Ontbijten met Lonneke

 

Vandaag laat ik jullie mijn ontbijtjes in een week zien. Ontbijten is iets wat ik eigenlijk het minst leuke vind van de dag. Vaak heb ik zo vroeg nog helemaal niet echt honger. In het verleden was dit dan ook een makkelijke voorzet voor de eetstoornis. Vandaag de dag probeer ik in mijn ontbijt wat te variëren. Op die manier houd ik het voor mezelf ook leuker en makkelijker.  

Tijdens mijn eetstoornis hield ik heel krampachtig vast aan een bepaald ontbijt. Producten moesten afgewogen worden, gezeefd, weer afgewogen... Het was een ramp. Ik mocht nooit iets nemen wat ik echt lekker vond of waar ik echt zin in had. Gelukkig is dit vandaag de dag heel anders. Meestal heb ik een aantal producten in huis waar ik wel mee kan variëren. Ook eet ik nu waar ik zin in heb, iets wat ik best wel heb gemist. 

♥ Maandag

Ik begin de week met een vrije ochtend. Ik eet 's ochtends eigenlijk bijna nooit brood, maar omdat dit brood al wat ouder werd, leek het me een goed moment om mijn dag mee te beginnen. Ik heb 4 boterhammen belegd met boter en plakjes vegetarische boterhamworst. Daarnaast dronk ik een kopje mokka koffie en at ik een banaan. 

♥ Dinsdag

Dinsdag moet ik altijd vroeg op. Ik werk die dag in Leiden en moet om 7:00 uur de bus al hebben. Hierdoor heb ik wanneer ik opsta eigenlijk nooit echt zin in eten. Meestal eet ik in de trein iets, of vlak voordat ik weg ga iets makkelijks. Misschien heel slecht, maar ik drink dus ook nooit iets op dinsdag. Pas in de trein. Dat is denk ik vooral een mentaal dingetje, maar omdat ik zo lang onderweg ben, wil ik niet in de trein naar de wc. Het komt dan ook vaak voor dat ik op kantoor pas voor het eerst iets drink. Vaak probeer ik dan wel een aantal glazen water extra te drinken, om mezelf toch iets meer vocht te geven. 

♥ Woensdag

Woensdag begon ik mijn dag met griekse yogurt, honing, banaan, pindakaas en een theelepel lijnzaad en chiazaad. Dit was vroeger echt mijn go to ontbijt en nog steeds vind ik dit lekker. De pindakaas was een experimentje, maar dat werkte eigenlijk best goed! De honing die ik tegenwoordig gebruik komt van een lokale imker en heb ik gratis gekregen. De ouders van mijn vriend zijn al een tijd imker en via hen kom ik aan mijn honing. Ik vind het zelf lekkerder dan honing die je in een supermarkt kan halen en ik vind het toch wel fijn om te weten waar het vandaan komt. 

♥ Donderdag

Vandaag werk ik een dagje thuis. Ik zit ineens in een soort cornflakes periode en had wel zin in iets wat ik vroeger nog wel eens at: honey loops. Ook hier at ik een banaan bij en ik had een kopje thee gezet.

♥ Vrijdag

Vrijdag begon ik mijn dag met een bakje Griekse yoghurt met honing, drie crackers met boter en salami, wat cashewnootjes en een banaan. Vrij simpel, maar prima om mee te beginnen. 

♥ Zaterdag

Ik had nog wat griekse yogurt over en ik besloot daar weer eens mee te experimenteren. Weer heb ik er een beetje honing en wat lijnzaad en walnoten bij gedaan. Ook heb ik voor de variatie er een mandarijn doorgedaan. Op zich wel lekker, maar niet echt iets wat ik nog eens zal herhalen denk ik.

♥ Zondag

Wéér cornflakes! Vandaag koos ik voor de cocopops, mijn favoriet. Hierbij at ik twee platte perziken en ik dronk er een kopje thee bij. 

Ik hoop dat je het leuk vond om een weekje met mijn ontbijtjes mee te kijken en hopelijk haal je er wat inspiratie uit!

Liefs,
Lonneke 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Aine - Donderdag 26 september 2019 10:41
Leuke ontbijtjes. Ik hou juist heel erg van ontbijten en dat mis ik heel erg eigenlijk.
Floor - Donderdag 26 september 2019 11:21
Hoi Lonneke,

Mag ik vragen hoe het brood van maandag heet en waar je dit koopt?

Groetjes Floor.
Lonneke - Team Proud2Bme - Donderdag 26 september 2019 11:27
Hi Floor,

dit was glutenvrij desem brood van de Coop :) Ik geloof dat deze van YAM was.

