Ontbijten met Daphne 1

 

I love breakfast! Het is mijn favoriete eetmoment van de dag. Jullie zien natuurlijk ontzettend veel foto's van eetmomenten voorbij komen van ons, maar het leek mij leuk om jullie voor het eerst een weekverslag van mijn ontbijtjes te laten zien. Ik hou ervan om hier heel erg mee te varrieren en ik betrap mijzelf er dikwijls op dat ik alleen maar ontbijtspullen in huis heb. 

Er is veel veranderd sinds ik hersteld ben van mijn eetstoornis. Waar ik eerst heel erg streng en krampachtig vasthield aan bepaalde producten en bepaalde hoeveelheden, ga ik nu helemaal los met verschillende ingredienten en wilde combinaties. Ik zie het ontbijt echt als een fijne, krachtige start van de dag en daarin is mij eigenlijk niets te gek. Natuurlijk heb ik ook producten die ik wat regelmatiger eet en die voor mijn gevoel overal bij passen. 

♥ Maandag
Na een lekker lui weekend kwam ik er vanmorgen achter dat ik niet echt veel in huis had om van te ontbijten. Wel had ik nog een banaan, een eitje, wat havermout en wat cacao poeder liggen. Deze heb ik bij elkaar gegooid, twee minuutjes in de magnetron, en smullen maar! Een heerlijke chocolade mug-cake als ontbijt en nog voedzaam ook! Soms tik ik gewoon de ingredienten in Google die ik op dat moment in huis heb en dan komt er altijd wel een recept uit. Zelf ben ik niet zo sterk in recepten bedenken, dus help ik mijzelf daar soms een handje bij.

 

♥ Dinsdag
Voor degene die mijn eerste dagje-mee-vlog hebben gezien komt dit prutje misschien wel bekend voor. Ik ontbijt regelmatig met een havermout papje met appel, banaan en kaneel erdoorheen. Gewoon bij elkaar gooien met wat water of melk en je hebt een heerlijk zoet en warm ontbijtje. Vanmorgen besloot ik het standaard recept wat te upgraden met blauwe bessen en walnoten. 

havermout ontbijt

♥ Woensdag
Tijd voor een snel ontbijtje voor het sporten. Ik vind het dan altijd fijn om met een banaan en pindakaas te beginnen, dan kan ik er echt tegenaan voor mijn gevoel! Op dit moment heb ik de pindakaas van Mr. Kitchen Kokos-Maple in de kast staan, echt een goede combi. Ernaast heb ik een cracker met geitenkaas en opnieuw wat blauwe bessen, want het is altijd feest als die in de bonus zijn. 

breakfast banana

♥ Donderdag
Soms kan iets heel simpels ook al heel lekker zijn. Vanmorgen had ik zin in een grote kom met granola en melk. Ik heb bijna altijd de glutenvrije granola van Eat Natural in huis, die zijn al zo heerlijk zoet van zichzelf. Vaak eet ik ook gewoon een handje granola als tussendoortje. 

granola breakfast

♥ Vrijdag
Deze morgen had ik zin in iets speciaals. Ik gooide wat Alpro soja yoghurt, een banaan en een andere variant geroosterde ontbijtgranen van Eat Natural in een bakje. Ineens realiseerde ik mij dat ik nog één van mijn lievelingskoekjes had liggen; Broderick's 'Tiff Toff in the Tuffen' (ja, zo heet ie echt). Hier had ik eigenlijk meteen trek in en besloot hem in stukken te hakken en bij de rest te gooien. Chocolade koekjes door het ontbijt, waarom niet?

cookies breakfast

♥ Zaterdag
Lekker uitslapen en rustig aan doen, dat geldt in het weekend ook voor mijn ontbijt. Meestal maak ik na het wakker worden mijn bekende havermoutpapje klaar, maar in plaats van het in de pan te doen, maak ik hem nu in de oven. Echt nét een taartje wordt het dan. Dat geeft mij nog even een halfuurtje om terug naar bed te gaan en daarna lekker genieten.

♥ Zondag
Ik had wat oud glutenvrij brood in de kast liggen waar ik eigenlijk niet zo enthousiast over was, maar ik moest er uiteindelijk toch iets mee, vond ik. Vanmorgen besloot ik om er wentelteefjes van te maken! Ik kon mij bijna niet meer herrinneren wanneer ik dat voor het laatst had gegeten. Het resultaat was uiteindelijk erg lekker en om het helemaal af te maken heb ik er wat honing, rozijnen en jam overheen gedaan. 

wentelteefjes

 

