Ontbijten met Laura 3

 

Als het om ontbijtjes gaat, ontbijt ik het liefste met zoete dingen. Ondanks dat ik 's morgens niet zo veel honger heb, kan je me wakker maken voor taartjes, cakes en andere lekkere zoete dingen. Toen ik ruim 10 jaar geleden met de uitwisseling van school in Italië was, kreeg ik elke ochtend een ontbijtje met verschillende huisgemaakte cakes. Dat was echt een feestje voor mij. Ze zeggen weleens dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is en ondanks dat ik niet altijd honger heb in de ochtend, sla ik het ontbijt nooit over. 

Elke week is anders, dus dat betekent ook dat ik niet elke ochtend met hetzelfde ontbijt. Wel eet ik graag yoghurt als ontbijt en neem ik in de weekenden of op vrije dagen vaak wat meer de tijd om een lekker ontbijtje te maken. Omdat ik soms vergeet een foto te maken kan het zo zijn dat ik een foto gebruik van een dagje uit een andere week. Als je twijfelt aan de hoeveelheden of hierover een reactie wil plaatsen, lees dan eerst eens deze blog.

ontbijten

Maandag
Ik ontbijt regelmatig met een kommetje yoghurt met bijvoorbeeld granola, vers fruit en soms ook gewoon alleen yoghurt. Ik had een grootverpakking boeren yoghurt gekocht met een laag bosbessenjam onderaan. Hierbij dronk ik een kopje bosbessenthee. 

yoghurt

♥ Dinsdag
Van het weekend had ik kwarkbollen gemaakt met druifjes, die heb ik al een aantal keer eerder gemaakt en zijn heel lekker en gezond. Perfect voorbij het ontbijt. Dit heb ik dan ook als ontbijt gegeten met een kopje thee met citroen, munt en gember. 

kwarkbol

♥ Woensdag
Woensdag heb ik weer ontbeten met yoghurt. De yoghurt met bosbessen was op en nu had ik een kleine verpakking gehaald met aardbei. Ik vind dit een heel lekker ontbijtje en dat kan ik zelfs 's morgens heel vroeg eten. Ik vind deze yoghurt heel lekker omdat het toch wat zoets heeft en ik hou niet altijd van die sterke yoghurtsmaak. Ik denk dat deze variant iets meer richting kwark gaat. 

yoghurt

♥ Donderdag
Donderdag heb ik ontbeten met brood met avocado. Ik heb er een soort guacemole van gemaakt zonder er heel veel kruiden aan toe te voegen. Ik dronk er een glas water bij en daarna heb ik thee gezet en heb ik er een appel bij gegeten. 

ontbijt

Vrijdag
Vrijdag moest ik 's morgens haasten omdat ik de trein moest halen, maar nam ik nog wel even de tijd om snel te ontbijten. Mijn ontbijtje bestond uit kwark en thee. Het is de perzik kwark van Danio en er zitten ook stukjes perzik in. 

yoghurt

♥ Zaterdag
Zaterdag was mijn ontbijt een feestje. Samen met een vriendin heb ik ontbeten bij Kek in Delft. Een van mijn favoriete plekjes in de stad om te lunchen, ontbijten of om een vers sapje te drinken. Het ontbijtje bestond uit yoghurt met blauwe bessen en fruit crumble uit de oven. Ik dronk er citroenthee bij. 

ontbijt

Zondag
Zondag ontbeet ik met heerlijke American pancakes en thee met gember en citroen. Mijn vriend is meer van de goed gevulde hartige ontbijtjes en heeft een uitsmijter gegeten. Ik vind American pancakes soms zo'n sterke en overheersende smaak hebben maar deze waren heerlijk.

ontbijt

handtekening

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

xxxm - Vrijdag 24 februari 2017 10:02
Leuk om te lezen!!
Odette - Vrijdag 24 februari 2017 10:49
Oh wat een lekkere dingen! Die Boer'nyoghurt heb ik nog nooit geprobeerd, fijn om er kleine reviews van te lezen. Lijken me lekker.
Miku - Vrijdag 24 februari 2017 11:54
Ooohhh ik ben ook dol op zoete ontbijtjes! Die fruitcrumble lijkt me heerlijk en die kwarkbollen ook:D
Anne - Vrijdag 24 februari 2017 14:10
Leuke ideetjes om te lezen en misschien ook wel zelf uit te proberen.
RosieV - Zaterdag 25 februari 2017 18:26
Leuk zo lekker gewoon dit Laura erg inspirerend voor herstel dit.