Ontbijtjes van Laura 1

 

Het ontbijt is niet mijn favoriete maaltijd van de dag. Ik heb niet altijd even veel honger 's morgens maar ik ontbijt wel, omdat ik weet dat het belangrijk is en omdat ik mij niet lekker ga voelen als ik het niet doe. Het liefste ontbijt ik met iets wat zoet is, maar dit varieert nog wel een beetje. Ik heb een weekje bijgehouden waar ik mee heb ontbeten en dat deel ik hieronder met jullie. Het is bij mij wel een beetje zo dat ik soms ochtenden achter elkaar met hetzelfde ontbijt omdat het dan open is of omdat ik dat heel lekker vind en een andere week kan er dan weer heel anders uit zien. 

ontbijt

♥ Maandag
Ondanks dat het geen zomer meer is, heb ik maandag wel lekker in het zonnetje ontbeten met yoghurt met verse muesli en rozijntjes. Ik vind het lekker om met yoghurt te ontbijten omdat ik nooit zoveel honger heb als ik net wakker ben. Sinds een tijdje haal ik regelmatig verse muesli bij de bakker. Erg lekker alleen best duur. 

yoghurt

♥ Dinsdag
Ook dinsdag ben ik de dag begonnen met een kopje thee en aardbeienyoghurt met muesli en rozijnen. Dit keer had ik er ook blauwe bessen in gedaan. Die had ik 's morgens nog even gekocht omdat ik daar zin in had. Het ziet er ook gelijk een stuk leuker uit!

yoghurt

♥ Woensdag
Woensdag heb ik onderweg naar werk in de trein gegeten. Ik had veel haast en geen tijd meer om thuis te ontbijten. Gelukkig had ik op het station nog wel tijd om even een ontbijtje te kopen. Ik heb een soort salade gehaald met vanille yoghurt, spinazie, druiven, peer, etc. En super handig dat ze ook gewoon bestek hebben bij de AH to Go.

ontbijtje

♥ Donderdag
Donderdag heb ik weer ontbeten met yoghurt met verse muesli. Lekker saai maar als iets eenmaal open is, ontbijt ik vaak met dezelfde dingen. Dit keer had ik alleen wel een ander soort yoghurt, namelijk perzik smaak met stukjes perzik erin. 

yoghurt

♥ Vrijdag
Vrijdag was ik voor de verandering wel op tijd uit mijn bed gekomen en had ik dus nog tijd om thuis te ontbijten voordat ik naar kantoor ging met een kopje thee en een boterham met speculoospasta en een (hele grote) kiwi. 

ontbijtje

♥ Zaterdag
Omdat ik de ontbijt shakes van de Albert Heijn erg lekker vind, heb ik er gebruik van gemaakt om het zaterdag ochtend nog eens te eten. Ik ging namelijk heel vroeg met mijn vriend weg met de auto en verkoos toch mijn bed boven een uitgebreid ontbijt. Dit kwam ook wel omdat ik wist dat dit ontbijtje al in de koelkast stond. In deze shaker zaten onder andere havermout, mango en cranberry.

ontbijt to go

♥ Zondag
Zondag had ik een beetje uitgeslapen en heb ik iets later ontbeten dan wanneer ik moet werken. Heerlijk, zo'n luie zondag! Ik heb lekker brood geroosterd en gegeten met salami en avocado met zout. Ik heb hierbij ook een hardgekookt eitje gegeten.

ontbijtje

Dit waren mijn ontbijtjes van zeven dagen. Natuurlijk ziet elke week er anders uit. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben en dat het jullie kan inspireren. Ik vind het ook erg leuk om te weten waar jullie graag mee ontbijten.

handtekening

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Just me - Donderdag 15 oktober 2015 13:27
Leuk om te zien Laura. ik ontbijt bijna altijd met een groene smoothie. Meestal met spinazie of boerenkool met banaan, mango of blauwe bessen en frambozen.
anoniem - Donderdag 15 oktober 2015 13:28
Kan je die ontbijtshakers van AH ook bij de gewone AH kopen of alleen bij AH TO GO? Ziet er goed uit!
d - Donderdag 15 oktober 2015 14:57
Leuk om te zien!
nikki - Donderdag 15 oktober 2015 16:14
Dit vind ik altijd fijne blogs vanwege het goede voorbeeld!

Ik moet variëren nog gaan leren, dus ik eet elke ochtend:
2,5 boterham, waarvan 1 meestal het kontje van een brood met kaas en de overige 1,5 geroosterd met jam. En hierbij een glas melk (helaas nog verplicht ) en heerlijke pot groene thee

Sparkle1991 - Donderdag 15 oktober 2015 16:53
Wat een fijne dingen!
Ik ontbijt heel vaak met havermout gevuld met allerlei fruit en noten of yoghurt met noten en fruit. En als ik hier allebei echt geen zin in heb met crackers.
Lost girl - Donderdag 15 oktober 2015 18:57
Yoghurt met lijnzaad en fruit erin. Wel yoghurt met smaakje hoor anders kan je echt hele mooie foto's maken van mijn zure gezicht. Nog heel strikt volgens de lijst want variëren durf ik nog niet.
Rosalie - Donderdag 15 oktober 2015 20:53
Ik eet vaak hetzelfde, ik varieer vooral in de middag en bij het diner.
Je hoort vaak dat veel mensen geen honger hebben in de ochtend. Maar ik wel! Ik moest de hele nacht zonder, dus: ETEN!!
Ik eet drie boterhammen (vaak een met biologische kaad, een met sandwich spread en een met iets zoets). Verder eet ik een grote of twee kleine bakjes met smoothie/sojamelk en muesli/havermout/brinta.

Xxx
Rosalie - Donderdag 15 oktober 2015 20:53
*kaad is kaas
:-)
Fiona - Donderdag 15 oktober 2015 22:26
Ik maak tegenwoordig vaak breakfastcake waar ik enkele dagen van kan eten. Ook ontbijtmuffins vind ik een erg leuke variatie! Lekker en gezond, maar toch voedzaam :)
Maanmeisje - Donderdag 15 oktober 2015 23:54
Die muesli ziet er lekker uit. Ook maar weer eens kopen.
Fran - Zondag 18 oktober 2015 11:31
Ik ontbijt meestal met een groene smoothie met kiwi ,avocado,sla en wat eiwitpoeder of yoghurt..Ik heb in de ochtend altijd zin in fruit , maar later op de dag niet meer.