Ontbijten met Daphne 3
Een hele goede morgen! Wat de dag ook voor je in petto heeft vandaag, je kunt hem maar beter zo goed en zo fijn mogelijk beginnen. Voor mij begint dat met in de spiegel kijken, iets liefs zeggen, een kop koffie en een lekker ontbijtje. Bij deze deel ik graag weer mijn week in ontbijtjes met jullie. Misschien kan het een extra steuntje in de rug zijn, om meteen na het opstaan jezelf echt te trakteren op iets waar je zin in hebt!
♥ Maandag
Je kunt je week maar beter goed beginnen. Dat is wat ik vanmorgen dacht. Ik had nog een bakje met rood fruit over en heb tegenwoordig alles in huis om op elk gewenst moment pannenkoeken te bakken. Dus let's go! Ik merk dat ik het een heel fijn vind om zo mijn werkdag en werkweek te beginnen. Met een uitgebreid ontbijtje voor mijn neus en dan soms al een beetje te rommelen achter mijn laptop.
♥ Dinsdag
Deze ochtend had ik vooral zin in worteltaart. Omdat dat er niet was, besloot ik havermoutpap te maken met veel geraspte wortel erin. Wat rozijnen erdoor, kokos erover heen en klaar. Ook had ik nog een stuk banaan/chocolade-brood over. Een lekkere zoete combi!
♥ Woensdag
Wow, even heel wat anders! Ik stond op, zonder dat ik trek had in zoet. Dat gebeurt niet zo vaak, maar des te leuker om hier weer eens mee te variëren. Onder de avocado deed ik wat geitenkaas en onder de tomaat wat hummus. Boterhammen doe ik trouwens altijd even in de oven, want getoast vind ik ze vaak net iets lekkerder.
♥ Donderdag
Ik begon mijn dag in de stad vandaag. Even een rondje lopen en vroeg in de ochtend al een frisse neus halen. Mijn ontbijt haalde ik bij Bagels & Beans. En wel mijn lievelingscombinatie: een kaneel-rozijn bagel met walnoot-honing creamcheese! Je krijgt hem warm en het is een fantastisch zoet ontbijtje, als je het mij vraagt.
♥ Vrijdag
Het me gelukt. Eindelijk heb ik een banaan zo mooi perfect in een boogje gekregen. Wat er verder allemaal in de kom zit? Kwark, muesli, rozijnen, gedroogde vijgen, gedroogde pruimen en wat honing. Nomnomnom...
♥ Zaterdag
Banaan in een boogje, lievelings-granola in de bonus, koffie met amandelmelk. Deze ochtend pakt niemand mij meer af! Overigens wissel ik verschillende zuivel varianten af de laatste tijd. Soms kwark, soms gewone yoghurt, soms soja yoghurt. Nu zitten we in de kwark-periode!
♥ Zondag
Op één been kun je niet lopen. Dus één keer pannenkoeken in de week telt niet, vind ik. Banaan, ei, een beetje speltmeel, kaneel en wat klodders jam. Voor meer fluffy pannenkoeken gooi je trouwens een flinke lepel kwark door het beslag. Aanrader!
Voor welk ontbijt mag je jou wel wakker maken?
Gerelateerde blogposts
Reacties
Helemaal niet erg om vaak hetzelfde te eten bij je ontbijt. Ik denk dat veel mensen dat wel doen. Als je in de rest van je eetpatroon maar voldoende varieert, kan dat helemaal geen kwaad. Al is het wel lekker om een keertje iets anders te nemen. Bijvoorbeeld in het weekend, gewoon omdat het weekend is. ^_^ Misschien vind je het wel interessant om deze blog te lezen over vaak hetzelfde eten: https://www.proud2bme.nl/Proud2B-eat/Ik_eet_vaak_hetzelfde
Liefs
misschien zou je eens budget ontbijtjes kunnen doen? wat niet gewoon brood met aardbeien jam is? (wat ook heerlijk is, trouwens, ik ben er gek op)
Liefs
Liefs
Allemaal heel simpel, makkelijk en niet duur.
Ik snap dat hier voor het “plaatje” mooie foto’s worden gemaakt - maar wat is de realiteit?
Helemaal vraag ik me dat af als ik in de ene blog lees dat je struggles hebt, en dan blij stralend prachtige ontbijtjes voorbij zie komen - dat matcht niet helemaal. En dat is niet naar bedoeld, maar ik vraag me af hoe jullie dat doen- dat het kan schuren...
