De week van Irene - photo blog 49

 

Je kent me waarschijnlijk van mijn werk en verhalen bij Proud2Bme, maar wie ben ik daarnaast en wat doe ik nog meer? Ik krijg wel eens de vraag of ik het niet moeilijk vind om na mijn eigen eetstoornis, weer dag in dag uit met eetstoornissen bezig te zijn voor mijn werk. Nee, gelukkig vind ik dat niet, maar ik moet zeggen dat ik het ook niet zo ervaar. Mijn werk is een onderdeel van wat ik doe, en ik vind m'n werk heel leuk en fijn om te kunnen doen, maar ik ben nog zoveel meer. Net als dat jij nog zoveel meer bent dan jouw eetstoornis. En ik hoop dat onze photo blogs je inspireren om dat bij jezelf ook steeds meer ontdekken. 

Maandag

Ik begin de dag met een bakje havermout met sinaasappel, terwijl ik Expeditie Robinson kijk. Jarenlang heb ik GTST gekeken in de ochtend, maar dat is compleet verwaterd sinds de laatste zomerstop. Wie had dat ooit gedacht? 

Na werk staat er iets leuks op het programma. In Den Haag is het deze week 'Haagse Popweek'. Er wordt van alles georganiseerd aan optredens en workshops. Een mooie kans om iets nieuws te leren en eens lekker uit je comfortzone te gaan, althans, voor mij wel! Ik volg vandaag een cursus songwriting en zing met een knalrood hoofd mijn in een kwartier geschreven liedje. Dat was erg leuk en leerzaam! 

Dinsdag

Na zo'n inspirerende avond ga ik toch altijd wat later slapen dan normaal. Zelfs al was ik voor tienen thuis, mijn hoofd staat dan nog helemaal aan, ken je dat? Daarom slaap ik vandaag tot het laatste moment uit voor weer een volle werkdag thuis. 

Tussen het werken door schop ik mezelf even naar buiten. Hup, frisse lucht, dat is goed voor je! Evenals een pauze nemen, dat onderschatten we soms. Bovendien was na een ochtend miezelregen, de zon weer gaan schijnen. Daar maak ik graag gebruik van.

Het blijft droog, en hoewel op straat nog veel bladeren en plassen liggen, is het op de boulevard van Scheveningen alweer een prima ondergrond om te skaten. Een mooie afsluiter van de dag! 

Woensdag

Gisteren nam ik, samen met de vriendin met wie ik aan het skaten was, het goede voornemen om voor werk weer even naar buiten te gaan. Tja, met zo'n mooie lucht als die avond, is dat geen moeilijk besluit om te nemen. Maar wanneer ik de volgende ochtend de druppels tegen de ramen hoor tikken, blijf ik mooi in bed liggen, haha!

Na werk ga ik eindelijk weer een keertje boulderen, dat was namelijk al weken geleden. Ook koop ik een skateboard deck bij de Decatlon. Ik wil al heel lang een keer een skateboard beschilderen en nu ik zelf inmiddels ook daadwerkelijk op een skateboard vooruit kom, lijkt het me al helemáál leuk! Wie weet kan ik het eindresultaat in mijn volgende photo blog laten zien!

Donderdag

Ik begin de dag bij Kinki kappers voor een Olaplex herstelbehandeling voor mijn haar. Deze had ik gekregen omdat ik niet helemaal tevreden was over mijn vorige behandeling. Ik vond het best spannend om dat aan te kaarten. Je wilt de ander geen rotgevoel geven, maar wel voor jezelf opkomen. Gelukkig reageerden ze superlief, ik ben blij dat ik het heb gedaan en supertevreden over mijn herstelbehandeling!

Als ik klaar ben met werken, pak ik mijn basgitaar erbij. Ik oefen wat op mijn techniek en kom op een nieuw bas- en zanglijntje voor de band.

Vrijdag

Na werk pikt een vriendin me op en rijden we de A4 op, onderweg naar een weekendje Brugge! Daar wilde ik al heel lang een keertje heen, eindelijk!

Eenmaal daar bestellen we een pizza en een drankje bij het hostel waar we slapen. We pakken de stadskaart er alvast bij, zien een hoop leuks om de volgende dag te doen en wagen nog een klein dansje op de muziek die wordt gedraaid! 

Zaterdag

We hebben geluk, want het is prachtig weer dit weekend! Het is fris, maar het zonnetje lacht ons tegemoet, en zo lachen wij 's ochtends vroeg het mooie Brugge weer tegemoet. 

We bezoeken de Onze-Lieve-Vrouwekerk, waar ook Michelangelo's Madonna met kind te zien is. Ik ben niet gelovig, maar mooie kerken vind ik altijd prachtig om te zien. 

 

En uiteraard wordt er Belgische chocolade gegeten. Daarnaast scoor ik een paar lekkere theetjes voor thuis!

We slenteren door de stad en struinen over marktjes. In een tweedehands winkel vind ik voor slechts twee euro een prachtige blouse!

 

Ook stuiten we op een expositie van Salvador Dalí, waarvan we later horen dat de werken waarschijnlijk allemaal kopieën zijn. Of dat zo is? Geen idee, maar wat wel zeker is, is dat we het een toffe tentoonstelling vonden!

 

Zondag

Vandaag spreken we af met een vriendin die in België woont. Ze is naar Belgïe verhuisd, om daar in een tattooshop te gaan werken. Drie keer raden wat wij kwamen doen! 

We spreken af onder het genot van een heerlijke lunch en lopen daarna samen naar de tattooshop, waar we weer van nieuwe inkt worden voorzien en aan het eind van de dag helemaal bijgekletst zijn. En zo sluiten we een ontzettend geslaagd weekend af!

 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

A. - Dinsdag 26 oktober 2021 10:40
Wat een leuke week!
Als ik weggrweest ben in de avond duurt het ook heel lang voordat ik tot rust kan komen. Best lastig, ik moet altijd heel goed plannen wat ik doe zodat ik de volgende dag niet in de problemen kom šŸ™‚
Wat een mooie fotos van Brugge met de helderblauwe herfstluchten erboven!
Het is zo waar dat de e.s maar een deel van iemand is.Het kan soms zo moeilijk zijn om dat te voelen, maar het is wel waar en als je erop gaat letten merk je het ook en dat maakt je sterker en gelukkiger. Brdankt voor het delen van je week.
Jelle - Dinsdag 26 oktober 2021 21:13
Heel leuk! Jij hebt zoveel hobby's en bent enorm veelzijdig
Isolde - Dinsdag 26 oktober 2021 22:30
gave tattoo weer. Staat het bij jou ook nog ergens symbool voor?