Ontbijten met Irene 4

 

Het ontbijt is misschien wel mijn favoriete maaltijd van de dag. Dat zou best samen kunnen hangen met het feit dat ik een ochtendmens ben. Deze week probeerde ik iets dat ik al een tijdje niet meer gegeten had en ontdekte ik iets dat ik heel lekker vind op brood. Mijn ontbijtjes zijn deze week best gevarieerd, merk ik nu ik het terugzie. Ik hoop dat je het leuk vindt om een weekje mee te kijken met mijn ontbijtjes en dat het je een beetje kan inspireren en motiveren! 

 

♥ Maandag
Ik begin de week met pannenkoeken! Kan je een betere start bedenken? Het is eigenlijk heel weinig moeite om er een paar te bakken, vind ik. Ik eet ze met een banaantje en drink daar een kop thee en een kop koffie bij. 

♥ Dinsdag
Vandaag was ik mijn oplader van mijn laptop vergeten in de studio; die had ik wel nodig om thuis te kunnen werken. Omdat ik toch al op de fiets zat in de ochtend, besloot ik een wat uitgebreider ontbijtje te halen bij de supermarkt. Een triangelbroodje uit de oven met avocado, tomaat en kiemgroente. Ik laat de mogelijkheid voor een tweede soort broodbeleg liever niet onbenut, dus kies voor aioli op de andere helft van het brood. Ik drink er een lekker sapje bij met gember en wortel en een kopje thee!

♥ Woensdag
De volgende dag eet ik de andere helft van de avocado op een sneetje brood. Op de andere snee brood neem ik weer aioli. Sommige mensen zullen zoveel knoflook misschien wat heftig vinden voor bij het ontbijt, maar mij kan je hier echt 's nachts voor wakkermaken. Ik drink er een kop koffie en een glas sap bij.

♥ Donderdag
Deze ochtend vis ik de laatste boterhammen uit de vriezer. Bewaar jij de kontjes brood ook altijd voor het laatst, of eet je die juist als eerst? Ik besmeer ze allemaal met margarine en beleg ze met pindakaas, baba ganoush en appelstroop. Daarnaast drink ik een kop thee (Bengal Spice van Celestial) en drink ik koffie met opgeschuimde sojamelk met speculaaskruiden on top.

♥ Vrijdag
Dit ontbijtje moet je de avond van tevoren al voorbereiden: chia pudding. Het klinkt als veel werk, maar dat valt wel mee. In de maandelijkse receptenblog, die binnenkort online komt, leg ik uit hoe je het maakt! Je kan er veel mee variëren en ik eet mijn pudding dit keer het met banaan en muesli. Een tijdje terug at ik dit super veel en dit is weer de eerste keer sinds tijden. Erg lekker! Die mag er wel weer vaker inkomen.

♥ Zaterdag
Ik heb de kiemgroenten helemaal ontdekt. Vandaag zijn ze een extraatje op twee boterhammen. Eentje met aioli en eentje met mayonaise en kaas. Ik drink er water en een koffie bij.

♥ Zondag
Ik heb een drukke dag vandaag, dus ga voor een gemakkelijk havermoutontbijtje met kokosdrink en banaan. Ik drink er een kop thee bij. 

Ik denk dat ik de triangelbroodjes met kaas en kiemgroente echt het lekkerst vond deze week. Dat is misschien omdat ik die kiemgroente nu nieuw heb ontdekt voor mezelf. Dat ga ik de komende tijd wel vaker eten!  

Wat is jouw favoriete ontbijt van de afgelopen tijd?


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Arwen - Zaterdag 25 juli 2020 19:20
hallo irene fijn dat je zo geniet ik vind de ontbijtjes van de Hema lekker ik wou je nog was vragen ik wil over een tijdje de opleiding van ervaringsdeskundige doen omdat ik ook in de zorg categorie wil werken en mensen wil helpen in mijn werk ik weet dat jij die opleiding gedaan hebt dus ik vroeg me af ken jij een goede plek om dat te doen bij voorbaat bedankt liefs
Anne-Sophieke - Zaterdag 25 juli 2020 21:16
Ik eet standaard Griekse yoghurt met havermout. Vult voor mij goed tot het TD en meer tijd/energie wil ik niet in mijn ontbijt steken. Gelukkig vind ik het echt super lekker, als ik tijd heb doe ik er nog een banaantje bij door, maar dan houdt de 'moeite' wel op.
Respect voor hoe jij je ontbijtjes bereidt. Hoe lekker ik pannenkoeken ook vind, ik ga écht niet 10 minuten eerder mijn bed uit om ze als ontbijt te maken, haha.
A. - Zaterdag 25 juli 2020 21:24
Fijn om de variatie in ontbijtjes te zien. Ik vind het lastig om te variëren met ontbijt - dus het is helpend om te zien.
#fairytale - Zaterdag 25 juli 2020 23:49
Leuk om te zien, en goed dat je zoveel afwisselt. Ik neem meestal 2 broodjes met speculoos pasta crunchy, heerlijk.
Of met chocopasta. Niet super gezond, maar heb in de ochtend vaak zin in zoet
x - Zondag 26 juli 2020 11:07
ik haat ontbijten maar vind havermout wel heel lekker dus ik eten mijn ontbijt als lunch haha
britneyangel - Zondag 26 juli 2020 13:07
ik heb s'ochtends echt geen honger, ik krijg amper een cracker naar binnen
ook ik - Zondag 26 juli 2020 14:25
ook ik ben een fan van kiemgroente. Ik kies het liefst de milde variant. De pittige vind ik te scherp van smaak.
Saskia - Zondag 26 juli 2020 16:28
Leuk om te lezen!

Ik eet eigenlijk altijd standaard magere yoghurt met fruit en muesli maar afgelopen week afgewisseld met Griekse yoghurt en dat was toch lekker! Merk dat ik er “voller” en langer vol van zit ofzo.
Laura - Zondag 26 juli 2020 21:01
Ik ontbijt nooit maar toch leuk om te zien!