Ontbijten met Lonneke
Vandaag laat ik jullie mijn ontbijtjes in een week zien. Ontbijten is iets wat ik eigenlijk het minst leuke vind van de dag. Vaak heb ik zo vroeg nog helemaal niet echt honger. In het verleden was dit dan ook een makkelijke voorzet voor de eetstoornis. Vandaag de dag probeer ik in mijn ontbijt wat te variëren. Op die manier houd ik het voor mezelf ook leuker en makkelijker.
Tijdens mijn eetstoornis hield ik heel krampachtig vast aan een bepaald ontbijt. Producten moesten afgewogen worden, gezeefd, weer afgewogen... Het was een ramp. Ik mocht nooit iets nemen wat ik echt lekker vond of waar ik echt zin in had. Gelukkig is dit vandaag de dag heel anders. Meestal heb ik een aantal producten in huis waar ik wel mee kan variëren. Ook eet ik nu waar ik zin in heb, iets wat ik best wel heb gemist.
♥ Maandag
Ik begin de week met een vrije ochtend. Ik eet 's ochtends eigenlijk bijna nooit brood, maar omdat dit brood al wat ouder werd, leek het me een goed moment om mijn dag mee te beginnen. Ik heb 4 boterhammen belegd met boter en plakjes vegetarische boterhamworst. Daarnaast dronk ik een kopje mokka koffie en at ik een banaan.
♥ Dinsdag
Dinsdag moet ik altijd vroeg op. Ik werk die dag in Leiden en moet om 7:00 uur de bus al hebben. Hierdoor heb ik wanneer ik opsta eigenlijk nooit echt zin in eten. Meestal eet ik in de trein iets, of vlak voordat ik weg ga iets makkelijks. Misschien heel slecht, maar ik drink dus ook nooit iets op dinsdag. Pas in de trein. Dat is denk ik vooral een mentaal dingetje, maar omdat ik zo lang onderweg ben, wil ik niet in de trein naar de wc. Het komt dan ook vaak voor dat ik op kantoor pas voor het eerst iets drink. Vaak probeer ik dan wel een aantal glazen water extra te drinken, om mezelf toch iets meer vocht te geven.
♥ Woensdag
Woensdag begon ik mijn dag met griekse yogurt, honing, banaan, pindakaas en een theelepel lijnzaad en chiazaad. Dit was vroeger echt mijn go to ontbijt en nog steeds vind ik dit lekker. De pindakaas was een experimentje, maar dat werkte eigenlijk best goed! De honing die ik tegenwoordig gebruik komt van een lokale imker en heb ik gratis gekregen. De ouders van mijn vriend zijn al een tijd imker en via hen kom ik aan mijn honing. Ik vind het zelf lekkerder dan honing die je in een supermarkt kan halen en ik vind het toch wel fijn om te weten waar het vandaan komt.
♥ Donderdag
Vandaag werk ik een dagje thuis. Ik zit ineens in een soort cornflakes periode en had wel zin in iets wat ik vroeger nog wel eens at: honey loops. Ook hier at ik een banaan bij en ik had een kopje thee gezet.
♥ Vrijdag
Vrijdag begon ik mijn dag met een bakje Griekse yoghurt met honing, drie crackers met boter en salami, wat cashewnootjes en een banaan. Vrij simpel, maar prima om mee te beginnen.
♥ Zaterdag
Ik had nog wat griekse yogurt over en ik besloot daar weer eens mee te experimenteren. Weer heb ik er een beetje honing en wat lijnzaad en walnoten bij gedaan. Ook heb ik voor de variatie er een mandarijn doorgedaan. Op zich wel lekker, maar niet echt iets wat ik nog eens zal herhalen denk ik.
♥ Zondag
Wéér cornflakes! Vandaag koos ik voor de cocopops, mijn favoriet. Hierbij at ik twee platte perziken en ik dronk er een kopje thee bij.
Ik hoop dat je het leuk vond om een weekje met mijn ontbijtjes mee te kijken en hopelijk haal je er wat inspiratie uit!
Liefs,
Lonneke
Gerelateerde blogposts
Reacties
Mag ik vragen hoe het brood van maandag heet en waar je dit koopt?
Groetjes Floor.
dit was glutenvrij desem brood van de Coop :) Ik geloof dat deze van YAM was.
Liefs!
Liefs!
Ik heb in de ochtend echt weinig tijd en ik ontbijt dus altijd heel normaal.
En dit geeft mij echt het gevoel dat ik het ook juist doe en dat ook prima is.
Bedankt om dit met ons te delen.
Maar hele leuke blog en leuk om mee te kunnen kijken!
Ken je overnight oats? Misschien een goede eerste stap om te varieeren. Je kan precies hetzelfde doen als dat je jormaal zou eten. Maar dan zet je het zonder te verwarmen de nacht van te voren in de koelkast. Inmiddels wordt het alweer kouder buiten... Dus misschien hoef je het om de warme dagen niet te doen. Maar is toch net wat anders dan warme oats terwijl het toch is wat je kent. Wie weet een fijne eerste stap.
Groetjes
En in het weekend aardbeienkwark, beschuitjes met chocoladevlokken hmm!
Namelijk boterham met hagelslag, boterham met smeerkaas en wat cruesli met yoghurt + koffie en water