Ontbijten met Daphne 3

 

Een hele goede morgen! Wat de dag ook voor je in petto heeft vandaag, je kunt hem maar beter zo goed en zo fijn mogelijk beginnen. Voor mij begint dat met in de spiegel kijken, iets liefs zeggen, een kop koffie en een lekker ontbijtje. Bij deze deel ik graag weer mijn week in ontbijtjes met jullie. Misschien kan het een extra steuntje in de rug zijn, om meteen na het opstaan jezelf echt te trakteren op iets waar je zin in hebt! 

♥ Maandag 
Je kunt je week maar beter goed beginnen. Dat is wat ik vanmorgen dacht. Ik had nog een bakje met rood fruit over en heb tegenwoordig alles in huis om op elk gewenst moment pannenkoeken te bakken. Dus let's go! Ik merk dat ik het een heel fijn vind om zo mijn werkdag en werkweek te beginnen. Met een uitgebreid ontbijtje voor mijn neus en dan soms al een beetje te rommelen achter mijn laptop. 

♥ Dinsdag
Deze ochtend had ik vooral zin in worteltaart. Omdat dat er niet was, besloot ik havermoutpap te maken met veel geraspte wortel erin. Wat rozijnen erdoor, kokos erover heen en klaar. Ook had ik nog een stuk banaan/chocolade-brood over. Een lekkere zoete combi!

 ♥ Woensdag
Wow, even heel wat anders! Ik stond op, zonder dat ik trek had in zoet. Dat gebeurt niet zo vaak, maar des te leuker om hier weer eens mee te variëren. Onder de avocado deed ik wat geitenkaas en onder de tomaat wat hummus. Boterhammen doe ik trouwens altijd even in de oven, want getoast vind ik ze vaak net iets lekkerder. 

♥ Donderdag
Ik begon mijn dag in de stad vandaag. Even een rondje lopen en vroeg in de ochtend al een frisse neus halen. Mijn ontbijt haalde ik bij Bagels & Beans. En wel mijn lievelingscombinatie: een kaneel-rozijn bagel met walnoot-honing creamcheese! Je krijgt hem warm en het is een fantastisch zoet ontbijtje, als je het mij vraagt. 

♥ Vrijdag
Het me gelukt. Eindelijk heb ik een banaan zo mooi perfect in een boogje gekregen. Wat er verder allemaal in de kom zit? Kwark, muesli, rozijnen, gedroogde vijgen, gedroogde pruimen en wat honing. Nomnomnom...

♥ Zaterdag
Banaan in een boogje, lievelings-granola in de bonus, koffie met amandelmelk. Deze ochtend pakt niemand mij meer af! Overigens wissel ik verschillende zuivel varianten af de laatste tijd. Soms kwark, soms gewone yoghurt, soms soja yoghurt. Nu zitten we in de kwark-periode!

 

♥ Zondag
Op één been kun je niet lopen. Dus één keer pannenkoeken in de week telt niet, vind ik. Banaan, ei, een beetje speltmeel, kaneel en wat klodders jam. Voor meer fluffy pannenkoeken gooi je trouwens een flinke lepel kwark door het beslag. Aanrader! 

 

Voor welk ontbijt mag je jou wel wakker maken?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Jelle - Zaterdag 31 augustus 2019 10:46
Allemaal heel lekker, maar helaas voor mij niet te betalen. En dat geldt wel voor meer maaltijden die ik hier langs zie komen..
lieve - Zaterdag 31 augustus 2019 11:54
Misschien kunnen we elkaar hier in de comments helpen aan ontbijtjes die lekker en wat betaalbaarder zijn? Havermout met melk (of nog goedkoper, water) en daarbij een appeltje of banaan en wat kaneel is een favoriet van mij. Havermout kost heel weinig en ik vind het heel lekker!
Gwen - Zaterdag 31 augustus 2019 15:03
Oew lekker! ik hou zelf ook heel erg van Brinta met melk en banaan er doorheen, jammm
Amber - Zaterdag 31 augustus 2019 11:52
Leuke foto's Daphne, je hebt er echt oog voor! Ik neem eigenlijk nooit de tijd om mijn ontbijtjes er zo mooi uit te laten zien, wie weet als ik ooit mijn eigen keuken heb dat ik dat wel ga doen, voel me nu altijd een beetje ongemakkelijk om zo uitgebreid ontbijt te staan maken in mijn gedeelde keuken. Meestal eet ik granola met yoghurt of brood met zoet beleg, ook gewoon prima! :)
Mara - Zaterdag 31 augustus 2019 11:55
Is het goed om zoveer te variëren? Of is iedere dag sojadrink met cruesli ook prima?
Irene - Team Proud2Bme - Zaterdag 31 augustus 2019 12:59
Hi Mara,

