dan vaak in een friettent. Ik moet eerlijk zeggen dat het toen nog niet altijd even goed met mij ging en ik daar dus niet altijd even makkelijk in meeging. Als ik wel iets at, dan was het vaak iets van een kaassoufflé.

Inmiddels is de tijd van het stappen wel een beetje voorbij, maar daarvoor in de plaats zijn gezellige avondjes met andere vrienden gekomen. We spreken geregeld met elkaar af om samen te eten en wat te drinken. Soms doen we spelletjes en op andere momenten kijken we een film. In de zomer zitten we graag buiten en kletsen we over van alles. Dit is erg gezellig en in de loop van de avond komen er dan ook altijd wel wat snacks op tafel. Ik vind het erg lekker om iets hartigs te eten zoals een stokbroodje met verschillende dips. Een vriendin van mij maakt tegenwoordig ook vaak groentesnacks waarbij ze verschillende paprika's in reepjes snijdt die je dan kunt dippen in bijvoorbeeld heksenkaas of hummus. Dit is ook erg lekker en fris! 

Verder ben ik ook gek op de wat meer standaard maar wel gewoon lekkere nootjes en chips. In een cafeetje vind ik het bovendien lekker om nacho's te eten met een sausje. Die eet ik thuis eigenlijk vrijwel nooit, dus dat is dan net even iets anders. Al met al dus niet echt snacks na het uitgaan, maar wel lekkere dingetjes die ik graag met vrienden eet tijdens een gezellig avondje, thuis op de bank, bij iemand in de tuin of ergens in een kroeg! 

♥ Nouska
Mijn favoriete midnight snack is friet! Alles wat een beetje zou en het liefste ook vet is, vind ik extra lekker als ik moe en brak ben. Ik ben ook dol op chips, vooral paprikachips eet ik graag tijdens of na een avondje stappen. Soms haalde ik met vrienden een pizzapunt, wat ook heel lekker is. Tijdens mijn eetstoornis durfde ik niet altijd 'snachts ook iets te eten. Pas later ging ik dat weer doen, omdat je toch vaak een hele nacht wakker bent en trek krijgt. Het is heel normaal om te eten tijdens het uitgaan. In het begin begon dat met een simpel tussendoortje dat ik zelf meenam, maar uiteindelijk besprak ik ook in therapie om lekker mee te doen met vrienden en ook gewoon een patatje met te bestellen. Inmiddels is dit voor mij geen obstakel meer en ben ik niet met eten, calorieen of gewicht bezig tijdens het stappen. Ik hoop dat jij dat ook snel weer kan. ♥

pizza

Wat zijn jouw favoriete snacks na het stappen?

Fotografie: Tnarik Innael , Daniele Muscetta, Earls, Ethan, Helena Jacoba, The Pizza Review

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anti - Vrijdag 14 april 2017 19:30
Wat leuk zo´n blog, echt weer eens iets anders! Zelf vind ik bananen of sushi ook echt heerlijk ´s nachts, of een kaasplankje met verschillende soorten kaasjes op de late avond.
In het buitenland vind ik tapas en gepofte mais heel lekker als streetfoods!
peanuts2 - Vrijdag 14 april 2017 19:33
Werkt Scarlet niet meer voor proud?
Team Proud2Bme - Vrijdag 14 april 2017 21:27
Ja hoor, ze doet alleen niet mee aan iedere blog, maar als je even verder kijkt op Proud, zie je voldoende andere blogs van haar staan én zie je haar op het forum.
Maan - Vrijdag 14 april 2017 19:44
Tosti! Met.ketchup.
S* - Vrijdag 14 april 2017 20:02
Loempia!
Sim907 - Vrijdag 14 april 2017 20:17
Als we niet in de stad in de friettent eindigen, eten we vaak thuis nog een (paar) witte bolletje(s) met gebakken ei met kaas, ook heel lekker!! Of inderdaad tosti met ketchup of curry!

En als hangover-ontbijtje een paar uur later een Big-Macmenu haha. Of boterhammen met heel veel boter en pindakaas, haha.
Lisa - Vrijdag 14 april 2017 21:18
Vrijwel altijd eindig ik de avond met een falafelpita en heel veel looksaus!
Fiona - Vrijdag 14 april 2017 21:33
Haha heerlijk dit! Bij mij gaat het altijd met 'periodes'. Dan heb ik een periode waarin ik na het stappen rijst kook en met ketchup meng (zou ik nuchter nooit eten, juk), dan een periode waarin ik na het uitgaan persee toast met boter wil, zo'n dingen. Cornflakes gaan er ook altijd in na een avondje dansen. Leuke blog, dit!
Snoezel - Zaterdag 15 april 2017 00:21
Ik dook elke week na het stappen de friettent in. Of we gingen traditioneel bij iemand 'op de aier'. Dan gingen we dus eieren bakken. Brabant!
L. - Zaterdag 15 april 2017 08:27
Ik neem bijna altijd een patatje oorlog na het stappen, en ander gewoon patat met
*** - Zaterdag 15 april 2017 09:15
Klinkt misschien raar maar ik ga eigenlijk nooit uit. Die drukte, zatte mensen, sigarettenrook, te luide muziek, ... Niets voor mij. Maar na een feestje bij een vriendin op kot of na een lezing, gaat er meestal wel een zak paprikachips open als ik thuiskom. En al sik aan het studeren ben tijdens de examens en mijn dagritme zich naar de avond verplaatst, dan gaan tosti's of een pot B&J's er 's nachts ook wel in :)
boulimia meisje - Zaterdag 15 april 2017 13:27
Ik ga niet heel vaak uit maar affentoe vind ik het heel erg leuk om te stappen,
Want het is voor mij een goeie een manier om onder de mensen te zijn.
Maar ik eet dan nooit wat omdat ik niet zo laat meer durf te eten.
Esmay - Zaterdag 15 april 2017 16:33
Na een avondje stappen in Amsterdam eindig ik vaak met mijn vriendinnen bij de Maccie!
Anne - Zaterdag 15 april 2017 17:34
Ik ben gek op bitterballen tijdens het stappen en na die tijd lekker snacken bij de Mac of de BK en daar wat hartigs en wat zoets te halen. Niet alleen na het uitgaan maar ook gewoon in het weekend na een gezellige avond met mijn vriend!
R. - Dinsdag 18 april 2017 15:59
Broodje falafel of een kaassouffle.
En als je thuis bent of ergens anders waar je zelf kunt koken; pan-tostis zijn dan echt aan te raden om te maken!