Ontbijten met Irene 3

 

Je hoeft niet ver te zoeken op het internet om een hele hoop afbeeldingen van ontbijtjes te vinden. Dit kan inspireren, maar helaas ook triggeren. Wat anderen op het internet plaatsen, kunnen wij niet veranderen. Wel kunnen wij keuzes maken in wat wij op het internet plaatsen. Daarom deel ik met jullie mijn ontbijtjes van de afgelopen week. In de hoop te inspireren, niet te triggeren. Mocht je ooit getriggerd zijn, maak het dan bespreekbaar. In je eigen omgeving, op het forum of onder een blog. We steunen je graag!

♥ Maandag
Ik begin de week met sojamelk en notencruesli. Ik had al heel lang mijn cruesli niet met melk genomen, maar sinds het in Amerika weer op m'n pad kwam, besefte ik hoe lekker ik dat eigenlijk vind. Zeker als het eventjes staat en de smaak van de cruesli een beetje in de melk trekt. Vroeger vond ik dat altijd heel vies, maar nu geniet ik daar juist van. Zo zie je maar weer. 

♥ Dinsdag
Deze ochtend at ik twee bruine boterhammen met margarine en pindakaas. De pindakaas was een beetje hard geworden, dus ik moest oppassen dat ik niet mijn brood kapot smeerde. Dit is toch wel redelijk gelukt, vind ik. Ik dronk er een glaasje sojamelk bij!

 

♥ Woensdag
Vandaag was ik vroeg wakker. Om 6 uur al gingen mijn ogen vanzelf open. Ik besloot op te staan en een lekker ontbijtje voor mezelf te maken. Een restje kokosyoghurt met notencruesli en een boterham met margarine en pindakaas.

♥ Donderdag
M'n vriend en ik voelden ons allebei niet zo lekker. Echter presteerde hij het om op onze vrije ochtend als eerst het bed uit te komen en sneed hij wat kiwi en sinaasappel voor ons. Lief! Later at ik ook nog een boterham met gebakken ei en kaas. We dronken hier een kop thee bij. 

♥ Vrijdag
Nu het nog zo donker is in de ochtend, is het lastig om een foto te maken die er een beetje smakelijk uit ziet, haha. Nu is een schaaltje sojamelk met notencruesli misschien ook niet het meest fotogenieke ontbijt. Lekker was het wel. Daarnaast had ik een gekookt eitje, een sinaasappel en een kop choco-chili thee. 

♥ Zaterdag
Vandaag zat ik al vroeg in de ochtend in de trein richting Gent. Daar woont een vriendin van mij die tatoeëert. Zin in! Ik besloot het mezelf lekker makkelijk te maken en in de trein te ontbijten. Bij de Albert Heijn naast het station kocht ik een croissant en wat bramen. Bij de Starbucks op het station haalde ik een cinnamon latte.

Zondag
Na heerlijk te hebben uitgeslapen, had ik zin om pannenkoeken te bakken voor ontbijt! Zo gezegd, zo gedaan. Op mijn pannenkoeken deed ik stroop. Daarnaast at ik een kiwi met wat slagroom. Tja, het is wel zondag he. Ook dronk ik een beker sojamelk, want die moest op. 

Wat ontbijt jij graag?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Aine - Zondag 17 november 2019 13:38
Leuke ontbijtjes en ik ben echt een mega fan van cruesli. Alleen is dat nog een stap te ver voor me maar zie dat zeker terugkomen in de toekomst. Ik had altijd die met tropisch fruit.
stayy - Zondag 17 november 2019 13:42
beschuitjes met kaas of hagelsslag hahah of een crossaintje :)
Lieze - Zondag 17 november 2019 15:34
In de zomer kan ik echt genieten van een lekker frisse smoothiebowl met zaden en noten of soyayoghurt met cruesli, gele kiwi, zaden en noten maar nu in de winter het liefste een grote bak havermoutpap met peer, kaneel, rozijntjes en een heeeeleeeboel amandelboter, nu ik dit zo schrijf krijg ik er echt trek in haha😂 hmmm misschien maak ik mezelf eventjes een kommetje :) ooh ja en een super fijne blog weer, Irene!
Saskia - Zondag 17 november 2019 16:22
Wat een vrolijke ontbijtjes!

Ik ga vaak voor yoghurt met fruit en müsli. Vanmorgen een bakje vanillekwark op met chocolademusli en natuurlijk een kopje thee. Zo fijn dat ik daar nu zo van kan genieten. Vroeger had dat echt niet gekund en werd zo’n ontbijtje uiteindelijk een eetbui.
PM - Zondag 17 november 2019 18:29
Fijne helpende blog!
Anoniem - Maandag 18 november 2019 17:52
In de winter:
- Havermout met kaneel en gedroogd fruit (afwisselend rozijnen, dadels, abrikozen)
- Warme shake van amandelmelk, dadels, amandelpasta en kaneel
- Gekookte appel met kaneel, amandelen en gedroogd fruit

Als het iets minder koud is:
- Rijstwafels/brood met amandelpasta, himalayazout en tuinkers en evt. soep erbij
- Rijstwafels/brood met zelfgemaakte tonijnsalade
- Zelfgemaakte bananenbrood

Als het echt hartje zomer is:
- Kokos- of amandelyoghurt
sunny - Dinsdag 19 november 2019 15:37
leuke blog, lekkere ontbijtjes! zulke blogs zijn echt fijn dankjewel irene
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 19 november 2019 15:43
Bedankt voor jullie reacties! Fijn om te horen dat jullie er iets aan hebben en zelf ook wat inspiratie op kunnen doen door jullie favo ontbijtjes te lezen! ♥
Alissa - Vrijdag 22 november 2019 22:07
Leuke gevarieerde ontbijtjes en dit geeft denk ik echt een goed beeld van iemand met een “normaal” eetpatroon, ziet eruit alsof je altijd lekker kunt kiezen voor iets waar je zin in hebt, of wat op dat moment even makkelijk uitkomt. Ik hoop dat ik dat ook ooit zal hebben, lijkt me zo’n vrij gevoel. Geeft me hoop, dankjewel Irene!
Één dingetje, geen kritiek, gewoon iets wat me opviel en een klein beetje triggerde. Van mijn behandeling moet ik veeeel meer pindakaas op mijn brood doen dan hier op de foto’s op de boterhammen zit. Dat vind ik wel lastig om te zien omdat mijn eetstoornis nu gaat denken: is dit dan normaal? Moet ik mijn brood veel dikker beleggen in behandeling dan normaal is? En de hoeveelheid die ik geleerd heb vind ik normaal, eet ik nu dan veelste veel? Sorry als dit heel pietleuterig is en ben heel dankbaar voor je blogs en ook weer voor deze want heb er superveel aan maar moest dit even kwijt.