Helemaal niet erg om vaak hetzelfde te eten bij je ontbijt. Ik denk dat veel mensen dat wel doen. Als je in de rest van je eetpatroon maar voldoende varieert, kan dat helemaal geen kwaad. Al is het wel lekker om een keertje iets anders te nemen. Bijvoorbeeld in het weekend, gewoon omdat het weekend is. ^_^ Misschien vind je het wel interessant om deze blog te lezen over vaak hetzelfde eten: https://www.proud2bme.nl/Proud2B-eat/Ik_eet_vaak_hetzelfde

Liefs
britneyangel - Zaterdag 31 augustus 2019 12:09
je maakt van je ontbijtje een feestje! ziet er leuk uit
suzy - Zaterdag 31 augustus 2019 12:51
ook ik vind dat de ontbijtjes er vrij prijzig uit zien, helemaal super voor je dat je je dat kunt veroorloven, dus geen kritiek, maar de meesten van ons kunnen dit echt niet betalen

misschien zou je eens budget ontbijtjes kunnen doen? wat niet gewoon brood met aardbeien jam is? (wat ook heerlijk is, trouwens, ik ben er gek op)
Irene - Team Proud2Bme - Zaterdag 31 augustus 2019 13:00
Zeker een goed en leuk idee Suzy! We nemen het mee :-)

Liefs
J - Zaterdag 31 augustus 2019 13:13
Daphne, jouw pannekoekjes zien er altijd zo lekker uit! Doe je ook een soort melk door het beslag of alleen meel, ei en banaan? Wil ze ook graag een keer proberen te maken :)
Irene - Team Proud2Bme - Zaterdag 31 augustus 2019 13:23
Toevallig weet ik dat Daphne de pannenkoekjes maakt met meel, ei, melk, kaneel en een lepel kwark! Eet smakelijk :-)

Liefs
Rian - Zaterdag 31 augustus 2019 14:28
Hoi, zelf koop ik havermout in zo'n papieren zak van 500 g. Staan meestal onderaan voor 40 eurocent en je kunt er heel veel mee. Zelf cruesli van maken, bananenbrood, laten wellen met yoghurt +ranja etc.
Maya - Zaterdag 31 augustus 2019 14:51
Budget ontbijtjes: verwen jezelf eens met afbak/warme broodjes, combi beleg (kaas en jam bijv, pindakaas en hagelslag etc.), (diepvries)fruit door je yogurt/kwark/havermout.
Allemaal heel simpel, makkelijk en niet duur.
Lost girl - Zaterdag 31 augustus 2019 17:07
Wauw, zo’n bonte kleurexplosie en variatie in de ochtend is knap werk hoor. Dat je daar ‘s ochtends al zoveel energie voor hebt haha. Ik zit altijd half dommelend boven mijn bak kwark te gapen. Ben het wel eens met de opmerking dat de ontbijtjes er lekker maar ook heel duur uit zien en dat dat wel vaker in mee eet foto’s opvalt. Ik denk dat het op zich wel logisch is omdat jullie een (goed betaalde) baan hebben, waarbij je meer kan spenderen aan luxe producten, en veel van “ons” een uitkering hebben of student zijn en dat het daarom misschien extra opvalt. Een budgetontbijt blog is wel een leuk idee!
ann - Zaterdag 31 augustus 2019 19:40
... ik weet niet wat jij onder goed betaalde baan verstaat, maar het valt mij op dat banen als ervaringsdeskundige helemaal niet zo goed betalen. Het ligt denk ik ook erg aan je situatie: hoeveel vaste lasten heb je en hoeveel nog vrij te besteden en hoe besteed je dat?