Liefs!
Floor - Donderdag 26 september 2019 12:03
Ok dank je wel!
Gwen - Donderdag 26 september 2019 11:51
Ahh dit zijn nou fijne ontbijtjes om te zien. Gewoon normaal! Ontbijtjes die ikzelf ook zo zou eten. Geeft me inspiratie en motivatie. Thnxx Lonneke!
Lonneke - Team Proud2Bme - Donderdag 26 september 2019 12:04
Ahh wat fijn om te lezen, dankjewel :D

Liefs!
Prue - Maandag 30 september 2019 15:55
Gwen, bestaan er ook abnormale ontbijtjes? :-) Ik hou van experimenteren en mijn ontbijtjes zijn vast niet normaal, maar wel heel lekker
Anoniempje - Donderdag 26 september 2019 12:20
Wat leuke ontbijtjes .
Ik heb in de ochtend echt weinig tijd en ik ontbijt dus altijd heel normaal.
En dit geeft mij echt het gevoel dat ik het ook juist doe en dat ook prima is.
Bedankt om dit met ons te delen.
Fleur - Donderdag 26 september 2019 13:05
Heb ik ook :) en de bevestiging dat dit ook gewoon oke is. Soms zie ik zo vaak van die pannekoekjes als ontbijt en complete creaties en dan mis ik weleens zulke ontbijtjes als gewoon een boterham of een schaaltje kwark met ontbijtgranen :)
Lize - Donderdag 26 september 2019 15:53
Ja ik vind het ook beter om voorbeelden van 'gewone', simpelere, minder tijdrovende ontbijten te zien die je dagelijks makkelijk kunt nemen ipv die speciale versierde bowls en pannenkoeken.
Fleur - Donderdag 26 september 2019 19:39
Jaa precies
suzy - Donderdag 26 september 2019 12:30
fijn, gewoon lekker brood
Iris - Donderdag 26 september 2019 12:41
Leuk om mee te mogen kijken bij je ontbijtjes, dank je wel
Lisa - Donderdag 26 september 2019 12:44
ziet er allemaal heel lekker uit :D en ook gewoon simpel, daar kan ik wat mee
M. - Donderdag 26 september 2019 16:14
Denk dat verreweg de meeste mensen 'simpel' ontbijten. Dan zie ik bij Lonneke nog veel afwisseling :-). Niet helemaal mijn smaak, maar wel leuk om te zien! Bedankt voor het delen.
Eva - Donderdag 26 september 2019 17:29
Haha ik hou ervan om elke dag hetzelfde te ontbijten, en dan kan ik er ook elke dag weer zin in hebben. Dat is pas simpel! ;)
Maar hele leuke blog en leuk om mee te kunnen kijken!
Nicolet - Donderdag 26 september 2019 19:13
Hoi Lonneke, iets wat ik graag zou willen maar wat me nog niet lukt: variatie in het ontbijt. Ik eet iedere dag havermoutpap met blauwe bessen of stukjes banaan, verder varieer is dus niet. Zelfs niet als de mussen dood van het dak vallen eet ik warme pap! Jouw ontbijtjes zijn een inspiratie, ik blijf proberen!
Banana - Donderdag 26 september 2019 22:49
Hi Nicolet,

Ken je overnight oats? Misschien een goede eerste stap om te varieeren. Je kan precies hetzelfde doen als dat je jormaal zou eten. Maar dan zet je het zonder te verwarmen de nacht van te voren in de koelkast. Inmiddels wordt het alweer kouder buiten... Dus misschien hoef je het om de warme dagen niet te doen. Maar is toch net wat anders dan warme oats terwijl het toch is wat je kent. Wie weet een fijne eerste stap.

Groetjes
Fleur - Donderdag 26 september 2019 19:38
Jaa precies
Linn - Donderdag 26 september 2019 19:41
Motiverende plog!! :D ik vind de ploggs van Lonneke altijd wel heel fijn om te zien en lezen. Dank voor het delen Lonneke x
Saskia - Zaterdag 28 september 2019 12:12
Glas water, yoghurt met chocolade müsli, fruit en een kopje thee is mijn go to ontbijtje.
En in het weekend aardbeienkwark, beschuitjes met chocoladevlokken hmm!
Ellie-x - Maandag 30 september 2019 10:13
Ik ontbijt altijd hetzelfde, maar dat is niet uit mn es, gewoon lekker!
Namelijk boterham met hagelslag, boterham met smeerkaas en wat cruesli met yoghurt + koffie en water