Ontbijten met Irene 5

 

Het is herfst en blijkbaar brengt dat me in de stemming voor havermout. Havermout met kaneel en ahornsiroop welteverstaan, hmm! In deze blog zet ik weer eens op een rijtje wat ik tijdens een willekeurige week ontbijt. Een goede start van de dag! En de ene keer met wat meer variatie dan de andere keer. Ik denk dat het ontbijt wel de maaltijd is waarbij ik het meest terugval op dezelfde dingen, al is het wel heel duidelijk met periodes. Hopelijk inspireert het jou om ook goed te ontbijten en voor jezelf te zorgen! 

Maandag

Het is herfst en dat vraagt om een herfstig ontbijtje. Ik ga deze ochtend voor havermoutpap met sinaasappel en ahornsiroop. Daarnaast drink ik thee met tijm en citroen. Deze had ik nog over van het avondeten de dag ervoor. Een goede tip voor kruidenrestjes dus, maak er verse kruidenthee van! Dat kan met heel veel soorten kruiden. 

Dinsdag

Vandaag staat hetzelfde ontbijtje op het menu. Op sociale media zie je soms veel over de top en verschillende, kleurrijke ontbijtjes, maar de meeste mensen eten denk ik vaak dezelfde ontbijtjes. Saai? Nee hoor, ik geniet hier heel erg van! Soms eet ik heel gevarieerd, soms veel hetzelfde, soms kleurrijk en soms in de warme, grijsbruine havermouttinten.

Woensdag

Wederom havermout, maar nu met kersen uit de diepvries die ik mee kook tot ze warm en zacht zijn. Zo lekker! Als topping ga ik weer voor ahornsiroop, maar ook voor een beetje kaneel. Dat maakt hem helemaal herfstig. Ik drink er een kopje oploskoffie bij.

Donderdag

Zo, vandaag heb ik wel weer even trek in iets anders. Ik ga voor roggebrood met belegen kaas en een appeltje.

Vrijdag

En terug naar de havermout. De variant met kersen, ahornsiroop en kaneel. Dat is toch wel een favoriet van mij! En weer de oploskoffie. Toen ik dit ooit aan de loodgieters voorschotelde, lieten ze hun half opgedronken kopjes koffie staan, hehe. Ik vind oploskoffie dus heel lekker en soms zelfs lekkerder dan 'echte' koffie.

Weekend

Dit weekend ben ik op citytrip naar Brugge. In het hostel eet ik zaterdag en zondag precies hetzelfde ontbijt met  een croissant met kaas, een appel, een bakje yoghurt, sinaasappelsap en een klein soort gebakje voor bij de koffie. Vraag me niet meer wat het precies was, haha, maar het was wel lekker. 

Waar ontbijt jij graag mee? ♥


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Patro - Maandag 8 november 2021 15:10
leuk om te lezen en te zien dat het niet allemaal hip hoeft #grijzebakhavermout. VInd je roggebrood met kaas zonder boter niet droog? Haha, dat bakje yoghurt, in een hap leeg he. Ontbijt in het hostel zag er ook niet heel hip, maar lekker basic uit! Benieuwd hoe je optreden afgelopen weekend was, want vermoed dat deze blog van een week eerder was of niet?
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 9 november 2021 10:58
Klopt! Deze blog maakte ik tijdens deze week: https://www.proud2bme.nl/Proud2Live/De_week_van_Irene_-_photo_blog_49 :-D
Lost girl - Maandag 8 november 2021 15:11
Ik keek naar de plaatjes en dacht "dat is een stevig begin van de dag, goulash!' Daarna las ik in de tekst dat er kersen en ahorn in zaten, hahaha.
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 9 november 2021 10:56
Hahaha daar moest ik ook erg om lachen. :')
M@@rtje - Maandag 8 november 2021 19:27
Oh dat ziet er allemaal lekker uit. Nu ik in behandeling zit moet ik een voedingsadvies volgen met helaas alleen boterhammen.
Maar alvast wat inspiratie op doen voor over een tijdje geeft ook weer extra motivatie!
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 9 november 2021 10:59
Wat goed! Zo'n warm bakje havermout in de ochtend vind ik echt heerlijk, maar boterhammen kan ik ook echt van genieten. Die zou je ook nog even in de oven kunnen doen voor een warm otbijtje. Is het toch weer even anders! Zet hem op! ^_^