Ik snap dat hier voor het “plaatje” mooie foto’s worden gemaakt - maar wat is de realiteit?

Helemaal vraag ik me dat af als ik in de ene blog lees dat je struggles hebt, en dan blij stralend prachtige ontbijtjes voorbij zie komen - dat matcht niet helemaal. En dat is niet naar bedoeld, maar ik vraag me af hoe jullie dat doen- dat het kan schuren...
Lost girl - Zondag 1 september 2019 01:08
Zoals ik op internet zie meer dan de €950 wajong. Maar ligt er natuurlijk ook aan hoeveel je werkt. Je hebt gelijk dat het ook aan je vaste lasten ligt.
Struggles hoeven helemaal niets met eten te maken hebben of met de wijze hoe je jezelf blijft voeden en ook niet met dat je naast struggles ook vrolijk kan zijn en kan lachen. Dit is per persoon verschillend. Ik snap wel dat je je afvraagt hoe de één dit makkelijker af lijkt te gaan dan de ander.
Ann - Zondag 1 september 2019 10:06
Even nog.. Heb je ook wel er rekening mee gehouden dat de salarisindicaties bij vacatures bruto bedragen zijn - dus netto is dat echt minder...

Ik snap dat je weinig hebt te besteden, en misschien ook veel vaste lasten hebt. Het dan toch leuk voor jezelf maken kan dan lastiger zijn. Ik woon bv in de grote stad waar je een goedkope markt hebt voor groente en fruit. Als je dat al niet hebt is het al anders... dus dat snap ik. :-).

Sterkte met alles!
Karlijn - Zondag 1 september 2019 11:16
Hee Ann, struggles hebben betekent toch niet dat je dan de hele dag somber voor je uit zit te staren en niet goed voor jezelf mag zorgen? Het is júíst als je je niet fijn voelt zo belangrijk om lief voor jezelf te zijn, en een lekker ontbijtje voor jezelf maken is een prima manier om je dag fijn te beginnen!
Ann - Zondag 1 september 2019 16:49
Ha Karlijn,

Ik kan me helemaal vinden in je reactie, alleen is dat niet waar het me om gaat. In een blog ergens hieronder wordt door leden aangegeven dat Daphne is afgevallen - Daphne antwoordde daarop dat ze wat dingen had om mee te dealen.
Waar het mij om gaat is dit: het beeld dat met de ontbijtjes wordt neergezet is een perfect plaatje van perfect eten. Terwijl de werkelijkheid grilliger is. Daar is ook wel eens eerder een blog over geweest.

Ik ben denk ik gewoon benieuwd: redactieleden staan denk ik onder een vergrootglas - hoe ga je om met de grillige werkelijkheid vs de “mooie instawaardige” plaatjes die er bij blogs moeten? En het schrijven van stukken?

@ Daphne: even voor de duidelijkheid - het gaat me niet erom met een vinger naar jou te wijzen. Het is meer een vraag.. ik hoopdat ik zo duidelijk ben.
Jsks - Zondag 1 september 2019 20:13
Ik zie niet in hoe het leuk opmaken van je ontbijt in verhouding staat tot het verbloemen van mentale gezondheid. Zeker gezien daphne altijd al veel aandacht heeft besteed aan de opmaak van haar eten en het maken van mooie fotos.. dat kan ook een hobby zijn he? Ik vind het , ondanks je/jullie het goed bedoelen, jammer te lezen dat er eigenlijk met name vanuit wantrouwen op Daphne wordt gereageerd nu ze heeft gedeeld dat ze met dingen zit, in plaats van medeleven en empathie. Tenminste, soms komt het op mij soms over. Niet alleen hier maar ook onder andere blogs.
Daphne - Proud2Bme - Maandag 2 september 2019 12:22
Hi Ann,

Dankjewel voor je reactie en ook voor je uitleg. Ik denk dat ik je vraag wel begrijp. Als ik voor mijzelf spreek voelt het niet als twee aparte werelden. Ik ben dol op ontbijten en mijn bordjes zien er vrijwel elke dag zo uit, tot groot geluk van mijn vriend ook. Ik word er blij van, hoe ik mij die dag ook voel. In de blogs die je hier kunt lezen denk ik ook dat juist ons gevoel, juist onze worstelingen, naar voren komen.