Liefs,

Daphne

 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Deardaphne - Vrijdag 18 mei 2018 10:41
Wat zien je ontbijtjes er lekker uit, Daphne. Ik ben zelf ook dol op havermoutpap met banaan.
Madelene - Vrijdag 18 mei 2018 13:02
Fitgirl-voeder. Bah!
kokosnootje - Vrijdag 18 mei 2018 13:19
Ik vind dit niet zo'n sympathieke reactie van je.
Wat voor doel heeft dit?
Rosa - Vrijdag 18 mei 2018 13:23
Niks mis met deze ontbijtjes! Gewoon lekker en nornaal.. niks fitgirl aan.. ieder zijn ding!
ano - Vrijdag 18 mei 2018 13:54
wat vind ik zo'n reacties vervelend!
dus omdat je houd van havermout is het fout?
omdat je gezond eet (waarvoor we uiteindelijk eten, om gezond te zijn) is het fout?

wat wil je dan? dat iedereen ontbijt met wit brood en hagelslag?
zou je dan tevreden zijn? waarschijnlijk zou je dan ook een botte reactie posten dat het niet goed is.

ik vind deze ontbijtjes er lekker en gebalanceerd uitzien! ze bevatten alle bouwstoffen die we nodig hebben. heel goede blog Daphne!

en nog een tip:
je kan ook heel simpel boekweitmeel (waarschijnlijk elk meel of bloem) mengen met melk en daarbij een lepel bakpoeder doen, 2-3 minuten in de magnetron en je hebt ook een cake textuur, dus als je bijna helemaal uit ingrediënten bent kan je nog steeds met cake ontbijten :) deze heb ik ontdekt toen ik amper nog iets in huis had :)
x - Vrijdag 18 mei 2018 13:59
nee hoor :) mijn familie eet ook zo, die zijn gewoon jan en klaas personen
max - Vrijdag 18 mei 2018 18:56
Helemaal geen bah. Dit zijn gewoon hele lekkere, gevarieerde, en voedzame ontbijtjes!
luuk - Vrijdag 18 mei 2018 19:34
lol heb ik gemist dat tegenwoordig blijkbaar alleen 'Fitgirls' havermout eten? da's een heel normaal ontbijt hoor
E. - Zaterdag 19 mei 2018 07:20
Ziet er lekker uit ondanks dat ik niet zon havermout mens ben !
En ja ,dat glutenvrije brood valt soms zo tegen en het is zonde want het kost zo veel geld ! : (
Ik ga ook eens proberen hoe wentelteefjes ervan te maken mij bevalt !
D. - Zaterdag 19 mei 2018 08:09
Havermout is zo ouderwets als wat en ook heel goedkoop ,en ik vind dat het niet zo veel met fitgirls te maken heeft.Eten is gewoon eten ,je hoeft er geen label op te plakken.Ik heb hele oude kookboeken en daar staan ongeveer dezelfde soort recepten in die ze nu binnende fit-en-gezondheids trend gebruiken en maken.
Mensen weten van nature wel wat goed voor goed voor hen is en als je graag havermout eet is het vast gezond voor je en zo niet dsn neem je wat anders wat beter bij je past..Er is genoeg keuze.Dragonfly - Vrijdag 18 mei 2018 13:11
Ziet er super uit.
x - Vrijdag 18 mei 2018 13:58
ohhh lekker!!!
Melle - Vrijdag 18 mei 2018 15:33
Ziet er lekker uit. Die havermout ga ik ook eens proberen! :)
S - Vrijdag 18 mei 2018 18:20
Heb je een recept van de havermout uit de oven? :-)
sam - Vrijdag 18 mei 2018 18:55
Jaa ik vind het ook heerlijk om stukjes koek/chocola/chocoladekoek door mijn yoghurt te doen!
Ook errug lekker: je kent wel van die grote zachte amerikaans-type verse koeken? oa op het station altijd te koop. Als die wat oud worden zijn ze niet meer lekker om zó te eten, maar wat dan super lekker is, is om ze te verbrokkelen en met cruesli/granola en melk te eten! Vooral als je de melk wat laat intrekken, dan worden ze weer helemaal zacht, terwijl de cruesli nog krokant blijft... Vooral de chocoladekoek geeft lekker effect, dan wordt de melk een soort chocolademelk ;)
Jansje - Vrijdag 18 mei 2018 19:14
Heel erg lekker en gevarieerd! En ja, ik had pas een bros-chocoladereep die ingedeukt was en die heb ik door m'n amandelmelk-havermoutontbijtje gedaan. Banaan erdoorheen en hoppa! Was ook heel erg lekker ;-)
Miss Minority - Vrijdag 18 mei 2018 19:30
Leuk om te zien!
Meisje89 - Vrijdag 18 mei 2018 20:12
Super lekker! Ik kan ook zo genieten van vanille yoghurt met cruesli hmmmmm
Ingrid - Zondag 20 mei 2018 06:48
Zo zie je maar dat eten voor iedereen zo anders kan liggen. Ik dacht eigenlijk alles behalve fit girl food, elk ontbijtje lijkt me naast gezond ook lekker, zoetig waarvan ik erg hou en gevarieerd. Mijn eeuwige boterham met appelstroopmoet maar eens plaats maken voor een van deze ontbijtjes, thanks for sharing Daphne!