Nieuw bij McDonalds

 

Binnenkort kunnen we misschien wel in alle vestigingen van McDonald's in Nederland onze eigen burger samenstellen. De fastfoodketen is in Hoorn begonnen met een Pilot en vooralsnog kunnen klanten alleen hier hun hamburger laten aankleden met extra kaas, gefrituurde uitjes, spek, jalapeños en andere toppings naar keuze. Ik denk dat dit een leuke vooruitgang is omdat het dan net even wat meer op een echt restaurant lijkt waarbij je wat je wilt eten gewoon uitzoekt op de menu kaart.

Het komt geregeld voor dat ik zelf niet kan kiezen wat ik wil eten omdat ik het broodje van de ene burger wil, de toppings van de ander en weer een andere saus. Je zou kunnen zeggen dat de keuzevrijheid het juist lastiger maakt en dat het veel effectiever en beter is om de keuze te hebben uit een aantal samengestelde burgers en that's it. Eigenlijk zoals het nu is. Toch wil McDonald's hier iets in veranderen en beginnen zij met een pilot om grootschalige fiasco's te voorkomen.

macdonalds
Bron

Manu Steijaert, de nieuwe baas van McDonald's Nederland, geeft aan het zo snel mogelijk te willen uitbreiden naar alle ketens in Nederland wanneer dit een succes blijkt te zijn. Ook wordt aan het einde van het jaar gestart met vier restaurants met de Salad Bar. Hier kunnen klanten zelf hun salade samenstellen waarna deze vers gemaakt wordt door het McDonald's personeel. Ook willen zij weer een poging gaan wagen met McCafé, een koffiezaak in een McDonald's restaurant. Ook in het verleden hebben zij dit weleens gedaan, maar in 2000 stopte dit wegens gebrek aan succes.

Om snel in te kunnen spelen op veranderingen wil de fastfoodketen de tafelbediening voor het einde van het jaar uitbreiden naar tien vestigingen. Hierbij kun je dus net als in een restaurant lekker aan je tafeltje blijven zitten. Volgend jaar volgen er dan meerdere filialen. Op deze manier wordt de beleving van de klant wat meer centraal gezet.

hamburger
Bron

Ik denk dat het goed is dat McDonalds blijft veranderen en ingaat op de behoeftes van de klanten. Ik weet niet of ik zo snel gebruik zou maken van de tafelbediening, maar ik denk dat het voor mensen met kinderen wel heel handig is en ik vind het goed dat McDonalds deze service aanbiedt. Verder ben ik wel erg te spreken over de Saladbar en het zelf een hamburger samenstellen. Zo kun je precies kiezen wat je zelf lekker vindt en je eigen favoriete burger maken. Daarnaast heb ik dan ook het idee dat het wat verser is.

Wat vind jij van deze vernieuwingen?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

S. - Woensdag 28 oktober 2015 16:13
O prima, maar ik ben al jaren niet bij de Mc geweest en ik ben niet van plan dat te veranderen. Als ik een hamburger zou willen eten, ga ik wel naar een tent waar ze écht lekkere verkopen.
natasja - Woensdag 28 oktober 2015 16:40
Ik zal er niet door naar de mac gaan. Het blijft troep wat ze verkopen hoe mooi je het ook aankleed.
Just me - Woensdag 28 oktober 2015 16:47
Ik eet nooit bij de mac en dit gaat er niets aan veranderen. Wel een goed idee trouwens dat je zelf je hamburger samen kunt stellen.
Merizz - Woensdag 28 oktober 2015 17:07
Ik vind dat dit idee van mc donalds alleen maar een manier is om hun ongezonde voeding aantrekkelijker te laten lijken..
Me - Woensdag 28 oktober 2015 17:29
Ik woon in Hoorn maar hier wist ik niks van, haha. Ik kom ook eigenlijk nooit bij de McDonalds en zal dat ook nooit doen, maar ik vind het wel een goed idee.
Sheila - Woensdag 28 oktober 2015 18:04
Lol, de enige keren dat ik naar de Mac ga ik voor een chocolademilkshake, dus echt veel heb ik hier niet aan :') Wel handig voor mn vader, die lust wel een (aangepaste) Big Mac!
Curtis - Woensdag 28 oktober 2015 18:15
Die aangepaste burger is echt niet verser hoor ;). Het blijven dezelfde ingrediënten die gewoon allemaal uit de vriezer/koelkast komen.

Ik ga zelf ook al jaren niet meer naar de Mac. Ik vind het niet lekker en als ik een hamburger wil, zijn er veel betere plekken daarvoor.
Anne - Woensdag 28 oktober 2015 18:25
Hmmm IK HOU VAN DE MAC!!!! :D
Wiet - Woensdag 28 oktober 2015 18:28
Eigen burger samenstellen hae? Hmzz, een burger a la eetstoornis.
Eehm, doet u mij maar een big mac, maar dan zonder hamburger, kaas, saus, en oh ja, laat ook de broodjes maar weg 😂😂😂