Ook op Instagram kun je ons volgen en ik denk dat je daar een nog duidelijker beeld kunt krijgen van hoe wij 'eten en leven' combineren. Dat is soms fijn en makkelijk en soms niet, maar dat is oke. Hoop dat dit een beetje een antwoord geeft op je vraag.

Hele fijne dag vandaag.

Liefs,
Daphne
Ann - Maandag 2 september 2019 18:25
Ha Daphne,

Heel fijn dat je een antwoord geeft. Goed dat het voor jou geen twee werelden zijn, en ook goed om te lezen dat het er allebei mag zijn.
Instagram heb ik niet, maar ik zal eens kijken - dat zit niet zo in mijn systeem ;-).
Merel - Zaterdag 31 augustus 2019 17:32
Voor iedereen die zegt dat dit te duur is: laat je inspireren, denk in mogelijkheden en maak er je eigen goedkopere versie van. Dat levert veel meer positieve energie voor jezelf op dan zeuren en klagen onder deze blog. Meel is niet duur, havermout, seizoensfruit, jam, afbakbroodjes ook niet.
M - Zondag 1 september 2019 08:10
Ik heb geen gezeur en geklaag gelezen... alleen mensen die opmerken dat zij dat niet kunnen betalen en graag tips willen voor goedkope varianten. Niets mis mee lijkt me! Niet nodig om dat zeuren of klagen te noemen.

Fijn dat jij dit kan zien als inspiratie, maar blijkbaar kan niet iedereen dat zo makkelijk. Vanuit een eetstoornis is dat laatste wel begrijpelijk want soms kopieer je liever exacte ontbijtjes omdat daar zelf een draai aan geven nog te lastig is.
Cindy - Zaterdag 31 augustus 2019 22:24
@Merel: goed gezegd!
Jsks - Zondag 1 september 2019 08:22
Budget tips:
-allereerst kun je kijken welke producten je kunt vervangen! De ontbijtjes van Daphne kun je bijvoorbeeld zelf wat goedkoper maken en dan valt het allemaal best mee: bijv. Gewone kwark ipv soya yoghurt, honing ipv maple syrup, zelf granola maken ipv een ‘duur merk’, zelf bagels afbakken en zelf cream cheese maken.. Er is echt genoeg mogelijk en met een laag budget ben je echt niet automatisch aangewezen op elke dag brood met pindakaas oid!

- dan wat receptjes: zelf granola maken. Haver op een met bakpapier beklede bakplaat, gedroogd fruit, noten of wat je ook maar lekker vindt. Olie en/of honing erover, later event bijv gehakte chocola toevoegen
-broodje cheesecake. Naturel roomkaas met jam. Eventueel even in tosti ijzer
-brood met pindakaas, banaan en kaneel
- wentelteefjes! Ook een budget manier om zo oud brood alsnog te eten
- diepvriesfruit ipv vers fruit
- roomkaas-bieslook zelf maken: naturel roomkaas (kan heel goedkoop), wat bieslook in korte staafjes snijden en er door roeren.
- appeltaart tosti: appel in stukjes mengen met suiker, rozijnen, event wat noten en kaneel. Op brood en im tosti ijzer
Saskia - Zondag 1 september 2019 09:04
Wat een perfecte plaatjes! En voor iedereen: je kan het zo ingewikkeld en duur maken als je zelf wilt.
Mijn “standaard ontbijtje” is yoghurt met müsli, fruit en een kop thee erbij. Maar vandaag is het zondag en heb ik zin in beschuitjes met aardbeien en chocoladehagelslag!