Struggles hoeven helemaal niets met eten te maken hebben of met de wijze hoe je jezelf blijft voeden en ook niet met dat je naast struggles ook vrolijk kan zijn en kan lachen. Dit is per persoon verschillend. Ik snap wel dat je je afvraagt hoe de één dit makkelijker af lijkt te gaan dan de ander.
Ik snap dat je weinig hebt te besteden, en misschien ook veel vaste lasten hebt. Het dan toch leuk voor jezelf maken kan dan lastiger zijn. Ik woon bv in de grote stad waar je een goedkope markt hebt voor groente en fruit. Als je dat al niet hebt is het al anders... dus dat snap ik. :-).
Sterkte met alles!
Ik kan me helemaal vinden in je reactie, alleen is dat niet waar het me om gaat. In een blog ergens hieronder wordt door leden aangegeven dat Daphne is afgevallen - Daphne antwoordde daarop dat ze wat dingen had om mee te dealen.
Waar het mij om gaat is dit: het beeld dat met de ontbijtjes wordt neergezet is een perfect plaatje van perfect eten. Terwijl de werkelijkheid grilliger is. Daar is ook wel eens eerder een blog over geweest.
Ik ben denk ik gewoon benieuwd: redactieleden staan denk ik onder een vergrootglas - hoe ga je om met de grillige werkelijkheid vs de “mooie instawaardige” plaatjes die er bij blogs moeten? En het schrijven van stukken?
@ Daphne: even voor de duidelijkheid - het gaat me niet erom met een vinger naar jou te wijzen. Het is meer een vraag.. ik hoopdat ik zo duidelijk ben.
Dankjewel voor je reactie en ook voor je uitleg. Ik denk dat ik je vraag wel begrijp. Als ik voor mijzelf spreek voelt het niet als twee aparte werelden. Ik ben dol op ontbijten en mijn bordjes zien er vrijwel elke dag zo uit, tot groot geluk van mijn vriend ook. Ik word er blij van, hoe ik mij die dag ook voel. In de blogs die je hier kunt lezen denk ik ook dat juist ons gevoel, juist onze worstelingen, naar voren komen.
Ook op Instagram kun je ons volgen en ik denk dat je daar een nog duidelijker beeld kunt krijgen van hoe wij 'eten en leven' combineren. Dat is soms fijn en makkelijk en soms niet, maar dat is oke. Hoop dat dit een beetje een antwoord geeft op je vraag.
Hele fijne dag vandaag.
Liefs,
Daphne
Heel fijn dat je een antwoord geeft. Goed dat het voor jou geen twee werelden zijn, en ook goed om te lezen dat het er allebei mag zijn.
Instagram heb ik niet, maar ik zal eens kijken - dat zit niet zo in mijn systeem ;-).
Fijn dat jij dit kan zien als inspiratie, maar blijkbaar kan niet iedereen dat zo makkelijk. Vanuit een eetstoornis is dat laatste wel begrijpelijk want soms kopieer je liever exacte ontbijtjes omdat daar zelf een draai aan geven nog te lastig is.
-allereerst kun je kijken welke producten je kunt vervangen! De ontbijtjes van Daphne kun je bijvoorbeeld zelf wat goedkoper maken en dan valt het allemaal best mee: bijv. Gewone kwark ipv soya yoghurt, honing ipv maple syrup, zelf granola maken ipv een ‘duur merk’, zelf bagels afbakken en zelf cream cheese maken.. Er is echt genoeg mogelijk en met een laag budget ben je echt niet automatisch aangewezen op elke dag brood met pindakaas oid!
- dan wat receptjes: zelf granola maken. Haver op een met bakpapier beklede bakplaat, gedroogd fruit, noten of wat je ook maar lekker vindt. Olie en/of honing erover, later event bijv gehakte chocola toevoegen
-broodje cheesecake. Naturel roomkaas met jam. Eventueel even in tosti ijzer
-brood met pindakaas, banaan en kaneel
- wentelteefjes! Ook een budget manier om zo oud brood alsnog te eten
- diepvriesfruit ipv vers fruit
- roomkaas-bieslook zelf maken: naturel roomkaas (kan heel goedkoop), wat bieslook in korte staafjes snijden en er door roeren.
- appeltaart tosti: appel in stukjes mengen met suiker, rozijnen, event wat noten en kaneel. Op brood en im tosti ijzer
Mijn “standaard ontbijtje” is yoghurt met müsli, fruit en een kop thee erbij. Maar vandaag is het zondag en heb ik zin in beschuitjes met aardbeien en chocoladehagelslag!