Onbijten met Irene 7

 

Pindakaas, kaas en eieren. Dat waren de eerste soorten broodbeleg die ik kocht toen ik de lege kasten van mijn nieuwe huis mocht vullen. Nieuw huis, ja ja, het is het thema van deze week zo blijkt. Ook zijn er weer amarenakersen te koop bij de Lidl en die vind ik heel erg lekker. Dit zijn mijn ontbijtjes van de afgelopen week! Ik hoop je op deze manier te kunnen inspireren om goed te ontbijten en voor jezelf te zorgen. Zet hem op en enjoy! 

Maandag

Pindakaas met banaan en kaas en komkommer en sambal. Die laatste is een all-time (ja, van kinds af aan al) favoriet van mij. Ik drink er een kop mangothee bij en een glas water met een citroenschijfje uit de diepvries. Ook eet ik bijna altijd twee multivitamine-kauwtabletten bij mijn ontbijt.

Dinsdag

Eens in de zoveel tijd verkopen ze amerenakersen op siroop bij de Lidl en ik vind deze zoooo lekker. Daar start ik graag mijn dag mee en ik doe ze in een bakje yoghurt. Ook eet ik een boterham met boter en gebakken ei. Ook geniet ik zo van mijn espresso-apparaat. Geen dure koffies meer op het station, maar mijn eigen iced latte's uit mijn Starbucks coolcup, die ik ook nog eens heel makkelijk mee kan nemen. Eigenlijk nog veel lekkerder ook.

Woensdag

Same, same, but different. Met een kopje groene thee in plaats van koffie!

Donderdag

Meer boterhammen met kaas, komkommer en sambal, astublieft! 

 

Vrijdag

Een wat onconventioneler ontbijt misschien. Volledig geinspireerd door pruducten die toch op moeten! Deel 1 van mijn ontbijt is deze cappuccino met vanille-sojamelk en een toef slagroom. Als ik toch een geopende bus slagroom heb staan van mijn visite, kan ik die net zo goed gebruiken! 

Deel 2 van m'n ontbijt was een boterham met kaas, vegan burger en ketchup. De avond hiervoor had ik een vegan burger gegeten en op de verpakking van twee stond dat wanneer geopend je de burgers diezelfde dag nog moest eten. De volgende ochtend zal dan vast ook wel oké zijn, ik besloot hem niet nog langer te bewaren. 

Zaterdag

Dit ontbijt heb je kunnen zien in mijn 'dagje mee-eten' van gisteren!

Zondag

Ik heb wel weer eens zin in iets anders dan brood en maak een havermout met vanille-sojamelk, lijnzaad en ameranakersen! 

 

Wat eet jij graag als ontbijt?


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar. 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anoniem - Woensdag 10 mei 2023 14:42
Ontbijten heb ik jaren niet gekund maar sinds een paar maanden lukt het eindelijk en daar ben ik heel blij mee. Ik kan nog niet echt variƫren. Ik neem kwark met banaan en aardbei en een muesli notenboterham met roomboter en pindakaas of kaas. Dat lukt wel om te kiezen waar ik zin in heb!
Irene - Team Proud2Bme - Woensdag 10 mei 2023 14:56
Super goed bezig Anoniem! Trots! Fijn dat je er ook van kan genieten nu en met de tijd kan steeds meer stapjes zetten in varieren. ♥
Nicole1970 - Woensdag 10 mei 2023 14:48
hihi ik eet altijd, heel saai, hetzelfde en dat is brood met geitenkaas en komkommer.
Irene - Team Proud2Bme - Woensdag 10 mei 2023 14:56
Never change a winning team! Heerlijk ook trouwens :D
Juul__ - Woensdag 10 mei 2023 14:50
Ik hou van Brinta als het koud is.

Of (soya/geiten)yoghurt met diepvries blauwe bessen en wat stukjes gedroogde vijgen, muesli met snufje kaneel.
Irene - Team Proud2Bme - Woensdag 10 mei 2023 14:57
Klinkt goed! En Brinta ben ik ook echt gek op ♥
Juul__ - Woensdag 10 mei 2023 17:02
Haha voel ik me toch weer wat normaler. :-)
Emily - Woensdag 10 mei 2023 15:22
De laatste tijd vind ik het erg lekker om te ontbijten met warme havermoutpap met lijnzaad, banaan en speculoospasta.
Maar af en toe (in het weekend) is een boterham met Nutella en aardbeitjes is ook erg lekker šŸ˜œ
Anoniem - Woensdag 10 mei 2023 16:39
Super leuke blog weer.
Ik vind dit heel fijn om te zien omdat ik het nog heel erg lastig vind om te bepalen wat normaal is.
Wat mij betreft mag dit vaker, zo'n blog!
Anoniem - Woensdag 10 mei 2023 16:43
o ja en ik ontbijt of Met Brinta of met brood. ik vind het ook nog heel lastig om te variƫren :( hoop dat het mij snel weer lukt om ook te variƫren!
patroklos - Woensdag 10 mei 2023 17:11
he Irene, fijne ideeƫn. Vind het zo leuk dat jij ook 'ongewone' dingen eet bij het ontbijt!!! Zo dieetvrij!

Wat trouwens ook wel een leuk idee is lijkt me en dat zag ik vandaag bij Faenomenal op yt, dat je een keer een dag je eten laat bepalen door de chatgpt. Zou je dat willen/durven/leuk lijken? Lijkt me best iets voor jou nl!
britneyangel - Woensdag 10 mei 2023 20:30
die schijfjes citroen snij je dan van te voren en doe je in de vriezer toch? ik denk dat ik dat dan ook ga doen, wel handig en lekker om in water te doen, hoe lang kun je het bewaren in de vriezer?
Irene - Team Proud2Bme - Woensdag 10 mei 2023 20:59
Dat heb ik even geGoogled en volgens het Voedingcentrum kan je ze 8 tot 12 maanden bewaren in je vriezer. Heel lang dus!
britneyangel - Donderdag 11 mei 2023 22:29
zeker lang, fijn dat het lang kan!
britneyangel - Vrijdag 12 mei 2023 11:18
doe je de schijfjes in een boterhamzakjes of hoe bewaar je ze in de vriezer?
Anoniem - Woensdag 10 mei 2023 21:36
Oeh slagroom en een burger als ontbijt! Zo vrij, zonder restricties. Want waarom ook niet? Heel leuk om dit te zien!
Angelien - Donderdag 11 mei 2023 07:51
Elke dag Griekse yoghurt 10 % havermout en noten en warme appel of peer .gewoonte houvast ,durf niet te variƫren want weet dan niet qua bh wat gelijk daaraan is, dat durf ik niet los te laten ..ben dan bang dat minder is dan ontbijt nu
F - Donderdag 11 mei 2023 22:51
Maiswafels met een biologische noten- of pittenpasta. Momenteel is dat pistache-pasta. Beetje zeezout erover en banaan in plakjes over de maiswafels verdelen. En koffie uiteraard.
Eef - Vrijdag 12 mei 2023 15:27
Ik eet elke ochtend hetzelfde 500 gram halfvolle yoghurt, hazelnoten, zonnebloempitten, chiazaad en een hele appel. Ik vind het erg veel, maar ik blijf anders niet op gewicht (en zelfs hiermee blijft het lastig).
Isabella - Dinsdag 16 mei 2023 14:01
Leuke blog, inspirerend! ♥