Nee even zonder gekheid. Ik ben het met Merizz eens, vooral een manier om hun ongezonde voeding aantrekkelijker te laten lijken...
priscillaaaaax - Woensdag 28 oktober 2015 19:21
sowieso zijn de mcdonalds restaurants afgelopen jaar verbouwd naar een nieuw systeem, door dit nieuwe systeem kunnen de broodjes per bestelling worden gemaakt en zijn ze verser, daardoor kan het nu ook mogelijk worden snel en efficient de zelf samengestelde burgers te maken. Ik werk zelf bij mcdonalds en onze vestiging is gisteren verbouwd. Ik vind het een hele goede verandering!
d - Woensdag 28 oktober 2015 19:34
Sorry, Mc Donalds is evil, don't eat Mc Donalds. Normale patat 'vergaat' na zoveel tijd, Mc Donalds friet niet.. Er zit een reden achter waarom. Mc Donalds is een multinational geregeerd door de elite die jouw leven beïnvloeden, via jouw maag, omdat zij daar voordeel uit halen.
G - Woensdag 28 oktober 2015 19:38
Ik vind het altijd zo grappig dat op (o.a.) fora mensen heel vaak afgeven op McDonald's, terwijl het er altijd stervensdruk is. Genoeg mensen dus, die er wél van houden.

Ik ook.
Ik vind dat ze er heerlijke dingen hebben, met de cheeseburger op nummer 1.
Die is voor mij perfect zoals hij is, dus van mij hoeft er niets te veranderen.
bellefleur - Woensdag 28 oktober 2015 19:49
Oeh. Mc Café..

met het fastfoodgebeuren heb ik niet zo veel, maar de ijskoffie in frankrijk bij de McCafé was toch wel erg lekker.
Ingrid - Woensdag 28 oktober 2015 20:31
Die salad bar lijkt me heerlijk, ben ik erg benieuwd naar. En zelf je hamburger saen stellen zal mijn zoontje geweldig vinden!
Beauutjuhx - Woensdag 28 oktober 2015 20:33
LOVEEEE TO THE MAc!!!
Marijn - Woensdag 28 oktober 2015 21:00
Tja, ik zou er nooit zitten...ik vind het een ongezellige lelijke tent. Maar eerlijk is eerlijk, het eten is netjes, hygiënisch en absoluut niet zo calorierijk als al die andere zgn biologische tentjes, waar je totaal geen idee hebt wat je naar binnen werkt aan zgn gezonde sausjes/pesto's dressings.
Rebecca - Woensdag 28 oktober 2015 22:59
@priscillaaaaax: 'mijn' mac krijgt in februari pas dat made 4 you systeem, ben er zelf nog niet heel enthousiast over (als in organisatorisch vind ik het best wel omslachtig allemaal), maar broodjes zijn inderdaad wel verser en lekkerder.

@d, je klinkt echt heel eetgestoord en ik vind het een beetje zielig voor je dat je zo'n kijk op de wereld hebt. Natuurlijk is de mac niet gezond, maar hey, ik eet er zeker 1 keer per week (tja- dat krijg je als je er 4 dagen in de week bent, minstens) en ik sta ook nog steeds overeind. McDonald's is niet evil, maccie is gewoon een hele grote fastfood keten die d.m.v. marketing probeert zoveel mogelijk burgers te verkopen. Het rundvlees van de burgers is gewoon puur rundvlees, het broodje is gewoon brood, de sla en tomaten zijn gewoon sla en tomaten. Er zit echt niets geks op die broodjes, of in de friet, hoor.
Ikke - Woensdag 28 oktober 2015 23:08
Toevallig vandaag bij de Mac in hoorn geweest.
De verbouwing is nog in volle gang daar..

Ik heb niets gemerkt of gehoord dat mensen zelf Hun burgen ect ect samen kunnen stellen.
Sterker nog er werd er ook niet naar gevraagd...
Ik ben zelf vegetarisch.
otiz.nerd - Donderdag 29 oktober 2015 09:13
je hoeft niet te vertellen dat je er niet heen gaat.. we weten het ondertussen al wel hoor ! ik word er gek van .. door deze comments zoal 'ik ga er tog niet heen' werken zo frustrerend bij mij .. het is net alsof je wilt benadrukken hoe ongezond het zou zijn als iemand er heen zou gaan .. wel dankjewel dat heb ik nu is echt nodig op het moment van herstel (NIET!)
dragonfly1991 - Donderdag 29 oktober 2015 13:58
Leuk initiatief! Weet niet of ik het snel zal doen, ben niet een enorme dan van de hamburgers. De wraps daarintegen vind ik Super. Misschien leuk om op die manier eens een burger te proberen
@ otiz.nerd - Donderdag 29 oktober 2015 16:14
Wow... gevoelig zeg. Als mensen willen zeggen dat ze er nooit komen mag dat gewoon. En bij veel reacties staan niet eens redenen om er niet naartoe te gaan. En als jij wel wilt, tja, niemand houdt je tegen (hooguit je es die reacties van hierboven totaal verdraait). ;)
otiz.nerd - Donderdag 29 oktober 2015 16:37
sorry .. ik had niet zo moeten reageren :( volgens mij reageerde ik me een beetje op dit artikel af , ik had het niet mogen doen
Samantha - Vrijdag 6 november 2015 20:12
KFC en mc zijn mijn favo we eten er zo n 1 a 2 keer per maand
Samantha - Vrijdag 6 november 2015 20:14
In sittard is er een verbouwing geweest zo verandert daar nu moet je bij een ding afrekenen en dan met het bonnetje je eten afhalen (dom)